Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
Aktív témák
-
[Mike]
tag
Sokan szídják a celeront...sokan azt mondják looser aki celeront vesz. Nekem eddig nem volt vele bajom MX440-es gef 4xAA 1024x768 32 és full felbontással a Morrowind pl teljesen korrekt. Mohaa teljesen korrekt, Call of Duty demója fullosan már megrázó élményt nyújtott de ném visszavétellel nagyon is jól játszható. Nem mondom, hogy nem vennék inkább 3,06-os P!-et, de nem annak az osztálynak a rétegeiból származom sajna. Szal az én kicsi 1,7-es celkám egy MX-es kártyával jól szolgál. Lehet csak nagy mázléim volt mondjuk...
-
agrarfiatal
senior tag
válasz
joysefke
üzenetére
nekem most 366as cerka megy 415ön mp3at mp3pro-t hallgotok folyamatosan Ph-zok, tömörítek stb, és megy. Csak az idő nem mindegy hogy meddig tart.
Off
Már csak az új ház és új táp hiányzik és startra kész a PIII 1133 512-es procim feat. Asus tusl2-c alaplappal.
On
Nem akarok semmit megigérni de ha meglesz és még tudok szerválni valahonnan kölcsönbe egy 1,1es cerkát csinálok egy tesztet, mp3 tömörítés, dvd-divx tömöítés stb. -
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Hat ehhez aztan nagyon kell vagni.
ha tudnad mennyire unom a PCt..:( -
válasz
CHI HARDODO
üzenetére
Persze, de streaming adatnal nem urul ki a pipeline, kis cache mellett sem; ellenben mas alkalmazasnal, ami random olvassa a ramot, ott igen.
-
CHI HARDODO
csendes tag
A netburst arhitektúrát ''megöli'' a 128 L2 cache. nekem is cerkám van. a mhz-
ben kifejezet erő a videó kódolásnál viszont kifejti jótékony hatását. ott tényleg nem érezhető számottevő különbség p4 és cerka között. az fsb-ről sem szabad elfeledkeznünk. azért nem mindegy, hogy 400-as, 533-as v. 800-as. ja és a memória is 266, 333, 400-on pörög ugyé az fsb-től függöen. tudom nagyobbik részetek tisztában van ezzel, de így lehet korrekten összehasonlítani őket. -
n@p@lm
addikt
asszem pl. videótömörítésnél.
a munkatársam ott vette észre.
napalm -
dioxide
csendes tag
Nna látom sok okos hozzászólás van így én is megosztanám tapasztalataimat: Celeronról váltottam P4-re órajel nem változott = átlagosan 2x-3x-os sebességnövekedés. Mit lehet erre még mondani?
-
faster
nagyúr
Én is teszteltem tegnap. Divx->SVCD konvertálás TMPGENC 2.521-gyel.
5:59.
(Ez egy kis video volt a blizzard.com-ról)
Holnap lesz AMD eredmény is ugyanazzal a divx videóval. -
janati
őstag
Na, PCMark eredmények, lehet kapaszkodni...
CPU: 6415
MEM: 5191
HDD: 676 (ez nem valami sok)
:C Celeron...hmm -
janati
őstag
Nem tudtam hazamenni, úgyhogy csak holnap lesznek PCMark eredmények.
-
CHI HARDODO
csendes tag
mondom.
-
janati
őstag
válasz
CHI HARDODO
üzenetére
Inkább akkor odafigyelj, ne ''oda figyelj''!
-
HiperG
addikt
válasz
CHI HARDODO
üzenetére
LOL de vicces gyerek ez :t
-
CHI HARDODO
csendes tag
igazatok van. jobban oda figyelek majd. valószínű én kaptam vírust, nem a gépem.
-
Goose-T
veterán
válasz
CHI HARDODO
üzenetére
OFF
Nem akarok nagyon belepofázni, de megütötte a szememet :) , miszerint hagy némi kívánnivalót maga után a helyesírásod... :D
Lehet, hogy kukacoskodónak tartotok, de engem nagyon tud zavarni az ilyen.
ON -
janati
őstag
válasz
CHI HARDODO
üzenetére
''futtassatok''
''felállást''
talán... -
HiperG
addikt
válasz
CHI HARDODO
üzenetére
Jaj ne pattogjá má
-
CHI HARDODO
csendes tag
hamár annyire tesztelgettek futasatok CODECREATURES-T is szerintem ''szeretni'' fogja az előző fel álást.
-
janati
őstag
válasz
CHI HARDODO
üzenetére
''NÉZZÜK AZ ATHLON XP ÉS FX, ILLETVE FX51 ERŐSEBBEK AZ INTELEKHEZ KÉPEST. ''
Te miről is ''szüttyögtél''?? -
HiperG
addikt
válasz
CHI HARDODO
üzenetére
és? A topic tulaját nem zavarja
-
CHI HARDODO
csendes tag
a téma szerint nem AMD-ről kéne szütyögni.
-
HiperG
addikt
válasz
CHI HARDODO
üzenetére
Ezé nem kelett volna regisztráln...
Capsról mássz le...
AMD is jó irodába is sőt ahoz még cerka se kell... -
janati
őstag
válasz
CHI HARDODO
üzenetére
Nahát...Nemond.
Van otthon FX-ed?? -
CHI HARDODO
csendes tag
ÜDV EMBEREK!
ILLETÉKESKÉNT ANNYIT MONDOK A CELERON IRODAI KÖRNYEZETBEN ÉRZI JÓL MAGÁT. AZ INTEL IS ÍGY JELLEMZI, UTÁNA LEHET NÉZNI A HIVATALOS HONLAPJUKJON. A 3D MARK2001 IS ÁLLÍTHATÓ, SZOFTVER /HARDVER/ PURE HARDVER BE ÁLLÍTÁSI LEHETŐSÉGEI VANNAK. BIZONY LEMÉRI A CPU TELJESÍTMÉNYÉT IS CSAK NEM KÜLÖN SZÁM ÉRTÉKET AD. A 3D MARK 2003 KÜLÖN CPU TESZTET IS VÉGEZ A JÁTÉK TESZTEK SEGÍTSÉGÉVEL. AZ IGAZ KÜLÖN NEM JELENIK MEG AZ EREDMÉNY, DE FIGYELEMMMEL KISÉRHETŐ AZ FPS KIJELZÉS SEGÍTSÉGÉVEL. SZÓVAL ABSZOLÚT MINDEGY KI MIT MOND HA AZ ÓRAJELRE VETÍTETT TELJESÍTMÉNYT NÉZZÜK AZ ATHLON XP ÉS FX, ILLETVE FX51 ERŐSEBBEK AZ INTELEKHEZ KÉPEST. -
HiperG
addikt
janati: futass le egy PcMark tesztet
-
joysefke
veterán
a, valami nagyon el van cseszve a másik gépen
b, más oprendszer (értsd más service-k futnak a háttérben), valami foglalja a gépidőt
c, driver-ek
d, nem ugyanannyi memória, és a masik swappel
e, 3dmark rendszert tesztel nem procit
Ezekből válassz ki legalább egyet
Ha netán én tévedtem volna akkor szojjon má rám valaki, akko bocsanatot kérek, egyebként nekem van igazam -
-
joysefke
veterán
A 3D mark nem egy procitesztelő, hanem rendszertesztelő program, az erős (relative) kártyád kihuzza a szarból a gyengébb procit...
Cerka nagyon gyenge Cache méretben, és sebességben is (ez utóbbit nemrég olvastam itt, hogy direkt beraktam valami 2 órajel késleltetést a kesselérésnél)
Tehát azok az alkalmazások amik érzékenyek a kes minőségére (mennyiség és sebesség) azok gyengén teljesítenek... (a programok legalább 80%-a)
Ja és hiába 3 GHz a procid, ha az órajelciklusok felét várakozással tölti...
Ha nincs a kesben találat, akkor az adatot a memóriából kell behozni,
nos a memória egy nagyságrendel lassabb mint a proci, ezért a proci sok orajelciklust fog tétlenkedni, mig meg nem érkezik az adat, amit feldolgozhat....
Minnél nagyobb a kes (és minnel jobb algoritmussal szervezik) annal nagyobb a találat valószínűsége.... -
janati
őstag
Akkor most meg fogsz lepődni.
Nekem Radeon8500LE (250/250) kártyám van. Ez kb annyi mint a 9000Pro.
3dm2k1= 8200 körül változik.
Ez 2,8Ghz-en.
2 Ghz-en drasztikusan kevesebb (kb 7000).
Ugye hogy nem olyan szar??
(Azt elismerem, hogy neked valóban kisebb órajelen hozza ugyanezt. De ez lényegtelen, mivel a procik egy árkategóriában vannak.) -
HiperG
addikt
joysefke: neám elkezdj mind1ik hozzászólásra külön válaszolni!
-
Dr. Ernő
tag
Régen léttam egy tesztet valahol (kb 1 éve). Egy cerkát felhúztak 3000Mhz-re.
Állítólag a játékteljesítménye egy 1.6A P4 szintjén volt!
Persze azóta változott egy kicsit a helyzet. De az Intel saját bevallása szerint is a cerkát internetezésre meg szövegszerkesztésre szánja.
Szóval inkább P4 ha már Intel. -
joysefke
veterán
Pontosan igy volt, minden tokeletesen mukodik az amd konfigomban, egyser szivtam vele, a tap miatt...
ne mond, hogyha odab*szok eled egy gepet, te meg tudod mondani, hogz Intel vagz amd van benne, anelkul, hogy eszkozkezeloben megnezned...
Mivel foglalkozol te? Talan asm ben programozol? -
HiperG
addikt
Tök fölösleges..mert oda úgyse fogok benézni...
Amelyik topic 50 hozzászólás fölötti és nem voltam ott a ''kezdetekkor'' megse nyitom...ez alól kivétel az Nf7 topcic :DD
Meg a topic indítóját ahogy így elnézem a legkevésbé sem zavarja -
gerlaip
addikt
-
janati
őstag
''egy 2 GHz-es cerka 2,67 (láttam, használtam), alig többet a 800-asénál. ''
Ez bődületes marhaság...
Nekem a 2@2.8Cerka előtt 1.2@1.4TuaCerka volt. A mostani MINDEN tekintetben gyorsabb. Hiába fele a cache... -
HEBI
senior tag
Végre valaki aki egy kicsit a TÉMÁhoz szólt, az előző 100 hozzászólást nyugodtan ki lehetne innen vágni és átrakni az ''Intel vs. AMD'' -be.
De ez a 27%os proci terhelés elég nagy baj, ha közben tömörített is, mert szerintem egy procinak 100%on kellene mennie tömörítés közben. Azaz valahol sántít ez a 27%od.
A multitask amit írtál, az meg szerintem cache és chipset kérdése, amiben meg meg én is biztos vagyok azaz, hogy a Celeronben lévő cache az kevesebb és nagyobb a késleltetése, mint egy P4-ben. Tehát elve nem lehet valami kiemelkedő a teljesítménye ilyen téren.
De ettől függetlenül, ha igazat írtál volna, nem csak a hasadra csapsz, akkor még lehet, hogy el is hittem volna. Ha igazat írtál akkor BOCS! -
hobizoli
nagyúr
Azert akad par olyan prg, ami Athlon XP CPU mellett ''elfelejti'' az SSE-t hasznalni...
hobizoli -
-
gerlaip
addikt
Viszont a Celeron becsületére legyen mondva hogy 2 GHz-es celeront használ egy barátom. Egyszerre nézet DVD-t, AVI-t, és közben file-t másolt, egy másikat pedig csomagolt, és a 2 Ghz-es cerka 27 %-ig :C volt csak leterhelve. Szóval aki ilyenre akarja használni a gépét, annak a Celeron a legjobb választás, főleg, hogy a sok műveletnél fontos SSE és SSE2 utasítás rendszert tudtommal az AMD-k nem támogatják.
-
gerlaip
addikt
Teljesen egyetértek a hozzászólásoddal, főleg hogy a cigány mindig a saját lovát ... :))
Csak annyit, hogy ez a topic a celeron és a Pentium összehasonlítására jött létre, ehelyett minden AMD-s az AMD-kről beszél.
Nyilván megvan az oka, gémereknek az AMD éri meg jobban. De nem ez a topic ennek a helye.
A Pentiumban a négyszeres cache memóriát meg a márkanevet kell megfizetni. De tény, hogy egy 2,4 P4 a 800 Celeron teljesítményének valóban a háromszorosát hozza, mígy egy 2 GHz-es cerka 2,67 (láttam, használtam), alig többet a 800-asénál. -
Polesz
addikt
Van amiben ez van amiben az a jobb (a cerkát hagyjuk). Amiért én AMD-t vettem és amire a gépet használom abban verhetetlen.
[L]http://n0cgi.distributed.net/speed/query.php?cputype=all&arch=0&contest=rc572[/L]
Egy kis összehasonlítás. Játék nem érint. Videót tömörítek. 1 éjszaka 2-3 filmet rakok át.
Aktív témák
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest