Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz Parci #48046 üzenetére

Konklúzió

1. több információ is tévesnek bizonyult utólag. például:
    - a társaság nem volt részeg
    - a képek egy rar állományként kerültek ssh alatt egy linux szerverre, és egyben lettek belinkelve
    - mint pontosan kiderült, a képek Whaskes szerzeménye, Ngabor2 nem rajzolt, nem is linkelt

2. elismerem, hogy az azonnali döntésem korai volt. nem voltak mindenre kiterjedően pontos információim, mégis azonnali döntést hoztam (az érintetteknek mind dobtam privátot, írtam levlistára, írtam mod topikba).

3. a 2-es pont miatt előfordulhatott volna, hogy rosszul döntök, tehát mindenképpen hibát követtem el. egész biztos vagyok benne ugyanakkor, hogy nem döntöttem rosszul, és szeretném ezennel kimondani, hogy most is ugyanígy döntenék. de, tény, hogy a dolog nem csak rajtam múlott, és ez felróható nekem.

4. pár szó egy-két emberről:
    - Kalandor: nem lehet felróni neki, hogy megsértődött. lehet, hogy lett volna, aki nem, de kötve hiszem.

egészen elképedtem, amikor itt páran a topikból nekiestek azért, amit a nem-zsidó származásáról írt. tipikus "ha van rajta sapka, verjük meg, ha nincs, azért" dolog. akinek nem volna világos: megelőzendő, hogy elfogultsággal vádolják a (vélt zsidó) származása miatt, leírta, hogy kicsit sem az. magyarán nem azért sértődött meg a krematóriumos-szappanos hányadványon, mert zsidó, hanem azért, mert sértő.

azt sem lehet felróni neki, ha szól nekem, hogy probléma van a fórumon. ez nem valami "antiromantikus besúgó antihős" dolog, hanem a kötelessége. már csak azért is, mert ilyen horderejű dolgokban aztán úgy is nekem kell döntenem.

- Ngabor2: hibázott. sajnálom, mert legalább annyira a körülmények áldozata is, mint amennyire hibázott. viszont az elhamarkodott döntésem utáni reakciói sem azt tükrözték, hogy igazán érezte volna, hogy mi volt a probléma. és eredetileg sem azért lett megvonva a joga, mert ő rajzolt vagy linkelt volna. nem állt ki a kollégáiért, amikor nem gondolta problémának, ami az összeröffön történt. utólag sem.

- Whaskes: leginkább no comment. ezen felül viszont, és ez az egyetlen érdemi korrekciója az eddigi döntéseimnek, azonnali hatállyal és véglegesen felfüggesztem a fórumról. ezen felül úgy érzem, ha a saját ordenáréságát nem is látja, minimum az érintettek, közvetve neki köszönhető kizárásáért rosszul kéne éreznie magát (persze lehet, hogy rosszul érzi).

5. amikor a döntést hoztam, nem tudtam még, de azóta nem kevés mod/hg jelezte, hogy nem szívesen maradt volna a fórumon, ha a hallgatásommal beleegyezek a történtekbe.

6. aki azt hiszi, hogy jópofa dolog rossz és még rosszabb között döntéseket hozni, annak fogalma sincs erről az egész helyzetről, munkáról, felelősségről.

ennyit szerettem volna mondani így utólag, és kifejezetten kérem, hogy ne kezdjük újra a hőbörgést, különös tekintettel arra a 3-4 emberre, aki jelen topikban elég keményen támadta, akiket támadott. illetve utoljára szeretném leszögezni, hogy akinek mégis komoly baja van, velem van baja, mert én döntöttem, önállóan - magyarán nekem írjon privátban, ne szítson népharagot mások ellen.

a dolognak annyi "öröm az ürömben" hozadéka egyébként lesz, hogy a modok a közeljövőben nagy számban összegyűlnek egy közös megmozdulásra, és igyekszünk még jobban elmélyülni egymás szeretetében ;] (de nem akarom elviccelni ezt az egészet, mert komoly, csak ilyen barom humorom van)

• venember83

nagyúr

"bár elült már az ügy" - nem lehetett ügy, mert kijelentetted, hogy döntést hoztál és kész, ergó max véleményt mondhattunk.

"Kalandor ma reggeli döntéséhez hasonlóan" - erről csak én nem tudok? :U

• jeges

senior tag

"Kalandor ma reggeli döntéséhez hasonlóan (ami nekem sokkal jobban fáj a történtek után, függetlenül attól, hogy nem volt konfliktusmentes a kapcsolatunk) én is feladtam volna mindent, ami ide köt"

valamiről lemaradtam. Kalandor is kiszállt?

Aktív témák