Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pandamaci
tag
Most lettem figyelmes az alábbi értékekre az Everest-ben:
Memory Timings:
CAS Latency (CL) 4T
RAS To CAS Delay (tRCD) 4T
RAS Precharge (tRP) 4T
RAS Active Time (tRAS) 12T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 35T
Refresh Period (tREF) 7.8 us
Mi az a Row Refresh Cycle Time? Hol tudom állítani az értékét? Miért van ilyen nagy értéke a többihez képest? Számít ez a szám valamit a memória sebességénekk szemszögéből? -
pandamaci
tag
Tesztelgetéseim során a következőket tapasztaltam:
230-as FSB-vel, 767Mhz-en 5-4-4-8-as késleltetésekkel a memóriám stabil, fesz emelés nélkül.
235-ös FSB-vel a memóriát 705Mhz-en nem tudtam rávenni, hogy 4-3-3-8-as késleltetésekkel működjön, 4-4-4-8-al volt stabil. Ennek következtében (gondolom én) az Everest-ben gyengébb értékeket hozott a benchmark.
Mivel a gépemen inkább 3D-s cuccok fognak futni így maradok a 767Mhz-es beállításnál, a FSB-al szikronban való futtatást majd akkor fogom kipróbálni amikor majd elég nagy FSB-t tudok kicsikarni a gépemből.
Köszöm szépen a segítségeteket. -
pandamaci
tag
válasz
Silencer83
üzenetére
OK, teszem azt.
Igazából az érdekelt volna, hogy arra törekedjek, hogy a lehető legnagyobb frekvencián futtassam a memóriám vagy inkább kisebb frekvencián és kisebb késleltetésekkel?
Vagy erre nincs szabály? Konfigfüggő? -
pandamaci
tag
UP!
A memóriámat kezdtem el tuningolgatni, ott tartok, hogy 767Mhz-en megy 5-4-4-8-as késleltetéssel.
Azt szeretném kérdezni, hogy melyik megoldás a jobb: hagyjam így, ezekkel a késleltetésekkel vagy állítsam át 705Mhz-re mondjuk 4-3-3-8-as késleltetéssel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest