Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Van egy kit Nikon DX 18-55mm G VR objektívem, ami sajnos elromlott. Relatíve nem sokat használtam, mert az 50mm fix a kedvenc, meg a tele, de néha pont ez a 18-55mm jönne jól.
A fókusz nem működik, nem fókuszál. Szerintetek mi lehet a gond? Soha nem lett leejtve. Mennyi lehet a javítás és hová lenne érdemes elvinni (Bp-Vác vonalon, vagy közelben). Nem erőltetném a Nikon márkaszervizt, mert gondolom horribilis áron dolgoznak, az objektív meg nem egy drága darab. Köszönöm! -
gurabli
őstag
válasz
Real_Necro #19858 üzenetére
Köszönöm, erre gondoltam én is. Netbook nálam van, lövök pár képet és rögtön meg is nézem majd. Egyedül attól tartok, nehogy decenteres legyen, erre írtam a "fésű" tesztet, tudtommal úgy szépen meg lehet állapítani. Fókusz pl. az első fésűtüskére, spot fókusszal, és ha a lőtt képen ott a fókusz, ahová eredetileg szántam és nem egy másik tüskén, akkor elvileg rendben, nem?
A kis retesz elhúz, lamellákat kinyit: ezt sajnos nem nagyon értem, hiába, kezdő vagyok.
Az nem "árt" egy üvgnek, ha sok képet (mondjuk 30e) lőttek vele, de vigyáztak rá, hibátlan, nincs semmi sérülése, nem decenteres?
-
gurabli
őstag
Sziasztok! Áttérek egy kicsit ide, mert eddig a Nikon topicban voltam:
veszek egy használt, de megvigyázott Nikon 50/1,8G üveget. Mindene megvan, tokkal-vonóval.
Tudtommal ez a fix lencse nem annyira sérülékeny, mint pl. zoom társai, de mégis, mire érdemes odafigyelni?- gombát megnézem, gondolom mást úgysem tehetek
- átnézem nincs-e rajta ütésnyom, repedés, törés, valamint karc a lencsén
- készítek pár fotót, ahol ki tudom próbálni, hogy megfelelően működik-e az AF. A "fésű"-tesztet esetleg, hogy pontos-e a fókuszEzen kívül nem hiszem, hogy bármi mást is meg tudnék nézni. Ha ezeket rendben találom, akkor nyugodtam megvehetem?
Még egy kérdés: egy obi számára mennyire számít, hogy hány képet lőttek vele? Mondjuk, ha 30e expo van benne az sok egy ilyen fix üvegnek vagy teljesen lényegtelen?Köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC objektív Canon gépekhez
- Canon EOS M50 (Traveller kit) EF-M 15-45 kitobjektívvel + 22mm f2 STM optikával EF adapterrel
- Canon EF-S 18-135mm IS USM vagy Canon EF-S 18-135mm IS STM vagy Canon EF-S 18-135mm IS objektívek !
- Eladó GoPro HERO 9 BLACK!
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GQ50F-B - 27" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest