Hirdetés
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Apple asztali gépek
- Pánik a memóriapiacon
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
-
daneel_hu
addikt
válasz
janos666
üzenetére
"I.) Mondjuk az UHD HDR mozifilm az nyilván az egyik ilyen fő felhasználási kör, amiben szerintem remekel is. A 24fps-re jellemző lassú, és már a tartalomban is némileg motion blur-os mozgásoknál nem is hiányolom igazán a BFI-t (így, hogy nincs LCD féle csóvázás is, mert az egy külön LCD rákfene volt az OLED előtti, LCD-vs-PDP időkben). Ugyanakkor a HDR nekem közel sem olyan nagy szám, mint sokan hinni szeretik (erről majd még írok külön, de tömören: nyilván jobb, csak nem sokkal)."
Nem rossz a HDR de itt sem mindegy, hogy mit vársz el.
Megnézel egy 4K HDR mozifilmet, amely a producer/rendező szájíze szerint készült el - elmesél egy történetet képi világba csomagolva -, magyarán fogalmad sincs hogyan kellene is kinézzen a film.
Természetfilmeknél jobban látszik a különbség, hiszen eleve a nézőnek is több fogalma van arról, hogy a valósághoz képest ez hogyan is kellene kinézzen.
Nincsenek bebukott élénk színek, nincs sávosodás stb...Nekem pl az Avatar 4K/HDR semmi pluszt nem ad, ellenben nem 3d*s ami óriási mínusz.
-
daneel_hu
addikt
válasz
janos666
üzenetére
"Ne lincseljetek meg, de én tényleg nem értem, hogy lehet azután 30fps-el játszani, hogy valaki próbálta a 120-at is, akár csak néhány percre. Azután már a 60 is némileg kompromisszumosnak érződik. 30 szerintem csak annak elég, aki nem is tudja miről marad le, mert sohasem tudta megszokni a jót (azaz legalább 60-at, vagy ... puff-durr-késelés ... "igénytelen").
"+1
Ez még általánosságban véve is igaz a játékokra, competitive gammákra pedig méginkább.
Utóbbiaknál nem tudsz ekkora tévéken játszani, szerintem nem lesz célzás - fontos, hogy a látótered szinte teljesen befogja a képet és azonnal reagálj bármire.
De ezekhez a játékokhoz alap a min 120fps és a lebutított grafika.
Mondjuk már öreg vagyok ezekhez, de nem tudom megérteni hogyan lehet NEM competitive cuccokkal nyomulni.
Ismerek elég sok 40+-os tagot, de még mindig inkább ilyeneket szednek elő.
Vagy lemennek focizni, teniszezni a sporttelepre, hiszen ezeknek még mindig sokkal jobb a grafikája.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Apple asztali gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Pánik a memóriapiacon
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"

Vhiktor