Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VGA hiba
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Készen nem nagyon kapsz,de egy asztalos akár hulladék anyagból is 1 nap alatt összedobhat egyet.
Ha nem hivatalos mérésekre kell,csak házi használatra,akkor nem is kell agyon cifrázni.
Egy kb. 60x60x60cm-es doboz belamellázva,mint a régi zsalugáterek.
Kívül fehér,belül feketére festve,egy kb. 1x1x1m-es tető,és kész is.
Azt kell csak kitalálnod,hogy ha elemet cserélsz a szenzorban, ne kelljen szétborítani az egész dobozt.
Pl. tetőt nyithatóra csinálod.
Tapasztalat,hogy pl. egy jól elkészített árnyékolóval a szabályos 2m-en és egy panel 7.-ik emeletén is 0.2 fok etérés van csak. -
DAVID0000
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan időjárás állomás amelyiket lehet pchez csatlakoztatni adatok kinyerésére? Csapadék szélirány hőmérséklet légnyomás stb mérővel...
EMOS E6016 is tudhat ilyet? Csak mert leírásokban nem szerepel pc csatlakozás lehetőség.
Köszi -
Galahed
senior tag
válasz
zharkanyi #213 üzenetére
Szia!
Van megoldás (valamilyen gyári/ utángyártott/máshoz készült) a Netatmo külső szenzor ideális elhelyezésére? (gondolok itt egy hőmérő házra) mert látom fémből készült, félek tőle, hogy eléggé felhevülhet a napsütésben...
Esetleg valaki tud segíteni, hogy hol lehet beszerezni (webshop) kültéri hőmérő házat? A gugli nem dobott ki eredményt az időképen kivül...
köszi
-
Galahed
senior tag
Szia!
Nézegettem én is ezeket, szempont volt, hogy WIFI , azaz ip címmel rendelkezzen, hogy távolról is el lehessen érni őket.
Ez a GoGen amit linkeltél jó is lenne, (Meg találtam ebben az árktegóriában Huygent is).
Sajnos a fórumokon irják, hogy elég gyengék a műanyag alkatrészeik az ebben az árkategóriában lévőknek.
(Bár a mostanim kb 6 éves, - lehet, hogy ez sok vagy kevés?? - és most kezdett döglődni a kinti egysége, megette az időjárás meg az UV...)Igy inkább beruháztam Netatmo- ra, (tegnap rendeltem) sajnos ennek nincsen LCD kijelzője (van PC, mobil tablet stb hozzáférése) cserébe levegő minőséget, CO2 szintet is tud, hasonló árban.
-
Sziasztok!
Szeretnénk otthon beruházni egy komolyabb időjárás állomásra.
Első körben ezt néztem ki: GoGEN ME3900Ami fontos lenne:
- megbízható csapadék, szél, és hőrmérséklet mérés
- lehetőleg oszlopra történő rögzítés
- mobil app előny, ha ott lehet stasztikákat nézegetniÁrban 60-70e max. amit szánunk rá. Mit gondoltok? Jó döntés a kiszemelt példány, vagy van más ajánlottabb típus?
-
m6photo
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék venni egy időjárás állomást, de teljesen el vagyok veszve. Azt látom, hogy ez egy ajánlott példány:
TFA 35.1129.
Egyéb alternatíva ebben az árban vagy akár alacsonyabb árfekvésben? Gyakorlatilag semmi különösre nem lenne szükségem: külső-belső hőmérséklet, előrejelzés, pontos idő, fekvő, “vékony keretes”, színes. Illetve ha lehetséges meg lehessen fogni/nézni. Ezért keresek más opciót (is) mint a TFA, sehol nem látható!Köszönöm, ha segítesz:
m6photo -
huan
őstag
Sziasztok.
Ajánlanátok időjárás állomást, ami vezeték nélkül pontosan méri a külső hőmérsékletet? (más nem elvárás) -
Just486
senior tag
válasz
dethroner #433 üzenetére
Ezeket már korábban leírtam
Egyformán mérnek, de eltérő helyekről raktam őket egymás mellé. Az álló a monitor, gép, egyéb kütyük mellett van, a fekvő a szoba egy hidegebb pontján.
Az álló a héten valamikor talált a helyén rádiójelet, az 3 másodpercet késik, a fekvő árnyékoltabb helyen van, hetek óta nincs jele, ezért a fél perc késés. -
dethroner
veterán
-
Just486
senior tag
-
dethroner
veterán
Azokat természetesen átnéztem, összehasonlítottam. De csak annyi különbséget tudtam kihámozni, amit te is felsoroltál. Meglátásom szerint ezért kár 3 különböző modellt gyártani. Meg hogy az 5051-ben 3 napra előre mutatja az időjárást, szemben a szintén álló 5541-el, amiben 1 napos az előrejelzés.
De a fekvő 5551-et fogom javasolni muternak. Talán az hogy ez a legdrágább, még ha csak picivel is, az jelent valami minőségbeli pluszt. -
Just486
senior tag
válasz
dethroner #429 üzenetére
Ezeket a részleteket már a gyártó oldalán megtalálod. Alapvetően az eltérő kialakítások miatt bizonyos funkciókban, apróságokban eltérnek. A szélesben pl van egy légnyomáselőzmény-grafikon, a magasnál csak az egyikben van, a másikban nincsen. A képek és a kezelési útmutatók tudnak segíteni.
-
dethroner
veterán
Szerintem az ilyen monokróm kijelzőket nem is kell túl gyakran megvilágítani, pont jól olvasható szinte egész nap. Kivéve persze sötétben, de akkor meg egy pillanatra meg lehet nyomni a gombot. Az én SWS260-om színes, de a kijelző minősége szerintem nem a legjobb, csak egy nagyon pontos szögben tökéletes, amúgy torzul.
A kialakításon kívül vajon mi különbség lehet a már említett 3 típus között, 5051, 5451, 5551? -
Just486
senior tag
válasz
dethroner #421 üzenetére
Az 5051 is nagyon hasonló, én az arányaiban kisebb képernyő (vastagabb keret) miatt nem választottam. Csak elemről mennek, a háttérvilágítás időkorlátos (~5 sec).
Nálunk sajnos a legtöbb óra (nem csak ez a típus) nehezen talál jelet (pedig kétemeletes családi ház tetőteréről beszélünk), talán az alufólia szigetelés miatt, amihez közel vannak ezek az órák is. Nagyfaternél, földszinten pl nincs ilyen gond. Jel hiányában elég komoly késésbe kezdenek amúgy (néhány hét alatt több mint 30 sec).
-
Just486
senior tag
válasz
dethroner #419 üzenetére
Én nemrég vettem Sencor SWS 5451 / SWS 5551 párost, viszonylag bejöttek. Végül a 85 éves nagypapához is került egy, az álló fajtából.
Jó nagy számokkal operál mindkettő, aránylag kevés "sallanggal". Sok gomb van a típuson, de ha nem nyomkodják el akkor nincs baj vele.
Hőmérsékletet viszonylag pontosan mérhet, mert 3 külső szenzor és a két beltéri eszköz tizedre pontosan mutatta ugyanazt a hőfokot egy adott idő után.
[5451]
[5551] -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Őseimnek szeretnék venni ilyen állomást. Elég volna a monokróm kijelző, szerintem olvashatóbb is idősebb embernek. A rádióvezérelt óra is jó lenne, és persze a lehető legjobb áron a legjobb, legmegbízhatóbb kéne, amivel nincs tökölés, csak elem bele és kész. Tudnátok ajánlani valamit?
Nekem Sencor 260-as van, ezt ismerem, de nem ragaszkodom Sencorhoz, ha van jobb, jöhet -
egykori
őstag
válasz
NEMO1968 #417 üzenetére
Azt hiszem, most az a lényeg, hogy jól működnek. Szétszedni nem szeretném, így marad a rejtély. Viszont most jutott eszembe, hogy a nyári időszámítás után szinte egyáltalán nem fogott jelet a 8400-es. Kikapcsoltam az automatikus beállítást egy napra, azután be, és azóta hibátlanul megy, de akkoriban szereltem fel a kosarat is az erkélyre az érzékelőknek.
-
egykori
őstag
válasz
NEMO1968 #415 üzenetére
Több hőmérővel összehasonlítva az jött ki, hogy a TFA lehet a legpontosabb, a valósághoz legközelebb. Bár max. fél fok eltérésről van szó.
Egy kérdésem lenne, az órajelek azóta mindig mindhárom műszernél megvannak, amióta leszedtem őket közvetlenül a falról és ebben a kosárkában vannak 10-15 cm-re a faltól. Azelőtt, főleg a két Sencor nem talált, nem fogott rádiójelet rövidebb-hosszabb időn át.
Lehet ez az oka? (Ebből a szempontból is a TFA volt mindig a legérzékenyebb és legstabilabb.) -
egykori
őstag
-
egykori
őstag
válasz
NEMO1968 #405 üzenetére
Nagyon tudatlan vagyok, láttam ugyan már ilyent, de nem tudtam, mi célt szolgál - ma is tanultam.
Ez a tányéros árnyékoló milyen távolságra legyen minimálisan a faltól, paneltól, mondjuk a széle?
Nekem elég lenne, ha a 8400-as kapna jó elhelyezést. (Ezt vettem utoljára, a másik kettő leginkább azért van, mert nem akartam fiókba tenni, és így más-más helyiségekben mutatja az időt meg a hőmérsékleteket, ami éppen nem baj.) -
NEMO1968
őstag
Àltalàban azèrt van Nàlad melegebb tèlen,mert gondolom tùl közel vannak mèg az ablakhoz az èrzèkelök.
Talàn ha egy tànyèros àrnyèkolòt csinàlnàl,ès ablakpàrkànyhoz rögzìtenèd egy kb 20cm-es rùd vègèn,akkor jobb eredmènyt kapnàl.
Abban csak 1 szenzornak van hely,de az pontos lesz.
Panel 7. emeletèn megcsinàltam,tökèletes.
A szigetelès a beàzàsra vonatkozik.
Ha olyanban van a szenzor,vèdve van mindentöl.
Hogy melyik müszer honnan veszi a DCF jelet,azt csak a gyàrtò tudja ès nem kötik az orrunkra. -
egykori
őstag
válasz
NEMO1968 #402 üzenetére
Megpróbálok valamilyen értelmes megoldást találni az érzékelők elhelyezésére, de mivel egy panelházban lakom (kb. 15 m magasságban), így a linkben látott minta, etalon is csak iránymutatás lehet számomra. Télen általában két fokkal több van itt fenn, mint lenn az utcán. Ott bizonyos szigetelésről írnak, ezt hogyan értsem, mire gondoltak, pl. beázás?
Olvastam az egyik hozzászólásodban, hogy vannak olyan mérőműszerek, amelyek közvetlenül, és vannak olyanok, amelyek a külső érzékelőn keresztül fogják a rádiójelet. Az általam használtak között van olyan, amelyikről tudsz ilyen tekintetben konkrét információt?
-
NEMO1968
őstag
válasz
Highground #401 üzenetére
-
NEMO1968
őstag
Az órajel és a beküldött adatjel két dolog.
Nem számít,hogy közel vannak egymáshoz,sőt, még interferenciát is okozhat.
Ha dobozba teszed,az leglább egy 50x50x50 cm-es valami legyen,és lehetőleg
[link] erre hasonlítson.
Ez a szabvány hőmérőházikó,de otthoni méricskékésre el lehet azért térni tőle.
Az én tányéros árnyékolóm sem szabályos,de házi méricskélésre megfelel.
Pár tized fok az eltérés a hivatalos állomásoktól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vicces képek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest