- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Batyops #36019 üzenetére
DV módban a Dolby saját chip-je keveri a színeket, ezért van kiszürkítve és zárolva a Színtér kapcsoló (SDR-ban és HDR10/HLG módban az LG SoC intézi).
A Színház mód a helyes, az Otthon a túlvilágosított. Utóbbit világos szobához használhatod, míg előbbit enyhén világított és sötéthez.(#36022) renatto - Hát, nekem a vendégeknek szánt FHD plazma is képjavítók nélkül tolja a TV adást is (DVB-C). Szerintem semmi gond nincs vele, a HD adók még szépek is, az SD-k pedig "olyan, amilyen". De ha most nekiállnék végignézni egy VHS-en master-elt DVD-t (pl. valami régi "kult sci-fi") az OLED-en, akkor is kikapcsolt képjavítókkal tenném (kivéve, hogy madVR-al nagyíttatnám fel SD-ből UHD-ba valami komolyabb scaler algóval, mint a TV-é, de azt is fűszerek nélkül, semmi szűrés, extra élesítés...). Bár talán már csak a nosztalgia miatt is így tennék, ha létezne valami csoda varász algoritmus, ami tényleg javítja a képet (muhaha).
(#36028) szente80 - Ezt én erősen ellenjavallom, használd a (#36026) Fisha linket.
(#36055) krx21 - Mikor a C7-em adtam el, találtam 2-3 halott piros alpixelt (korábban sohasem tűnt fel, csak mikor eladás előtt átnéztem, a bal felső sarok közelében voltak nem túl közel egymáshoz). Letoltam rajta egy kézi frissítést, és eltűntek (vagyis újra működtek).
(#36083) dh66e - Szerintem leginkább attól és úgy lesz belőle népi kálvária, hogy minden, csak picit is hibás TV-re (ahogy írták is lentebb, a legtöbb átlagfelhasználó ezt észre sem venné soha, amiről itt sokszor szó van) jut legalább 3-4 élcelődő komment, hogy melyik gyártó milyen minőséget képvisel, és hogy milyen sok a gond az OLED technológiával úgy általában és hogy ha kellett egy panelcsere, akkor biztos kell még három.
-
Fisha
őstag
válasz
Batyops #36019 üzenetére
Szerintem nem sokat számít, hogy DV vagy HDR10, de majd legfeljebb megcáfolnak.
Színhőt oda állítsd, ahol neked tetszik a kép. Nekem a warm2 jött be a legjobban.
Ettől színház, otthoni mozi fordítástól mindig megőrülök, ha látom. Ehhez vajon milyen drogon kellett lenni.
- Home Cinema. Hmm legyen mondjuk otthoni mozi.
- Cinema: Na ezzel bajban vagyok, ez mi legyen? Talán a színház? Igen, ez az.Amúgy szerintem főleg azért van a két mód, hogy mennyire van sötét a szobában. Egy moziban teljesen, otthon meg azért van hogy világos szobában néznek filmet, még ha blaszfémia is. Szóval eszerint állítsd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Villanyszerelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Belekezdeni egy vállalkozásba
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megújult a PROHARDVER!
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest