- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz HelloWorld #10651 üzenetére
Be van kapcsolva az állapotsáv, de csak addig rakja ki az állapotsávot, amíg a megjelenést szerkesztgetem... És az egérmutatóhoz csak a link "title" szövegét írja ki, egyebet nem. 10.10-es operát használok amúgy Debian alatt.
-=- There's no place like /home -=-
-
Penge_4
veterán
válasz atesz117 #10653 üzenetére
Az állapotsáv az, ahol alapértelmezésben bal oldalt a Link, Unite és Turbo ikon, jobb oldalt pedig a Zoom van és középen kiírja a címet, ha ráviszed az egeret. A folyamatsáv pedig az, ami azt mutatja, hogy mennyit töltött le, hol tart a töltöttség és ilyesmi.
Az állapotsáv alapból be van kapcsolva, a folyamatsáv alapból addig jelenik meg, amíg szükség van rá, ha külön be nem állítod máshogy. Az egyes részeket (Status, Document, Time, stb.) rá is húzogathatod az állapotsávra és akkor mindig ott marad és nem foglal dupla annyi helyet.
kovaax: Végső megoldásként generáld újra a toolbar.ini fájlodat, mivel elég sok ilyen jellegű bug volt (és még van is) az Aero integráció miatt. A Linuxos 10.5x pedig még csak béta.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
ez LOL? ott van a magyaroperán, hogy webm-es opera valami 21xxx-es build. Ez most valami külön ág? Mert a legújabb béta szokás szerint négyjegyű számú build, a html5test azt írja benne hogy nincs webem, de a youtuben bejön a webm lejátszó felület, viszont semmit sem tölt. Most mivan?
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Penge_4
veterán
válasz Sanyix #10660 üzenetére
Igen, külön ág. A jelenlegi olyan téren kivételt képez, hogy a b3390-en alapult, ami a legfrissebb build volt akkor. De korábban mindig több hetes, vagy hónapos lemaradásban volt. Például hiányzott belőle a Link, aztán a Unite, vagy kisebb bugok, amik utaltak rá, hogy egy korábbi buildbe építették be az új tesztfunkciót, mikor a snapshotok már jóval előrébb jártak a fő funkciók és a stabilitás terén. A buildszám pedig azért annyi, mivel a buildszámozás azon alapul, hogy hányadikra fordul le működőképesen az aktuális forrásból, amit kineveznek snapshotnak.
Tehát nem azért növekszik jobban a buildszám, mikor sok bugot javítanak, mert a hasukra csapnak, hanem általában ilyenkor többször forgatják le, majd javítanak rajta, mire eléri azt az állapotot, hogy snapshot lesz belőle.
A WebM videó megy a a YouTube-on a Labs build gstreamer mappájában lévő DLL fájlokkal, nálad van a hiba. Lehet, hogy maszkolást állítottál be YouTube-ra, vagy valamilyen userJS blokkolja, vagy akármi.
A HTML5 teszt oldalán pedig azért nem írja ki a WebM támogatást, mert lefuttatja a "canPlayType" JavaScript parancsot, amivel ellenőrzi. És mivel ezt nem adja vissza a böngésző, mert az opera.dll-ben vannak ezek az információk, így azt írja, hogy nem tudja lejátszani. A YouTube-on pedig nem ellenőrzi semmilyen script, hogy képes-e lejátszani, ha Firefoxban, korábbi Operákban, vagy Chromiumban kapcsoltad be a HTML5 módot, akkor ugyanazt lehetett tapasztalni, amit te most, hogy forog a HTML5 és nem tölt be semmit, mivel a H.264-es videót kapta, amit egyik sem tud lejátszani, csak a Chrome és a Safari.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Penge_4 #10661 üzenetére
A HTML5 teszt oldalán pedig azért nem írja ki a WebM támogatást, mert lefuttatja a "canPlayType" JavaScript parancsot, amivel ellenőrzi. És mivel ezt nem adja vissza a böngésző, mert az opera.dll-ben vannak ezek az információk, így azt írja, hogy nem tudja lejátszani.
Ez elvileg egy user JS-tel megoldható. A browser.js-t nézegettem, és felül lehet bírálni bizonyos HTML objektumok gyári metódusait.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
Topikgazda
A Magyar Operáról letöltött 3394-es portable build gstreamer mappáját felülírtam az ugyanonnan letöltött 21868-es build azonos nevű mappájával. A következő user JS-re van szükség a canPlayType megjavításához:
// ==UserScript==
// @name EnableWebM
// ==/UserScript==
(function(){
var originalCanPlayType = HTMLMediaElement.prototype.canPlayType;
HTMLMediaElement.prototype.canPlayType = function(type)
{
return type == "video/webm; codecs=\"vp8\"" || type == "audio/webm; codecs=\"vorbis\"" ? "probably" : originalCanPlayType.call(this, type);
}
})();[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
A képen megjelöltem egy kiterjesztést, amit egyszerűen képtelen vagyok az Operával társítani. Bárhonnan nyitom meg ezt a beállítást, és mindegy, hogy rendszergazdagént indítom a beállítást vagy nem, akkor is szürke marad, és nem engedi változtatni.
Próbáltam a Firefoxban levenni a társítást, de ott meg sehol nem találom ezt a kiterjesztést, és a W7 fájltársításoknál ugyanaz a helyzet, mint mikor az operából indítom a beállítást.Hogyan tudnám megértetni a rendszerrel, hogy ha egy ilyen, azaz https://-el kezdődő linket akarok egy emailben megnyitni, akkor az Operában nyissa meg?
-
dqdb
Topikgazda
Indítsd el a regedit-et, aztán HKEY_CLASSES_ROOT\https\shell\open kulcs alatti tartalomhoz állítsd be pontosan azt, ami a HKEY_CLASSES_ROOT\http\shell\open\command kulcs alatt van.
Nálam (Windows 7 x64) így néz ki ez a kulcs:
[HKEY_CLASSES_ROOT\https\shell\open]
[HKEY_CLASSES_ROOT\https\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files (x86)\\Opera\\opera.exe\""
[HKEY_CLASSES_ROOT\https\shell\open\ddeexec]
@="\"%1\""
"NoActivateHandler"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\https\shell\open\ddeexec\Application]
@="Opera"
[HKEY_CLASSES_ROOT\https\shell\open\ddeexec\Topic]
@="WWW_OpenURL"Valószínűleg a DDE miatt szívsz, mert azt valamiért nem állítja át neked a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
-
HelloWorld
tag
válasz Penge_4 #10668 üzenetére
Az igen! Kár, hogy a Chrome alapból 133 pont...
Mit bütyköltél rajta?szerk: egyébként youtube-on miért nem lehet bejelentkezni?
Ha klikkelek a Bejelentkezésre, egyből azt írja ki, hogy helytelen bejelentkezési adatokat adtam meg.
Chrome-ból átmásolva a bejelnetkező oldal URL--jét sikerült belépnem.[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz HelloWorld #10669 üzenetére
Forrásból ki lehet szedni a lényeget.
H.264-nél: return type == "video/mp4; codecs=\"mp4v.20.8\"" || type == "audio/mpeg; codecs=\"mp4v.20.8\"" ? "probably" : originalCanPlayType.call(this, type);
MPEG-4-nél pedig: return type == "video/mp4; codecs=\"avc1.42E01E\"" || type == "audio/mp4; codecs=\"mp4a.40.2\"" ? "probably" : originalCanPlayType.call(this, type);De csak 3 különböző JS-ben sikerült megcsinálnom, mivel amikor egyben akartam mindet, akkor valamiért nem jött össze.
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Az Unite szolgáltatás miatt raktam fel az Operát,amúgy nem nagyon csípem. De olyat lehet vele csinálni,hogy a kedvenceket a könyvjelzősávba tegye?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
dqdb
Topikgazda
válasz cellpeti #10673 üzenetére
Ha a könyvjelzősáv alatt a személyes sávot érted, akkor minden könyvjelzőnél és mappánál be tudod állítani, hogy látszódjon-e ott (Ctrl-Alt-B > jobb klikk egy elemen > Tulajdonságok > Mutassa a személyes sávon).
Ha a könyvjelzősáv alatt a bal oldalt F4-re megjelenő panelt érted, akkor a + gomb megnyomásával megjelenő menüben tudod bekapcsolni, hogy a könyvjelzők megjelenjenek itt.
-
Penge_4
veterán
válasz HelloWorld #10672 üzenetére
H.264-et csak a Chrome és a Safari tud, ahol volt elég zsé az évenkénti 5 millió dolláros licenszre amit az MPEG-LA jogvédői kapnak zsebbe.
A gyorshívóban a számot ezzel tudod átírni: [Speed Dial Thumbnail Number Label Skin]
Alatta "Text Color"Ha a nagy számra gondolsz az üres gyorshívóelem közepében, akkor pedig [Speed Dial Thumbnail Image Skin]
Itt szintén a Text Color sor
Ha nincs ilyen sor, akkor akkor hozd létre.
ps: A standard_skin.zip fájlt (ha a gyári témát használod) másold át a Program Files\Opera\skin mappából az AppDatás profilod skin mappájába és adj neki (a skin.ini fájlon belül) egy eltérő nevet és azt használd, mert a Program Files\Opera teljes tartalmát felülírja mikor egy újabb buildet telepítesz.
cellpeti: "Esetleg nincs olyan progi Windows-ra, ami ugyanazt tudja mint az Opera Unite?"
IIS
-
Penge_4
veterán
válasz cellpeti #10681 üzenetére
Gyorsabb alatt a benchmark eredményeket érted, vagy érzetre is gyorsabb? Ahogy látom a procid bőven tudja az SSE2-t, tehát ez sem lehet probléma (mivel alatta a JIT compiler nem működik, ezért valóban lassabb az Opera JS sebessége).
De például egy normális adblockkal (amilyen a Chrome-ban sajnos nincs, mivel az előbb letölti, majd utána tünteti el a reklámokat) 5-10 másodpercet is nyerhetsz millisecundumok helyett.
Hogy szebb-e az szubjektív, de ugye ezeket láttad már?
Persze te tudod, nem akarlak rábeszélni semmire, csak jó lett volna egy jobb indok ellene.
-
littlemamba
aktív tag
Sziasztok, azt hogyan lehet kikapcsolni, hogy imélnél ha jön szöveges mellékletem akkor a letöltésnél, getattachment néven kínálja fel, az eredeti helyett?
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
Shadows
senior tag
A gyorshivóba van pár oldal amit nem szeretnék újra beírkálni az újratelepítés után.
Hol tudom menteni?
ui:gugli a barátunk speeddial használata...
Találtam még egy adag ajánlott olvasmányt: [link]
[ Szerkesztve ]
Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet
-
dqdb
Topikgazda
-
madstunt
addikt
nem valami szakmai hozzászólás de egy kis vidámság
[link] -
madstunt
addikt
Mellesleg másnál is szörnyen lassú a gmail és google buzz felület opera alatt?
-
sekli
addikt
Lehet valahogy intelligensebbé tenni egy kicsit a címsort? Valahogy nem olyan jó, talán mintha az utolsó (esetleg elgépelt verziót) jegyezné meg, van amit meg képtelen felajánlani alapból. Egyáltalán nem tudtam kiismerni a működését, régen a Chromeban a legtöbb oldal egy betű + enter volt...
-
Penge_4
veterán
válasz madstunt #10694 üzenetére
Végre valaki így pár hónap után ezt is megerősíti. Én is így tapasztalom, ezért vártam nagyon anno a Carakan-t, de az sem javított rajta semmit. Firefoxban, sőt még IE8-ban is gyorsabb, nem csak a Gmail, de a Reader, a Docs és az összes többi.
A Buzz-t nem használtam még, letiltottam, de gyanítom az is olyan lenne.
sekli: A címsor enyhén szólva sem az erőssége, még így sem, hogy a 10.5 javított rajta sokat.
Az elgépelt címek már törölhetők Shift+Del kombóval vagy a piros x-el a kijelölés jobb szélén.
A többire sokat én sem tudok.
Itt már fejtegettem korábban.
A könyvjelzőnél dettó. Ha egyéni elrendezés alapján van azokat ajánlja fel legfelül, amik legfelül vannak mind mappa, mind a könyvjelző a mappában.
ps: Valamelyik 10.54-es snapshotban már javult egy fokkal, tehát desk-re kiadja a Desktop Team oldalát, viszont visszafelé még mindig nem inkrementális a keresés, mert az "oogle" vagy "esktop" szavakra nem ad ki semmit.
A címsorkeresés a Chrome-ban a legjobb, bár a Tab hiánya ott is zavar, kényelmesebb azzal lépkedni lefelé, mint a lefelé nyillal.
Amúgy ha a vinyód gyors, akkor beállíthatod akár 50 000-re is a megjegyzett címek listáját, mert az indexelős címsorkeresése viszont tényleg nagyon gyors.
[ Szerkesztve ]
-
madstunt
addikt
válasz HelloWorld #10698 üzenetére
milyen verzióval használod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.