Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horusz22
csendes tag
Üdv. Nemrég beíróknak, Orion HS 282 / 284 hangfalak kb ugyan azok, a doboz méretük tér el és ezeket találtam. Orion HS 282
Orion HS 284
Remélem kicsit segített. -
pc-user
senior tag
válasz
csiribacsi #29 üzenetére
Pont erre a kérdésre keresem én is a választ...
-
AaronBass
tag
válasz
shalafi66 #26 üzenetére
Van benne valami, de erre azt is mondhatnám, hogy KEF ! Csak ajánlottam egy olcsó megoldást! Amúgy ha érdekel valakit, van két darab, elvileg Orion 2x30cm papírmembrános "sub" hangszóróm! Ha jól emlékszem 6 csavaros, és alu kosaras + mágnesen van alu borítás! Ha érdekel valakit jelentkezzen! Külön hirdetésbe nincs fent!
Üdv. Ab. -
-
AaronBass
tag
Csáó!
Régebben a Sal csinált videoton helyettesítő hangszórókat! Mára ez abba maradt, de ha olcsón szeretnéd megúszni, akkor ezt tudom ajánlani, használtan fillérekért megkapod! Az m.n.c. hangszórókat felejtsed el! Volt belőle egy 30cm-es sub hangszóróm 240/300watt volt ráírva a másik oldalon egy sal volt 120/100w-al, és tesztelés szempontjából meghajtottam egy Technics Su-v3mal! Kb 10ből 4es hangerőn elfüstölt az mnc, majd 6.5ös hangerőn a sal! Csak egy tipp, melyiket válaszd olcsóbb kategóriából! Sal márkájú hangszórókból, volt legalább 10 félém, míg mnc-ből 3,4féle és Nálam mind leégtek!
Remélem tudtam segíteni!Üdv. Ab.
-
pelyva
csendes tag
Sziasztok nekem lenne egy Orion hs 282 hangfal párom
amit egy Yamaha rx-360 hajt illetve hajtott ugyanis egy két háibuli tönkre vágta egyik mélyét és természetesen ezért berreg (gondolom a membrán miatt)
meg akartam csináltatni de az az igazság hogy elégedetlen is vagyok,még igyis a másikat is halknak mondom, nem tetzsik a hangzás elég mély de nem elég hangos így azon gondolkoztam hogy kicserélem a mélyeket de ugye ha nagyobb teljesítmény nem tom hangváltó meg többi hangszoro összhangba lesz e meg hogy miylet kéne bele , (a hangválto ugy néz ki hogy mélynyomoegyik ágárol van egy kondi arra a közép magas még egy kondi magas tekercs és mély ) meg hát eleve nem akarok rá sokat költeni csak gondoltam hátha meg leetne csinálni faszántosan. ugy hogy szeretnék kérni ötleteket, minden ötletet segítséget javaslatot kritikát szivesen fogadok
U.I.:tudom hogy nem tudok irni -
escape
aktív tag
Rendben, köszönöm a gyors válaszodat. A hangfalak nincsenek berhelve, viszont az erősítőn a toner bekapcsolásakor kicsit zúgnak a hangfalak. Hozzáértő kolléga szerint pár kondi helyrehozhatja. De végülis tényleg nem akarom eladni, csak kíváncsi voltam mit érhet.
Köszönöm még egyszer! -
escape
aktív tag
Sziasztok.
Tegyük fel, hogy szeretnék eladni egy Orion SE 1025B erősítőt, kettő darab jó állapotú HS 280-as hangfallal, és azt szeretném tudni, nagyjából mennyiért kelne el.
Csak megközelítőleg érdekelne. -
HA905
csendes tag
válasz
horvathkri #12 üzenetére
Nekem van 8 ohm-os. Szól. eredeti de a membránja sérült.
Hol tudják szakszerűen javítani?? -
joccadoki
senior tag
ez csak doboz ebből egy nagyon jó dobozt lehet építeni itt már nem számít milyen frekvencián szólt előtte
ajánom a következőt
Hangváltó:hv 308 3 út 1500huf
Dómsugárzó 60 / 40 W DT 55, 86x66mm, 8 Ohm 550huf -
HA905
csendes tag
válasz
horvathkri #11 üzenetére
Kérdés: El veszett? El lopták? Ki dobtad? Vagy nem is volt benne új korában sem?
-
dontaxis
csendes tag
válasz
Szaki@Pécs #1 üzenetére
Hello hs288 hát ha szép hangzást akkarsz akkor a sal-t felejzsdel semmi kőze az orionhoz nem kellet volna szét szedned mert egy valodi hangzásu jó baszusu hagfalat berheltél szétt..
meg szakad a szivem de nem ez a lényeg ha rendes buli hangfalat akkarsz akkor ugy hagyhatad volna nyugodtan lakásban 40-50w bőven elégg
-
RZS
tag
válasz
horvathkri #12 üzenetére
remelem nem kestem el
-
RZS
tag
válasz
horvathkri #12 üzenetére
udv!
vatera
-
horvathkri
csendes tag
na?senki???
-
horvathkri
csendes tag
Hali!Bár kicsit elavult a fórum, szerintetek honnan tudok hs-288 asba középsugárzót szerezni???Eredeti kellene.
[Szerkesztve] -
Szaki@Pécs
tag
UP!
konkrét 5letek? -
Üdv
Én úgy emléxem a SAL gyártott Orion hangfalba csereszabatos hangszórókat. Szerintem nézd meg náluk. Az árak pedig nem voltak annyira vészesek. -
DDL
őstag
válasz
Szaki@Pécs #1 üzenetére
Milyen árkategóriában gondolkodsz? Egyébként ez egy nettó 25l körüli doboz. SAL, MNC kilőve. TVM már esetleg. De igazándiból VIFA, Peerless hangszórókból jót lehetne csinálni...
ÜDv. DDL -
Szaki@Pécs
tag
Adott egy pár Orion HS-288-as hangfaldoboz, a ''belsőségek'' nélkül.
Új hangszórókat, hangváltót szeretnék bele tenni, de nem tudom milyet.
Méret adatok:
Külső méret: 210x280x500 (mm)
Falvastagság: 17 mm
A hangszórók helyének átmérői:
Magas: 87 mm
Közép: 135 mm
Mély: 187 mm
Bass reflexcső: 60*150
Eredeti teljesítmény adatok:
impedancia: 8 Ohm, névleges telj: 40W, zenei terhelhetőség: 80W
Képek:
Bővebben: link
Bővebben: link
Konkrét 5leteket kérnék a konfigurációra, ne csak mélynyomót vagy csak hangváltót mondjatok, hanem teljes készletet.
Esetleg ha valaki tud olyan programot, ami a méretek alapján kidobja a kért infót, az is jöhet.
Várom az építő hozzászólásokat!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest