Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
nrg_52
addikt
válasz
lopertpeter
üzenetére
Koszonjuk!

-
lopertpeter
csendes tag
Update
Alexey/DM38 aaad80b
[link] -
DGery
aktív tag
Köszönöm, nemsokára akkor letesztelem

-
trance89
őstag
Így állítsd be az asus-t:

Az IP-jét pedig ugyanabba a subnetbe tedd mint a szolgáltatóit, pl ha a fő router 192.168.0.1 akkor az asus 192.168.0.2 legyen, emellett át kell rakni Access Point módba
Ha ez a módszer nem válna be akkor marad a WISP, ez minden eszközzel működik, hátránya hogy külön natolt alhálód lesz:
Itt az asus külön alhálóra megy és router módban marad -
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nema legjobb topic, de itt mindég olyan segítőkészek vagytok, hogy megpróbálom.
Adott egy AC57U v1 Padavan fw-el ami minden tekintetben megfelelően teszi a dolgát, sőt...
Viszont moat új helyre költözünk, aholupcvodafone lesz az új szolgáltató és biztosítja az eszközt. Viszont a ház méretei miatt egy eszköz kevés lesz.
Van rá valami mód, hogy padavannal repeater módban használjam a meglevő Asus routert? Esetleg valami plusz kiegészítő a fw-be? A méret miatt még pl a transmissonról is lemondanék... Kábellel nem fogom tudni összekötni a két eszközt....
Köszönöm! -
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Otthon ki is próbálom köszi.
-
5GHz-en is érdemes próbálkozni a fix beállítással, tapasztalatok szerint a 100-as csatornán nagyságrendekkel erősebb szokott lenni a jel, ezáltal a lefedettség és a sebesség is javul. Persze ehhez kell, hogy minden kliens is támogassa ezt a csatornát, és mivel ez már DFS tartományba esik, így zavaró radarjel sem lehet, mert akkor el fog váltani onnan a router, függetlenül a fix beállítástól.
-
klrt
tag
Csak a 2,4 GHz-t használom, az 5 az tiltva van.
Nem fix csatornát használok.
2-3 telefon és 1 tablet ami wifin csatlakozik. Asszony meg a gyerek mindig fent lógnak a neten.kutga
A gyerek mindjárt szól, ha nem mennek a mesék. Az aszzony meg rutinosan kihúzza-visszadugja a routert és utána jó.Kb 3 hete volt olyan, hogy nem engedett be a kezelőfelületre. Mindig minden routeren ugyan azt a jelszót használom. Akkor volt reset és újra konfigoltam az egészet.
-
klrt
tag
Sziasztok!
Jelenleg a 3.4.3.9L-101_ce702a9 firm fut a routeremen. Hetente előfordul, hogy a wifi meglassul, lefagy, mindent alapbeállításon használok. Csak az újraindítás segít.
Találkoztatok már hasonlóval? Esetleg valami ötlet? -
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, az irodai gépen ezzel sikerült életet lehelnem belé, valószínű az otthoni gépen nem stimmelt valami beállítás. Egyelőre a gyári fw-t tettem vissza, mindjárt kipróbálom a padavant.
-
Teljesen mindegy melyik routerhez töltöd le, mind egyforma. Ez egy TFTP kliens, ami fixen a 192.168.1.1 címen futó TFTP szerverre próbálja meg feltölteni az fw-t. Itt van feltöltve nekem ASUS Restore Tool, esetleg próbáld meg ezzel is. Van benne két verzió is.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez érdekes. A fw restoration program nem kapcsolódik a routerhez. Mondjuk csak egyet letöltöttem, az Asus oldalán nincs Restore Utility ehhez a routerhez, vagy csak én nem találom.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem ez mégsem recovery hanem valami mást jelent.
-
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem indul újra, a WiFi sem világít, a lan igen ha bedugom a kábelt.
-
OK, valóban, akkor ezen másképp van mint a többin. De ezek szerint megy a restore mód, tehát valami probléma kliens oldalon lehet. Tűzfal, egyebek...
Egyébként ha áram alatt reset-eled a routert 5-10mp-ig, akkor elvileg visszaáll alapra. Ha utána újraindul, akkor a LED-eken mit látsz? Pl. a WiFi nem indul el? SSID nem látható? Vezetékes LAN kapcsolat van a routerrel? IP-t ad?
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az internet is ezt írja. Nem jól kapcsolom a recovery módot?
-
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A wps villog lassan. Reset gombot nyomva tartva kapcsoltam be.
-
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Az Asus N10 C1-re forgattam egy friss fw-t Padavan-ng alól, a Padavan webes felületről feltettem, nyomtam neki egy resetet szintén a webről, azóta nem indul a router, mit rontottam el? Korábban úgy emlékszem Alexey fw volt rajta.
Asus Restoration Utilityval is próbálkoztam, de az sem látja a routert (ip-nek 192.168.1.10-et adtam meg).
Valami ötlet?
-
kutga
félisten
-
dzz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék a padavan forrásával ismerkedni, de annyi van belőlük a „zinterneten”, mint az oroszok! Melyik az a forrásfa amit karbantartottnak lehet tekinteni és érdemes letölteni? -
latya73
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném valahogy beállítani, hogy az Adguard DNS-sel a default protection a sima wifin, a family protection pedig a guest wifin menjen. Megoldható valahogy? -
kenand
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Köszönöm, hallottam róla, csak már megszoktam a Putty-t és a Winscp-t csak ahol a routert állítgattam egy 10 éves macbook white van, és ritkán használom, így a programokat sem frissítettem már 3-4 éve.
Ha felülírtam a számokat a hexeditorral, nem újat szúrtam be, nem változhatott a méret..
Egyébként ha nem sikerült nem stabil az 5GHz-s wifi?
-
woodworm
veterán
A Total Commanderben van összehasonlítás, ha a méret megegyezik és csak ebben különböznek, akkor jól végezted a módosítást.
(#2558)
Egy ideje a win10-es parancssor tudja az ssh-t, nem kell külön program hozzá. Driverrel az scp csatolás is megoldható, akkor akár a TC is használható a routerre másoláshoz, konfig szerkesztéshez. -
kenand
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Remélem sikerült a hack is, a 4PDA-ru-s útmutató és a te linkelt képeid alapján csináltam a hexeditálást.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget, jó sokat küzdöttem de meg lett.

Mivel 2 Xiaomi 3G és egy ASUS is padavan fw-vel fut a családban, már megszoktam azt a felületet.
(mininek a 100-as LAN a nyűgje, de van ahol nem lesz gond, ahol csak a wift szója tovább AP módban) -
kenand
veterán
válasz
trance89
üzenetére
Köszönöm, tegnap letöltöttem megtaláltam
Köszönöm a segítséged, még nem láttam ahozzászólásod de belevágtam anélkül én is a dev rom visszarakásába, mivel pandorabox és openwrt alós is mindig újabb és újabb akadályba ütköztem. Ráadásul 7-8 éve használtam utoljára még TP-Link 1043-on Onenwrt-t el is felejtettem a beállításait
Szerencsére megtaláltam 2016-ban Minihez készített ssh.bin-t és a root pwd is (bár azt utólag is le lehet kérdezni sn alapján) A parancssoros ssh.bin nem akart menni, sőt dev rommal a hivatásos oldalas sem, hibaüzenet jött, de meg volt a régi.
ROM-od is fenn van. Köszönöm még egyszer.Most már csak az 5GHz wifi javítás kell, mindjárt megpróbálom.
-
trance89
őstag
a gyárira visszatérés lesz talán a legjobb megoldás: [link]
Reverting to stock firmware sort keresd, gyári alól a breed és a padavan is könnyebben feltehető
Breed install:cd /tmpwget --no-check-certificate https://breed.hackpascal.net/breed-mt7621-xiaomi-r3g.binmd5sum /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bingyárin:
mtd write /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin BootloaderPadavan:
mtd_write write /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin BootloaderNetelérés nem szükséges, elég ha winscp progival bemásolod a tmp mappába a bin fájlt
-
woodworm
veterán
Pontosan milyen partíciók vannak a minin openwrt alatt?
(#2549) kenand
Biztosan működik, mert én így váltottam pb-ről padavanra. De úgy emlékszem itt nem volt ssh.bin, egy webui-s sérülékenység volt kihasználva az ssh megszerzéséhez. Ezt pedig tudja a prometheus is menüből.
A breed pedig feltehető padavan alól a későbbiekre készülve. -
kenand
veterán
Ha megtaláltam a mini SSH paswordjét, és talán SSH-bin-jét is és van dev romom, (talán a minijé)
Visszaflashelhetem openwrt-ről dev romra, aztán a szokásos módszerrel feltehetem (fordíthatom) a padavant ?
(3G-hez 2x készítettem már 2 évvel ezelőtt) -
kenand
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Köszönöm a tippet, ugyan öreg vagyok 18 éves korig tanultam az oroszt, de már nem emlékszem semmire beelőre így a fordító be van kapcsolva...orosz-angol
mtd -r write /root/breed-mt7620-xiaomi-mini.bin Bootloader
sem megy itt a Bootloader rész is kell ?, mert arra panaszkodik.:
root@OpenWrt:~# mtd -r write /root/breed-mt7620-xiaomi-mini.bin Bootloader
Could not open mtd device: Bootloader
Can't open device for writing! -
kenand
veterán
Újabb probléma
, mindig előre haladok egy kicsit, aztán újabb akadályPróbálom a breed bootloadert feltenni.
SSH megy csomagokat frissítettem, fenn is van a kmod-mtd-rw
de utána hibaüzenet van:
root@OpenWrt:~# mtd unlock / dev / mtd0
Usage: mtd [<options> ...] <command> [<arguments> ...] <device>[:<device>...]The device is in the format of mtdX (eg: mtd4) or its label.
mtd recognizes these commands:
unlock unlock the device
refresh refresh mtd partition
erase erase all data on device
verify <imagefile>|- verify <imagefile> (use - for stdin) to device
write <imagefile>|- write <imagefile> (use - for stdin) to device
jffs2write <file> append <file> to the jffs2 partition on the devi ce
fixseama fix the checksum in a seama header on first boot
fixwrg fix the checksum in a wrg header on first boot
Following options are available:
-q quiet mode (once: no [w] on writing,
twice: no status messages)
-n write without first erasing the blocks
-r reboot after successful command
-f force write without trx checks
-e <device> erase <device> before executing the command
-d <name> directory for jffs2write, defaults to "tmp"
-j <name> integrate <file> into jffs2 data when writing an image
-s <number> skip the first n bytes when appending data to th e jffs2 partiton, defaults to "0"
-p <number> write beginning at partition offset
-l <length> the length of data that we want to dump
-c datasize amount of data to be used for checksum calculati on (for fixtrx / fixseama / fixwrg / fixwrgg)
-t <partition> write TP-Link recovery-flag to <partition> (for write)Example: To write linux.trx to mtd4 labeled as linux and reboot afterwards
mtd -r write linux.trx linuxHa ez így nem megy sehogy sem akkor járható út, hogy fogpiszkálós indítással visszaflashelem a dev romot , elkészítem a ssh elérést és wmware-vel és prometeus sripttel fordítok hozzá?
DEv romok linkje nemelérhető de találtam a gépemen:
miwifi_r1cm_firmware_ae50f_2.9.9.bin
és a mi is ssh.bin is meg van, meg talán a passwd is -
kenand
veterán
Annyi a siker, hogy openwrt van most fenn...
-
kenand
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Trance89 fórumtárstól kaptam a tippet, hogy tegyek fel egy Breed bootloadert Openwrt/pandorabox alól és akkor könnyű a minire a padavant feltenni.
Ahhoz meg - mivel nem akarom szétszedni az ottthoni hálót addig második routerként kell vele munkálkodnom, hogy az eszköz elérje a netet az opkg csomagokhoz
A 4pda.ru-n ezt találtamopkg update
opkg install kmod-mtd-rw
insmod mtd-rw i_want_a_brick = 1
mtd unlock / dev / mtd0
mtd -r write /root/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin Bootloader (specify your path if it is different from mine)
reboot(persze az utolsó előtti sorban módosítva a minihez készülttel)
Ehhez meg kell net elérés és tudnom kell csomagot telepíteni, de úgy tűnik a kínai csomagforrás már nem megy.
Vagy friss csomagforrás kellene a mi kompatibilis, vagy Openwrt frissítés, megnézem hogy kell még nem csináltam eddig . -
kenand
veterán
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
BUEK!

-
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Friss firmware mindhárom támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve.Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-aaad80b_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-aaad80b_with_MC.zip
TP-LINK Archer C5 v4: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-aaad80b.zip -
kenand
veterán
Próbálnám a Mi minire feltenni a Padavant útmutatásotok alapján, de most az elején elakadtam
Egyszer frissülhetett/rezetelődhetett a Pandorabox, mert most bekapcsolás után kínai menüvel jön be, nem találok rajta sem,mit sem

Gondom, hogy alapból 192.168.1.1 az IP cím tartománya amit a fő routerem is ad, így nem tudok netet elérni vele, meg kellene változtatnom az ip tartományát, csak a kínai alatt nem találom
-
kutga
félisten
Mehet egyből a fw? A c5-ön előbb valami preflasht kellett feltenni.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
Kikapcsoltam. Ha valami nem megy, majd nyihogok újra. De remélhetőleg minden rendben lesz. Amúgy így pár hétre visszavetítve, ez az 1200GU Padavan firmwarrel nagyon beváltotta a reményeimet.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De kiállította be? miért kell törölni? Normális ez az állapot vagy valami beállítást kíván?
-
-
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
TP-Link 840N v6-ra fordítottam egy fw-t Alexey repoból, ezt hogy tudom legegyszerűbben a routerre varázsolni linux alól?
Használhatom a szkriptet, vagy a c5v4 tftp módszerét?
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Esetleg ha fordítasz új firmware-t megpróbálod? Hátha belefér...

-
-
Plusz találtam egy ilyet is, de sosem próbáltam: Diversion - the Router Ad-Blocker
Bár ASUSWrt-ről ír, de némi mókolással egész biztos feltolható Padavanra is, ha csak nem megy fel simán is, ahogy van. -
attilav2
őstag
Annyira nem értek hozzá hogy belemókoljak bármit is.
Intruder2k5 szokott belemókolni ezt azt, pl midnight commander fájlkezelő, htop erőforrás figyelő. Majd csak jelentkezik aztán megmondja bele tud e tenni adblockert. Javasolnám az openwrt-t, de az mt7621-en tapasztalatom szerint instabil, viszont van az utólag telepíthető csomagjai között többféle adblocker. Próbálkozhatsz owrt vel hátha neked nagyobb szerencséd lesz a stabilitással, de ajánlani nem ajánlom. Owrt-n bekapcsolt software flow offloaddal ~700mbit körül teljesítenek az mt7621-es routerek, ha a hardware flow offload is be van kapcsolva akkor néha néha belekarcol a 800mbitbe. A hw offloadot érdemes kikapcsolva hagyni, ez növeli a stabilitást. -
kutga
félisten
Hölgyek /urak!
Jól beállított fw-t le lehet menteni valahova, később backup célból?
-
attilav2
őstag
No, itt van a legújabb committal (elvileg 1200GU wifi led hibajavítás, alexey részéről) forgatott buildem.
Lite FullSkin pack, transmission logfile kikapcsolva. Összetevők a templates.config-ban.
Egyelőre még nem teszteltem, mindenki saját felelősségére próbálgassa. Garanciát nem vállalok
Nem másoltam bele lopertpeter kernel konfigját, 1az1-ben a dm38 repóból jött kernel konfiggal fordult. Annyit csináltam hogy a transmission.sh-ból kivettem a -e kapcsolót és paramétereit, azt a sort módosítottam amiben a transmission.log szerepel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nintendo Switch 2
- Mazda topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest