Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• daneel_hu

addikt

válasz Joshi #41607 üzenetére

"Nézd, interpolációt túlzott mértékben nem ajánlatos használni. Ugye Panán a fullos beállítás még nem okoz képhibákat, de azt se tudjuk hogy gyárilag milyen mértékű a 100% mondjuk LG vagy Sony 100%-hoz képest. Mert ugye írtam nektek, hogy simán be tudok állítani egy olyan értéket amit a Panások, de sokkal messzebb is lehet menni, csak akkor már képhibák lesznek. Most a PEII gidás jelenetre gondolok. Ha valakinek nem tűnik fel a képhiba, akkor az használja úgy. De ahogy nézem, szinte minden gyártónak van egy arany középútja az interpolációra, szerintem az Alpha 7-nek is. Nem kell ezzel foglalkozni."

Annyiban mindenképp igazad van, hogy a csúszkás értékek nem egyezhetnek meg egymással. De mivel itt 100% interpolációról beszélsz, ott nagyjából meg kell egyezniük. Legalábbis ha a forrásanyag ugyanannyi fps. :)
    Ha hipotetikusan 24p-ben gondolkodunk akkor az LG és a Pana (és a Sony is) maxi interpoláció mellett szerintem a 24 képkocka mellé generál neked 96 (valójában nem felvett) képkockát. Ez a fullos szappanopera hatás, amikor gyakorlatilag 120 fps-t imitálnak a cuccok.
    (nem vagyok biztos a 120-ban, de mivel ennyit tud a panel, gondolom ez ki is van használva)

A nullás interpoláció = nincs bekapcsolva.
    Szerintem a Pana és a Sony csúszkán is tudnotok kell egy 20%-os mozgásjavítást kapcsolni.
    Nyilván nem fog egyezni az LG-vel pontosan, de a tesztünkben nagyon nem ez volt a lényeg.

A B-szérián bárhova kapcsolhatod a DeJuddert, szerintem ennél a jelenetnél (és sok másnál is), brutál szemetelést fogsz látni. Nem fogod tudni úgy beállítani az Alpha 7-es cuccot, hogy az megegyezzen egy C vagy attól felfelé pozícionált LG-modellel.
    Mégegy megjegyzés: A Pana sem tud 100%-on képhibamentes interpolációt előállítani. Ilyen nincs, ezt szerintem felejtsük el. Maximum a tűréshatáron belül van, ahogy sok más is. :)

Új hozzászólás Aktív témák