Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
Szati20
üzenetére
Én három hete vettem a 65c9-et és csak annyit mondhatok hogy ne kezdj pixel geekeskedni.
Amúgy ahogy mondták :
Válassz sdr-re szakértő (sötét helyiség) profilt, oled fényt kicsit vedd le (30 körül ad kb 120-130 nites csúcs fenysűrűséget ez elég bejárati)
Hát a hdr az hdr. Én tolom neki.. Két profil fog menni nálad is valószínűleg : dolby vision és normál hdr10. Hlg ritka.
Ezt a két profilt állítsd be : isfx vagy mi a rák a neve a jó profilnak. Itt viszont oled fény legyen legalább 80 különben értelmetlen a hdr :)Én szívtam a near black detail-el, azóta a tv megtanulta magát és sokkal szebb - ki is szedtem az iszonyú kompenzációkat amire az elején szükség volt.
Nekem most legutoljára vertical banding lépett fel de a pixel frissítő tökéletesen kiszedte. (oké a drágám itthon van egész nap és csapágyasra hajtotta) lol
Az egy faszság hogy kiégeti a panelt ezért ne futtasd. Igazából újra kalibrálja a pixel vezérlést (vezérlő fesz beállítás)
Egyedül amit kerülj : folyamatos piros vagy sárga egy helyen lévő tartalom.
Amit első 500 órában félig kerülj : ne csak kizárólag szélesvásznú filmek menjenek mert akkor a teteje nem öregszik be.
Okosok azt mondják 1200 óra kell a teljes panel stabilitás eléréséhez.
Olyat fogsz látni, nem hiba hogy jelenetben belül levesz vagy raád fényt. Tanul. Ennyi.
-
krx21
nagyúr
válasz
Szati20
üzenetére
Az én tanácsom, hogy ne keress hibát. Állítsd be egy nem túl magas oledfényt (SDR, <40).
És használd egészséggel, élvezd a képminőséget.
Beállítás: Modjuk Technicolor, fehéregyensúly: Meleg2, Minden modosítások KI.
HDR dettó, ott a dinamikus tónus áthelyezés BE esetleg. Én HDR esetén sem nyomom fel maxra az Oledfényt (<80). Viszont a fénycsúcsok maxra vannak téve. (SDR is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- Update 01.07. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor