- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
baboss
őstag
válasz
Botigta #4395 üzenetére
A másodikat nyúzom, az elsőben az aksi ( folyamatos töltés powerbank, usb nem jó az aksinak.) megdagadt és eltört a kijelző üvege. Lehet használni, de ki kell venni az aksit, a folyamatos töltés használat mellett. Giro, stb nagyon jó, szép képek, videók. Motoron használom, a műanyag kiegészítők nekem motoron hamar törtek, kicseréltem alumíniumra. [link] [link] [link] [link] [link] most már mindent lehet kapni hozzá alumíniumból is, sokkal stabilabb tartósabb mint a műanyag. [link]
-
baboss
őstag
Volt már pár kamerám, SJCAM SJ6 Legend nagyon jó.
-
szab13
aktív tag
Köszi a tippet,
Addig olvasgattam, néztem teszteket, hogy rájöttem felesleges Nekem SJ4000 és társai.
Végül egy DJI Osmo action -t vettem.Igen, tudom, bőven a keret feltett van de átgondoltam és megérte a plusz költség hosszú vávon.
Dupla kijelző, jó képminőség, stabilizátor, szolgáltatások, vízálló, jó ár/érték arány. -
vlevi
nagyúr
Szerintem olyat, amiben nincs képstabilizátor, ne vegyél.
Nekem van egy Eken Alfawise, vállalhatatlan a képminőség.
Még akkor is, ha leteszem az asztalra, akkor is zajos, mosott szutyok, ha pedig kézbe veszem, akkor remeg a kép.
Hiába írják rá, hogy Sony szenzor van benn, ha a körítés, azaz az optikai, és a szoftveres rész pocsék. -
Đusty
addikt
válasz
Botigta #4384 üzenetére
Igen gopro kompatibilis, a tapadós autós tartón kívül tulajdonképp majd minden van benne.
[itt meg tudod nézni] -
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Nyaralás alatt, víz alatti videózáshoz keresek 20k körül kamerát.
Van esetleg sjcam SJ4000-nél jobb alternatíva?Köszönöm
-
bodom87
tag
Sziasztok!
Lamax X8.1 Sirius kamerát milyen videóbeállításokkal érdemes használni? Jelenleg 1080P 30Fps-en van, stabilizátor be van kapcsolva de használhatatlan felvételt készít pl biciklizés közben.
Előre is köszönöm a tanácsokat! -
repvez
addikt
üdv , Valakinek van eken alfawise 4k+ v50 pro kamerája vagy tud róla bővebb infot addni?
Nekem ez a tipus van, de még nem használtam sürün, de érdekelne, hogy esetleg valakinek van e ujabb firmware hozzá amivel talán javul pár dolog.A másik meg a használatra lennék kiváncsi, a napokban szeretnék timelaps videot csinálni.
DE a beállitásokban van TL foto és TL video, mikor melyik a jó.
mindegyiknél különn kell állitani a időközt, de egyiknél sem irja ,ki, hogy milyen hosszu videot tudok késziteni az egyes beállitásokkal .
vagy ugy kellene, hogy fix video hosszhoz állitoom az időközt vagy az időközt állitom és addig csinálja amig a memoria tart.
egy 64gb-os memoria kártya van benne.DE amit nem tudok még, hogy a gyakorlatban hogy müködik, folyamatosan bekapcsolva van a készülék vagy csak arra az időre amikor képet készit?
Mert az aksi nem tart olyan sok és eléggé melegszik is a készülék.
Azt nem tudom, hogy töltés közben is lehet e vele képet csinálni.Naplementét akarok felvenni legalább 3 orán keresztül, még nem tudom ,hogy mekkora időköz lenne e a jó hozzá.
Azt sem tudom, hogy tudok e a képen állitani valamit , hogy mondjuk ne legyen tul sötét vagy kiégett a kép ha nappal szembe csnálom a felvételeket.ezekhez is jöhet pár infó.
-
norberto9
aktív tag
Sziasztok.Valakinek van itt tapasztalata Niceboy Vega X Pro akciókamerával?
-
válasz
Donki Hóte #4359 üzenetére
A múlt héten megjött a Fitefly 8SE 90 kamerám. Szerencsére nem vámolták meg, szerencsétlenségemre a csomag átvétele után szembesültem vele, hogy olyan csomagot rendeltem, amiben minden biz-ban tartozék van, de távirányító az nincs
A kezelési leírásában van valami szöveg arról, hogy össze lehet tanítani bluetooth-os távirányítókkal, van erről valakinek tapasztalata?
Kérdésem még, hogy létezik valami program Win alá, amely program segítségével webkameraként használható a kütyü?
A képminőségével én elégedett vagyok, az különösen tetszik, hogy a legtöbb felbontáson lehet választani a széles, normál és szűk látószög között. Az mondjuk nem tetszik, hogy pont az általam preferált FHD felbontás esetén nem lehet választani a látószögek között.
-
DJGABI
addikt
Sziasztok!
A napokban nézelődtem, motoros onboard videókat szeretnék majd felvenni (bár egyelőre még a motor sincs meg), néztem euronics-ban meg médiában helyben hogy mik vannak. Tök jó hogy már 10k körül is vannak belépő cuccok, de azt néztem pl ez a Rollei 372 elég vállalhatatlan [link], SJCAM 4000 megy még mindig, aztán ennyi van 20k alatt.
Gúglizom a kínai kínálatot, szembe jött ez: [link]
SOOCOO F91R - 49.99$
YT videók alapján tök korrekt minőséget tud ennyiért [link], EU raktáras banggood cuccokkal lekopogom nekem nem volt gondom, powerbank is 1 hét alatt megjött. -
G.D
csendes tag
Sziasztok!
Létezik olyan ingyenes videoszerkesztő ami tudja kezelni a H.265-öt?
Ha igen, melyik az? -
Átmenetileg akciókamerát kéne használnom webkamera helyett, konferencia beszélgetésekhez. Milyen tartóval lehet felrakni egy szokásos méretű akciókamerát a monitor tetejére?
(Az akciókamerának van tartója is, amiben van szabványos állványmenet.)
-
spanyoll
addikt
Esélytelenek nyugalmával kérdezném: van olyan akciókamera ami dashcamként is tud értelmesen funkcionálni?
Mindkét felhasználásra csak azért kéne, hogy ha baj van, akkor legyen bizonyítékom, hogy nem én voltam a hibás / megtaláljam rendszám alapján a ludast.
Kocsiban csak első szélvédő mögé raknám ahol szivargyújtóról tudná kapni a tápot és loopolva vehetne fel, ha nem ott van akkor viszont sisakra lenne rögzítve bringázásokkor, akkor meg vagy jó lenne ha bírná az akksija egy huzamban 2-3 órán át, vagy ha lenne ott is rá lehetőség, hogy kis kábellel elvezetve akár táskában egy powerbankról kapja a feszt (bár ideálisabb lenne ha bírja 2-3 órán át az akku ami utána lehet tölteni megint.Ha nincs, akkor mi a legegyszerűbb legolcsóbb sisakra könnyen felrakható könnyű kamera, ami pont elég lehet ilyen jellegű rögzítésre és bírja a kb 2-3 órás rögzítési időt?
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Milyen olcsóbb kamerák ajánlottak mostanság?
Kellene majd ez évben beszereznem egy akciókamerát a kormányra/sisakra(e roller) de nem tudom mit válasszak. Gopro szerintem annyit nem ér, a DJI kamerája 80-90 körül már szerintem jobb vétel. Ez alatt van valami best deal?
Van rázkódás a kis kerék miatt azt jó lenne ha tudná szűrni..
Sisakhoz elvileg GoPro felfogatási adapter van.
Előre i köszönöm -
StLui
veterán
válasz
1 among many #4358 üzenetére
ez kb akkora mint egy akciókamera, csak kicsit talán vékonyabb,
szerk: most néztem, Gopro 7-nél mindenféle irányban nagyobbA10: 83mm*58mm*40mm
GP7: 62.3 x 44.9 x 33 mm -
baboss
őstag
válasz
-szabi- #4344 üzenetére
Kaptam egy új kamerát, gariban cserélték.
Nem az újabb kijelzőset adták, de azt mondták, hogy amint megjön az új fajta kijelzős küldjem vissza és kicserélik arra.
Lamax x 10.1
FW frissítésnél bukik ki a hiba.
LAMAX X10.1_WF_V1.0.0.1 ről aki frissiteni akar V1.0.0.2 re, és ha nem a kompatibilis lencse van benne akkor a kamera nem kapcsol be, a kijelző tönkre megy. Ha nem garanciás akkor ne frissítsen senki. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Donki Hóte #4362 üzenetére
Én csak 64-es kártyával próbáltam, nagyobb kártyám nincsen.
-
Nem várok tőle GoPro minőséget, hiszen az ára is lényegesen alatta marad. Láttam a youtubeon ezzel a kamerával készült videókat, nagyjából sejtem, hogy mit várhatok
Motoron biztosan nem fogom használni, biciklin is csak párszor, fullhd felbontás fölé pedig nem fogok menni, szóval nekem elégnek tűnik a benne lévő gyro stabi.
Ha használod, akkor meg tudnád nézni nekem, hogy tényleg csak 128 GB-os kártyát kezel
A leírásában ennyi van, de pl. a korábbi EKEN H9R kamerám is kezelte a 256 GB-os kártyát, pedig a leírásában csak 32 GB szerepelt, mint max kezelhető kártya.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Nekem van Firefly 8SE, azért olyan nagyon nem vagyok elalélva a látványtól, amit produkál.
Nem egy GoPro Hero8, maradjunk annyiban.
Verőfényes napsütésben még elfogadható a kép, amit készít, de csak FullHD-ban, mert annál nagyobb felbontásban nincs képstabilizátor.
Azonban, ahogy bementem az erdőbe, ami nem is volt teljesen zárt őserdő, csak éppenséggel nem a Hortobágy közepén voltam, hanem ilyen kis ligetes részen, na, ott már alig volt nagyot csökkent a képminőség. Mindezt bicikli kormányra szerelve.
Motoron pedig csak a tükörsima aszfalton hozott elfogadható képet. Ezt azonban inkább a felfogatás számlájára írom, mert nem nagyon van lehetőség a motoromon stabil helyre rögzíteni, és emiatt minden útegyenetlenséget többszörösen felnagyít a rezgés, ezért a kamera csak úgy lobog a tartórúd végén. -
Márton
nagyúr
válasz
szuper, szerintem szeretni fogod
-
Egy Firefly 8SE-90 most kb. 35 eFt-ért megvehető újonnan, rendeltem is egyet.
Használtan nem találtam sehol sem, a Banggoodon EU priority szállítással kb. 53 eFt lett volna, szóval ha az alis rendelésre ráverik az ÁFÁ-t, akkor is beljebb vagyok, mint a Banggoodról ÁFA mentes szállítással.
-
1 among many
tag
válasz
Jester01 #4357 üzenetére
Végül pontosan egy ilyet rendeltem pár órával a hozzászólásod előtt.
Mivel jelenleg is szükségem van rá, nem érek rá hetekig művelődni, azért is érdeklődtem. Ennyi idő alatt én is ezt találtam a legmegfelelőbbnek az elérhető típusok közül.
Ha te is, akkor talán nem nyúltam nagyon mellé. Köszönöm a segítséget! -
Jester01
veterán
válasz
1 among many #4351 üzenetére
Ezt egész véletlenül most találtam: SJCAM A10
6 órás üzemidőt írnak. -
DNReNTi
őstag
válasz
1 among many #4353 üzenetére
Nem csak a 32 bites fajlrendszer idokolja a darabolast, hanem az adatbiztonsag is. Kepzeld el ha mondjuk egy 6-8 oras felvetel egyetlen fajlba van mentve es az valamiert megserul... En orulnek neki ha lenne opcio mondjuk 5 perces (vagy ez lehetne beallithato) szeletekre, kulon fajlokba darabolni a videot. Csak egy tized mp szunet ne legyen kozottuk.
-
1 among many
tag
Köszönöm a választ, de a magam részéről továbbra is bízom benne, hogy kell legyen ilyesmi készülék.
Természetesen azzal kezdtem, hogy kerestem webáruházakban, de rendre nem tüntetik fel a műszaki adatok nagyját, azért érdeklődöm itt.
Semmi olyat nem várok el, amire az 5 éves telefonom ne lenne képes. A 4 gigás fájlméretkorlát a régi, évtizedes, 32 bites fájlrendszereken van. A fél évtizedes telefonom gond nélkül rögzít 4 giga feletti fájlokat egyben. 2021-ben talán az újabb kamerák is képesek kéne legyenek erre. Mondjuk az, hogy rögzítsen hosszú órákon keresztül a legfontosabb, ha 4 gigánként feldarabolja, azt még túlélem, bár teljesen indokolatlan korlát lenne ma már.
Ugyancsak nem okoz gondot a telefonomnak, pedig már nem friss az akku, ami benne van, hogy rögzítsen órákon keresztül. 3-4 órás felvételeket rendszeresen készítek vele, időnként hosszabbat is, és a telefon közben még a kijelzőjét is hajtja. Mondjuk ez okból annak le szoktam venni a fényerejét ilyenkor, de akkor is. Értem, hogy az egy 200 gramm körüli készülék, de rengeteg olyan alkatrésszel annyi, ami egy önálló kamerába nem kell.
Mivel egyáltalán nem ismerem ezt a szegmenst, közelítsünk akkor máshonnan.
Egyrészt keresem a legjobb, legnagyobb tudású testkamerákat, amiket ismertek, kifejezetten üzemidő, egybefüggő felvétel hossza szempontjából. Lehet, h veszek egy ilyet is a rövidebb dolgokra, meg egy valamivel nagyobbat az előre láthatóan ezzel a kategóriával már nem megoldható felvételekhez.
Másrészt, másik irányból közelítve kérem, világosítsatok fel, mik azok a legkisebb súlyú kamerák, amiknek nem okoz gondot kicsikarni magából annyit, amire egy nyamvadt, használtan sepénzért megvehető, fél évtizedes telefon röhögve képes. Talán még mindig lesz értelmesebb alternatíva, mint egy második telefon magamra szigszalagozása. -
Köszi, utána nézek.
#4351 1 among many
Amiket fontos tudjon: Órákat egyhuzamban, egy fájlba rögzíteni. 4 óra igencsak a minimum, de 8-10+ órának örülnék igazán.
Szerintem ez nem fog menni. Minden kamera szeleteli a felvételt, mert 4 GB a rögzíthető maximális fájl mérete, ebbe még 720i felbontásban is maximum 50-70 perc fér bele. Ha az írott adatméret túllépi a 4 GB-ot, akkor automatikusan új fájlt kezd írni.
Az általad elvárt 4 óra az akku miatt sem fog menni, kisméretű kamerában az akku is kicsi. Ilyen hosszú felvételi időt csakis külső tápellátással tudnak a kamerák.
-
1 among many
tag
Üdv!
Ezt a topikot találtam a legközelebbinek ahhoz, amire szükségem van, hátha tudtok segíteni.
Nekem testkamerára van szükségem, tehát nem a gopro-szerű kistégla műfaj. Ingzsebre, öltönyzsebre, gallérra stb. csíptethető v egyéb, hasonló módon rögzíthető kivitel kéne.
Amiket fontos tudjon: Órákat egyhuzamban, egy fájlba rögzíteni. 4 óra igencsak a minimum, de 8-10+ órának örülnék igazán. Ehhez mérten nyilván tudnia kell kezelni megfelelően nagy méretű memóriakártyát és bírnia kell akkuval. 1080p-nél nem kell több, de nem bánnám, ha tudna 720-at is, mert sokszor az is elég és kb. a fele akkor a fájlméret. Ne kelljen állítgatni (nyilván az első beüzemeléskor kell, vagy ha felbontást váltanék), egy gombnyomásra induljon el és a következőig rögzítsen, ha 2 percet, ha 5 órát. (Gondolom, ezeken a méretük miatt saját kijelző nincs, de kell legyen valami jelző led, akármi, amiről biztosan tudhatom, hogy rögzít, mert biztosan tudnom kell.) A használható mikrofon szintén fontos, tehát ami hozzám eljut beszéd, az a felvételen is érthető legyen.
Ár tekintetében nem mondanék semmit, legyen, ami már tudja, amire szükségem van, aztán ha van pár alternatíva, meglátom.Mindezeket a telefonom, mint gondolom ma már szinte mindenkié, gond nélkül tudja, csak az adott célra nagy, nehéz és igen bajos ruhára, testre rögzíteni. Nem mellesleg pedig akkor telefont nem tudok használni, ha rögzít. A homlokomra celluxozott második telefont egyelőre nem szeretném a lehetséges megoldások közé sorolni (később sem). Úgyhogy bízom benne, vannak ilyen képességű kamerák a piacon.
Kérem, ha tudtok a kritériumoknak megfelelő modelleket, osszátok meg velem. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Háztartási gépek
- Ukrajnai háború
- Horgász topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest