Új hozzászólás Aktív témák
-
Nah, megvan a következő két terv: egy Pentium 90-es és egy Pentium 166-os életre keltése (bár lehet, hogy csak az egyikhez lesz alkatrész ''raktáron'')...
-
staff0rd
csendes tag
Ha esetleg erdekel egy SGI ONYX2: http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=418697
-
Babetta-X
senior tag
egy old time gép építésén ügyködöm, 2 processzoros Socket 7-es processzort foglal magában, 1db at táp hajtja, van benne szép kis cd olvasó meg pci port is, és egy még nemtudommekkora winchester.
Kérdéseim:
-Mekkora proci tehető bele max?? ugy halottam csak pentium pro procival működik dual üzemmódba,remélem nem igaz, mert én két egyforma Cyrix processzort szeretnék belevarázsolni.
-Win 2000-et elbírja?? vagy más op rendszert ami kezel 2 procit??csak mert a későbbi tulaja netezgetésre akarja használni,és a két processzoros üzemmódnak meg vannak más előnyei is.
egyenlőre ennyi -
Stalker-2572
veterán
Project Top Millenium
AMD Athlon 750Mhz (slot-a) K75 Pluto
ASUS K7M rev. 1.04
Leadtek Winfast GeForce256 DVI
2x128MB Corsair PC133 SDRAM
Quantum Fireball Plus KA 18,2GB
Maxtor Diamondmax Plus 40GB
Soundblaster Live! Platinum
Írhatok ide, vagy ez nem elég oldschool? -
Batman2
őstag
Hi
Az akkor az valszeg egy vezérlő kártyás régi modell lehet, az nem megy az IDE csatira, hanem külön vezérlő kártya kell neki, a sajátja !
Nézd meg azt a két vezérlő karit, aztán hátha valmelyikre jó lesz.
Üdv.: -
törölt tag
Csőőőőő, zsír topic
Nálam most két projekt fut.
1., A mostani gépemre (A64 X2, 2G RAM) valahogy fel akarok rakni egy win1.01-et.
2., Ugyanerre a gépre akarok egy Win3.11-et, de olyan dos alappal, ami win311 nélkül tehát kinn dosban kezel usb2.0-t, az azon lévő vinyót, és sata eszközöket. Valamint ezeknek működni kell win311 alatt.
Egyébként aki a 2. project első részéhez tehát a dos-ismerjen-minden-szart részhez tud valami segítséget, azt szívesen veszem, a többire van elméletem.
Hajráááá
Nekem egyébként a krva anyámat, mert én már 386-on kezdtem, és az első saját gépem 486DX4 8M ram, 850M hdd volt. Aztán jött a Pentium MMX 166, 64 mega rammal, aztán proccfejlesztés 233MMX-re, ez már 2 gigás hdd-vel! Utána már Cel400 256M rammal 8 giga HDD, a szar acorp alaplap ment a levesbe, helyette Abit ZM6, majd P3 750 (első CUSL2-C lapok egyike volt az országban az enyim volt, szar is volt, itt kezdődött igazán az ABIT imádatom, BX133-RAID) szintén 256 rammal, aztán P4 1.6A 512 rambussal, Gigabyte deszkával ami az első héten le lett cserélve Abitra (TH7-II, még mindig megy, még mindig gyors, bnőm gépe egy 1.8A@2,4G proccal). Aki eddig elolvasta, annak fizetek egy sört. Ezután egy IS7-E meg egy 2,4C@3,2 p4, és a PH-n is híres DDR466-os supertalentekkel, amelyek DDR670-et mentek 1T-ben egy 3700-as sandiego mellettSzéthajtottam a lapot, lett IC7-G, benne egy 3.0@3,8 Presi E0 és a jókis ST ramok. Laptopra cseréltem, Prescott alapú 3,6-os P4-gyel, 2G rammal
Ha ezt is olvasod, két sörnél jársz. A supertalenteket aranyárba vitték el. A notival két hónapot húztam, aztán lett a mostani config. Ebbe is volt máá minden, rakás vinyó, ram, de most azt hiszem, egy időre végleges. A két sör elméleti sör. Az elméleti sör olyan, mint az igazi, csak nem kell megadni. Ha ezt is elolvastad, akkor anyázó privit fogsz írni
-
HaGii
tag
Hi!
Nemtom.Nem fog összeveszni a két vezértlő?Kép nincs a CDről?
Meg,ha már itt vagyok, kérdeznék énis valamit:van egy P2es lap, cerkával
(via apollo pro chipset)és nem tudom működésre bírni.
Sipolni nem sipol, azt hittem az táphibát jelent,de már próbáltam többel is
Pedig mindenképpen be akarom izzítani,mert benne figyel egy voodoo 1,
egy ISA-s trident társaságában.Életemből kimaradt a Quake 2,és jó lenne tolni
Üdv.:HaGii -
Batman2
őstag
válasz
horvathkrisz #287 üzenetére
Hi
Az volt az igazi gép!
Eze a maiak már ekényeztetik az emberkéket!
Azon még nem volt vincsoda és hasonlóak, meg multitas(a)k.
horvathkrisz
addikt
Én tudjátok mivel kezdtem?
Egy 4.77 MHz (!) -es XT-vel.
Azóta ez a szám ezerszeres lett... -
M.Zs.
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy eldöntendő kérdésem ... melyik a jobb teljesítményű proci egy szimpla PI-es vagy egy MMX, tehát mondjuk melyik a jobb egy PI 200 MHz vagy egy PI 200 MHz MMX ?...
a választ előre is köszönöm .
-
Batman2
őstag
Hi
Egy ISAs GUSom nekem is van, azon talán 1 Mb memória van, video RAMokból.
Már nyugdíjaztam a régi gépemnek a hangkarija, amiben 5x86-os AMD proci volt, valami, talán VIAs csipszettel és valami 48Mb körülire bővített memóriával, de az sem sokat lökött rajta a korábbi 16Mb-hoz képest.
A procit természetesen felhúztam dzsamperrel 133MHz-ről 160MHz-re (asszem 33MHz-ről 40-re kellett felrakni).
Én Win 98 SE-t hajtottam rajta, jobban ment, mint 95-tel, pedig az kisebb és kevésbé foglalja le a rendszer erőforrásait, a 98 viszont valszeg sokkal jobban van megírva és az újabb vezérlő progijaival sokkal jobban üzemelteti a hardvert.
cskamacska
addikt
Ajj az LHX mekkora zsírkirálymenőokosság volt régen!
Első játékom amivel hosszabb időt játszottam.
Milyen jól nézett ki a vektoros teve.Vietnámi hadszinteret szerettem a legjobban, Líbia túl unalmas volt, túl sokat kellett utazgatni a célpontok között, miközben nem történt semmi, Kelet-Európában pedig rendszerint lelőttek mire az első 1-2 célt elértem volna.
-
ett
aktív tag
Ok, de van jokerem, amivel maradhatok. Pár 286-os lap, amibol kb. 2 még mukodik szerintem. Trident isa-s vga kari 256kb ram, gravis ultrasound max hangkari, fdd és hdd vezérlo karik, meg volt egy xt-m, de azt eladtam, mert kellett a lé egy fantasztikus cyrixre.
A hangkari a kedvencem. Ilyen:[link]
[Szerkesztve] -
Joco
aktív tag
Húúú, ha ezt korábban megtalálom
Múlt nyáron selejteztem, mert már nem fértem a cuccoktól... 286-486ig tenger sok herkenytűm volt. Akad még azért egy doboz érdekesség, ha jól emlékszem. Telefonkagylóra húzható modem és társai
-
Horbal
őstag
A múlt héten toltam össze egy haveromnak egy p1 korabeli CYRIX procis masinát, azt hittem behalok mikor megláttam, négy ram bank mind feltöltve jó kis EDO ramokkal valami 48 mega
cool, külön háló karesz, meg modem jó kis konexkant cuccosok, paralel port, soros port/soros egér, dim csatis billencs jó kis mikrokapcsos, valami szándblaszter hangkari, 2G vinyó (úristen mire megjelent a win98), 14 colos moncsi szép sárga kávával, midi házban, igazi adrenalin sokk volt...
Az utána összepattintott P3 már nem volt ilyen izgalmas... -
-
ett
aktív tag
Sziasztok!
Csatlakoznék a topichoz. Összedobtam egy k6-2 300-as amd procis gépet egy diamond monster 3d voodoo 1-gyel nosztalgiázni a régi jó játékokkal, amikor még élmény volt, ha valakinek nem pixelháború ment a gépén 3dfx híján.Raktam rá dos-t, meg win98se-t, azt hiszem szuper lesz. Van egy csomó régi dosos játékom, meg egy pár 3dfx-es is.
-
stanci
aktív tag
válasz
szalai56 #268 üzenetére
Ez a Tandon Dos olyasmi mint a Compaq windows. Azt hittem valami spec. oprendszer.
Egyébként nagyon komoly ez az oldal. Enyhén MS buzi a gyerek: [link]
Persze nagyon szép gyűjtemény.
Összekéne már hozni egy működő win 1.01-et, vagy egy másik perverziót: Alphás gépre NT 3.1 -
djsilas
tag
Hi!
Szereztem egy 286-os ''szervert'' 1982 -ből!
Szal a problémám az lenne, hogy a SCSI kártya meghalt benne. Azaz nem halt meg, hanem kiszereltem belőle, és valahova elkallódott! Jó tudom, egy akkori SCSI kártya lehet mai gépek felébe méretei miatt bele sem menne, és hát hogy hagyhattam el egy ilyet... Na mindegy, én sem tudom, de megsett!
A kérdésem az, hogy nem e tud valaki ilyet szerezni nekem. Vagy akármilyen ISA-s SCSI kártyát.
A ''hot-swap'' vinyók közül az egyik is rossz. Van benne kettő, egy 30MB-os, és egy 40MB-os. Ha tud valaki belevalót, akkor szóljon.
Ez egyébként ha jól emlékszem egy Tandon márkájú gépezet! Még az oprendszere is az eredeti Tandon DOS. Legalábbis ezt írja ki... -
Rive
veterán
És ha azt mondom, hogy hozd az egy mázsát tuti átveszem?
Akkor papírt kérek róla, és kilónkénti áron hozom a mázsányi procit. Úgy két hónap alatt megvan
4 mega alá nemigen mennék...
Akkor ez nem fog menni. Ebből csak 256k, 1M és 4M volt, a 4M-ből meg először a saját készletemet pótolom. Ha sokat találok, akkor mindenképpen számíthatok rám.
Gép alatt valami különlegességeket értettem. Régi szerverek pl. (VAX, IBM, stb.)
Nem volt egyértelmű. Néha akad komolyabb szervercucc (pl. néhány AS400, VAX meg hasonló memóriát még mindig őrizgetek), de legtöbbször már csak a szétbontott gépet látom. Küldj egy telefonszámot, aztán amikor épp arra járok, üzenek, hogy mit találtam. -
stanci
aktív tag
És ha azt mondom, hogy hozd az egy mázsát tuti átveszem?
Az hogy 9 bit azt jelenti, hogy paritásos (9. bit a paritás netán)? Nem vágom a témát teljesen.
4 mega alá nemigen mennék, ha marad a tieden felül akkor az jöhet.
Gép alatt valami különlegességeket értettem. Régi szerverek pl. (VAX, IBM, stb.)
386-os tömeg gép nem kell természetesen, de ezt sejtetted szerintem. Szállítást majdnem minden méretben tudok vállalni. -
-
Rive
veterán
Jut eszembe: elég gyakran járok roncstelepre. Akinek kell valami kiegészítő régi gépekhez (memória, koproci, effélék), az szóljon nyugodtan.
-
iP54C
csendes tag
Nekem van egy t1200 xt-s laptopom, de az teljesen korrektul megy... mongyuk meg nem szedtem szet. Tap biztos jo? Nekem is csinalt van hozza.
-
atuci
őstag
Ha kell valakinek egy 1 GB-os vinyó, akkor egy doboz sörért szívesen neki adom, WD Caviar
-
Batman2
őstag
Hi
A táp, amiről hajtod, mekkora áramot ad?
Biztosan elbírja a gépet?
Mivel gondolom, hogy az akkukra már rég nem lehet számítani, jó nehány évesek lehetnek.
És a fesz. is stimmel?
Olyan, mintha az akku egy kicsit töltődne és az indítaná be egy pillanatra, de nyíilván nem töltődik már meg és a táp meg önmagában nem bírná !
Üdv.:
[Szerkesztve] -
Szerintem belefér a totyikba...
Ehhez hasonlót már tapasztaltam ''normál'' gépeknél, ott zárlat okozott hasonló finomságot. -
The DJ
addikt
Valakit nem érdekel full retro 50 mb-os 5 kilós merevlemez?
-
Hörpi
tag
engem is érdekelne a 6.2-es vagy 6.22-es DOS
-
JulWCZar
senior tag
Közben kaptam egy Matrox G200-at is. Csinálni kellene már valami jót
-
válasz
Bernardo20 #242 üzenetére
Köszönöm, de közben kaptam egyet!
-
válasz
Bernardo20 #240 üzenetére
Ha megvan, akkor adok ftp címet, ahova felpakolhatod!
Boot floppy-val már nem lesz gondom... bár szerintem akár egyből vinyóról is felmegy - ha jók az emlékeim. -
válasz
Bernardo20 #238 üzenetére
Lenne egy kérdésem:
Mivel a hótoopánkám tele a win95-tel, egy DOS 6.2 v 6.22-t kellene felpakolni, de sajna nem lelek sehol!
Nem tudod, honnan lehetne letölteni 1 működő (nem svéd, nem arab - eddig ezeket találtam) példányt? -
Bernardo20
őstag
nekem is van egy 486os gépem 1gbos vinyóval és 32mb edorammal,nagyfloppy 2mbos videókártya és hercules meg egy ega monitor. és még müködik!! Mortal kombat 2őt meg Stunts-ot szoktam rajta játszani!! pedig már min.10éve megvan..bezzeg akkor még milyen királyak számitott..hej..
-
Nah, működik a legújabbb üdvöském: 486 DX33...
Még ma pakolok fel Everest riprotot + képeket! -
Tom5
addikt
UP!!!
-
Tom5
addikt
B.U.É.K a totyiknak!!!
-
JulWCZar
senior tag
Ezt kaptam egy urgetol, ingyen. Remelem hasitani fog4 megas.
-
Batman2
őstag
válasz
Frenky87 #179 üzenetére
Hi
Ez számomra egy Video kártyának tűnik.
A PVGA felirat a BIOS ICken valgszeg a Professional(esetleg Personal) Video Graphic Array-t jelenti.
Amint látom, van rajta egy adag RAM és legalább ugyanannyival lehetett volna bővíteni is.
Régebbi típusú, teljesen analog VGA monitorokat még lehet, hogy ma is tudna működtetni, bár a használata manapság kicsit nehéz, mert a kártya 16 bites ISA busszal csatlakozik az alaplaphoz, tehát csak régebbi alaplapokba tehető bele.
sekli
addikt
no, akkor mivel kezdjuk a tesztelést?
-
JulWCZar
senior tag
Valszeg szerzek jovo heten egy matrox milleniumot meg egy g200-at, ugyhogy jol osszemerhetem a voodooval oket. Kemeny lesz.
-
TBC
tag
Ciaó mindenkinek!
Régi géptesztre lehet használni az Everest régebbi kiadásait is!
Volt már Aida32 néven ez a windows-os verzió,
Aida16 volt a Dos-os, illetve ezek elött AsmDemo néven futott amiből ha jól tudom csak Dos-os létezett. Egyébként ez utóbbi hasonló elven dolgozott mint a 3d mark, mert a gép összteljesítményét mutatta grafikonon, összehasonlítva hasonló gépekkel... -
-
stanci
aktív tag
-
Tom5
addikt
Régi gépeket milyen progival lehetni tesztelni?3d ben..már ha van...plusz a cpu-ját + egyebek...Everest megfelel-e célra?És a prime 95 elfut pl egy 286 xt-n?!
Régi gépek tesztje...tteccik az ötlet!!!
Vagy elindítunk egy tömörítést?Az jó prociteszt...Norton Commander alatt...
Hmmmmmm.....
Ezis teccik!!.
-
sekli
addikt
Tényleg, 3DMark '99 nél nincs régebbi, ugyanis én is be tudnék szálni egy P1-gyel...
-
sekli
addikt
Jaj, de jo ez a topik!
Hát ez jo, végre nem (csak) a 3DMark pontokkal nyomulunk...
Legyen ám teszt is!!! -
JulWCZar
senior tag
válasz
ízirider #209 üzenetére
2001-ben vettem, akkor alaplap+haz+tap+proci+hutes volt 55000 hasznaltan. Ilyet akartam es ez volt akkor viszonylag olcson. Es telleg eros es tekintelyt parancsolo a megjelenese
Amugy ment 743 MHz-en, feljebb nem probaltam mert az egyik ramom csak 100-as volt. Most 650-en megy mert meg 2*32 mega meg regebbi ibm-es ram van benne (az aida meg valami szeriaszamot is kiolvas mindkettobol). -
válasz
JulWCZar #195 üzenetére
Hu, de sokat vadasztam en ilyen SLOT A-s ATHLONTannak idejen
Te hogy jutottal hozza, anno amikor aza par darab megjelent akkor vetted a gepet vagy sikerult valahol hasznaltan???
Azt tudom h baromi draga volt es marha keves ideig volt piacon mert jottek a Socket A csodak. Azota se vettem amdt de ez kellett volna akkor -
JulWCZar
senior tag
Összedobtam egy oldalt gyorsan ami megfelelhetne a nemes célnak:
[link] -
Nekem anno javasolták, hogy nézzek szét a MÉH-telepen, legtöbbnek ugyanis van külön számítástechnikai hulladék része. Ott pár érdekes dolgot találtak már (működő P3-as proci+lap+RAM) ...
Tervezem, hogy a közeljövőben kilátogatok én is, majd beszámolok a tapasztalataimról! -
stanci
aktív tag
válasz
PhoenixK #202 üzenetére
Halálosan komolyan gondoltam.
A baj csak az, hogy nincs PCI slot a lapon, pedig nagyon frankó lett volna egy Voodoo 1-est is beizzítani a konfigba. Netán V2 SLI-t. Mondjuk egy csöppet cpu limites lenne a dolog.
A másik, hogy keresnem kéne ramot bele. Van valahol csak előkéne bányászni.
Ha minden kötél szakad akkor a microvax-ból vagy valamelyik silicon gépből biztos jó lenne. -
stanci
aktív tag
De megállt itt az élet.
A baj, hogy túl sokat én sem tudok írni...vagy mégis?
Pár hete szert tettem egy frankó kis IBM Socket 3-as lapra. Made in áámerika. Nem ám dzsunka kínai. Sőt van benne egy iit koproc is. Eddig ez nem túl érdekes.
Az izgalmas az benne, hogy belepróbáltam mind a négy Intel OverDrive procimat amit sikerült szereznem rövid gyűjtői pályafutásom alatt és bele is ment mind.
Lehetne csinálni igazi retro tesztet. Négy proci egy lapban. Doom 2, Quake 1 teszt. Frankó kis összehasonlító tesztet, Doom 2-vel és Quake 1-el. Csak éppen az alanyok tízéves példányok lennének.
Érteleme nem volna semmi, pusztán a feeling.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- LEGO klub
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest