Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• niof

veterán

válasz ViZion #3 üzenetére

Volt valaha egy autorun időzítő progim, volt hozzá egy egy éves licencem. Az úgy működött, hogy csak azokat a folyamatokat engedte késleltetni, amik nem kritikusak. Pl. Adobe updater, vagy az Apple updater, ilyesmikre gondolj. Mindent persze nem lehet.
    A driverek esetén laptopoknál már sokszor futottunk bele olyanba, hogy pl. a Windows valahogy a Windows update-en keresztül letöltött egy eszközdrivert (pedig a WSUS-ban ez tiltva van, mégis sikerült), és az eszköz nem is működött megfelelően. A "gyári" drivert feltéve a gond megoldódott.
    Épített gépeknél is célszerű a gyártói drivercsomagot használni, persze sokszor rendkívül elavult csomagok is vannak. Ez szerintem talán valamilyen szinten megkerülhetetlen probléma is, és csak "kézimunkával" lehet megfelelő, frissebb csomagot találni.
    A kupak polír meg elb.szható, persze, de nem egy ördöngős dolog. Kell egy 20*20cm-es, minimum 8-10 mm vastag üveglap, vágatsz az üvegesnél, ha jó fej, ad valami maradékból ingyen, én is így szereztem. Az elég sík a művelethez. Veszel csiszolópapírt, 240, 400, 1000-es szemcseméretűeket, ráfekteted az üveglapra, és szépen felfelé lépdelve a finomabb felé felcsiszolod. Ugyanígy a hűtő talpát. Ez a két művelet együtt is maximum 30 perc. Letisztítod alkohollal, felhordod a fémet mindkét felületre, gyakorlatilag egy-egy filmrétegként, és kész vagy, lehet összeilleszteni. Bárhogy hajtom a gépet, 65°C fölé nem sikerült vinnem.

Új hozzászólás Aktív témák