Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Kicsit már régi a topic, de úgy gondoltam felhozom. Ugyanis azóta újból partícionáltam, ugyanezzel a verziószámú programmal. Azonban floppys módszerrel, nem pedig Windows alól. Eredmény: siker! Azóta már többször is szükség volt rá, és egy hibát sem vétett.
Szóval tanulság: ilyet sose csinálj Windows alól! Egyébként a progi teljesen jó! (:D)
(Tudom, tudom, ezt már mindenki tudja, de úgylátszik (lásd én) vannak kivételek).
U.I.:Ha olvassa ezt egy moderátor, akkor megkérhetném, hogy a topic címéből a ''help'' szóból vegyi ki azt a sok ''p''-t? Köszönöm. -
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #54 üzenetére
Cathfaern, ne haragudj, de ha már úgyis leformázod az egész vinyót (ugye jól értettem?), akkor még azt az egyet próbáld meg légy szíves, hogy PQMagic alatt a két partíciódat összevonod (Merge partitions). Lehet, hogy ez csak akkor engedélyezett, ha egyforma a Partition type... Szóval nem próbálnád meg a kedvemért ezt a Merge-ölést? Ha már úgyis formázni akarod az egészet. Hm?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
localhost #53 üzenetére
Azzal a hitingatással várjál, mert azt sehol sem írtam le, hogy mindezt nem floppyról bootolva csináltam, hanem Win alól :((( Talán már fáradt voltam, és nem akartam átállítgatni a BIOS-t, meg floppyval sz@rakodni? Nem tudom. De tapasztalat az van bőven. A legrosszabb az egészben, hogy összesen 500MB-nyi helyet mozgattam meg (ennyit szedtem le az adat part-ról, és adtam a rendszer part.-nak)! De azt is tegyük hozzá, hogy szerencsém volt, mert mi van, ha egyikbe sem lehet életet lehelni?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
localhost #47 üzenetére
Ezeket már mind végigpróbáltam. A PM hibaellenőrzője nem jelez semmi hibát, az XP-s scandisc el sem indul a Norton Disc Doctor meg azt mondja, hogy nem lát ismert fájlrendszert.
Pontosabban a gond még az, hogy csak a DOS-os PM-em tudok ''működni'', mert maga a PM a D-n volt rajta, és azóta meg nem engedi felrakni magát, hibaüzenettel telepítés közben elszáll. Igaz csak PM8-at próbáltam, 7-et nem, de 8-at több helyről is töltöttem le, ugyanazzal az eredménnyel. -
localhost
Közösségépítő
válasz
Cathfaern #46 üzenetére
Még annyit (halottnak a csók) kipróbálhatsz, hogy leteszed és felveszed a halott meghajtódat a PQmagic-kel, Hide/unhide. A Meghajtón jobb gombbal kattintva, melyik menüpont aktív=azaz kiválasztható? Nincs repair? Nincs Error Scan...
Nálam nincs fönn a PQMAGIC, de ha vársz 5-10 percet.... -
Cathfaern
nagyúr
Nos a mivel lényegében semmi ötlet nem műxik, marad a végső eset: a formatálás :( Bár annyira már nem bánom. Legalább megszabadulok attól a sok felesleges ISO-tól, úgyis csak a helyet foglalták (csak még azt nem tudom, hogy fogok a ''nagyobb'' DC-s HUB-okba bemenni...).
-
Cathfaern
nagyúr
PM-es bootfloppym van, az nem gond.
Pillanatnyilag azt az utat követem, hogy van ez a getdataback nevű program. Ami nincs külön lementve, azt visszaszedem vele, (az a baj, hogy kb. 1GB szabad helyem van csak, szóval CD írás rulez :(((
Szóval ha tudtok valami azért szóljatok :P -
guess.who
senior tag
válasz
Cathfaern #34 üzenetére
Régebbi Partiton Magic változatokban volt valahol elrejtve egy POQMAGICT.EXE nevű fájl, EZ volt a DOSos, szöveges módú cucc, nagyjából 1 mega körüli méretben... 8-asnál már asszem, máshogy van, ha jól rémlik, ott már valami grafikus megoldást alkalmaztak, csak nem ugrik be a fájl neve. :(
-
törölt tag
Cathfaern, ha a Partition Magic floppy-járól be-boot-olsz, és el is indítod a PQMagic-et, akkor az adatpartíciódhoz mi van írva, milyen a Partition type? Ha egy Properties-t is megnézel, a Cluster size mekkora?
-
dearbear
tag
Hali!
Lehet hogy hülyeség, de én mindenesetre kipróbálnám mit mond a Win98-as scandisk. Lehet, hogy ő is hibásnak látja a rendszert, de nam annyira. ( ha így van én megkockáztatnám a kijavítást vele )
Bye! -
Cathfaern
nagyúr
Az NDD-vel kapcsolatban tévedtem, ez így nem műxik.
hungeek:
Ha lenne más vinyóm, vagy kölcsön tudnék kérni valakitől ekkorát, akkor már rég lementettem volna az egészet bootfloppya alól :(
Végülis ha jobban belegondolok, a dolgok nagy része el van mentve ilyen-olyan CD-re, kivéve kb. 12GB-nyi ISO :( Igaz ezek egy része ki van írva CD-re, de jobb lenne ha vissza tudnám szerezni...
Egy kérdés: van olyan progi, amivel a multisession-nal megírt CD-ről, ha egy előző session-ben lévő dolgokat logikailag töröltem, vissza tudja szedni az adatokat? -
hungeek
senior tag
szerintem az hogy a 98 látja avval állhat kapcsolatban hogy 98 FATon van......
a te XP-d meg NT File Systemes. (nekem FAT32 :) épp tegnap-ma tettem új rendszert mert hazavágtam a rendszert, 60 GB-t kellett archiválnom mert egész winyót le kellet formáznom :( 12 órán keresztül ültem folyamatosan ez előtt a fos előtt....)
Próbálj meg egy olyat, ha van másik winyód, arra felnyomsz egy 98-at, és átmented az adatokat, elvileg látnia kéne ha bootfloppyról látta. -
khalox
őstag
válasz
Cathfaern #26 üzenetére
Ez jó kérdés.
Igen, a normális alatt azt értem, hogy megpróbálod módosítani a méreteket.
De ezt (én) elég kockázatosnak tartom ezek után.
Az a sejtésem, hogy nem az XP a gond, így az újratelepítésekor is ugyanazt fogja mondani, tudniilik, hogy nem lát érvényes fájlrendszert/nincs megformázva..
Amúgy az NDD-t lehet érdemes megpróbálni a W98 indítólemez bootolása után
futtatni, mert az megy parancssorból is... lehet teljesen mást mond úgy. -
khalox
őstag
válasz
Cathfaern #24 üzenetére
Akkor vagy a PMagic tolt el valamit a partícióleíróval, vagy te nem mondtad neki, hogy mit is csináljon vele.
Ezért akarja minden program, hogy megformázzad...
Vagy megpróbálod a PM-et rávenni, hogy csinálja meg rendesen... (de ez lehet, hogy csak olaj a tűzre).
Vagy sürgős biztonsági mentésbe fogsz. -
Cathfaern
nagyúr
-
khalox
őstag
válasz
Cathfaern #17 üzenetére
Akkor valami durvább eszközre lesz szükséged... konkrétat nem nagyon tudok mondani, de szerintem érdemes valami direkt XP specifikusat keresni.
Norton DiskDoctor jó lehet (Norton Util2002-ben benne van, persze ha van olyanod..)
XP alatt meg gondolom még egy normális parancssor sincs... -
-
khalox
őstag
válasz
Cathfaern #12 üzenetére
Start, Control Panel, Performance and Maintenance, Administrative Tools, Computer Management, Disk Management, Storage, right-click the Volume, Tools, Options, Check Now button, Select Options, Start.
Start, All Programs, Accessories, Windows Explorer (right where it is really handy!), Expand My computer, right-click the drive, Properties, Tools, Check Now..., Select Options, Start.
Start, right-click My Computer, Manage, Storage, Disk Management, right-click the Volume, Properties, Tools, Check Now..., Select Options, Start.
Double-click My computer on the Desktop (or Start, My Computer), select drive, File, Properties, Tools, Check Now..., Select Options, Start.
My Computer, right-click the drive, Properties, Tools, Check Now..., Select Options, Start.
You may be prompted to restart Windows before it will run. -
khalox
őstag
Nekimennék valami lemezvakargatóval (scandisk, norton), szigorúan mellőzve a hibajavítást. Ha felismeri és nem szól semmit, akkor XP újrarak. Ha bántja valami a csőrüket, akkor meg látod, hogy ki bírja javtani vagy nem..
Mondjuk látni kellene, de szerintem az a baj, hogy ugyan a PMagic megtette a dolgát, de erről a winXP nem értesült és tovább használná a saját maga által kreált leírókat. Rá kell venni, hogy állítsa őket újra. Erre lehet jó lesz a fenti módszer. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Charlie Gordon #6 üzenetére
A kérdéses partíció fájlrendszerét nem látja a lemezkezelő, és teljesen üresnek ismeri fel. (100% szabad)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Charlie Gordon #4 üzenetére
Ööö...azt hol lehet elérni? Még nem igazán vágom az XP-t :(
-
Cathfaern
nagyúr
Annyi fejlemény van, hogy azóta megnéztem bootfloppyról indítva, ez esetben eléri az XP alatt elérhetetlen particiót (a másik, mivel NTFS-es, értelemszerűen nem).
Szóval beigazolódni látszik a gyanúm, hogy az XP okoz gondot. Van valami más lehetőség azon kívűl, hogy újrarakom az oprendszert? -
Cathfaern
nagyúr
Szóval a helyzet a következő: a A partition magic 8-as verzióját használom, illetve XP prof-ot. Van egy vinyóm, ami két részre van osztva: rendszer/adat. A rendszer part. kicsi volt, ezért akartam neki több helyet adni. Lecsökkentettem az adat part. méretét, PM mindent flottul megcsinált. A fekete leves akkor jött, amikor elindúlt az XP: először nem is látta a D-t(adat part.) majd egy kis idő után látta, de azt írja ki, hogy nincs formázva. PM bootfloppyról bebootolva látszik, hogy a D ép és sértetlen, meg van minden adat. Szóval szvsz az XP szórakozik valamit.
A rendszer part NTFS, míg a másik FAT32-es fájlrendszerű.
Nagyon kérek mindekit, hogy segítsetek, mert a D-n van minden adatom, kb. 20GB van ott!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest