- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Kompakt vízhűtés
Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Nekem egy ismerősöm kért kölcsön 170,000 Ft-ot, tavaly decemberben 2 hétre. Azóta eltelt egy kis idő. Nyaggattam már érte párszor, holnap ismét felhívom. Utoljára, többet nem.
Nekem 170,000 Ft nem ér annyit, hogy most haragudjak valakire. A szükséges konzekvenciákat levonom, legközelebb jobban megnézem kinek adok kölcsön, és mivel az üzletben nincs barátság, ezért papíron is el fogom majd ismeretni az összeg átvételét.
De még 1.000.000 Ft-nál sem gondolnék arra, hogy verőlegényt küldjek rá, vagy sajátkezüleg keressem meg, és mondanám neki: ''...jó, akkor költsd orvosra!''.
Szerintem egy ilyen helyzetben nem az erőszak a megoldás, hanem a megadás, méltósággal kell felülemelkedni. Az én esetemben például ha neki az jó, hogy 1 barát minusz, illetve részemről rosszhírnév esetleges terjesztés, illetve az Ő lelki békéje ugrott, akkor magára vessen. Ő sokkal többet veszít, mint én a 170,000 Ft-ommal.
Nekem sikerült embernek megamaradnom, míg Ő elbukott ebben a küzdelemben. Számomra ez sokkal fontosabb, mint hogy rárohanjak, és kierőszakoljam belőle a pénzemet.
Ha a létfetartásom forogna kockán, az más kérdés, de nem fogok pitiánerkedni. Nekem még van lelkiismeretem.
Köszi, hogy végigolvasatd.....
Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Formula-1
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Dark Souls sorozat
- További aktív témák...
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
- Dobozos, új, gyári magyar világítós bill E14 G4 i5-1235u, 40Gb ram, 256Gb NVMe, áfás számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4355
- Apple Watch Series 10 GPS+Cellular 46mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest