Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• daneel_hu

addikt

válasz pinnacle #33354 üzenetére

"Lehet mégis Oled TV-t kell vennem, mert otthon áll a bál, hogy oldalról fakó a TV. Hiába magyarázom, hogy a VA Direkt LED a legjobb LCD technika, kontraszt szempontjából, feleségemet nem érdekli. És őszintén szólva tényleg sz@r oldalról. Én nem tudok/szeretnék vasalni :) , így lehet TV csere lesz. 55" LG C9-et vennék. Még gondolkodtam a Pana 55GZ950E-n az 5 év garancia miatt.
    Abba viszont nem szeretnék belefutni, hogy az Oleddel, meg az lesz a gond, hogy 4K-n rosszabb az SD, FHD TV adások képe, mint az FHD TV-n.
    Valaki töltse már le, legyen szíves a hozzászólás alján lévő linkről a videót, és vegye fel akár telefonos kamerával. FHD TV-n ilyen volt."

Egy jó tanács.
    Ha az oled képességeit akarod videóra vetetni (gondolom telefonnal tegyük meg mindezt :D), akkor milyen készüléken akarod ezt visszanézni? :P

Nálunk 65E8 van, és 2 méterről nem nagyon tudom megállapítani, hogy 4K vagy felskálázott 1080i az anyag. Najó talán igen, de nagyon meresztenem kell a szemem hozzá.

• AL

addikt

Szia ! Nálam is téglalapok voltak a képben bizonyos színeknél ( sárga, piros, magenta )
    Tegnap éppen egy ilyen kijelzőről írtak itt : [link] Ugyanaz az évjárat. Valószínűleg tud róla mindenki, mert elismerték a hibát. Ez nem a Panasonic TV, hanem az LG kijelző gyártási hibája.
    Korábban ez már hozzáértők többször leírták, hogy a kijelző gyártása során keletkezik.

A Régi rendszerben többször is voltam a Kerminél hasonló problémák miatt, akkor csak 1 telefon volt a Kermis részéről és mindenki hajbókolt előtte. Sajnos most már az EU szabályok gyengébbek. Ha lejár a garancia még alkatrészt sem kötelesek a készülékhez biztosítani. Nemrég így kellett egy 60 ezres készüléket kidobnom ( 2 évesen ), mert nem volt alkatrész hozzá.
    Akkor megkérdeztem a Fogyasztóvédelmet és azt mondták, hogy a forgalmazó, csak a garancia idejére köteles alkatrészt biztosítani. Lehet az borotva, vagy porszívó, aminek folyamatosan alkatrészre ( penge, porzsák ) van szüksége, nem számít, pedig azokból is vannak több százezres darabok.

Másik téma:
    Szerintem így videóról nem tudsz hiteles képet kapni az SD adás minőségéről.
    Az biztos, hogy a kép csak az Olednél tökéletes minden betekintési szögből.
    Üdv.

• renziNNN

tag

"Abba viszont nem szeretnék belefutni, hogy az Oleddel, meg az lesz a gond, hogy 4K-n rosszabb az SD, FHD TV adások képe, mint az FHD TV-n."

Én is pont ezen gondolkodok most, tényleg jó lenne egy magyar adást mutató videó. Egyébként ezeket néztem most : egyik és másik , nekem nem egyértelmű, hogy ezeken a videókon 720p-t vagy 1080-at skáláznak-e fel, tippre az utóbbi.

Új hozzászólás Aktív témák