Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
veterán
válasz Sk8erPeter #23335 üzenetére
Ahhoz képest én csak az opera szemetét akartam áttenni de mindenki olyanról akar megtéríteni amit nem is akarok/említettem.
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #23335 üzenetére
"Az ilyen "helyezgessünk át mindent, illetve tiltsunk le minden szolgáltatást, ami háttértárra írással kapcsolatos"-jellegű tanácsok igazán releváns mértékben nem növelik az SSD élettartamát"
Újabban már nem csak MLC, de TLC is van, ami még az MLC-től is rövidebb élettartammal bír.
Nyilván aki úgy kalkulál, hogy vesz egy SSD-t 2-3 évre és utána cseréli, illetve (pont a vezérlőhiba meg váratlan dolgok miatt) még addig is backupol rendszeresen annak felesleges kímélnie, mert ugyanúgy a szeméttelepre fog kerülni, vagy a sufniba/sarokba, mint ma is számos, még bőven jó hardver. Ez mondjuk Svédországban történt eset, de biztosra veszem, hogy itthon is vannak szép számmal olyan környékek, ahol ilyen gépet már kidobnak.
De aki összespórolt egy SSD-re, mert hallotta, hogy a régi gépe attól gyorsul a legjobban (és nem is használ különösebben RAM igényes alkalmazásokat, a böngészőt is csak átlaguser módjára), az valószínűleg már nem így gondolkodik, mert még ha a régi gép ki is nyiffan, az SSD-t örökli majd az új. Illetve örökölné és feltehetőleg nem 20-30%-os kondícióval szeretné belehelyezni abba a gépbe amire megint kiadott egy rakás pénzt. És így tovább...
"Azóta mi a tapasztalatod a Linuxos "új" Operával?"
Van benne egy nagyon idegesítő bug, háttérben megnyitásra kiírja a tab title-jébe, hogy "Loading", de az, hogy egyáltalán nem tölt még a legkevesebb, de az URL sáv üres. Szóval ha bezártam a szülő tabo(ka)t, akkor kezdhetek mindent elölről.
Van még egy fura dolog, itt a PH-n néha elég magas a CPU használat.
"Nem egészen értem, mi a probléma, sokszor kattintok én is középső klikkel Facebookon az értesítőimre, és új lapon nyitja meg, ahogy kell. Most is kipróbáltam, és az elvártak szerint működik."
Lightboxos képekre kattints pl. középső klikkel.
"Ha tapasztaltál már ilyet Firefoxon is, akkor meg nem igazán értem az összefüggést, hogy miért Chrome-ból áthozott hülyeség lenne"
Mert Firefoxban is azután jelent meg, hogy elkezdett Chrome-osodni.
"Olyan probléma mondjuk előállhat, hogy kliensoldali kód kezeli a linkre kattintásokat, és mondjuk a böngésző alapértelmezett viselkedése ilyen tekintetben felül van bírálva, de az már az oldal hibája."
Igen erről van szó. Az Opera arra volt felkészítve, hogy a webfejlesztő gyakran hülye. Pl. volt régebben linkeltem egy oldalt (talán neked) és arra írtad, hogy pont a többi böngésző kezeli normálisan, mert a webfejlesztő megtiltotta a szöveg kijelölését. Na mármost, az ilyen esetekben engem nem érdekel, hogy a webfejlesztő mit tilt meg. A kódkövetés addig legyen szigorú, amíg az ésszerű és logikus. Régebben ezzel nem igazán volt gond, mert normális emberek alkották a szabványokat és komoly procedúrákon kellett átesnie egy-egy draft-nak, mire ajánlás lett belőle. Most a Google meg az Apple írja őket.
"és úgy tesz, mintha a Prohardver szervereinek számítana, hogy egy buzinagy hsz.-be rakom a válaszaimat, vagy pedig szétbontom áttekinthető módon."
Ha csak te csinálod, akkor nem, ha viszont mindenki, akkor káosz lesz a fórumon és az újoncokból egyből Jómunkásember lesz. Inkább a multiidézést/multiválaszt kéne már megcsinálni.
(#23362) Sk8erPeter: "Például bizonyos fájlok újból és újból történő letöltése, például esetedben egy reboot után."
Mert a gyakorlatban el lesz végezve, mert a hülye reklámok miatt az oldal kikényszeríti a rendszeres újratöltést. Ha meg böngészőn belül írod felül (már ahol van rá lehetőség), akkor a lényeges tartalom sem cserélődik/frissül, csak Ctrl+F5-re, akkor meg ugyanott vagy, mintha nem cachelnél.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest