Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
Aktív témák
-
alitak
senior tag
Rég volt már iylen jó estém. Hezso barátommal ücsörögtünk egy kocsmiban, és az élet nagy dolgairól beszélgettünk. Nézegettük a volt sulinkat
8 év. Lehúztuk. Vége. Rég volt ilyen jó estém. -
alitak
senior tag
Köszi mindenkinek.
Jaja, elfelejtettem, hogy fordítva vannak a dolgok. Tiszta moslék a fejem most.
Szlovák-->3
Angol-->3
Magyar-->4
Info-->5
Matek-->5
Matekból volt csak igazán mákom. Kihúztam olyat, amit tudtam komplett. Elméletnek a számtartományok definíciója, zárt műveletek, Disztributív. asszociatív... szabály, absz érték, bizonyítani kellett a középponti, kerületi szög közti összefüggést, meg egy egyszerú példa
-
alitak
senior tag
Na, beértem, megvan az érettségi. Tót, angol 3, bár angol lehetett volna kettes, magyar 2, pedig olyan tételt húztam, amit nem tudtam egyáltalán. Mat+info 1es, meg is lettem dicsérve. Letelt 8 év, a fene vigye el. 8 kemény hosszú évet lehúztam ebben a suliban, és most véget ért. Ennyi volt.
-
alitak
senior tag
Visszaolvastam a topicot.
Racecam (#4482): jaja, büdös. Te hülye, ilyen meleg nap után, meg öltöny, meg csilli-villi meleg cipő után milyen legyen. Megyek is lábat mosni.
-
alitak
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Nekem magyart + matekot kéne, de már nincs erőm. Jó hír, hogy a magyarosnál eddig az volt a menő, hogy vagy tudot tökéletesen, vagy karó...
óó, a szép jövő sajnos kifacsart citrom... -
alitak
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy az ilyen offos postokkal megsértem az aurádat. Sajnálom. Abba is hagyom. Meek aludni.
mod: visszagondolva a régi dolgok mindig kisebbnek tűnnek. Egy év múlva röhögni fogok, hogy érettségi milyen kis pöcs cucc volt. Most nem. Tiszta ideg vagyok, melelsleg a tanárok igen szivatós hangulatba vannak, és ez mégrosszab. Amúgy meg nem vizsga, ahol ha kidobnak, majd jövök máskor. Kicsit más, asszem ezt nem kell magyaráznom. De mondom, nem gondoltam volna, hogy probléma lesz a postjaimmal, tényleg sajnálom, hogy kiábrándítottalak az eddigi világnézetedből.
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Erőt vettem magamon, és megnéztem a képeket. Még ígyis kiráz a hideg. Maradok a macskáknál.
-
alitak
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
Életben nem használtam a file of típust, tanár nem is beszélt róla. Foggalmam sincs, hogyan működik a seek. Rájönnék, csak erre kevés az idő.
pl. ez jó lenne:
18. Feladatsor - Zadanie
A) REKURZIÓ
Feladat:
Írjunk rekurzív algoritmust a kombinációs számok kiszámítására a következő rekurzív képlet alapján: ...
Kérdések:
- Vázoljuk fel grafikusan a rekurzív algoritmushívás struktúráját.
- Mit értünk a közvetlen és kölcsönös rekurzívhívás alatt?
- Mi a rekurzív program előnye és hátránya?
B) EXCEL –A TÁBLÁZAT ELRENDEZÉSE KÜLÖNBÖZŐ KRITÉRIUMOK SZERINT
Feladat:
Készíts táblázatot (a mellékelt JEGYEK.XLS segítségével) a felvételi vizsgákról egy adott évben. A kimutatás tartalmazza:
- a tanuló nevét,
- a felvételi pontszámát magyar nyelv és irodalom, szlovák nyelv és irodalom valamint matematika tantárgyakból,
- a hozott pontokat.
Számítsd ki:
- az összpontszámot tanulónként,
- a helyezést.
Készíts a táblázatról másolatokat különféle kritériumok szerinti rendezés után. -
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Mindenki szidja, mert iszonyatosan szar. De nem lehet mit csinálni. A bizottság 3-tagú, egyyik egy másik suliból - ő a bizottság elnöke. Van egy tanár a bizottságban, aki igengeci, ő szopat, van a másik, aki általában súg, meg segít. Info az bonyolultabb, mint a többi, mert kétszer annyit készülsz, mint a többinél. Van egy program, aztán van pár elméleti kérdés (ami csak a mi sulinkban, a hivatalos tételsorban nincs ilyen), meg egy felhasználói feladat.
pl. ezt nem szeretném húzni:
19. Feladatsor - Zadanie
A) ÁLLOMÁNYKEZELÉS (EGYFORMA TÍPUSÚ ADATOK)
Feladat:
Írassuk ki n-ig azokat a számokat melyek nem oszthatóak 2,3,4,5,6,7,8,9 –el!
Nyissunk meg a C:\könyvtárban egy BOOLEAN típusú adatok tárolására alkalmas állományt, majd helyezzünk el az állományba n db. „TRUE” értéket. Ezután minden 2,3,4,5,6,7,8,9 – dik helyre tegyünk „FALSE” értéket ! Írassuk ki a megmaradt „TRUE” értékek sorszámát!
Kérdések:
- Milyen eljárások és függvények segítik az állományok kezelését?
- Hogyan állapítjuk meg hogy egy sornak, illetve egy állománynak a végére értünk?
- Mi a különbség a FILE OF, illetve a TEXT típusú állományok között?
B) EXCEL – RELATÍV ÉS ABSZOLÚT CÍMZÉS
Feladat:
Készíts 10x10–es szorzótáblát egyetlen képlet vízszintes és függőleges másolásával!
A progit nem tudnám megcsinálni, életben nem használtam file of típust. De mind1, valami csak lesz. Mint a többinél: kis számút akarok húzni. Ma nem jött be. Majd holnap. Remélem.
mod:
t|-|om!, Thrawn: meg sem merem nézni
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Nemtom. Komolyan mondom, ha pl kihúzom a dinamikus adatstruktúra - sor tételt, akkor kapok egy négyest. Szép lesz, mondhatom. De pl. a sejtszimulációt meg tudnám írni, csak éppen kicsit több idő kellene rá. Szerintem. Nem tom mi lesz. Meg korán is húzok. Korán kelek, utána még angol, aztán mehetek tanulni matekot + magyart.
-
alitak
senior tag
Ez kész b+. Átnéztem az informatika tételeket. Egy tonna progi van, amivel szenvednék, párat meg sem tudnék csinálni. 40 perc alatt nem lehet, pláne van még elmélet+még vmilyen felhasználói feladat. El fogom szopni mint állat. Fos pascal. ááá. Mi lesz velem holnap, amikor 30 matekot kell megnézni, meg 24 magyart. Még jó, hogy most nem hagytam mindent utolsó pillanatra

-
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
jun 11én van asszem győrben a matek szóbelim. Itthon csütörtökön végzem.
-
alitak
senior tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Köszi, nagyon örülök neki én is.
Holnap info + angol.
mod: lemaradt:
6os csoportok vannak, utána megbeszélik, értékelik és szünet. Értékelésre szétengedett hajjal, félig kigombolt inggel, zakó nélkül mentem be. Mondják a jegyeket. Örülök, mint állat, kilépek ajtón, becsúszok haver elé térden, ordítom, hogy megvaaaaan. Felügyelő tanár néz, mi a fene, ez hülye? Aztán nyugalom
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Na, megvan a szlovák. 3as. Halleluja. Ez volt a leghúzósabb. Köcsög tanár jól meg akart szivatni, a bizottság elnöke állította le, hogy most már ennyi is elég. Meg a másik tanár is nagy face volt. Hozza a papírt, amin a tétel kérdései vannak. Leteszi. Azt kérdi: irodalmat tudod (Božena-Slančíková Timrava ha érdekel vkit
)? Mondom nem. Erre: akkor írd. És lediktált pár adatot, meg művet. Meg súgott is felelés közben. Szóval megvan. Ez volt az utolsó, hogy szovák irodalommal foglalkozok. -
alitak
senior tag
Najó, alitak out, holnap szorítsatok, hogy ne szopjam el a szlovákot.
-
alitak
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Azóta már kiderült, hogy hamarabb kell kezet mosni. Nem kell kimenni dunapartra ilyen célokra máskor

-
alitak
senior tag
Tessék példát venni rólam: nem iszom alkoholt.
-
alitak
senior tag
Nekem megteccet. Sok hülyeséget kell csinálni érte, vagy azért kickban?

-
alitak
senior tag
Hűha, peterkeT tényleg nem viccel

Jobb lesz vigyázni
-
alitak
senior tag
Miapicsa, beszart a cwi szerver? Vagy csak restart?
-
alitak
senior tag
Jertek inkább táborba. Szerintem jobb buli lesz. Vagy mindkettőbe. Az a tuti

mod:
peterkeT: ne bátsd őt, nekem is travolta jutott eszebe
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Egyszer haverral unatkoztunk órán, aztán rajzoltunk krétával földre egy alakot, csavarhúzót pirosra festettünk, felcímkéztük. Ilyeneket szoktam fotózni. Telón még jól is mutatnak azok a képek, bár gépen nézve már homályosnak tűnik.
troland26: én ~7k-t adtam a SE610i-m ért
Többet nem is vagyok hajlandó telóra kiadni. -
alitak
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
nyitvatartási táblákat meg árjegyzékeket fényképeztem vele, hogy ne kelljen felírni.
Másra is lehet használni mobilos fényképezőt? Nekem pl. órarend van lefényképezve
Amúgy néha baromkodni lehet vele, de nem lesz plakátra való kép sosem.
mod:
ngabor2: holnap 11.10kor húzok tétel szlovákból. Addig kéne megtanulnom 30 irodalmi témát, ami 10es betűméretben, csak író+mű, 10 A4-es oldal. Már látom, hogy mennyit fogom tanulni. Konverzáció remélem kiment majd.
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Így érettségi előtti napon mért van az az érzésem, hogy nem tudok semmit?
Tény, hogy nem tanultam sokat a múlt héten, de b szinten csak elég a tudásom egy hármasra szlovákból. Remélem a tanár nem lesz olyan köcsög, mint az elmúlt 8 évben. -
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Igen, szerintem is korrekt. Örülök is neki.
-
alitak
senior tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Anyukájával beszélgettem. Csak annyit kötött ki, hogy mindig legyen hol mosakodni, és hogy mindig vedekezzünk. Furcsa amúgy. Első olyan barátnőm, ami komolyabb szinten van, sőt ha jobban belegondolok, akkor mondhatom, hogy első barátnőm. A családi hátteret nem így képzeltem el, úgyhogy ez kellemes meglepetés.
-
alitak
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Jaja. Úgy tűnik, hogy ennyire jófej. Meg a bnőm igen jó viszonyban van a szüleivel. Gyakorlatilag bármiről bármikor tudnak beszélni, mintha barátok lennék.
-
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Hopp, túlértékeltelek?

Egyetemhez nem kell emeltszint? -
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Megírtam én is a magyarországi emelt matekot, tényleg húzós volt. Itthoni 90% lett.
-
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Az sem biztos, hogy felvesznek valahova... Majd kiderül..
Annyira csak nem rossz a helyzet. Ennél még nekem is több az önbizalmam, pedig nem arról vagyok híres. -
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére

Csak mán lennénk ott...
Jaja, csütörtök 14.10-kor húzok magyarból, 14.25-kor kezdek felelni, és 14.40-kor már mögöttem lesz az egész szar. -
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Az írásbeli központi volt, ezért az egész országban egy időpontban volt. A szóbelire meg a sulim az első lehetséges időpontot kérvényezte. Azért lesz már jövő héten. Már csak 3*15 perc + 2*20 perc felelés, és vége a középsulinak. 3 hónap szünet

-
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Írásbeli megvolt már egy hónapja, jól sikerült minden, a szlovák meg elfogadható (62,5%). A szóbelik holnap kezdődnek, de én csak kedden kezdem a felelést.
ladybug: lehet az nálunk is jól jönne. -
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Jah... Emellett nálunk füledt meleg van, át kéne nézem vagy 25 pascalos progit, meg kéne tanulnom >20 magyar irodalom tételt, 30 szlovák irodalmat, 15 szlovák konverzációs témát, ~30 matek tételt. Kedden kezdem a szlovák feleléssel. Dejó!

Najó, nem sírok már többet érettségi miatt. -
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Jó reggelt!
Pókokat én is utálom. Sok mindent elviselek, de a pókokat azt nem.
Én legalább jól aludtam, bár ha belegondolok, hogy vasárnap van, méghozzá az akadémiai hét vasárnapja... -
alitak
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hát 18 évesen csaknem.. De a húga kész. Nekem ilyen gyerekem lesz, fu, nemtom...
-
alitak
senior tag
Ejj, de szarul keltem. Megint nagyon álmos vagyok, és még egy kicsit meg is fáztam hozzá. Ejj, de szar...
-
alitak
senior tag
Na mivan, kidőltek az emberek aludni? Asszem meek énis. Jo8 mindenkinek!
mod:
csapos2: biztos patch...
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Na én témámat asszem hanyagoljuk, egyre mélyebbre jutunk a témában

Sipi: szlovákból nincs tétel, amire szivesen összpontosítanék
mod:
tiv83us: ez kész. Nagyon tetszik.
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
öööö... Nálam mostanság a faszkivan van jelen sokszor. Jövő héten érettségi, és ha belegondolok, hogy pl. szlovák irodalomból egy büdös tételt nem tudok... pedig ez az érettséginek csak a 1/10e

-
alitak
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Minek veszekedtek, amikor verekedhetnétek is?
Bár így péntek este nem kéne. -
alitak
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Jóvanna, annyira nem rossz a helyzet. Lehet már elég fáradt vagyok ahhoz, hogy hülyeségeket flesseljek.
sipi: nem panaszkodás volt. Asszem.

[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Kiskanál (ala happy tree friends...)
-
alitak
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Láncfűrész?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Nekem tanulni kéne a jövő héten esedékes szóbelire, át kéne alakítanom a weboldalam, ki kéne foltoznom a fórumom, koncertre is menni kéne, szeretnék végre nyugodtan pár órát gitározni...
És még aludni sincs kedvem
-
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Hallgass EQMontoya-ra. Higgy az okosoknak

Bár újjabban már csak dotázok néha. Nem érdekelnek a játékok. Bár blizzardoldalát minden nap megnézem
-
alitak
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Én is átmentem Győrbe matekból érettségizni. Bár nem tom minek. Az szar lesz, az itthoni írásbelim meg 90%. Már csak szóbeliznem kell, és vége giminek. Összesen 240 perc a suli

-
alitak
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Nekem idén van, bár nálunk már megvolt az írásbeli. Holnap viszont megyek Győrbe matekot írni. Aztán május 21-én kezdődik a fosás: jön a szóbeli

-
alitak
senior tag
Most nézegetem az idei, 16. komáromi napok programfüzetét és áááá... Nem tudom, úgy érzem, hogy megint tele van moslékkal, de nem sok értelmes. Lesz Bergendy, meg Demjén, amit az ember még meg is néz, de semmi extra. Nincs semmi, amire azt mondom, hogy váó, ez igen, erre menni kell. Pár komáromi napok már elment a fejem felett, úgyhogy legalább tudom, a sörsátrakban jó bulik vannak, meg mozgás van az egész városban. Meg persze itt a tavasz. De akkor is, kéne már vmi nagy durranás a programba...
-
alitak
senior tag
...lehet visszakezbol pofanvagnam...
Hát igen, kinek a pap, kinek a papné. Szerintem semmit nem érnél el vele. És megint ott vagyunk, hogy mért is nem mondtam el. Lehet pont ettől féltem. Ebben csak megerősítettél. Most nem konkrétan csak arra gondolok, hogy kapok egy pofont. Arról hogy szopok olyan miatt, ami szerintem nem kéne. Valszeg ezt 10-15 év múlva úgy fogom gondolni ahogy te. Az éremnek mindig két oldala van. Meg kéne tanulni kezelni a szülőket, és tényleg kompromisszumok kellenek. Ehhez meg nekem kéne lépni .Csak félek nem lesz belőle lófasz sem...
Nem szeretem, de igaz: amit nem tudsz, nem is faj.
Igen, ez szerintem is így van. Sajnos.
Valahogy lesz ezután is, talán alszom egyet az egészre, hátha megálmodom mit kell tenni. Köszönöm a tanácsokat mindenkinek! -
alitak
senior tag
Az igaz, hogy igen sokat sumákolok, meg megpróbálom a sztorikat is úgy előadni, hogy az szépen hangozzék. Viszont bennem van a szorongás, hogy nem mondhatom el, mert mi lesz ha megtudják... Pl barátomnál sem sikerül ezt mindig leküzdeni, ő sem tud mindent, de a szüleimnél jóval többet mesélek neki.
Nem tudom miért van ez így. Állandóan azt hangoztatom, hogy az embereknek meg kéne beszélni mindent egymással, szerintem ezért vagyunk emberek. Segítenünk kéne egymásnak, nem kiröhögni a másikat. Velem is előfordul, hogy vkin röhögök, és eleinte nem tudom mért gond. Aztán ez megfordul, és belegondolok, hogy én is utálnám. De mégis így van. Valahol tudom, hogy a szüleimnek elmondhatok sokmindent, mégiscsak töredékét osztom meg velük. Pedig sokszor kisebb gond lenne, ha időben elmondanám. Érzem, hogy vmit változtatni kéne, de hozzájön az az érzés, hogy nincs rá erőm, és nem fog menni. Csak hagyom, hogy sodorjon az ár, de nem lesz jobb. Sőt...
EQMontoya: nem szeretném, ha az egyetem folyamán teljesen eltűnnének. Sőt, talán azt szeretném legjobban, ha nem kéne sumákolni, és elmondhatnék mindent. Tulajdonképpen meghetetném. De mégsem teszem. Ezt kéne megváltoztatni. Szerintem sokkal jobb lenne itthon a hangulat, ha (majdnem) teljesen megnyílnánk egymás felé. És nekem sajnos ez szinte semennyire sem megy. Tele vagyok gátlásokkal. Faszkivan.
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Dobok vmi komolyabb témát, hátha van rá vevő:
Voltam ugye Erdélyben, és hát az első dolog az volt, hogy bereltünk autót. Nem tudom honnan, de anyum megtudta, el is kezdődött a morgás, hogy felelőtlenség, és egyéb.
Kifakadtam, utóbbi időben elég sok dolog összejött. Elmúltam 18, de péntek-szombat tízkor itthon kéne lennem. Erre mondta, hogy nem szólok semmit, elmegyek itthoról, akkor ez van. Az lenne a minimum, hogy szóljak. Aztán ismét az autóbérlés. Senkinek nem volt baja, semmi balhé nem volt. Nem volt gyorshajtás. Mégis van enyhe lecseszés. 10-15perc mindenki benyögi az elmúlt időben esett sérelmeit, és egyre inkább azt éreztem, hogy neki is igaza van valahol. Én úgy érzem túlságosan félt, ő úgy érzi nagyon merész vagyok. Szerintem már elég idős vagyok, sok mindent megéltem már, ő úgy látja, hogy még fiatal vagyok, és még mindig óvni kell. Nem tudom, taĺan többet kéne nyitnom itthon, többmindent elmondani. OK, hogy így tizenévesen az ember sok olyan dolgot csinál, amit aztán elkussol, de mégicsak a szüleim, és akármivan, hozzájuk talán mindig fordulhatok.
Hmm.. Talán kicsit csöpögős lett a vége. Mind1. Legalább kiírtam magamból. Köszi, hogy meghallgattál. -
alitak
senior tag
Kenguru mat versenyről tud vki vmit?
Miazhogy 1000 pont? -
alitak
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Pénteken utazok Fülekre (~300km) infoversenyre, vasárnap hazaérek este. Az április 22. Május 21-25 a szóbeli érettségi. Ha belegondolok, összesen magyar, szlovák és angol fronton max 5 tételt tudok összesen.
mod: peterkeT: igen vicces, de gond is. Biztos marad ott pár nyúl, és ha autó elkapja, az senkinek sem jó.
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Honnan tudod, milyen íze van a pénisznek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
alitak
senior tag
Na bazz, eljovok Komarombol Szekelyudvarhelyre, orszagos diakszinjatszo fesztival, vagy miapicsa, erre mi az elso dolgunk? Berelunk autot. Azert ez a Dacia Logan nem a legjobb, de a 180at bevagtam vele. Kezifek jelentem jol funkcional.

Erdekes hely ez itt azert. Sok a rendor, es minden keresztezodesnel stop tabla, valamit valamelyik iranyban tiltotabla. Olyan nehez volt eljutni nem tul messzire autoval, de mar egesz jol kiigazodom. Erdekes lesz a kov. par nap. -
alitak
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mivan, felcsaptál portásnak? Kidobot a jónípet?

Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://forum.sg.hu/kep/faces/banplz.gif)
Ma sem.

Tény, hogy nem tanultam sokat a múlt héten, de b szinten csak elég a tudásom egy hármasra szlovákból. Remélem a tanár nem lesz olyan köcsög, mint az elmúlt 8 évben.