Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
A CELERONOK IRODÁBA VALÓK, BÁR AZ 500-as CERKÁM (66 MHZ FSB) XP ALATT 320M SDRAMMAL, MEG EGY ASUS V7100PRO64M-ás VIDEOKÁRTYÁVAL CSODÁKRA VOLT KÉPES. (HOT PURSUIT 2-vel SIMÁN MEGBIRKOZIK HÁLÓBAN IS).A WARCRAFT 3 HÁLÓBAN MÁR NEM MEGY EL, PISZOKUL SZAGGAT 3 JÁTÉKOS FELETT. PENYÁT MOST VETTEM, MÉG ÖSSZERAKÁSRA VÁR.
-
joysefke
veterán
a, valami nagyon el van cseszve a másik gépen
b, más oprendszer (értsd más service-k futnak a háttérben), valami foglalja a gépidőt
c, driver-ek
d, nem ugyanannyi memória, és a masik swappel
e, 3dmark rendszert tesztel nem procit
Ezekből válassz ki legalább egyet
Ha netán én tévedtem volna akkor szojjon má rám valaki, akko bocsanatot kérek, egyebként nekem van igazam -
-
joysefke
veterán
A 3D mark nem egy procitesztelő, hanem rendszertesztelő program, az erős (relative) kártyád kihuzza a szarból a gyengébb procit...
Cerka nagyon gyenge Cache méretben, és sebességben is (ez utóbbit nemrég olvastam itt, hogy direkt beraktam valami 2 órajel késleltetést a kesselérésnél)
Tehát azok az alkalmazások amik érzékenyek a kes minőségére (mennyiség és sebesség) azok gyengén teljesítenek... (a programok legalább 80%-a)
Ja és hiába 3 GHz a procid, ha az órajelciklusok felét várakozással tölti...
Ha nincs a kesben találat, akkor az adatot a memóriából kell behozni,
nos a memória egy nagyságrendel lassabb mint a proci, ezért a proci sok orajelciklust fog tétlenkedni, mig meg nem érkezik az adat, amit feldolgozhat....
Minnél nagyobb a kes (és minnel jobb algoritmussal szervezik) annal nagyobb a találat valószínűsége.... -
KZT
tag
Nem szeretnék vitázni csak pár gondolat:
Old Man bratyó köztudottan Intel buzi.Ez nem lenne baj,csak sok hülyeséggel tömi a nép fejét.
Tom bácsiról meg had ne mondjak semmit.Olvass bele az itteni vagy a HWSW-s róla szóló topicba.
Aki ért a témához messze elkerüli az oldalát,mert csak felidegesíti vele magát az ember,olyanokat ír.
Abban igazad van,hogy van olyan dolog amiben a cerka alig lassabb mint a P4.De sajnos 100 alkalmazásból csak 1-2 olyan van.Ez pedíg rossz arány.
Játékos szemmel a lehető legrosszabb választás.
Azt meg gondolom nem gondoltad komolyan hogy MINDEN megy nálad simán 1024-ben.Inkább csak az amivel Te játszol,vagy amit kellőképpen lebutítassz(grafikailag). -
HiperG
addikt
Én most azért szóltam, hogy mindenkinek egyenként válaszolsz így a régebbi hozzászólások nagyon ''felmennek''
Pár emberke pl. azt csinálja, hogy egy hozzászólásba beírja mindenkinek a nevét és a hozzászólás számát amire válaszolt...
pl.
HiperG(#75): Bla Bla bla)
X. Jakab (#9999): ,,l,,(*_*),,l,, -
faster
nagyúr
Nem tudom, hogy az ódmen micsinál a stílusmagaazember idézeteket viszont tudom, kik szokták beírni a fórumokba.
Itt bent a munkahelyemen celeron 1800 van otthon athlon XP1700+ és videotömörítés (DVDRIP -> DIVX) tekintetében kb. 1.5szeres szorzó az athlonnak úgyhogy ne gyere nekem óldmennel mert nem hiszem el. -
-Devil-
aktív tag
Édes istenem! Hogy lehet valaki ennyire csőlátó? :( :O
Most nyáron volt szerencsém többféle P4/P4 Celeron illetve AMD-s konfighoz, direkt megnéztem, ''ki mit tud''. Volt 1.7-es, 2.0-ás celeron, 2.0-ás, 2.4-es P4 (533 FSB, volt 800-as is, csak arra nem tudtam időt szakítani sajnos :O ), volt 1.3-as Thunderbird, 1700+ Palomino, 2500+ Barton. Ti4200-8X 128MB videókártyák voltak bennük. A 2.4-es P4 és a 2500+ -os AMD-k kb. 10-12000 pont között voltak 3DMark 2001SE-vel tesztelve. A Celeronok meg valami iszonyat. Az 1333-as Thunderbird gépem képes volt szétverni mind a kettőt (Az enyém SDRAM-os, azok DDR-esek voltak, az enyém AGP4X, azok AGP8X. Csak akkor kapott ki az én gépem a 2.0-ás celerontól, ha dual DDR-t raktam mellé.
A Tomshardvert meg felejtsd el a pokolba! Kamu tesztekkel etetik a jónépet. Emlékeztek még az AMD-leégetős videóra? Hogy a P4 lelassul! Egy nagy büdös nemmondommit! Kipróbáltuk mi is, 85-90 fok környékén kapcsolt ki (setup-ban néztük, utána játék közben), semmi belassulás, csak lekapcsolt. Nem kell elhinni minden hülyeséget. -
Break
senior tag
Hmmm...jelenleg 2 gépet használok video (dvd) ujratörmörítésre :
P4 2,4/533@185*18/3330Hhz-en hajtva Abit Is-7 alaplapban
Barton 2500+@3000+ Abit KD-7 -ben hajtva....
A tapasztalataim szerint....mondjuk 50-60 film után......ÓRÁKKAL előbb végez ugyan azzal a filmel az AMD-s konfig mint az Intel....
Ráadásul a tömörítő progi (CCE) INTEL-re van optimalizálva..... :) -
Dr. Ernő
tag
A MHz nem minden. Az AMD más struktúrális felépítésének következtében alcsonyabb frekvencián is tud olyan hatásfokkal ''dolgozni'' mint a magasabb működési frekvenciájú Intel procik.
Gondolom itt mindenki feszt divx-et kódol napokon keresztül OSZT nem mindegy hogy 50 perc vagy 55 perc alatt végez. -
HiperG
addikt
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=3602[/L]
''Bármennyire is marad azonban a Celeronok tuningolhatósága, hatalmas teljesítményre ne számítsunk. A ComputerBase internetes oldal ugyanis tesztelt egy 3,00 GHz-re ''húzott'', eredetileg 2,00 GHz-es Celeron modellt, amelynek komoly gondjai akadtak már egy 1,4 GHz-es Athlon (Thunderbird!) AMD processzorral szemben is. Játékra tehát nem feltétlen ajánlott az Intel ezen terméke, mert hiába van az Athlon XP 3200+-al szemben majdnem 400 MHz-es előnye a most bemutatott modelleknek, a 128 KB-os másodszintű gyorsítótár kevésnek bizonyul erre a célra.''
Aktív témák
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gyúrósok ide!
- Battlefield 6
- Milyen processzort vegyek?
- PR-Telecom
- Posta, csomagküldés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eGPU tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest