- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
up
senior tag
Szia!
Nos, ebben igazad van, csakhogy a SiS jelentene alternativat, de a HT-vel ill a bizonytalan jogi/piaci helyzettel kapcsolatban senki nem tudott megnyugtatni. Meg gondolkodom :) Otleteket azert varok!
Mas: egy Celeron 2000 kb 27k, mig a legolcsobb P4 (1500) kb 30. Megeri a kulonbseg? Hogy allnak a huzassal? Egyaltalan, milyen procit _erdemes_ venni, ha nem csucskategoriat akarok (kb egy ev-masfel mulva frissitek)? Mi a helyzet az olcsobb celeronokkal? Pl 1700-as 17kert kimondottan baratsagosnak tunik.
up -
up
senior tag
Hi!
Az szerintem ugyanúgy 4X AGP, mivel a 845PE chipset ennyire képes... :)
Na, AMD-sek, most lehet elmondani a falrengető érveket! Mennyivel jövök ki olcsóbban egy hasonló kaliberű AMD rendszerrel (nyilván proci+lap számít, mert a ram ugyanolyan), és milyen bővítési lehetőségeim lesznek? Ehhez milyen (még egy frissítést túlélő) alaplap kéne?
üdv
up -
-
up
senior tag
[L]http://www17.tomshardware.com/cpu/20021114/index.html[/L]
itt olvashatsz róla részletesen, meg biztos az Intel oldalán is.
A lényege, hogy a proci két virtuális prociként viselkedik, amelyek külön-külön is képesek taszkokat végrehajtani, interruptokat kezelni stb. Ezáltal jobban kihasználják a számítási kapacitást, amely így ügyesen megosztható az elő- és háttérben futó alkalmazások között. Az eleve multiprocesszorra tervezett alkalmazások meg még jobban ki tudják használni. Persze ehhez kell OS support is (win alatt XP legalább), meg biztos van csomó árnyoldala, de elsőre ígéretesnek tűnik (és a 845PE már most felkészült rá). A legelső P4, ami támogatja, a 3.06 GHz-es. -
up
senior tag
Szia!
1) oké :)
2) Ez biztos, csak az szól pl. az Intel mellett, hogy a SiS nem tud HyperThreading-et (tom's elég optimistán nyilatkozik erről a szolgáltatásról), és ahogy a dolgok állnak jogilag, esetleg soha nem is fog tudni. Márpedig, én szeretném, ha az alaplapom elbírna egy erősebb, 3GHz+ procit is majd, azok meg már tudnak HT-t. Én sem a legdrágábbat fogom természetesen megvenni, hanem amelyik jó kompromisszumot biztosít.
3) Biztos vagyok benne, hogy nem ''gagyi'', és jól jártál vele. Ettől azonban még nem biztos, hogy nekem is az lenne a tuti :) De a 8X AGP megfontolandó, az biztos, hiszen majd az új frissítési hullámban esetleg új videokártya is kerülne bele, azt meg hendikepelné a 4X. Hát kemény dió, az biztos. -
up
senior tag
És ott legalább hallottak az IT7max2-ről az árlistán, de ez nem max2 v2.0. Nem is jó, mert DDR-266-ot tud max. Bár a sima IT7max2 árát elnézve, sajnos azt hiszem, ennyit nem fogok tudni rászánni (v2.0). Persze kérdés, hogy az mennyibe kerül, ha van egyáltalán, mondjuk az AMP nem a legolcsóbb, a 3 Testőr (www.3t.hu) nyolcezret ver rá egy ASUS P4PE esetében.
Az Asus P4PE is a 40 fölé csúszik (jobb helyeken kb 3k-val). Ez azt jelenti, hogy az Asusnak nem marad versenyben lapja, míg az Abit...
A BE7 marad (tekintve, hogy szeretnék DDR-333-at, ezen elvérzik az IT, az IT7max2, a bd7-II), bár az is csak ata100-at tud max. Vagy a BE7-RAID, ami a RAID-jén ata133-at is ismer, de csak ott. Most akkor ez hogy van? Teszem azt van egy ata133 eszközöm, akkor azt rádugom a RAID vezérlőre, mintha sima IDE lenne és használom? Bootolható rendesen? És erre lehet CD-t tenni, vagy lebutított a BIOS-a, mint az ASUS P4PE-n? Röviden: megéri például ennél a lapnál a RAID? Esetleg csak min2 eszközzel lehet használni?
Rosszak a SiS chipsetek? Mert az árak nagyon versenyképesek, elgondolkodtam az Abit SR7-8X-en is (SiS 648). Tud mindent (8X AGP, DDR-333, Usb2, Ata133). Vannak valakinek tapasztalatai? Persze gondolom ez Hyper-Threadinget nemigen támogat. 845PE lenne szerintem a jó választás, de szívesen meghallgatnék valakit, akinek SiS-e van.
Néztem még a BE7-S-et. Az már eszik HyperThreading-et is, viszont árlistában ezt sem igazán láttam még. Egyelőre a BE7-re voksolok, vagy egy nagyon nagy levegővétellel Asus P4PE. Inkább az érdekelne, hogy a többi jó márka közül (Gigabyte, MSI, Epox, esetleg Intel) melyiket tudnátok ezekkel szembeállítani, és miért? Van valaki, aki ezek közül választott? Melyiket, miért, és mik a tapasztalatok?
köszi!
up -
up
senior tag
Egy haverom csunyan megjarta egy gyarilag hibas quantummal, egy honapig veszekedett veluk, mire vegre becsereltek 1 masikra. Ez biztosan igaz, egyszer ott voltam vele meg a faterjaval. Masik haverok meg lattak, hogy bannak neha a hardverrel (utban levo videokartya dobozokba rugas, memoria dobalas). Bar az araik jok, en is vasaroltam mar ott. Azert most talan kihagynam. Mas otlet?
Egyebkent az IT7max2v2.0-t normalis, hogy nem latom arlistakban? A Ramirist is neztem; ott se volt.
udv!
up -
CsendPenge
őstag
OFF
Mesterem? Ezt nem egészen értem, de mind1. Annyi gondom volt mindössz, hogy a mistralra nem jellemző a korrekt... és sok más egyéb sem, ha igaz, amit itt hallani a fórumban.
ON
Most nézem, az lehet, hogy az Intel I845PE nem támogatja a 8x agp-t? És ki tud valamit erről (E7205) a chipsetről?
Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged