- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
Részemről 4k rögzítek mert sokkal jobb eredményt ad, mint 1080p rögzítés.
Viszont nem 4k tárolom a hatalmas méret miatt hanem vágom, leméretezem 1080p és újratömörítem.
Amiket múltkor összeszedtem: videó szerkesztés
Ezek közül kettőt használok: Avidemux, mert sima vágást kulcskockára újratömörítés nélkül is megold, így az pikk-pakk kész is.
Shotcut, az egyszerű kezelőfelület és viszonylag alacsony gépigény miatt.
Másik kettő többet tud, de arra már nem volt szükségem és a gépigény is nagyobb. -
Shin Chen
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Niceboy Vega 6 star kamerával?
Néztem róla teszteket, annyira nem tűnik rossznak.
Árban a fentebb írt Akaso V50X-el van nagyjából páriban. -
jano_77
nagyúr
Én hétvégén próbáltam ki a kamerát hosszabb távon - elmentünk a szülőkhöz kb 40-40 km oda-vissza és annak az anyagát raktam egybe egy videó szerkesztővel. Az eredmény méretét látva majdnem leestem a székből! 45GB!
Ennek így mi értelme van? Nem lehet ezt vhogy úgy csinálni, hogy kezelhető méretű videó file legyen az eredmény? -
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Van nekem egy SJCAM SJ5000-rem még 2015-ből, és most nézegetve a piacot megakadt a szemem az Akaso V50X-en, meg is rendeltem. Annyira a végeredménnyel nem vagyok megelégedve, mindkét kamerát ~$110-ért vettem, de pl. 1080p-ben az Akaso szerintem rosszabbul teljesít és kevésbé részletgazdag a kép. Persze a 4K szép és rendben is van, de itt arra voltam kíváncsi hogy 1080p-ben milyen képminőséget kapok 4 évvel az SJ5000 után. Csináltam róluk egy ~3,5 perces összehasonlítást hátha valakit érdekel, leírásban az időléptékek a könnyebb navigáláshoz
Fehéregyensúly, ISO minden automatán, egyedül a HDR-t kapcsoltam be mindkettőn.
Amúgy érdekes mindkét kamera 170 fokosnak van jelölve a V50X-nek mégis kisebb a látószöge, pedig a "distortion correction" és mindenféle stabilizálás ki volt kapcsolva rajta. Lehet ráférne egy Filmware update az V50X-re ?
-
-szabi-
addikt
Hi
Szóval v50x működik webkameraként és múltkori megállapítással ellentétben az sd kártya tartalma is elérhető.
Jól hangzik.
üdv -
jano_77
nagyúr
Én mindvégig csak a saját kábelét használtam.
MÁS:
Tud vki abban segteni, hogy ha van paypal fiókom, azt hogyan tudom megadni egy szolgáltatónak, aki vissza szeretne téríteni számomra X összeget, mert elfogyott a beígért termék? PayPal-ba be tudok lépni, de ott nem találom, hogy mit is kellene megadnom ahhoz, hogy utalni tudjanak? Köszi előre is a segítséget. (nagyon ritkán használom a paypal-t.) -
csoola
tag
válasz
jano_77 #4136 üzenetére
Én közben ma véletlenül kipróbáltam a saját kábelével az enyémet és a V50X-et simán felismerte, mikor bedugtam a kamerát, a kamera hátulján megjelent 3 opció, köztük a PC Camera is. Ezután simán működött, mint webkamera. Valószínűleg a múltkor kipróbált mindkét kábel csak tölteni tudó kábel volt, pedig direkt megnéztem és úgy láttam, hogy megvan minden lába az USB-nek.
Az a vicc, hogy én simán elkönyveltem, hogy ez offos, ma csak azért próbálkoztam a saját kábelével, mert a sisakomra próbáltam ragasztani a tartóját és közben a dobozát az asztalra öntöttem. -
jano_77
nagyúr
Írtam a supportnak, hogy jó lenne, ha kezdenének vmit, mert egyik ok, amiért vettem egy ilyen kamerát, hogy webcam-ként szeretném használni, de jelenleg egyáltalán nem ismeri fel a PC. Kérték, hogy küldjem el a firmware verzió számát, majd küldtek egy másikat - elvileg frissebbet, de valóságban, amikor kicsomagoltam a RAR file-t, amit küldtek, szerintem még régebbi, mint ami fent volt. A RAR file nevében ugyan 2019-es dátum szerepelt 02282019, de miután kicsomagoltam, már 02252018 szerepelt. Nekem meg 12052018 volt a megkapott verzió. A lényeg, hogy ezzel sem ismeri fel a PC, illetve 2x volt olyan, hogy egy pillanatra érzékelte, mint kamerát, de a következőben el is veszítette. Mintha kábel érintkezési gondja is lenne. Mindenesetre visszaírtam, hogy ez sajnos nem orvosolta a problémát, várom a további javaslatokat. Ha lesz megoldás, majd beírom ide is.
-
TXT
őstag
Sziasztok!
Egyik idosebb ismerosom keresne sportkamerat, amivel amatorkent (ertsd sosem hasznalt meg) mindenfele alkalomkor (nyaralas, hobbi repules kozben fejre rogzitve stb) rogziteni tudna az elmenyeit. Ami fontos lenne, egyszeru kezelhetoseg, legalabb egy oras uzemido, jo hang es kepminoseg FullHD-ben, amit utana ne kelljen kulon szerkeszteni mert ehhez vegkepp nem ert, es ha van benne valami kepstabilizator videozas kozben, ami jol mukodik, az is elony lenne. Ja es a leheto legolcsobban termeszetesen, amire persze erdemes penzt aldozni!
En nem ismerem az olcso kamerakat, igy toletek kerdeznem, melyek johetnenek szoba es hol erdemes beszerezni oket, ami akar azonnal is elerheto lehet (jovo7en mar lehet bevetesen is lenne)Elore is koszonom a segito hozzaszolasokat!
-
MavicAir
csendes tag
Sziasztok...Thieye T5 Edge kameràhoz melyik akksi kompatibilis amit itthon lehet kapni?Szükségem lenne hozzà 1-2 akksihoz,de nem tudom kivàrni mire kínàból megérkezik mert 1 hónap múlva megyek a Dolomitokba és necces lenne....
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Tepsifüles #4132 üzenetére
Köszönöm, gyorsan átfutva az elmúlt hetek hsz-ait én is pont ezt mondtam a barátomnak
-
Tepsifüles
tag
-
csoola
tag
válasz
jano_77 #4126 üzenetére
Nekem V50X-hez a RoadCam nevű appot ajánlották, teszi a dolgát úgy tűnik.
#4127: nekem akkor szereti a kamera az SD kártyát, ha saját maga formázza, FAT32-t ismeri csak, úgyhogy a 4 GB-os max. fájlméret az adott. Mondjuk engem nem is zavar, ha esetleg hosszú videókat csinálok, majd összeillesztem vágáskor.
#4125: nem kérdeztem őket, kipróbálni is csak tegnap próbáltam ki azt, hogy bedugtam a kamerát közvetlenül a gépembe.
-
jano_77
nagyúr
Illetve milyen formátumra érdemes formázni a memóriakártyát? Írja a manual, hogy a FAT32-ben 4GB rögzít, utána újra kezdi.
-
jano_77
nagyúr
V50Pro-hoz milyen alkalmazást érdemes letölteni a telefonra, melyikkel működik jól?
Amit a leírásban közölnek - iSmart Pro - az rendben van, működik megbízhatóan? -
jano_77
nagyúr
Köszi. Most tényleg elszomorodtam kicsit, mert egyik ok, amiért vettem egy ilyen kamerát - az autós napi kamerázáson kívül - hogy webcam-ként használjam majd.
A telefonnal tudom, hogy megoldható, csak azt nem tudom ilyen frankón állványba rakni, miközben még töltöm is és a mikrofont szintén nem tudom bele dugni, mert a teló alján van a jack csatlakozó - Samsung S10+. -
csoola
tag
válasz
jano_77 #4122 üzenetére
Amennyire gyorsan utánanéztem, úgy látom, hogy kameraként fel kellene ismernie a gépnek, tehát valami illesztőprogram kellene hozzá. A Win10 nekem (ahogy itt már másnak sem) tárhelyként sem ismeri fel a V50X-et, csak tölti a kamerát. Elengedtem ezt a webkamera dolgot vele, az SD kártyáról meg majd mentem a cuccokat USB-s kártyaolvasóval remélhetőleg.
Ha nagyon elszomorodnál, hogy nem tudod webkameraként használni, de van egy használható okostelefonod, akkor privátban később küldök egyszerű leírást, hogy azt hogyan használhatod teljesen fullosan webkameraként, barátnőm azon keresztül intézte most az összes Skype konferenciát pl. -
jano_77
nagyúr
válasz
jano_77 #4118 üzenetére
Azt szeretném még megkérdezni - ha lesz olyan kedves vki és válaszol - hogy az autónál láttam egy videón, hogy a tappancs a szélvédőre van rögzítve és így a tartó lóg, vagyis a kamera fejjel lefelé kerül a tartóba. Ez nem okoz gondot az elkészült videónál, rendesen meg tudom majd nézni a produktumot? Sosem használtam még ilyen vagy hasonló kamerát, nézzétek el, ha láma kérdéseket teszek fel.
-
törölt tag
-
jano_77
nagyúr
Kamerát miként tudom a PC-el összekapcsolni, hogy webkameraként tudjam majd használni? Simán microUSB kábellel összekötöm vagy van vmi trükkje?
-
Z.É.T.
őstag
Sziasztok!
Baráti kérést továbbítok, mit ajánlanátok max 30K HUF áron egy 12 éves srácnak? Lehet bármilyen megbízható külföldi oldalról rendelés is, a lényeg a max 30-ért elérhető legjobb kamera.
Köszi előre is! -
jano_77
nagyúr
Ma meg is érkezett - 1 nappal korábban a jelzettnél - a V50Pro-m!?
Sajnos még csak a páromtól tudom a hírt illetve a trackingen is látom már, így nem tudtam még kicsomagolni.Nagyon várom, hogy haza érjek és kibontsam. Holnaptól pedig szabin vagyok, lesz időm nyomogatni, ismerkedni vele.
-
-szabi-
addikt
Újabb összehasonlító videó: Akaso V50X VS Akaso Brave 6 Plus
Érdekes, hogy színek és fény tekintetében pont az ellentétét látom a másik teszthez képest. -
MavicAir
csendes tag
Sziasztok..Ez az Akaso V50 pro SE nagyon tetszik..De,sehol nem tudom berendelni,mert vagy nincs vagy nem szállítanak ide..Nincs valakinek otlete?Azt olvastam,hogy talán ez a legjobb Cam,persze a kategóriájába....
-
-szabi-
addikt
Which Akaso is the Best in 2020?
Ki, hogy látja? -
csoola
tag
Nem bírtam magammal, megrendeltem ezt a Dragon Touch vízálló tokot, hátha jó lesz az Akaso V50X-hez. külsőre tök ugyanannak néz ki csomó részlete, a gombok ugyanott vannak, olcsó is volt, mi baj lehet?
-
vlevi
nagyúr
Nem lehet rajta ilyesmiket állítani.
Csak a fénymérőt spot, center, multi-ra, valamint a fehéregyensúlyt.
De a mai videó alapján kijelentem, hogy erdőbe nem való.
Firefly 8SE, 1080p, EIS ON, Auto low light OFF
[link]
Felhős volt az idő, és igencsak tompa, színtelen képek készültek.
Az elején még csak-csak vannak színek, de ahogy beérek az erdősebb részre (5 perc körül), mintha egy szürke szűrőt tettem volna rá. Leglátványosabb váltás kb 10:30-tól van, amikor kiértem az erdőből, és a nap is sütött, visszajöttek a színek.
Még majd megpróbálom a fénymérőt állítgatni, de nem látok sok esélyt arra, hogy jelentősen javulna.Ne töltsétek le teljesen a videót, a play gomb jól streameli, nem vágja tönkre a minőséget, nekem a gépen is ugyanilyen, mint amit böngészőben látok.
-
vlevi
nagyúr
válasz
-szabi- #4104 üzenetére
Csak néhány km volt terep, a többi aszfalt.
És, igen, azért csinálom, hogy mozogjak valamennyit, mert amíg el kellett menni melózni, azért csak volt pár km oda-vissza, most viszont, március óta szinte ki sem mozdulok a lakásból.
Meló után bezárom a remote desktopot, és megnyitom a Firefoxot -
-szabi-
addikt
25km terepen amúgy is szép teljesítmény és valljuk be az egészségedért is teszed.
A 4k videódat szedtem le. Úgy tűnik a tok rontja a képet és a hullámzás is furcsa jelenség.
Majd mindegyik kamerának van hullámzása, de itt mintha intenzívebb lenne.
Nálam ilyen egy "4k low light" mikor már a nap is nyugszik és zörög a mikrofon: mijia 4k eredeti felvétel.
Ez meg 4k videó átkódolva 1080p felbontásra, mert még így is jobban tetszik a képe, mint 1080p+stabilizálás: mijia 4k újrakódolt videó.
Mindkettő esetben a kormányra rögzítve és nincs tok.Szerk: Ez még érdemes összehasonlítani, hogy az egészet mennyire lerontja mr. youtube pocsék újra-kódolása: klikk
Videó második felében látszik azért egy-két ág megüti a kamerát így tok nélkül, de eddig bírja. -
vlevi
nagyúr
Benne van sajnos a pakliban.
De tényleg ennyit számít. Az én kamerámhoz van egy apró buzgasz napellenző az objektíven, ezek szerint ennyit számít, hogy rajta van-e, vagy sem, mert, ha ,étkezed a motoros videót, ott teljesen rendben vannak a színek, ezen a bicajoson viszont mindenütt rajta van egy homály. Majd holnap is kipróbálom, hogy milyen, de most tok nélkül, és kikapcsolt lőw ligtn beállítással. -
csoola
tag
Köszi, ezzel most kicsit elgondolkodtattál. Napok óta vadászom a másodlagos vízálló tokot a kamerámhoz, hogy oldalt kicsit kifaragva külső mikrofonnal motorozzak vele. Most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy vajon mennyire szar tokban a felvétel a tok nélkülihez képest.
Már írtam az AKASO-nak ez ügyben egyébként, akik az egyetlen Amazonos linket küldték vissza, ahol találtam tokot, összesen 60$ lenne szállítva, mondanom sem kell, nem túl csábító az eredeti 10$-os árhoz képest. Írtam nemrég a német Amazonon az eladónak, akitől a kamera van, azt írta, hogy várjak pár napot, jelenleg nincs készleten tok V50X-hez.
Nem para tok nélkül használni motoron szerintetek egy ilyen kamerát? Mondjuk olyan kerettel, amivel a kamera oldalait fogjuk csak össze? Én tartok attól, hogy kisebb kavics, vagy erősebb páncélzatú bogár becsapódhat úgy, hogy kárt tegyen az objektívben.
-
vlevi
nagyúr
válasz
-szabi- #4095 üzenetére
Hogy mit meg teszek értetek
Kimentem a város széli erdőbe, és a környékre tekerni kb 25km-t. Ami az én punnyadt irodista fizikumommal igenis szép teljesítményElkezdtem feltölteni, [link] hát, elég rettenetes.
Az egyik videó 4k30pfs, képstabi nélkül, mert a Firefly8SE nem tud 4K-ban képstabilizátort.
A másik FullHD, képstabilizátorral, és bekapcsolt auto low light-al.
Szerintem azért ilyen trágya, kiégett trutyi a kép, mert a vízálló tokba betettem.
Az is látszik, hogy földúton a képstabi nem sokat segít ennél a kameránál, ha a biciklire van rögzítve a kamera.Nem kell feltétlenül letölteni a videókat, úgy látom, a mega lejátszója az eredeti minőségben játsza le, nem úgy, mint a Onedrive, vagy a Youtube.
... -re rákattintasz, play video.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest