- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Hobby elektronika
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Ez elvileg működik pl. Huawei Health tudja így a GPS útvonalat rögzíteni telefonon, strava-t nem tudom működik-e így, de amúgy is jönnek a buktatók
- ha aktivitásmérőn elégetett kalóriát akar valaki látni, akkor elvileg el kell indítani egy edzés módot
- ha aktív valamelyik edzésmód, akkor nem lesznek megjelenítve értesítések az edzés ideje alattHa "mindent akarunk egyszerre" edzés közben is akkor kell okoskarkötő/óra az értesítések megjelenítésére, az edzés figyelésére pedig a telefonra kell egy megfelelő szoftver (pl. Komoot, SportsTracker, Endomondo, Strava) GPS + pulzus rögzítéshez kiegészítve HR övvel (ami sokkal pontosabb lesz pulzus tekintetében) vagy megfelelő kerékpárkomputer HR övvel
Persze lehet kombinálni, mert ez "csak" egy eset. A másik triviális eset lenne a 2 aktivitásmérő, amiből egyik edzés módban, másik sima értesítéseket fogad.
Fontossági sorrendet érdemes felállítani és utána dönteni.
Nálam van bringán egy Bryton 310 (speed+cadence+HR szenzorral), így a GT marad az értesítések és az idő megjelenítésére (Bryton hamarabb meg volt, mint a GT) -
-
vlevi
nagyúr
Múltkor kicsit elkapkodtam ezt a VÁM dolgot. Azt hittem, nemsokára itt van, de kiderült, az csak a kínai oldal volt. Ázóta a vonat járt már kazahsztánban, ukrajnaban, lengyelországban, most épp Duisburgban pakolják az valami másik ládába.
De a tracking mondhatni csillagos ötös.
[link] -
balu999
tag
-
balu999
tag
Sziasztok
Kerékpározok, tanácsot kérnék okos óra / aktivitásmérő óra ügyben. Szeretnék venni egy órát , ami mutatja az elégetett kalóriát. Az elégetett kalória mutatása lenne számomra a legfontosabb szempont.
Tájékozatlan vagyok a témában.Eddig az alábbi órákat néztem: Honor Band 4
Honor Band 5
Huawei Band 4Tudnátok a fenti órákról véleményt mondani, esetleg ajánlani helyettük más órákat? A cél a súlycsökkentés és ezért figyelném az elégetett kalóriákat kerékpároz után.
Köszi
-
-
Arkennys
addikt
Köszi!
Verge nekem nem gáz ahogy kinéz, barométer/giroszkóp és a többi sorolt nekem nem lényeg, ahogy arról telefonálni sem. Emiatt néztem a lite-ot, na meg a hosszabb üzemidejét sem bánom.
A pace-nél egyik félelmem igen épp a raktárban állás plusz support rész, pedig van pár szimpatikus vonása amúgy. Mi bandek és hasonlók vonaláról mozdulnék inkább erre, az van most egy régebbi mi bandem, és kipróbálnám, órával mennyivel többre megyek.
A GTS még bekefér a keretbe, főleg, ha azt azért jobban ajánljátok itt is. Rákeresgélek, a pace-t valszeg elengedem, túl rizikós.
-
anrb
aktív tag
válasz
Arkennys #11479 üzenetére
Szia! A Verge család elég csúnyácska, a Lite-on ezen kívül nincs barométer, giroszkóp, iránytű, mikrofon/hangszóró, 4GB háttértár a zenéknek. A Pace-szel az a baj, hogy 4 éves modell és már egy ideje nincs support rá. Ha mégis a Pace mellett döntesz, kizárólag újat vegyél, a garancia miatt. Raktárban porosodva is öregszik az akku.
Ennél olcsóbban ott a Bip S, illetve a nem óra formájú aktivitásmérők (HB5, MB4/5). Drágábban a GTS, illetve a Huawei Watch GT2e. -
19Petya83
tag
Sziasztok!
Maximum 100 ezer forintig melyik okosóra a legajánlottabb manapság? A sport funkciók nem fontosak, viszont az jó lenne ha a beérkező üzenetekből minél többet el lehetne olvasni az órán.
Ja és ne kelljen naponta tölteni.
Köszi -
Arkennys
addikt
Sziasztok!
Ajánlani, saját tapasztalatok alapján tudnátok nekem? Okosóra vételén gondolkozok, két (vagy 3) esélyes perpill.Verge/verge lite vagy amazfit pace amik közt gondolkozok, olyan 35-40 amit rászánni tudnék most max, de persze ha kevesebb, annál jobb.
Igény az alap óra funkción túl az értesítések jó átvitele, zenelejátszás vezérlése a telefonon és a cserélhető szíj lenne (láttam párat, aminél ez nem alap).
Akár a fentebbiek közül is érdekelnének vélemények.
-
-
HKorn
veterán
válasz
VeryByte #11471 üzenetére
Elég szerintem a telefont figyelgetni meg töltőre rakosgatni állandóan, szerintem senkinek nem hiányzik még egy nyűg. Legalábbis nekem nem. 1 hetet ketyegjen el legalább. Arról nem beszélve, hogy ha a nevéhez méltóan használod aktívan sportoláshoz, GPS-el, akkor az a 2 nap rögtön max 1 lesz, ami abszolút no way.
-
VeryByte
őstag
Mi a fene bajotok van az 2 nap üzemidővel? Én folyamatosan hordom, amikor zuhanyozom felteszem tölteni és kész. Egy nőnél általában ez a készülődés hosszabb, amikor púderezi magát tuti nem fogja hordani, tölthető.
Ha egy napot nem bírna, akkor nekem is fájna, de így totál rendben van.
-
Mi a fő szempont? Fitnessz óra, vagy okos óra? Én a garminok között is körül néznék, pl Venu, vagy a vivomove style. Illetve withings HR steel szintén jó választás lehet. 1 hónap üzemidő, jó telefonos alkalmazás (health mate), igaz, itt egy kis oled kijelző adja az okos részt, egy analóg órán.
-
ZS3NI
őstag
Sziasztok,
Feleségemnek keresek órát. Elsőre a Samsung Galaxy Watch Active2 40mm-es Rose goldot néztem ki, nagyon tetszik. Viszont az 1-2 nap üzemidő már annyira nem. Ami még jónak tűnik az az Amazfit GTS, esetleg a Huawei watch GT2 valami szép női szíjjal. Mit ajánlotok?
Jó lenne 50k körül megúszni. Végső esteben max 100-at szánok rá.
-
Dwatti
addikt
Senior Vízálló okosóra GPS nyomkövetővel
Technikai paraméterek:
- Kompatibilis operációs rendszer: Android 4.0 vagy újabb, IOS 6.0 vagy újabb
- SIM típus: NanoSIM-kártya (Telekom, Vodafone, Telenor)
- SIM kártya: GSM / GPRS
- GSM frekvencia: 850/900/1800/1900 MHz-es
- Helymeghatározás: GPS, A-GPS, LBS, WiFi -
Ernesst
aktív tag
Szia,
Igen, sajnos benne van a pakliban, hogy az akku feladta. Viszont pár éve vettem egy bt hangszórót, elég komoly leértékeléssel, merthogy évek óta ott állt már az üzlet polcán. Otthon töltőre tettem, se led visszajelzés, se semmi. Valahol olvastam, hogy ilyenkor érdemes akár 8 órára is töltőn hagyni. Reggelre már világított a töltés jelző (zölden, vagyis tele az akksi), azóta is boldogan használom, hozza a papír szerinti értékeket. -
RoBos
senior tag
Sziasztok,
tegnap vettem egy Ticwatch E2 órát amit kibontás után fel is tettem töltőre (telóé/1000mAh), de közel másfél óra töltés után se tudom bekapcsolni az órát, se kép/se hang! A dobozán az szerepel, h 2019, vagyis közel 1-1,5 éve a dobozban volt az óra, és létezhet az, h ennyi idő alatt tönkrement benne az akku, h nem volt töltve ennyi ideig?! Vagy miért nem tudom működésre bírni az órát vajon?
Előre is köszi a választ! -
laccy88
senior tag
Sziasztok! Valaki próbálta már a Xiaomi Haylou Solar okosórát? Érdekelne, hogy ebben az árkategóriában ez is csak szemét, vagy használható? Köszi!
[link] -
Dwatti
addikt
válasz
st6969 #11456 üzenetére
Voda és a telekomnak van gyerek órája +szolgáltatás hozzá.
De kapható Nyomkövetős gyerekóra de típust nem ismerem. -
st6969
őstag
Üdv,
nem kapcsolódik szorosan a témához, de bízom benne, hogy el tudtok irányítani a megfelelő helyre. Nem igazán követtem a technika fejlődését ezen a területen...de van már arra megbízható megoldás, hogy le tudd követni a mozgását egy kisiskolás gyereknek? Valami okosóra, vagy karkötőben gondolkodom. Mostanában már egyre többet jár egyedül, és egyfajta védelemnek szánnám, illetve szükség esetén kapcsolatba is léphetnénk egymással. Gondolom SIM kártya + GPS modul minimum feltétel (mobilja nincs).
Léteznek ilyen eszközök, amik tényleg megbízhatók, értelmes akkuidővel rendelkeznek?
Hol tájékozódjak? Van topicja?
Köszi -
AtHoS
nagyúr
válasz
Babetta-X #11452 üzenetére
Nekem GT van, de GT2-vel nincs módomban összehasonlítani. 24h-s pulzusfigyeléssel és aktív alvásmonitoringgal 17-18 napot elmegy, ha közben nincs GPS használva és kb. 1...1,5 óra alatt nulláról maxra töltődik
GT-vel nem tudsz hívást bonyolítani, mivel nincs hangszórója-mikrofonja. GT nem tud zenét lejátszani önmagáról, mivel nincs tárhelye. GT akkuja minimálisan kisebb és újabb SOC-nak köszönhetően a GT 2 "fürgébb".
GT 2 az előd rozsdamentes acélkeretét mellőzve a 3D-s, szélein gravírozott védőüveg immár kiemelkedik a vázból, semmint belesüllyed ..... Cserébe óvatlan karmozdulattal sportszernek vagy falnak csapva sokkal könnyebben betörhet az üvegEzeket a GT 2 tesztjéből szemezgettem, de fusd át gyorsban mert ilyen extrákkal tud többet a GT2. Adatrögzítésben, érzékelőkben nincs eltérés közöttük. Én az acél keret miatt választottam a GT-t kb. egy hónapja (Turbado-n 33k volt)
"Annak tehát, aki a generációs újdonságokról le tud mondani, 50 ezerért az előddel alighanem jobban jár, némi áreséssel viszont az új máris ideális választás lehet" idézve a tesztből
szerk.
2 órás bringás tesztem [link] a GT-vel
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- alza vélemények - tapasztalatok
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- Apple watch SE 2022 40mm GPS dobozos akku 94%
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- Garmin tactix Delta Solar okos óra eredeti Garmin titan szíjal
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm S9 Series 9 Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 S8 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest