Aktív témák
-
kamikaze boci
őstag
Az biztos, hogy nem hardver probléma. Ha az alaplap a hunyó, akkor vagy a ps/2-n vagy az USB-n tapasztalnál hibát, a kettőben együtt nem, mert semmi közük egymáshoz. Ha az egér lenne a ludas, szintén csak az egyiknél lenne gond.
Én a helyedben széttrancsíroznám a gépet, újratelepíteném, és a fel/visszapakolás közben figyelném, mikor lép fel előszőr a hiba. -
Bigya
őstag
HI!
Én most próbáltam ki, és fehér lapon is kihagy az egér, de az is előfordul, hogy eltűnik, aztán valamelyik szélről kell behúznom.
Ez egy nagyon gagyi Hama optikai, amiben gyárilag kék led volt.
Én ez kicseréltem egy nagyon erős fényűre.
(mindkettővel csinálja)
Ez egy sz@r egér, de muszáj volt vennem, aztán itt ragadt :)
[Szerkesztve] -
Zoltánka
tag
Sima fehér lap? Kipróbálom! Hardveremet átállítom! Uram Igen Uram! :))
:D -
Tacso
aktív tag
Én is ajánlom a fehér lapot...!
+ Próbáld meg átállítani az egér hardver beállításainál a ''Mintavételezés sűrűségét'' minél magasabbra!
Nekem ez segített!:) -
fügike
senior tag
Vegyél egy akármilyen egyszínű textil padot! Jobban jársz, és csak vagy 100huF összesen!
-
Zoltánka
tag
Rengeteg szín van rajta, meg kicsit tükrös a felülete. Szal azon ne. Van még Innovision-ös egéralátét, de azt sem szereti a kis köcsög...mit szeret ez egyáltalán? Egyik haverom azt mondja, hogy rosszul tartom.
-
Zoltánka
tag
A driver gyári, egyébként Genius a cicncogó és 3000 pénz volt, tehát nem egy nagy durranás.
-
Yaye
őstag
Ja, a kulcsszó a _textil_. Az hiába egyszínű, a textilnek van textúrája és aztat a finom aprómintát az optikaji egér szeresse. :) Én is egy egyszínű kék textilen tologatom, tökéletes. Sima fehér öntapadós tapétán viszont összevissza ugrál, pedig nem makulátlan, össze van szabdalva és átlátszik az asztallap faerezete és nem is tükröződik, mégis. Egy fényképes műanyag alátéten a kép egyes részeit sem szereti. Persze egere válogatja. Szvsz majdnem minden matt, aprómintás cuccnak jónak kell lenni ha az egér nem xar.
-
Zoltánka
tag
egy rohadt nagy földtérkép az alátét, ami kicsit fényes anyagból van.
-
clayman
aktív tag
hát az az asztal má' jó régen lehetett lakkozva :)
nekem egy logitech MX 500 egerem van, egyszer kezdett el ugrálni, amikor véletlenül csak félig volt bedugva ps2 portba...
nos mindent lefedve a következő hibák jöhetnek számításba (egértől a számítógépig)
I. - egér elektonikai hiba
/a. szedd szét az egeret, nézd meg nincs e valahol szétégve továbbá minden kábel a belsejében be van dugva a megfelelő helyre illetve egyes egértípusoknál nézd meg hogy a chipek amik ilyen cserélhetőek megfelelően be vannak e nyomva. Rosszabb esetben, amit nem tudsz megnézni esetleg megsérült a képfeldolgozó proci az egérben, ekkor gondolom garis.
/b. az egér és a kábel csatlakozása nincs e megtörve. ha igen forraszd vissza vagy cseréltesd ki gariban
II. - egér optikai hiba
/a. az egérben a piros(v. kék) lednek és az előtte lévő lencsének közvetlenül a kamera lencséje alá kell szórnia a fényt. amennyiben ezek elmozdultak, igazítsd őket a megfelelő helyre (szvsz: sok helyre nem lehet berakni, max kimozdult egy kicsit )
/b. az egér kameráját is nézd meg hogy nem koszos illetve nem mozdult e el. továbbá hogy nem homályos e.
/c. bizonyosodj meg róla hogy amin tologatod az egeret legyen elég rücskös ellenben az egér nem fogja érzékelni az elmozdulást. próbáld ki a falon/tapátán is ha ott megy rossz az asztalod
III. - érintkezési hibák
a./ a kábelt hajlítgasd végig és nézd meg ugrál e a kurzor. ha igen, akkor meg van törve és a géped ezért kap hülye szignálokat az egértől
b./ nézd meg a ps2/ usb portnál hogy: 1. nem e hajlott el/vissza egy láb 2. nem tört-e le egy láb illetve hogy nem e ment vmi komoly piszok a portba.
c./ nézd meg az alaplapon hogy a ps2/usb port nem e tört ki a nyákból
IIII. - szoftver hibák
a./ ellenőrizd a drivert hogy nehogy pl. nyomtató driver legyen hozzá felrakva :P, továbbá hogy az installált driver jó legyen, mert elképzelhető hogy ott megsérült a lemez azt a windows vmi hibás drivert tölttt be.
b./ nézd meg hogy nem hibásan jött e le a netről letöltött driver
c./ ellenőrizd hogy nincs e vírusod
-------------------------------------------------------- -
qpakcovboy
őstag
Feket felületen használd, ha az sem jön be akkor gari, vagy kuka.
-
duracell89
senior tag
Logitech MX500 RULZ! :C
[L]http://web.axelero.hu/flatronkutyus/mx500/[/L]
ez soha nem fog ilyeneket produkálni, mert minőségi!
az egéren sem szabad spórolni, mert hiába lehet jó géped, ha szar az egered a játokokban akkor baxhatod!
amúgy próbáld meg a fentebb leírtakat (egérpad nélkül, vagy egyszínűvel) stb stb
[Szerkesztve] -
cyberdoom
tag
''Elemes'' vagy ''drótos''az egered ? Ha elemes akkor odavan az elemed !
nekem is ezt csinálja a logitech ha kezd lemerüli ! -
moonman
titán
ja és otthon persze egyszínű szürke textil alátét. tökéletes.
-
moonman
titán
szerintem marhára mindegy, hogy pöttyös vagy csíkos vagy szivecskés :) egyiken sem lesz jobb. azért jó az egyszínű, mert nem ugrik el, ha beleütközik egy csíkba vagy pöttybe. asztallap pedig alapvetően nem tükörsima (ilyen aprórecés műanyagborítású asztallapom van) ezért megy rajta jól.
-
fügike
senior tag
Bocs!!! Kérem ezt a rakás ***-t törölni, meghülyült a hálózat!:(
-
fügike
senior tag
Nekem piros textil egérpadom van, és csak akkor ugrál, ha húzza a zsinórja! Más miatt nem szokott! Maximum ha rossz a pad felülete, tükröz pl. (De ugye textil egérpad ilyet nem csinál:))))
-
fügike
senior tag
Nekem piros textil egérpadom van, és csak akkor ugrál, ha húzza a zsinórja! Más miatt nem szokott! Maximum ha rossz a pad felülete, tükröz pl. (De ugye textil egérpad ilyet nem csinál:))))
-
fügike
senior tag
-
fügike
senior tag
-
Flashy
veterán
hát ez meg hogy jött ki. pont az egyszínűn nem tud ''tájékozódni'', nekem se jött be olyan egérpad aminek nagy része egyszínű volt. persze hiába vesz mintásat ha a mintás azt jelenti hogy egyforma kis pöttyök vannak rajta, mert azon is megkeveredik :D nekem egérpad nélkül az asztal jött be legjobban. ez a sima faminta jó neki.
-
clayman
aktív tag
néhány ok:
1. túl egyszínű az egérpad, kevés rajta mintázat
2. piros egérpad
3. nem megfelelően érintkezik a PS/2 / USB-nél
esetleg:
4. nagyon szar az egered
5. hibás az egered -
Zoltánka
tag
Sziasztok!
Az egérprobléma a következő: össze-vissza ugrál a képernyő szélei felé a kurzor. Viszem egyik irányba és megindul a csúszka felé, megindul a start gomb felé pedig a szoftverben kihúztam a pipát, hogy ne ugráljon az ''OK'' satöbbi gombok felé.
Mi lehet a probléma? Marha idegesítő!!! :(((
Z
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest