- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- iPad topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Új hozzászólás Aktív témák
-
wnix
senior tag
A gyártónál olcsóbb, ha többett rendelsz www.eureca.de (pl 2008. januárjában 100db-ot vettem (cégnek) 24.80EUR/db áron).
Nekem annakidején a következő terveim voltak.
0. emelet "kis" (140x140x20mm) hőcserélő
1. emelet 4db (2x2) Qcmax=437W-os peltier 1-5V-ig hajtva (vagy kikapcs, 0V)
2. emelet vörösrézblokk kb 210x210x5mm (csak a hőelosztáshoz kell)
3. emelet 9db (3x3) Qcmax=437W-os peltier 1-5V-ig hajtva (vagy kikapcs, 0V)
4. emelet "nagy" hőcserélő (a "kis" verzió csatornákkal bővitett, kb 210x210x20mm)Az egész műgyantába "ültetve"...
A peltierek fogyasztása összesen 390W-ig mehetett volna, és kb 800W-ig lehetett volna fűteni őket. A dT programozható lett volna (PIC-es peltiervezérlés).
A blokkjaim mindig attól voltak jók (szerintem), hogy főleg lassú vízmozgásnál adták le a legtöbb hőt, akár szivattyú nélkül is jól műkődnek. Első szivattyúm egy 300l/h-s 4W-os, 0.5m emelőmagasságú kis pumpácska volt, ami annyira tudta meghajtani a vízet, hogy szinte számolni lehetett a cseppeket, amikor a tartályba visszaért a víz. Ennek hibája által jutottam el a szivattyú nélküli rendszerhez is.
A radiátorral kapcsolatban terveim nem voltak, kivéve talán, hogy bírja a nagyobb nyomást is (az utolsó radim szétpukkant kb 6bar-nál) és kb illeszkedik a blokkjaimhoz (lassú víz, nagyon turbulens áramlás)
Az egészben eljutottam a kis hőcserélő legyártásához, ami sajna nem a gépemben lett hasznosítva, hanem egy gyárban... ennél a pontnál szinte az egész gépem lecserélődőtt, és visszatértem a léghűtéshez. Azóta inkább irodák, lakások hőcseréjével és energiaellátásával foglalkozom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- Nintendo Switch 2
- Elektromos autók - motorok
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Fujifilm X
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Linux kezdőknek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest