Hirdetés
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Apple asztali gépek
- E-book olvasók
- VR topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
index31
üzenetére
Nem azt mondom, hogy a 4K oled nem jobb, mint
az FHD csak még kevés hozzá a "valódi" tartalom .... én pl. azért vettem FHD-t [400e] mert (szerintem) nem érte a dupláját a 4K [850e] (volt otthon egymás mellet a kettő, nem "MM-os tapasztalat"
),"rendes" FHD anyaggal etetve még jobb így is, mint egy 4K LCD akár HDR-el is (az is van, és persze filmezésre értve, nem játékra vagy "demonézegetésre") .... de persze az is számít, hogy kinek, mi(k) az elvárása(i)/miről-mire váltott .... én a 4K-val/HDR-el (és egyebekkel) még várok kicsit, addig meg a "barátokköztre" ez is jó HD-ben ....

(ha valaki mindig "naprakész" akar lenni, akkor a 3-4 [de inkább 2] évente ugyis "kötelező" a csere, na meg addig a garancia is lejár és ki akar "kockáztatni" ....
) -
Madwe
nagyúr
válasz
index31
üzenetére
Szerintem az oled van akkora ugrás most, hogy nem csak az vesz ilyet, aki lépést akar tartani a fejlődéssel. A 4k, hdr és az oled kontrasztja miatti képminőség javulás van akkora ugrás, ami simán 5+ évig elég lehet bőven sokaknak, még úgy is h 700k+ adnak ki egy tévéért.
Valamennyi javulás persze várható évente oled terén, de pl a 8k, hfr stb sokakat már nem annyira érdekel, s plusz feature-ok miatt nem akarnak majd jódarabig váltani.
Nekem pl fényerő bőven elég, 4k bőven elég, a DV hdr bőven elég, hfr esetleg érdekelhet majd valamikor, de nem hiszem h a következő 4-5 évben emiatt váltani szeretnék majd
ABL ha csökken az jó lehet, de engem pl az sem zavar egyáltalán, mert szgép monitornak nem igazán használom...
Én az oledtől a következő években inkább az olcsóbb árszegmens felé elmozdulást várom, mintsem akkora képminőségbeli/featurebeli elmozdulást, h high end szegmensben vki emiatt váltani akarjon. Már eléggé kiforrott a tech, csak jelenleg még drága, szóval aki megengedheti magának, már most is fejest ugorhat nyugodt szívvel szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
),"rendes" FHD anyaggal etetve még jobb így is, mint egy 4K LCD akár HDR-el is (az is van, és persze filmezésre értve, nem játékra vagy "demonézegetésre") .... de persze az is számít, hogy kinek, mi(k) az elvárása(i)/miről-mire váltott .... én a 4K-val/HDR-el (és egyebekkel) még várok kicsit, addig meg a "barátokköztre" ez is jó HD-ben ....
ABL ha csökken az jó lehet, de engem pl az sem zavar egyáltalán, mert szgép monitornak nem igazán használom...
Vhiktor