Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Celtis #69800 üzenetére
Tippre az adja a fenyerot.
Viszont, ha ez igaz akkor érdekes téma lesz hogy d65re kalibraltan mennyi lesz a fenyereje...ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Partz
senior tag
Nem tudom pontosan a technikai hátterét. De lehet ha túl közel lennének az egyes sub-pixelek, az gerjesztené a vörös-zöld quantum-dot konvertereket, de csak tippelni tudok.
MicroLED esetén egyébként ekkorák az egyes pixelek;
Celtis
Azt érdemes tudni, hogy a quantum-dot színkonverterek sem 100%-ban hasznosítják a kék fényt. Lehet ezzel kompenzálnak, így is nagyságrendekkel hatékonyabbak a hagyományos színszűrőknél.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Azt írja, hogy a piros és a zöld egyforma... pedig a zöldnek kéne nagyobbnak lennie, mint a piros.A kék persze kisebb... mivel az natív, az előtt nincsen QD konverter réteg.
. .. ja ezt benéztem, bocs.
Lehet balanszolták valahogy. Passz... Kíváncsian várom mit fognak tudni ezek színtérben és kalibrálhatóságban.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Mondjuk annyival nem nagyobb. Elvileg duplájának kéne lennie, azt írja az arc (Ha igaz).
Partz: Igen ez igaz. Veszteség mindenhol van, a QD konverteren is. Alapvetően a kék OLED nem is ideális, mert a QD-t általában nagy energiájú UV LED-el hajtják meg, nem sima kék fénnyel... ennek egyszer utánanéztem kvantumfizika téren. Csak az meg nyilván nem lenne jó natív kéknek, mert kisülne a corneád. Meg nem is látnád
[ Szerkesztve ]
-
-
Alvin_ti4200
félisten
Miután válaszoltam, most kivételesen én kérdeznék
2019 októberében vettem még egy alsó-középkategóriás Philips 50PUS6754 tévét, amit azóta is megelégedéssel használok, viszont egy ideje kacsintgatok az OLED-ekkel és a lassan kifutó Philips 55OLED806-tal (a 65"-os változat már túl nagy lenne olyan értelemben, hogy vizuálisan nagyon domináns részévé válna a nappalinak, amit nem szeretnék). Az Ambilight számomra nélkülözhetetlen, mert elsősorban munka után használom a tévét és nélküle megfájdul a szemem a korom sötétben egy idő után.
A kérdésem az lenne, hogy van-e a megannyi firmware update után valami olyan probléma a tévével, ami miatt érdemes lenne kerülni? A mostanit kizárólag YouTube nézésre használom, de belátható időn belül szeretnék egy PlayStation 5-öt alá tenni, valamint ha egyszer beütöm a fejem és előfizetek Netflix-re, akkor az még esetleg hozzá jöhet, de elsősorban YouTube és PS5 (single player game-ek). Olvastam, hogy a MediaTek chipsetnek van valami hátránya a HDMI 2.1-es bemeneteket illetően, ez a VRR támogatás hiányán kívül (amit ha jól láttam, FW frissítéssel fognak pótolni?) miben jelentkezik, van valami csúnya chroma subsampling?
Köszi a segítséget előre is
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Alvin_ti4200 #69808 üzenetére
4k 120Hz esetén felezett vertikális felbontás, tehát csak 1080p. Magyarul nem teljes értékű a 4K.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
válasz Vhiktor #69809 üzenetére
En ugy tudom csak aktiv VRR-rel felezett, a 4K 120 Hz megy VRR nélkül most is.
Elmeletileg jon hozza frissites arra is hamarosan,4K 120Hz+VRR .
A 706 is megkapja.
Vincent szerint a 807 megjelenese utan nem sokra varható a frissítés. [link][ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Szia.En 706 ot hasznalom,a kistesot.
Mivel az ambi kell neked ezekre jó a 806.
Apró bugok vannak néha,de semmi extra.
A 4K 120 Hz VRR frissites hamarosan jön hozzá,de meg a PS5 sem tudja a VRR-t.
Monitor modban megy a 4K 120 Hz most is.
YT és Netflix szuper, gyors az applikáció is ,ha nincs hazimozid vagy soudbarod jó a hangzás is tv hez nézve,de ha tartasz a frissites elmaradásától akkor LG.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
G_Karesz
újonc
A Dolby Vision problémát megoldották már?
Lehetett olvasni hogy nem kezeli jól a tartalmat. A Netflixnél sok a dolby Vision. -
Pro Koryak
addikt
-
Fandango
veterán
válasz Pro Koryak #69814 üzenetére
Nem veszem magamra, de miért is lenne sok ha a többi 65 colos oled árát nézzük?
Vagy csak a többi jelenleg kapható Panasonichoz viszonyítunk.[ Szerkesztve ]
-
adm
őstag
ha teheted vedd a 65"-ost, más élmény.
a 4k+dv streamszolgáltató legyen netflix vagy más, az első héten fogod akarni.16core - 32thread - 64gb
-
félisten
válasz G_Karesz #69816 üzenetére
Mire gondolsz pontosan, milyen hibát írtak? Nem vettem észre semmi gondot vele, frankón megy a DV, de lehet én nem látok valamit hibának. Szinte az összes saját készítésű Netflix film D.V tartalmú, nagyon szép képük van szerintem.
Ha tudod majd írd meg légy szíves ezt a hibát miről van szó , akkor megnézem vagy tudok válaszolni.[ Szerkesztve ]
-
viera
őstag
Egy 77LZ1500-at bevállalnék év vége felé,de még az is lehet,hogy egy 65-ös Sony A95K lesz. Mondjuk a méret miatt jobb lenne a Panasonic.
[ Szerkesztve ]
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
viera
őstag
válasz Pro Koryak #69820 üzenetére
Igen,ennyiért meg megkapom a 77-es Panasonic-ot is.
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
Ijk
nagyúr
Az 77a83j-n nincs szűk láb pozíció lehetőség? Csak 1 pár rögzítő nyílás van a tv-n, így viszont túl széles hogy rategyem a sounbarra.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Fandango
veterán
válasz Pro Koryak #69820 üzenetére
Na de ugye a Philips az nem Panasonic, egyébként meg a 0%THM akció miatt vállaltam be a Panasonicot, még ha kicsit drágább is mint a Philips.
A havi törlesztő közötti pár ezer forintos különbség a drágább készülék felé billentette a mérleget.
Egyébként ha nincs ez a Pana akció, akkor a Philips lett volna a befutó. -
kolosszus87
senior tag
Szvsz, egyáltalán nem mérvadó, hogy a HZ1500 nem 2021-es, hanem 2020as modell, gyakorlatilag sikerült megvennie LG C1 oled árban, úgy hogy ez a Pana annál azért egy minőségibb tv. Akit nem érdekel a játék, annak egy Pana oled lesz a nirvána filmezésre, gyakiorlatilag kalibrálás nélkül is tűpontos a képe Filmmaker módban, a mozgásmegjelenítéstől kezdve minden képmegjelenítési elemeben nagyon pontosan és finoman dolgozik. Emellé a HZ1500ba még egy valóban nagyon használható, tényleg minőségi hangrendszert is sikerült integrálni. Az általad felsorolt olcsóbb oledek alatta is vannak minőségben. Képben nálam abszolút a Panasonic a csúcs, az volt régen is plazmáival. Annak ellenére, hogy pl. szeretem a Sony-t is, az idei A90J master series oledjük agyon lett dícsérve és díjak sokaságát zsebelte be, de a JZ2000 képe, pl nekem jobban bejött, láttam egymás mellé állítva őket.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Fandango
veterán
válasz kolosszus87 #69825 üzenetére
+1
-
viera
őstag
válasz Pro Koryak #69822 üzenetére
Ja akkor jó
Egyébként én is ennyire tippelem a 77LZ1500-at.Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
1nf4m0us
csendes tag
Hali!
Van valami tippetek hogy lehetne a polcon tartott Lg oled c1 elé soundbart tenni úgy, hogy ne lógjon be a képbe?
A tv alatt valami 5-6 centi van, a legtöbb sb 6-7 centitől indul felfelé.
Falra nem akarom rakni a tv-t.
Van itt bárkinek valami varázsmegoldása? -
Alvin_ti4200
félisten
Köszi a választ, a PS5-öt Game mode-ban is lehet használni a 4K/120Hz-hez vagy mindenképpen monitor mód kell hozzá (utóbbival mennyire alacsony az input lag)?
Utána olvastam egy kicsit ezeknek a 2021-es Philips OLED tévéknek és azért van bőven gond, a Dolby Vision probléma csak egy közülük. Van valami eARC bug, meg láttam panaszkodni embereket Dolby Digital 5.1-es tartalomnál is. Nem hiszem, hogy engem bármelyik is érintene, hiszen a mostani Philips tévém hangrendszerével is meg vagyok elégedve, így az újra se kötnék semmilyen külső hangrendszert. Az egyetlen dolog, ami hiányzik most, de az új tévében lenne az a Bluetooth 5 támogatás, így tudnék (remélhetőleg) vezetéknélküli fülessel játszani és "tévézni" (értsd: YouTube/Netflix). Azt esetleg kipróbáltad, hogy működik, mekkora a késleltetés?
-
félisten
válasz Alvin_ti4200 #69831 üzenetére
Az eARc ot már orvosolták tavaly, működik, nincs vele gond. E videó szerint megy, [link] a játék de nem VRR rel.Ezt jobb ha megkérdezed olyantól akinek Xbox van, mert ps5 nél még letesztelni sem tudom. Jön hozzá frissítés elméletileg.
A Dolby Vision problémáról tegyetek már be valami linket mert nem tudom mi ez. Leteszteltem Dolby Vision teszt anyagokkal tökéletes, Netflixen is megy.BT fülessel egy Panasonic RP-BTS10-zel megnéztem , azzal szépen működik. Nincs késés, kiírja hogy audio és videójel szinkronizálása. semmi extra késés.
Szerk: közben Dirt 5 ről olvastam PS5 néll, hogy az támogatja a 120 Hz-t. most töltöm lefele, megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
"Az általad felsorolt olcsóbb oledek alatta is vannak minőségben. "
Gondold ezt. Nekem is Panasonic oled van."Képben nálam abszolút a Panasonic a csúcs, az volt régen is plazmáival. "
Azt meg a Pioneer-nek köszönhette, nélkülük kb a középmezőnyben vagy sehol sem lettek volna a plazmával. -
félisten
válasz Alvin_ti4200 #69831 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Alvin_ti4200 #69836 üzenetére
Dehogynem tud, csak PC módba kell tenni a tévét. Monitorként is így használják őket. Nem biztos, hogy ugyanolyan jó lesz úgy a képfeldolgozás, mint a hagyományos 4:2:2 módokban.
PS5-ön viszont nincs sávszélesség a 2160p@120@10-bit@444-hez, mert csak 32 Gbps rajta a port.
[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
válasz Pro Koryak #69834 üzenetére
Akkor ennyi erővel értelmezésed szerint hülye aki megvesz egy A90J Sonyt vagy JZ2000 Panat, mert hát van Philips 705 oled feleannyiééé is....
Igen, tisztában vagyok a Pioneer sztorival, de ettől még nem lesz kevesebb a Pana, Pioneer 2009 óta nem gyárt tv-t, Pana tv-t meg ma is kapni még.Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Pro Koryak
addikt
válasz kolosszus87 #69839 üzenetére
Nem hülye, de értelmes oledek között piszlicsáré eltérés van nem akkora mintha egy qled lcd-t hasonlítanál egy ips lcd-hez.
Ennyiből a Pana 2009 óta meg nem gyárt értelmes hifi terméket, sőt, előtte sem igen.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Alvin_ti4200 #69836 üzenetére
A tv tud most is, ahogy Balika írja:Itt van róla az infó. [link]
A PS5 viszont ennyit tud egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Panasonic mindig is egy élettelen ,sötét ,gyengén kiemelkedő képminőséget produkált - ez ma sincs másképp.
Ha valaki szemre vesz TV-t ,Panasonic az utolsó amit választana - nincs a képében semmi szépség ,az átlagot is csak alulról súrolja.
Sony-t meg felesleges hozzátenni ,reggelire felzabálja nem csak a Panát de a televízió gyártók 99%-át.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz TechN7ne #69842 üzenetére
Hát ha valakinek nem tetszik a szinhelyes kép akkor ne is vegyen Panat. Gyárilag azok legszinhelyesebbek.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Jorgi Kormi
senior tag
Hát nem tudom , de nekem perfektek a Pana gyári beállításai mind a Netflixnél( DV & sima UHD) , mind a sima tévézés és egyébb hdr, sdr , hd tartalmaknál.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
félisten
"átlagot is csak alulról súrolja."
Gyönyörű képe van . Amikor megláttam a JZ1500-at egyből beleszerettem. . ha lett volna még 250 K-m rá akkor nem kérdés hogy azt hoztam volna el.
-
Pro Koryak
addikt
Hát ezt a marhaságot honnan vetted???
Általában a Pana oledeken a legszínhelyesebbek a gyári képprofilok, laza ~30éve az élvonalban vannak kép- és videótechnikában a Sony-val karöltve.
A 4 éves Pana FZ800-on a HDR fényerő is még +15 lépcsőben növelhető, úgy, hogy a fényerő már 100-on van. Így tud majdnem 800nit maxot! Ez a 2021-es LG EVO panel szint.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Vhiktor #69843 üzenetére
Biztosan színhelyes ,de nem kiemelkedő…
Élőben egy boltban a Sony vagy LG mellé rakva nincs káprázatosabb képe ,de még egy youtube videón is látszik ahol több márka mellé van rakva - Panasonic élettelenen és sötét míg egy LG ,Sony ragyog mellette ,sőt még a Samsung led is sokkal szebb képet add.Színhelyesség monitorinál előny ha képeket és videókat szerkesztünk ,élvezetes tartalomfogyasztás teljesen más liga.
Pro Koryak
Panasonic míg Oled TV-ket gyártott szintén az LG-től kapta a kijelzőt ,de sajnos ez már a múlté mert befejezte a TV gyártást.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Pro Koryak #69846 üzenetére
Panasonic nagyon régen volt top az audio gyártásban ,plazma tv-t meg csak a hülyék vettek.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz TechN7ne #69849 üzenetére
Látom ma este is megy a troll(I)!
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest