Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
válasz
rumos14
üzenetére
Köszi a választ! Valóban ezt éreztem, hogy nem hozza a 18-105 szintjét, sajnos lehet h az lessz h várok és gyűjtök és majd használt 70-200 2.8 VR, csak az olyan iszonyat drága... még hazsnáltan is.
Van vki aki rendelt már eBay-ről EU-n kívülről nagy értékű terméket? Rárakódik a vám meg ilyenek? Én eddig mindig csak 20e alatt rendeltem és semmi többlet ktg nem volt, de egy 200e obinál ez lehet h másképpen van, nem? Tudja vki ennek a gyakorlatát? -
dabgergo
őstag
-
dabgergo
őstag
válasz
kricsi81
üzenetére
Meg volt igen. Hát összeségben nem győzött nagyon meg, de még pontosan magam se tudom, hogy miért, mindenesetre kettős érzelmeket szült bennem. Maga az objektív elég masszív, tekintályes darab, mint ahogy gondolom az összes 70-200 2.8-as. Maga a 2.8-as fényerő nagyon tetszett, nagyon jó ez a kis mélységélesség. Viszont fura de nekem vhogy nagyon feltűnt a VR (OS) hiánya, de főleg azért mert 200 millin amikor pl be akartam mérni a fucus chartot középen szinte alig sikerült, pedig azért aligha remegősek a kezeim
Lehet h csak nagyon hozzászoktam a 18-105-höz. De nem tom mennyire normális ez, nekem eléggé furcsa volt, főleg h itthon most kipróbáltam egy nagyon régi full műanyag 70-300-as Nikon obit amiben szintén nicns semmi féle VR természetesen és még ez se tűnt ennyire remegősnek. Na nem tudom, hogy ez mennyire normális. Aztán igazság szerint az élesség se annyira győzőtt meg, fura de olyan kb mintha a 18-105-ös élesebb lenne, pedig ezt sose mertem volna gondolni, lehet h nem is igaz... Egyébként a fokusz elég pontosnak tűnt. Ami még "furcsa" volt, bár ezt tudtam előre, hogy elég messze van a közelpontja, ez eléggé zavart, sztem olyan 1,5-2 méter is lehet. Hangsúlyozom, hogy ez az I-as fajta HSM-es Sigma volt! Egyébként a fókusz nagyon gyors volt, azzal se volt semmi gond. Furcsa paradoxon, de mintha a 18-105 magasra rakta volna a lécet, vagy csak én vártam nagyon sokat, tényleg nem tudom. Ki kéne próbálnom egy Nikon 70-200 2.8 VR-t, hogy érezzem a különbséget, talán többet tudnék úgy mondani. -
dabgergo
őstag
Hnap megyek kipróbálni a sigma 70-200 2.8-at. Van vhol ilyen nyomtatható fókusztesztlap?
-
dabgergo
őstag
1) Sztetek mennyit ér egy 1,5 éves használt Sigma 70-200 2.8? (Elvileg nincs hozzá a tripod mount ring.)
2) Másik kérdésem az lenne, hogy ha elmegyek kipróbálni a d90-emen akkor miket nézzek meg? Hogyan tudom biztosan kideríteni, hogy jó-e a fókusz?
3) Úgy tudom, hogy ennek az objektívnek van két változata is. Mi a különbség ezt tudja vki?
-
-
dabgergo
őstag
válasz
rumos14
üzenetére
Köszi! Ez nekem is a fő bajom, hogy nagyon kettős a megitélése a sigma 70-200-nak. Ld. akár az NR fórumot. Ez kicsit el is vette tőle a kedvemet. Nekem a gyönyörű háttérmosás és a nagyon pontos fókusz lenne fontos, persze még az élesség, de nem feltétlen az AF sebessége. Ezért hajlok a Nikon 80-200 felé, csak az használtan is 160-200 körül van Sigmát meg már láttam 130körül. Ha van vkinek bármelyikkel tapasztalata írjon nyugodtan

-
dabgergo
őstag
Szeretnék venni egy fényerős teleobjektívet a D90-emre. Sztetek van alternatívája a Nikon 80-200 2.8-nak? Olyan 150-190e körül tudnék rászánni maximum. Főként portézásra, esküvő- ill. rendezvényfotózásra kellene, alapvetően semmiképp sem elsősorban sportra.
Mit tudnátok ajánlani? Milyen tapsztalataitok vannak? Van esetleg vkinek sigma 70-200-asa? -
dabgergo
őstag
Létezik 1es fényerő alatti obi?
-
dabgergo
őstag
Engem érdekelnének tapasztalatok a D90 új kitobijáról (a 18-105mm VR-es obiról)
Főképp az érdekelne, hogy milyen összehasonlítva a nikkor 16-85-össel. Bár sejtem, hogy nincs túl sok ember aki mindkettőt használta. -
-
dabgergo
őstag
Szeretnék majd venni a jövőbeli gépemhez (Nikon d80 vagy d90-hez) egy objektívet, a lényeg, hogy mivel kéne teleobi is, arra gondoltam, hogy jobb lenne az alapobi meg a tele egyben, hogy ne kelljen cserélgetni. Vagyis kinéztem ezt a 18-200-ast. [link] A kérdésem az, hogy mennyire rosszabb így a minőség mintha két külön obim lenne? Mennyire éri meg ez a 18-200-as obi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte alaplap topik
- Házimozi belépő szinten
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS ROG Ally
- Spórolós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Lehet h csak nagyon hozzászoktam a 18-105-höz. De nem tom mennyire normális ez, nekem eléggé furcsa volt, főleg h itthon most kipróbáltam egy nagyon régi full műanyag 70-300-as Nikon obit amiben szintén nicns semmi féle VR természetesen és még ez se tűnt ennyire remegősnek. Na nem tudom, hogy ez mennyire normális. Aztán igazság szerint az élesség se annyira győzőtt meg, fura de olyan kb mintha a 18-105-ös élesebb lenne, pedig ezt sose mertem volna gondolni, lehet h nem is igaz... Egyébként a fokusz elég pontosnak tűnt. Ami még "furcsa" volt, bár ezt tudtam előre, hogy elég messze van a közelpontja, ez eléggé zavart, sztem olyan 1,5-2 méter is lehet. Hangsúlyozom, hogy ez az I-as fajta HSM-es Sigma volt! Egyébként a fókusz nagyon gyors volt, azzal se volt semmi gond. Furcsa paradoxon, de mintha a 18-105 magasra rakta volna a lécet, vagy csak én vártam nagyon sokat, tényleg nem tudom. Ki kéne próbálnom egy Nikon 70-200 2.8 VR-t, hogy érezzem a különbséget, talán többet tudnék úgy mondani.

kicsit más árkategória