Hirdetés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bexinho23
őstag
Egyszerűen sehol sem találok egyértelmű leírást, hogy mégis mire érdemes állítani a "LOGO LUMINANCE ADJUSTMENT" részt: off, low vagy high.
Az LG CX 80%-ban PS5-tel van használva. Több játék esetében van fix HUD, ami lényegében logónak számít a TV szempontjából. Ha alacsonyra állítom, az a felhasználási szokásomnak megfelelő, vagy esetleg pont magasra kellene állítanom, mert akkor hatékonyabb lenne ez a funkció?
-
bexinho23
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Köszönöm a részletes válaszodat. Így már értem, hogy mi történt pontosan.
Gondolom minőség romlást, vagy bármilyen változást laikusként nem fogok érzékelni, ha eddig sem volt panaszom a képminőségre. Amúgy PS5-re és streamingre használom 50-50%-ban. Meglepődtem, hogy 2021. július óta már össze is jött a 2000 üzemóra.Esetleg a TV-n megtalálhatom a pillanatnyi üzemóra állást, vagy az csak szerviz által kinyerhető adat?
-
bexinho23
őstag
Gondolom akkor ez a 2000 oras kotelezo program lehetett. Noha a kep gyonyoru, beegest nem tapasztaltam, remelem a tesztet kovetoen nem tapasztalok majd semmi szemmel lathatot. Este kiderul.
Amugy kikpacsolas utan en is hallottam par perc utan azt a jellegzetes kattanast, nyugodtan le is fekudtem. Majd kb. 40-50 perc utan bekapcsolt a tv, majd ki, es egy vizszintes feher vonal vonult le kijelzon.
-
bexinho23
őstag
Udv!
LG CX-em van kb 1.5 eve. Talan a 2000 ora is osszejott ezido alatt. Elofordulhat, hogy a mai tv kikapcsolaskor kiirt pixel frissitesre figyelmezteto uzenetet ezert lathattam? Sosem irt ki ilyet, akarhany orat ment a tv (8-10). Kb 1 ora telt le, es most kapcsolt be a tv, es a kepernyon vegigfutott egy feher csik fentrol lefele. Gondolom most befejezte a folyamatot.
Noha en nem akartam ezt a folyamatot vegigvinni, de nem volt valasztasi lehetosegem, mert tv kikapcsolasakor irta ki, es ha leokeztam, makd bekapcsoltam, ujabb kikapcsolasnal ugyanez az uzenet fogadott.
Valakinek futtatott mar le az LG tv-je ilyen frissitest, amit nem tudott elkerulni?
-
bexinho23
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem gondoltam, hogy ennyire drasztikus egy manuális frissítést lefuttatni. De jó tudni, mert akkor hagyni fogom a jövőben. Gondolom egy lefuttatással még nem okozok gondot. Viszont fura, hogy egyáltalán nincs elrejtve a menüben, esetleg szerviz kóddal ellátva a funkció.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Egy LG CX-et használok lassan 3 hónapja, napi 6-8 órát szokott is menni. Valamikor két részletben jön össze egy nap, valamikor pedig pár napig pihen a tv. Mivel nem csak filmeket/sorozatok nézek rajta, bőven terhelem ps5 tartalommal is, így a futási időben sokszor jelenik meg statikus elem a képernyőn, ami az OLED-nek nem kedvez.
Tudom és hallom is, hogy amikor kikapcsolom a tv-t, akkor pár percre rá kattan egyet a tv. Gondolom akkor fut le az automatikus "pixel frissítés".
Használhatom így továbbra is, vagy szükséges alkalmanként - ha igen, milyen gyakorisággal - manuálisan is lefuttatni?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor