Hirdetés
- Szendvics a csúcson: teszten a különleges ROG Swift PG27AQWP monitor
- Mi a különbség a szerver és a PC között?
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Utcakép banánnal: félrecsúszhat a Google Térkép fókusza
- ARM-os meglepetéskiadást kap az év első felében a Windows 11
- Tápos kibeszélő offtopik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam Deck
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
En biztos nem tudom eldonteni, hogy ez vagy az az igazsag, az altalad idezett szoveg meg egesz mas megiteles ala kellene essen ha az egyik vagy a masik igaz.
Szerintem nem. Logikailag nem jön ki.. Az általam idézett szöveget én elfogadhatatlannak tartom függetlenül attól, hogy mi történt (mármint a bíró szájából), merthogy a bíró elítélte az elkövetőket, azaz minden kétséget kizáróan úgy látta, hogy elkövették azt, amivel vádolták őket, azaz ő abban a hiszemben adta ezt az indoklást, hogy meg volt győződve a bűnösségükről. Nem tudom, érthető-e, baromi fáradt vagyok.
Még egyszer, nem a cselekmény részleteit akartam megítélni, vagy épp az ítélet enyhítését megkérdőjelezni, csupán az áldozat hibáztatása volt a problémám, erről szólt a cikk - ezért sem teljesen értettem a visszakérdezéseid. -
parandroid
félisten
"...több mint egy órán át molesztáltak egy öntudatlan lányt, és még le is videózták, amit tesznek. A bíró a lány "meggondolatlanságát" enyhítő körülményként vette figyelembe, és ez sem egyedi: a bíráknak szóló kollégiumi iránymutatáshoz igazodott. ... ...feltehetően arra gondolt a bíró, hogy a 14 éves sértett együtt készült bulizni későbbi támadóival, egyedül maradt velük egy lakásban, és alkoholt is fogyasztott velük."
Konkrétan az jön ebből le, hogy ha egy részeg lányt találsz, nyugodtan dugd meg, úgy kell neki, max felfüggesztettet kapsz, ha vagy olyan hülye, hogy még videóra is veszed.
Szerk.: Nem azzal van a gond, hogy nem tudják kideríteni, hogy beleegyezéses szex volt-e, amit aztán megbánt, vagy nem (mondjuk ez elég hülye felvetés, amikor egy magatehetetlen lányt molesztálnak, és ezt még videóra is veszik, ebbe ki a frász egyezne bele?), hanem az, hogy ebben az esetben bizonyítottnak látták, hogy erőszak történt, és mégis mentő körülmény az áldozat "felelőtlensége". Azaz, hogy megbízott a barátaiban, ismerőseiben, akik ezzel visszaéltek.
Szerk2.: Nem rossz az indexes cikk egyébként, elég sok aspektust említ meg. Különösen érdekes az utolsó szakasz a Kiss László-ügy 'fényében'.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Tápos kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Új Dell G15 Gamer FHD IPS 165Hz i7-13650HX 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4050 6GB 140W Win11 Garancia
- Laptop ramok DDR5 8Gb 4800Mhz SK Hynix / Samsung, akár nagy tételben is, mennyiségi kedvezmény van!
- Új Samsung Galaxy S25 128/8GB 3év Navy garancia!
- MacBook Pro M1 Max 2021 14" col 32GB ram 1TB SSD
- ASUS RTX5090 - TUF-RTX5090-32G-GAMING /ÚJ, BONTATLAN, MAGYAR KISKER GARANCIA, NEM CÉGES VÁSÁRLÁS/
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10875H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest