Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
AG8 2019-es modell, inkább az A8(H) (2020)/A8P (2021) modellt válaszd!
-
salapp
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
Ha jól akarsz választani, az első dolog legyen, amit kiversz a fejetdből, az a "de hát mindegyikben LG panel van, akkor tökmindegy, melyiket veszem" itt, a topikban is többek által erőltetett téves narratívája.
Sokféle analógiát lehetne hozni, de például akkor tökmindegy lenne, melyik kétutas monitor hangsugárzót veszed, ha azonos a benne használt magas és mélyközép hangszóró? A hangváltók, a belső kábelezés, a doboz anyaga, mérete és kialakítása, a zárt vagy nyitott jellege, a csillapítás, stb-stb. akkor nem számít? -
salapp
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Vincent viszonylag korrekt, illetve Caleb is elég szépen szét fogja majd tesztelni a QD OLED-eket. Én szurkolok ennek a technológiának, de törvényszerű, hogy lesznek gyermekbetegségek, és kell pár generáció mire nagyjából kiforrja majd magát.
Én egyelőre nagyon örülök a Pana plazmák után a WRGB OLED-nek is és nincs még ingerenciám próbálkozni.
Viszont nagyon kíváncsi leszek az itteni vásárlók véleményére, tapasztalataira. -
salapp
addikt
Most erre mit mondjak. Egy olyan világban, amiben a híreket (néhol csak a narratívát, máshol egyből a tartalmat) is fizetik, mit gondoljunk a szakújságírók és egyéb "influenszerek" ódáiról?
Bármi kisülhet belőle. Annyira biztos nem szar, szóval teljesen érthető, hogy berendelted. -
-
-
salapp
addikt
válasz
Kisszaboo
üzenetére
Szerintem ex cathedra ilyeneket ne jelentsünk ki inkább...
Egy-egy felhasználónak nem lehet elegendő saját tapasztalata ehhez, és tudjuk, hogy egy fórumon is nagyobb hangsúlyt kapnak a negatív vélemények, mint a "minden rendben" vonal.
Szóval franc tudja, hogyan is van egyik gyártó magyarországi szerviz háttere a másikhoz képest.
Van, akinek az jó szerviz hátteret jelent, ha cserélgetik a magukat összefosó OLED paneleket, mint a katonatiszt, van, akinek ennél fontosabb, ha nem fossa össze magát az OLED panel és még 5 évre kiterjesztett garanciát (nem biztosítást) is vehet a tévé mellé. -
salapp
addikt
válasz
b.lajos
üzenetére
Egy jó tanácsot tudok adni. OLED vásárlás kapcsán Kisszaboo véleménye ne nyomjon sokat a latban, ha jó döntést akarsz hozni.
Annyit azért elmondok, hogy a Sony soha ennyire nem volt még elemében, ha televíziókról van szó. Az összes már befutott és felfutó televíziós technológiában képviselteti magát, élenjár a képalkotás terén. Ezt a fizetett és látszólag nem vagy valóban nem fizetett tesztelők is elismerik. Olvasgasd a Sony.com honlapon a véleményeket a készülékekről. Nem cenzúrázzák, és még így is igen pozitívan nyilatkozik a nagy átlag a megvásárolt tévéikről.
Itt a topikban se nagyon szidjuk a Sony OLED-eket, ha az általános képminőség a téma. Hardcore gamereknek ott az LG, ambilight szerelmeseknek a Philips. Panasonic is jó, de megismerve az A8-at, bármikor azonnal elcserélném rá a GZ950-es Panát. Persze ez csak egy vélemény.
Minden, ami beárnyékolhatja az OLED-et, és ez általában igaz az összes gyártóra, az androidból ered, attól ne várj továbbra se sokat. Ha jót akarsz magadnak, külső eszközökre bízod a videolejátszást, egyebeket, és akkor hosszabb távú barátság alakulhat ki közted és a készülék között. -
salapp
addikt
válasz
b.lajos
üzenetére
Abszolút hivatalos. És tudsz még hozzá venni +2 év hivatalos Sony garanciát is.
Ha kicsit is szereted a Sony márkát, szerintem maradj OLED-ben is a Sony-nál!
Viszont fiam "megjelenítőként" használja, androidos huncutságok nem érdeklik, olyannyira nem, hogy nincs is wifire engedve sem Xbox Series X-ről megy a blu-ray, Kodi, játék, Youtube és ennyi. -
salapp
addikt
válasz
b.lajos
üzenetére
Pontosan ezt a cserét hajtottuk végre nagyfiam szobájában. Egy másodpercig nem bánta meg a cserét. Fantasztikus tévé, jelentős ugrás a GT60-hoz képest.
Én a teljesen hibátlan 50GT60-at egy videofil fórumtársnak 110-ért adtam, szóval szerintem 100ezer körül reális eladni. -
salapp
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Igen, a képernyő mögött vannak a hangszórók és így tényleg köröket ver a klasszikus lapos tévés hangszórók hangjára.
Kipróbáltuk YT-ot, Little Big klipekkel, igen komoly a hangja. El tudom képzelni, hogy valaki csak ezzel a megoldással csinál kis partit a otthon, zenei videókat lejátszva, hifi nélkül. Nyilván azok a példányok izgalmasabbak, amelyeknél center sugárzónak is be lehet kötni a tévét.
Fiam hangrendszerrel használja, én mondtam, hogy mégis próbáljuk már ki, milyen a tévé saját hangja. -
salapp
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Az király. Lehet, 50W809C helyére lehet, hogy vennék egy 55XH9505/P-t :-) ha azt is visszahoznák jóárasítva.
ZionDUC: fiamnak azért Xbox Series X is rá van kötve játékra, amivel természetesen pazar az A8. Bár a konzolt is többet használja a blu-ray gyűjteményének lejátszására, mint játékra.
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ééés, mert annyira sikeres volt. Értsd: ami jó, azt mit basztassuk?
Amúgy meg fejlesztettek, volt 2021-es széria, akkor miért nem csak az van, minek gyártják az előző évi modellt? De mindegy, lényeg, hogy az A8 jó cucc. 300-ért, 350-ért meg pláne. -
salapp
addikt
válasz
ZionDUC
üzenetére
Egy napon, kb. 4 órát tarthatott az akciós készlet. Fiam vett egyet. Király tévé, de tényleg. Bár 2020-as modell, folyamatosan gyártják, mert annyira sikeres volt. Fiamét pl. 2021. decemberében gyártották le.
Ha lesz ismét ilyen készletkisöprős áron, csapj le rá!
Most is van éppen, kicsit drágábban, 350-ért, de legalább soncity. -
salapp
addikt
válasz
hegylako01
üzenetére
Köszi, gyönyörű ez a talp, szóval nem gond. Illetve találtam a Gettorp füstüveg-fekete fém állványra dizájnban passzoló üveg magasítót, azt ajánlom majd fiamnak akkor.
Ezt az állványt majd a 77-es Sony OLED alá lehet jól használni magasító nélkül, de ez most egy nem tervezett 55A8 vásárlás volt (300-ért egyszerűen nem tudta kihagyni). -
salapp
addikt
válasz
blakey
üzenetére
SDR, kezdettől 20-as fényerővel megy fiamnál az A8, ha lehúzva, ha nem a fényzáró roletta, mindenképp elég a fényerő, ami a Pana GT60 plazmánál nem volt az. Sőt, nagyobb környezeti fény esetén fakó lett a kép. Tegnap 1080p-ben néztük a talán 58-as Vertigo c. filmet és szuperül mutatott rajta. Eddig az OLED a jóféle plazma után nem hagy hiányérzetet, a 2019-es Pana OLED még mozgásban igen, de a 2020-as A8 már nekünk tökéletes.
-
salapp
addikt
Televízió készülék üzemben tartási díj. Egy időben magászemélyeknek is be kellett (volna) fizetniük. Amolyan hülyék adója volt, aki nem fizette, később se kérték tőle, aki fizette, vissza sose kapta.
-
salapp
addikt
válasz
ntomi0730
üzenetére
Szia, ez az A8(H)-hoz, A80J-hez ez. Persze drágábban is megveheted magyar boltból.
-
salapp
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy:
- C1: fórumon valamiért a legjobbnak mondják a szervizhátterét/látszólag elég sok fórumtársnak volt már rá szüksége a hibás panelek csereigénye miatt
- A8: vásárolható 5-évre kiegészíthető gyári garancia és csehektől szállítással 17ezerért szálcsiszolt fém előlapos, mozgásérzékelős háttérvilágítós táv hozzá. Szervizháttér jó?/kevés fórumtársnak volt rá szüksége -
salapp
addikt
válasz
kpetyke
üzenetére
C1 és jól van, ha nem akarsz tovább gondolkodni.
Sony A8 van már itthon is fiamnál, ajánlanám, de nem tudom, elég-e neked a HDMI 2.0? Fiam Series X-el eteti 4KHDR60fps játékokkal, 4K blu-ray-ekkel és UHD film tartalommal és FHD-ra meg van neki egy Dune lejátszó. Nagyon jó, amit látsz. A saját hangja igen rendben van egyébként, ha ez szempont lenne.
Ehhez lehet 5 évre kiterjesztett Sony jótállást venni (fiamnak 26.900,-) Ez elég jó előny, ha megbékél valaki a 2.0 sztorival és baromi jó képet, felskálázást, finomhangolható mozgásmegjelenítést kap. -
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hű! Ha! Na de ilyet!
-
salapp
addikt
válasz
nagyzsozso65
üzenetére
Üzleti körülmények között nem hasonlítgatunk tévéket, ha lenne sötétített házimozi helyiség, mint régen pár műszaki üzletben, akkor lenne értelme. Ha már QLED/Triluminos, akkor valóban csakis a Samsung és Sony 9-es szériáját érdemes nézni.
De miért adtad fel az OLED-vonalat eleve?
Ott van még pár gyártó, akinek van OLED-je...
Fél millió sajnos 65-ösben sem elég prémiumra, tizenöt éve egy akkori csúcs 65VT60 is több volt és nem szärt ért a pénz, mint most...
Eleve pontosan tudod, hogy bármilyen műszaki, elektronikai terméket veszel, az ma már sokkal silanyabb, mint tizenéve akár. -
salapp
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Az hagyján, de legközelebb a Pana-vonalat is elhagyom, mert a Sony A8 jobban bejön, mint az egyébként kiváló GZ950. Nagyon jó helyre került a GT60, kiváló, eléggé videofil fórumtárshoz, de az OLED-ek és egy W8 birtokában nem hullattam könnyeket a plazma után. (Azért emlékbe a lenti házban maradt egy 42X20 egy földi digitális antennára kötve).
-
salapp
addikt
Direkt netre sincs eresztve az A8, filmlejátszás, blu-ray lejátszás, játék Series X-ről megy, illetve még megvan egy idén már tizenegy éves Dune, amiről szintén remek képet varázsol (nyilván 1080p-ből tud csak dolgozni ebben az esetben, azonban zseniálisan). Ahogyan a plazmát is, az OLED-et is megjelenítőnek használja fiam, nem szenved az "okos" résszel, minek. Minden másra ott a szélesvásznú monitor meg a gép.
bgabesz75: természetesen alacsony fényerővel, visszavett kontraszttal, Prof1 képmódban ment a GT60, mindenféle baromság kikapcsolva, de ugye az emberek kis százaléka érzékeny a plazma vibrálásra, fiam sem látta, én nagyon, ha nagyon világosban játszódó jelenetek voltak rajta. Szóval ez nekem üdvözítő. A VT valóban a jobb hangúak közül való, de az A8-nak elég komolyra be lehet állítani a hangját.
A GT60 az alacsony fps-es filmekkel oldalirányú kameramozgások esetén nekem eléggé bántóan szaggat, ezt az A8-on nagyon kellemessé lehet tenni, apró finomhangolással. Ez tipikusan sonys dolog, mert hiába jó OLED a Pana GZ950, azon sem lehet normálissá tenni ezt a szaggatást. De lehet, ez csak engem zavar, nem tudom. -
salapp
addikt
válasz
bgabesz75
üzenetére
Tavalyi modell, de mint ahogy idén kifutós/készletkisöprős 2020-as megjelenésű A8 is annyira népszerű modell volt, hogy még múlt decemberben is gyártották, így szinte biztos, hogy a szintén nagyon népszerű A80J is lesz még idén is sokáig (bár nem tudom, hogy a hiperinfláció, zuhanó forint, háborúk, embargók, chip-ügy, egyéb nyersanyagok ügye hogyan áll, hogyan zilálja esetleg szét a készülékek elérhetőségét és árait).
Én arról tudok nyilatkozni, hogy 50GT60- hoz képest milyen az A8(H):
amiben jobb az A8: 20%-on is nagyobb fényerő, mint a plazmán bármikor, nem szürkül be jelentősebb környezeti fény hatására, nem vibrál a képe, 24p/blu-ray lejátszásnál oldalirányú mozgásnál sokkal folyamatosabb, szemnek kellemesebb a mozgás, nincs arc poszterizáció, nincs false contouring, nincs nagy fényerőnél tápzaj, ABL nem annyira agresszív, ja és a hangja fényévekkel jobb, de tényleg.
amiben jobb a GT60: alacsonyabb felbontású anyagok esetén near black megjelenítés (igaz, még nem foglalkoztunk komolyabban a kép beállításával, mivel még bejáratós, gondoltuk, érdemes várni vele még).
Ja, és - sajnos így látom - Pana GZ950-nél is jobb az A8 mozgásmegjelenítése. -
salapp
addikt
válasz
hakydakillah
üzenetére
Fiam Sony A8-án van ilyen élményem (minden hülyeség ki, mozgás 1 és 0), a GZ950 darabosnak érződik utána sokszor, de a sztárolt GT60 plazmán sem tetszett annyira a mozgás mint az A8-on. Különösen blu-ray lemezt lejátszva series X-ről. Franc tudja, hogy van ez.
-
salapp
addikt
Talán akkor lennél más véleményen, ha a híradóban egymás után kérdezik az illetékes nagykutyát a legnagyobb magyar bankról, a legnagyobb magyar húsüzem-konszernről, a legnagyobb magyar gabona-konszernről és minden interjúban te lennél a milliárdos, aki a legnagyobb részvényesként elmondja, mi a tuti. (pár napja láttam, ilyenkor értem meg, mi ez az ország valójában)
-
salapp
addikt
válasz
temppro
üzenetére
Az a szomorú, hogy az UHD nem is az UHD miatt érdekes, hanem a HDR miatt, tekintettel arra, hogy jelenleg alig több, mint 50 olyan film van, amit eleve 4K kamerákkal rögzítettek vagy kiváló tekercsről 4K-ra digitalizáltak. A többi felkonvertált huncutkodás, már, ami a felbontást illeti.
Bődületesen nagyok a fájlok ahhoz, hogy gyűjtögesd merevlemezeken, az eredeti 4KHDR filmek meg nálunk idióta árakon vannak. -
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Álmomban nem gondoltam volna, hogy egy (bár kétségtelenül nyakatekert) viccedet ennyire komolyan veszik. Pláne, hogy lehet tudni, hogy még a mesterteszter youtubert is csak saját házukban fogadták, hogy megvizslassa pár óra erejéig a QD-OLED-et.
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mozgás, képalkotó algoritmusok.
-
salapp
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Maximálisan egyetértek. Pár napja vett meg tőlem kellő demózás után egy fórumtárs egy immár 8+ éves, de képvisszamaradás mentes, homogén paneles, tökéletesen működő 50GT60 plazmát. Mindig Pronto dustert kapott, ha muszáj volt, akkor mikroszálas pár csepp vízzel, óvatosan, nem rányomva törölve. Új kesztyűket bontottam és azokban vittük ki a készüléket a kocsijába. Hazavitte, örül neki még remélhetőleg sok évig.
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Amúgy éppen egy hete van fiamnál az A8, eléggé nehéz feldolgoznom, hogy jobb a Pana GZ950-nél. Bakker, átjárok hozzá filmezni. -
salapp
addikt
Nagyfiam örülhet, hogy elsőre pixel- és alpixelhiba mentes, sávosodásmentes, tintingmentes, minőségi kivitelű, gyönyörű tévét kapott, amin az 1975-ös Gyalog galopp blu-rayről úgy nézett ki tegnap, hogy lehidaltam. Nem tudom, van-e köze a dologhoz, hogy a tévé egy Sony A8...
Nem hiszem, hiszen mondják, hogy mindegyikben LG panel van. Ez csak a vak szerencse lehet. -
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ja, ezt néztem én is, ugye elvileg elsőként jutott be próbálgatásra, de majd megkapja egy hónapos tartós csesztető tesztre is, ahol majd "igyekszik minden hibáját felfedni".
Aki jól jön ki a következő évek történéseiből, annak csodás videofil időszak újabb fejezete nyílik majd meg. WRGB OLED-QD-OLED-miniLED, vao. -
salapp
addikt
Érdekesség az egy héttel ezelőtti emagos készletkisöpréses Sony 55A8(H) kapcsán:
Annyira nem "raktár mélyéről előkerülő" példány érkezett, hogy amikor a padlásra feltettem a dobozát, láttam rajta, hogy 2021 decemberi gyártás. -
salapp
addikt
Emag kisöprés akció volt, itt a fórumon is tárgyaltuk. Keddi napi ajánlatként a kifutó árhoz képest is további 25% kedvezményt adtak rá. Így lett 300ezer.
A Philips 55OLED706/806 volt még a lehetségesek között, de nagyfiam Sony-s énje győzött.
Hamar elfogyott, pláne, hogy itt is van kedves fórumtársunk, aki kicsit keresni akart és most 350-ért hirdeti.
Aki nem Sony-s, akkor már inkább 360-ért MM-ben az 55OLED706-ot vagy 400 körül az 55OLED806-ot javasolnám, pláne, ha nagyon kell neki a HDMI 2.1-VRR-ALLM és a nagyjából teljes hangformátum-támogatás. -
salapp
addikt
Én voltam. És ha már írok, megosztom fiam örömét. Végül - Sony rajongóként (QS-ES, hi-res walkman és lemezjátszó, stb.) - behúzott egyet a készletkisöprős 55A8(H)-ból. Szerdán meg is hozták. Abszolút új készülék érkezett, pixelhiba- , sávosodás- és általában minden mentes.
FHD Blu-ray filmekkel (XBOX SX-ről), de még FHD tartalmakkal Dune HD H1-ről is gyönyörű a képe. A mozgás (1-0 finomhangolással) számunkra kellemesebb, mint a plazmán. A fényereje bőségesen elég. 20-25 fényerővel SDR-ben délutáni napfényben vagy felkapcsolt 4100 lumenes lámpa mellett is tökéletesen látni. Sötétben meg a Rogue One blu-ray megtekintése közben hunyorogtunk, amikor Jynt és Cassiant elnyeli az atomvillanás.
Biztos fantasztikus az XR "processzor' (bár én még mindig inkább marketing szagot érzek körülötte), de már az ebben levő X1 Ultimate is olyan jó munkát végez, hogy a kíváncsiságból elindított régi-régi film, ami 720p-ben volt meg, annyira kellemesen mutatott rajta egy méterről is, hogy meglepődtünk rajta.
A készülék kivitele példás. Ha szabad úgy fogalmaznom, a GZ950 inkább nikonos-nagypapás-japános, az A8(H) meg letisztult-modern-minőségi. A kibontás, az összeszerelés eléggé könnyű volt.
Series X-ről brutál a kép. A távirányító szimpatikus, jó a fogása, bár - nem tudom, ez hiba-e, vagy beállítás kérdése-e - eARC-on keresztül nem kezeli az Seriex X-et.
Ennyiért ajándéknak tekinthető. Egyelőre ennyit -
salapp
addikt
válasz
Moretimer
üzenetére
Képminőségre hatalmas ugrás. Ez az ár nem túl jó még, és ki tudja, merre tartunk...400ezerért, mint a korábbi 55A8-asok futottak ki az előző években, már okés lenne.
Ha esetleg az ár is számít, akkor még figyelmedbe ajánlanám Philips 55OLED706-ot pl. MM-ben 360ezerért, vagy - még mindig alacsonyabb árszintet képviselve - a Telekom webáruházából a Philips 55OLED806-ot 414ezerért. -
salapp
addikt
válasz
üzenetére
Speciális helyzet. Házra nem kell gyűjtenie, autót nagypapától örökölt. Még tanul, de informatikus diákmunkával elég jól keres, szenvedélye a filmezés. Úgy van vele, hogy ha egyszer átköltözik a házba, oda egy akkor legjobb, legnagyobb Sony-t akar venni.
Nem konkrétan a 2021-es A90J-t írtam, hanem, hogy olyan kategóriájút, mert ugye fene tudja, mi lesz majd annak a neve évekkel később.
Eddig úgy volt vele, hogy elvan a szobájában az 50GT60-as plazmával, de most ugye vette az XBOX SX-et, és egy jó OLED ajánlatra azért váltana. A plazmát se tartanánk meg, már végképp nem tudom hová tenni, annak az eladási ára is belemehetne neki.
Ha ma nem lankad a lelkesedése, akkor a Philips 55OLED706-ot ajánlottam neki, MM-ben 360K-ért inkább, mint a 2020-as Sony A8-at 300K-ért.
De lehet, érdemes ezzel várnia (lehet, nem, mert ki tudja, meddig száll, és majd egyszer hova esik vissza a jobb pénz-HUF árfolyam.) -
-
salapp
addikt
válasz
DamianB
üzenetére
Én vállalom, hogy elfogult vagyok. Ehhez biztos köze van a 90-es évek óta tartó (jó készülék választásokat követő csalódásmentes) Sony becsípődésemnek...
Koreai-Pure-kínai nekem no go. Ha megölik (magukat és/vagy őket) a Sony-t, Panát, Philipset, akkor marad a panorámás terasz, inkább nézem a budaörsi hegyeket.
Amióta a Pana bejelentette a variálást a tévék gyártása fronton, új vásárlásom Sony lenne (kifutó áron, új árak betegek, illetve vannak elveim) Újabban nem vetnék meg egy Philipset sem.Ja, és: jó tévék az LG-k, mármint az OLED-ek, azért mert OLED-ek, jó döntést hoz, aki azt vesz, ha a játék fontos, gondolom, kifejezetten jó döntést.
De az LG-btq+
hangok túlzott felerősödése kapcsán hadd idézzem a régi alaszkai közmondást,
Ha hideg tóba dugtad a fejed, húzd ki, mielőtt befagy. (...kedves barátaim.) -
salapp
addikt
Pár napot nem olvastam a topikot, most bepótoltam.
Voltak érdekességek, meg nagy adag LG belan-kólia. (Meg egy-két belan-klón gyanús név)
Megtudtam olyan kérlelhetetlen tényeket is, mint hogy:
G1 az A90J-t veri
A Philips sosem volt tv-ben az elsők között.
Philips OLED alatt a legszarabb a proci.
És persze: mindenkinek szar a szerviz szolgáltatása, de az LG az istenkirály.
És új köntösben a megunhatatlan sláger: mindben LG panel van, nincs kérdés, hogy melyik márkától vegyél OLED tv-t.Hát, aki idetéved, mert OLED-et venne, reméljük, nem csak ezekkel az információkkal találkozik.
PS: Régen volt már Panasonic-szapulás. Pótoljátok!
Addig is egy ellenvélemény: Pana 55GZ950 első perctől homogén, kva gyönyörű képe van, semmi pixelhiba, semmi "beégés", minden bemenet működik, szoftver stabil, minden fasza. -
salapp
addikt
válasz
tuta1975
üzenetére
Talán bő öt éve volt, hogy a UHD-HDR szabványt egyáltalán bejelentették, úgy két-három évre rá jelentek meg viszonylag értelmes árú, a szabványt kezelni képes erősítők.
Amellett valószínűleg a HDMI kábeled is cserélni kell majd hozzá, ha veszel erősítőt.
Nagyon régen leszoktunk a magyar szinkronos filmnézésről. Még eg DTS-HD magyar sáv is gyengébben szól, mint az eredeti. Nemrég kíváncsiságból átkapcsoltunk egy filmnél. -
salapp
addikt
Nagyon jó, hogy ezt megosztottad, köszi! Szervíz Kft-vel más ügyekben nekem is abszolút pozitív tapasztalataim voltak. Volt olyan termék, amit Németországban vettek nekem meglepetésként, csak a kinti blokk volt hozzá, minden további nélkül intézték az ingyenes javítást arra is.
-
-
salapp
addikt
válasz
powerup2
üzenetére
Csak mondjuk ne az legyen neki a "rendesen", hogy napi három órát megy háttértévézésként valamelyik hírcsatorna. Ott előfordulhat majd, hogy a folyamatosan futó/megjelenő hírsávok és a hírolvasók aurája hamarabb fárad el. De a korábbi, elvileg még nem annyira kiforrott tévékkel végzett tartós nyúzótesztek esetében is évek kellettek ehhez.
Igazán két út van csak OLED esetén: kíméli, rendszeresen ugyanazon képernyőterületeken megjelenő statikus tartalmakat kerüli vagy használja és nem görcsöl rajta.
Mindkét út "rendes", ha úgy vesszük. -
salapp
addikt
válasz
darthdenes
üzenetére
"De aggódás nélkül mondta nekik, hogy nagyba akarja nézni a Fatmagült :) ezért kell neki."
Bakker, írok egy forgatókönyvet, pusztán a PH-n olvasott sztorik alapján. Gyöngyszemek, komolyan...

Jelenleg ez az ár/képátló arány igazán szuper. Jó filmezést! -
salapp
addikt
Lejár. Igekötő az ige előtt áll.
Az nagyon jó, hogy ennyi szereplő lesz a tévé piacon, hovatovább ennyi technológia.
A WOLED könnyen lehet, hogy viszonylag hamar kikopik, meglátjuk, melyik gyártó mivel, mennyire nyomul majd.
Vajon ez az általad linkelt Hisense csoda is csinálja a mikroröccenéseket, mint eddig szinte mindegyik tévéjük?
Pro Koyak: Azért az sejthető, hogy a legvéresszájúbb LG-fan is azonnal elpártolna a gyártótól, amint megszűnne a (felháborítóan pazarló és környezetszennyező) szinte automatikus panel csere protokoll. -
salapp
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Vannak fokozatok

Bár vizet sem iszom, mert félek, hogy belefulladok.
Erről eszembe jut a Brian élete. "-Minek hoztatok neki balzsamot? Megharaphatja!"
belan: mind tudjuk, hogy az OLED kumulatív módon öregedik tartós képelemekkel. Még a plazma is jobb volt ilyen szempontból, mert változó képtartalommal homogenizálni lehetett. Én nem vagyok pazarló ember, aki beéget, becserél, beéget, becserél, nekem bőven jó egy 2015-ös VA paneles W8 tévézésre, játszani nem játszok, sokkal több értelmesebb dolgot lehet csinálni, és igen, az OLED-et külön filmezős szobában használjuk. Szerintetek hülye vagyok, ok. Vegyetek LG-t, sőt Hisense-t! Vagy bármit, és használjátok, ahogyan akarjátok.
Viszont elveim vannak, és 300K feletti áron nem veszek olyat, amire nem tudok legalább 5 év gyári garit venni.
Fck this and... bless you!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
salapp
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Simán. Tudod, mit vettél, de komolyan. Nem tudtad? Hát oda volt írva...

Na, de komolyra fordítva..., én voltam évekig, aki mondtam, hogy hogyan nevezhetnek valamit televíziónak, ha beég attól, hogy televíziónak használják.
Viszont elfogadtam, hogy "ez ilyen" és nem is használom úgy, hogy utána azon idegeskedjek, hogy - milyen meglepő - beégett a logo vagy a hírek sorai. -
salapp
addikt
1. Aki olyan pancser, hogy beégeti, az minek vette? (Én sem használom tévézésre, pláne játékra)
2. Nem, nem az LG-től veszi. Sőt, az LG is az LG Display-től veszi.
3. Nekem tökmindegy, ki mit vesz, de az, hogy ilyen idióta indokokat soroltok fel, hogy emiatt vegyen az ember koreait... Vegyen, akinek...az kell. -
salapp
addikt
válasz
delibab
üzenetére
Hát, nekem is fura. Sony képe jobb így, Sony hangja jobb úgy, de azért én eldzsít veszek, mert ötödjére is cseréli a szar panelt, amit leányvállalatuk beletett. Tök jó. Azaz nem. Sony+5 évre kiterjesztett gyártói gari, aztán cső. Mit kell ezen szarozni? Nyilván kifutó és nem bevezető agyament árakon, ha számít a pénz. Másik agyhúgyköves dololog az "operációs rendszer", WebOS, becsokizoook. De hát ott van az a tetves Google TV már a Sony-ban is, az legalább olyan jó, ha nem akarod az Androidot (amit szintén ki lehet választani). Ehh.
-
-
salapp
addikt
Kávéhoz kedvtelésből rá szoktam keresni erre-arra. Vicces dolgokat lehet találni. Pl. hirdetés szövege, változtatás nélkül:
"Eladó Philips Pengevékony 4K UHD OLED ANDROID TV/csúcs kategória❗️ Anyi baja van a tv-nek hogy a szín valamilyen szinten elment belőle,képeken látható❗️ Működését nem befolyásolja,tökéletesen működik❗️"
-
salapp
addikt
válasz
privacy99
üzenetére
Nem extrém, hanem inkább sajátos felhasználási szokásoknak mondanám. Szerintem nem extrém televízió használó az, aki mondjuk valamelyik hírcsatornát nézi napi két-három órában, ahol jellemzően azonos képernyőrészeken nem vagy csak ritkán változik a tartalom. Ez összeadódik és pár éven belül biztosan látszik majd bizonyos képi tartalom mellett.
És még sok egyéb van, ahol visszamaradhatnak képi elemek, nem extrém felhasználást feltételezve.
Ez egy ilyen technológia. Használni kell, amennyire lehet, értelmesen beállítva és kész. -
salapp
addikt
válasz
Johnny
üzenetére
Panel- és használat függő. Ha bitang jó az ár (a mostani új típus ára fele alatt), én legfeljebb akkor venném meg, hibátlanul, dobozzal, minden bizgentyűvel és pukkantyúval, nem-neppertől. De az OLED tipikusan az a tévé fajta, amit jobb szeretnél inkább magad elkezdeni használni...
-
salapp
addikt
válasz
code1005
üzenetére
Én fogtam szomszédnál kezemben "philipses" távirányítót, attól azért elég hamar vakarózni kezdtem, menüje is fura volt, illetve múlt héten OLED-es kérdésemre a Philips ügyfélszolgálat válasza, miszerint "a tv üzletágat régen eladtuk (TP Vision), semmi közünk hozzá", szintén nem a legjobb húrokat pendítette bennem.
Ha valaki 100K+ kedvezményes áron tud venni Philips OLED-et Telekom előfizetés mellé (ahogy itt korábban írták) szerintem be lehet próbálni, de ha az ár hasonló, akkor inkább vedd az LG-t, mert itt sokan istenítik, hogy "olyan korrekt a szerviz". Philips tévénél valószínűleg nehezebb lenne elérni a csereberét, ha szar a panel. -
salapp
addikt
válasz
tutitibi
üzenetére
Ilyet. APC SurgeArrest8 (Most látom, Calogero is ilyet linkelt, mindegy.)
És valóban, biztosításban villámcsapás másodlagos hatása is biztosított eseményként szerepel nálunk is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)