Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
westlake #1849 üzenetére
Itt a szimpla USB 3.1 megnevezés kicsit megtévesztő, mivel mindenki kapásból a 10 Gbps verzióra, vagyis a Gen 2-re gondol. Holott ennél a típusnál a gyártó oldalán is fel van tüntetve a Gen 1. Az meg már csak hab a tortán, hogy ilyen téren lényegében nincs is különbség a régi-új modell között. Egyébként már most is vannak olyan külső SSD-k, amelyek ki tudják használni a szabvány sebességét. Na persze az más dolog, hogy a pendrive-ok vajon mikor jutnak el erre a szintre.
Ja, mondjuk így már némileg érthető, ha a Mushkin esetében kicsit darabosabb a teszt. Amúgy a leggyorsabb pendrive, legalábbis ennél gyorsabbat eddig nem nagyon láttam sehol. Lehet majd a jövőben én is beszerzek egyet.
-
westlake
félisten
válasz
King Unique #1848 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy USB 3.0, vagy 3.1. Majd ha elértük mondjuk a 600 MB/s-et, akkor visszatérhetünk erre. Kiindulva a SATA3 ~550 MB/s-es maximumából, a 600 MB/s egyébként "túlzás".
Azért írtam 3.1-et, mivel ez van az új pendrive típusában. Ha 3.0-át írok, akkor meg mi különbözteti meg a kettőt?
Ez a Mushkin napi használatban van, túl a 123 napon és a ~950 GB-on. Én nem csodálkozom, hogy már nem bírja úgy, mint régen. Mindenesetre most tudatosult bennem, hogy mennyire megcsinálták ezt a cumót, úgyhogy rendeltem is "tartalékba" egy 240 GB-os darabot. -
King Unique
titán
válasz
westlake #1847 üzenetére
Magasra bizony és ráadásul még USB 3.0 felirattal.
Bár arról ugye a másik topikban volt szó, hogy lényegében a SanDisk is csak 3.0-s. Sőt, ennyi erővel akár mindháromhoz odaírhattad volna a 3.1-et.
Egyébként a Mushkin korábbi eredményei valamivel jobbak voltak, legalábbis írásnál igen. Illetve akadnak más programok is a teszteléshez. Valamint a tesztfájl méreténél azért szokás legalább 1 GB-ot beállítani.
-
westlake
félisten
-
King Unique
titán
Vannak olyan USB 3.0-s pendrive-ok, amelyeknél csak az olvasási sebesség kiemelkedő, ellenben az írás az USB 2.0-s modellek szintjén van. Az említett típusnál a gyártó oldalán 120 MB/s van feltüntetve, de az vsz az olvasásra vonatkozhat. Tehát ilyen téren hozza az elvárhatót. Na persze rá lehet nézni más programokkal, kipróbálni egy fájlmásolást, átdugni másik USB 3.0 portba stb. De az is lehet, hogy ez a típus tényleg csak ennyit tud írás terén.
-
ph2012
senior tag
Verbatim "V3" 16GB USB3.0 pendrive (49180), 4990 Ft.
USB 3.0 porton, NTFS
USB 3.0 porton, FAT32
Az írási sebességét kicsit gyengének érzem. Jól látom?
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 8 GB- os Kingston Datatraveler G3-ast és egy 16GB szintén KS Dt, de G4-es pendrive-ot.
Nagyon örültem annak a ténynek, hogy se íráskor se FHD film nézésekor TV-re csatlakoztatva nem melegszik túlzottan. Nem úgy, mint egy, egy ideig nálam dekkoló, 8GB-s Sandisc Cruser blade.
Eddig mindkét Kingston gond nélkül teszi a dolgát, csak egy eddig (más pendrive-oknál) soha nem tapasztalt jelenségre figyeltem fel mindkét pendrive-nál. Amikor elkezdek rámásolni egy filmet borzasztó gyorsan kezd el írni, az alábbi képen a fájlt újra írtam rá (a 16GB-re), akkor a képen látható sebességgel kezdte, de az első írásnál Sebesség: 43 MB/másodperc, Hátralévő idő: 45 másodperc az 1,72 GB-os anyagnál az alsó kép pedig akkor készült, amikor elérte a zöld csík a sáv végét, ekkor 5mp-t jelez, de eltelik még kg 20-30mp. is. Tudtok erre nekem magyarázatot adni? Normális ez a működés? Van valami puffer a pendrive-ban vagy a számítógépem 2GB RAM-jába tölt először?
Láttam hogy ti a CristalDiskMark 5.2.1-et használjátok a tesztek során. Mit jelentenek ezek az oldalsó írások (Seq, 512K, 4K, 4K QD32) ? -
King Unique
titán
válasz
anonymus89 #1836 üzenetére
A legtöbben általában az ATTO | CDM szoftvereket használják a szintetikus tesztekhez. De egyébként Windowsra van egynéhány program még, mint pl. az AJA | AS SSD | HD Tune | H2testw | SpeedOut | UFB stb.
Egyébként USB 3.0 esetében 3 méter lehet a max. kábelhossz, tehát az 1-es hosszabbító kábel elvileg még ok. Viszont azért célszerűbb lett volna közvetlenül az USB-portba csatlakoztatni a pendrive-ot és úgy letesztelni. De nem feltétlen érdemes újra lemérni, mert lehet nálad az adott hardveres / szoftveres környezetben csak ennyit tud. Illetve Win7-nél akár még egy USB 3.0 driver stb. is számíthat.
-
anonymus89
addikt
válasz
King Unique #1835 üzenetére
Igen a gyártó adathoz képest gyengébb.
Samsung 840-es ssd és core i3-as gépen lett tesztelve 1m -es usb 3.0 hosszabbítóra dugva.
Készítek még tesztet melyik programmal érdemes még? -
King Unique
titán
válasz
anonymus89 #1834 üzenetére
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
SanDisk Ultra Dual 64GB USB 3.1 SDDDC2-064G-G46
-
ZCoyote
őstag
Corsair Flash Voyager Slider X2
-
G@ben
addikt
Silicon Power Jewel J10 64GB FAT32 USB3.0
Valós írás 29-30MB/s, valós olvasás 100-ról indul, 60-70 körül stabilizálódik. -
spm
tag
Sziasztok!
Samsung MUF-128BA (128Gb / USB3)
exFAT
NTFS
-
Khelben
nagyúr
Mértem párat én is, USB3-on:
SiliconPower Touch 16GB
Kingston Datatraveller 100 G3 16GB
Sandisk Ultra Flair 32GB
Sony Microvault X-series 8GB
-
vasi89
őstag
Hello!
Adott egy Kingston Datatraveler G4, USB 3.0, jelenleg 2es porton tudom csak tesztelni de ez így eléggé kevés nem? De ha usb 3.0 porton elkezdek másolni rá egy nagyobb filet kb 5mb-ra belassul és egy örökkévalóság. Ez a pendrive ennyire keveset tud? Vagy valami para lehet? Most vettem, magyarországon, megbízható forrásból.
-
Janou
őstag
Nekem ugyanez a típus van csak 32 GB-os. USB3-as porton, NTFS-re formázva 1 GB alatti fájloknál nálam 81 MB/s az írási sebesség. Míg az olvasás 122 MB/s. Ha 1GB-nál nagyobb file-t másolok akkor miután elérte ezt a határt visszaesik 22 MB/s-re a sebesség. Nekem amúgy tök megfelel mert rendszeresen 1GB-nál kisebb fileokat máolok rá. Ismerősöm vett Kingston Fury pendrive-ot. Az konstans hozta a 80MB/s írást... Remélem segítettem.
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, egy off kérdés: ha játékot akarok futtatni egy pendrive-ról (WoW), akkor melyik sebességérték számít?
-
-
Lazika
senior tag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
norrberth #1823 üzenetére
Igen, másolok rá.
De az mit mond el a pendrive sebességéről, ha a vinyó, amiről másolok, majd kirepül a gépből, a pendrive meg malmozik közben, mert gyorsabban is tudna írni? Illetve fordítva, hogy a vinyó nem győzi kiírni az adatot, a pendrive meg tudná gyorsabban is küldeni? Ezért kell a memóriaába/ból író/olvasó program, mert azt nem fogja a pendrive überelni. -
norrberth
addikt
válasz
-=RelakS=- #1822 üzenetére
Mert CDM el pontos adatokat kapsz?
Amit a csávó csinált, az a másolás sebességét demonstrálja
3: Te hogy használod a pendrive ot?Jaa csak asztal nehezék! Értem akkor te nem másolsz vele?
Rendben így már világos.pláne ne hülyeséget.
Sok újdonságot leírtál.. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
norrberth #1819 üzenetére
1: ne ordibálj
2: pláne ne hülyeséget. Amit a csávó csinált, az a másolás sebességét demonstrálja, amit simán befolyásolhat még a forrás/cél meghajtó sebessége, illetve maga a rendszer.Programmal memóriából különböző méretű fájlokat felírni az eszközre a legjobb, mert:
1: a memória sebessége jóval nagyobb, mint bármelyik meghajtóé
2: ezek a programok szimulálják a nagy fájlok átvitelét (szép nagy sebesség jön ki belőle), meg a sok kis szutyok átvitelét is (kis vacak számok jönnek össze) -
nokia123
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #1817 üzenetére
Igazad van a C az ssd. De ez a valós NTFS-re formázva előlapi USB 3-as porton mérve. 16GB Hyperx Fury 3.0
-
norrberth
addikt
Valós méréseket kellene küldjetek! [link]
Programmal való mérés marhaság a valóság teljesen mást mutat.. -
válasz
Glaz-dozfhut #1817 üzenetére
-
nokia123
aktív tag
Ez szintén NTFS-re formázva előlapi USB 3-as porton mérve 16GB Data traveler 3.0
-
nokia123
aktív tag
NTFS-re formázva előlapi USB 3-as porton mérve.De nem nagyon értem ez túl jó nem? 16GB Hyperx Fury 3.0
-
Joker88
őstag
ez mennyire jó eredmény ?
illetve, milyen fájlrendszerre formázzam ? Most "gyárilag" FAT32 van rajta..
-
Glaz-dozfhut
őstag
Ilyet vettem. Nem láttam még itt ezt a fajtát, úgyhogy felrakom a teszteredményt. NTFS-re formázva előlapi USB 3-as porton mérve.
Silicon Power Blaze B2 64GB
Annyiból érdekes, hogy még a gyártó is titkolja a sebességeket, mert nem találhatóak meg az oldalán. Nagyon tud irritálni
-
ace05
senior tag
Ma megérkezett a megbízható ebay eladótól vett Adata elite UE700 128gb usb 3-as pendriveom.
Első blikre jónak tűnik. A 128mb írási sebesség meg volt, nagy fájloknál. A képek mappámat (2gb) , úgy 2 perc alatt másolta fel, változó írási sebességgel (5mb-30mb). Viszont a pár kb-os fájlok, írási sebessége nem tetszik, ami csak 200 kb kőrubelul.
12.06-án rendeltem 16k-ért. A vállalt szállítási idő Dec 20, 2016 - Jan 13, 2017 volt. -
QwErTy42
addikt
Sziasztok,
Verbatim Store n Go (Win szerint) csomagolása szerinte PinStripe USB 3.0 32 GB NTFS
Ez akkor most jó?
-
spanyoll
addikt
SANDISK Cruzer Extreme 32GB USB 3.0 Fekete - exfatra formázva
-
-
Core2duo6600
veterán
Adata N005 USB 3.0 Pro
Windows 10 Pro, Dell Latitude E6430, A port replicator USB 3 csatlakozójába dugott USB 3 hosszabítóval !
-
válasz
King Unique #1805 üzenetére
A dobozán USB 3.1 GEN 1 van.
350M/180M sebeségekkel.
Másodszorra,nem nagy változás.
Nem rossz ez egy pendrivetól,el lehet lenni vele.
-
King Unique
titán
válasz
akoska07 #1804 üzenetére
Az adatlapján is nagyjából ennyit írnak, tehát az értékek mondhatni rendben vannak. Bár a 4K írás egy kicsit gyenge, de egy másik tesztben sem nagyon jobb. Amúgy arról volt szó korábban egy másik topikban, hogy ezek a pendrive-ok rendszerint Gen 1-esek, ami valójában "csak" USB 3.0.
Köszönjük a tesztet!
-
Mai napon beszereztem egy Kingston HyperX Savage 64GB USB 3.1 pendrive-ot.
Első mérésre ezt produkálta.
Win10 pro x64
hátlapi usb 3.1 -
peter889
őstag
Sziasztok!
Transcend JF810 32GB tesztem : [link]
courtesytrading-tól vettem. -
Sziasztok. Vettem egy Kingston 100 G3 USB3-as pendriveot. Most teszteltem és az írás csak 5mb/s... USB3.0-ba dugtam és hiába.. A read 40 felett van de az írás csak ennyi. Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- One mobilszolgáltatások
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Vicces képek
- Windows 11
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- gerner1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest