Hirdetés

  • Lunar Lander Beyond teszt

    gp Nagyon sok évtizeddel az eredeti Lunar Lander megjelenése óta ismét ezen a címen jelent meg Atari logóval egy játék. Vajon mennyit javult a játékdesign a hetvenes évek óta?

  • Megbírságolták a Razert a Zephyr maszkok miatt

    ph A cég elég olcsón megússza az ügyfelei félrevezetését, de az üdvözlendő, hogy az Egyesült Államok hatóságai nem siklottak el az ügy felett.

  • AMD Radeon undervolt/overclock

    lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    Szerintetek normális dolog, amit az objektívem művel? (100-400L):
    Néha rohadt nehezen talál fókuszpontot, különösen ha viszonylag kevéssé kontrasztos témát keres a végtelenben, ill. a közelpont környékén. Közgyűrűkkel extra rossz, ha az összes fönt van akkor csak riszál az éles pont környékén de nem talál bele és elsütni sem engedi. Más, sokkal olcsóbb objektíveim megoldják ugyanazt a helyzetet. Igaz, hogy ez a legkevésbé fényerős obim, és van egy elméletem a közgyűrűs vacakolásra is: lehetséges lenne, hogy a közgyűrűk annyit késleltetnek a jelen, hogy mire a váz visszajelez az obinak, hogy most már jó lesz itt, addigra a gyors fókuszálás miatt túlszalad rajta, aztán visszafele is, és emiatt riszál a téma körül?
    A végtelenben ezt nem csinálja, ott kicsit más a jelenség: egyszerűen semmit sem csinál néha, meg se moccan a fókusz. Ha kicsit rásegítek manuálisan, és a téma közelébe tekerem a fókuszt, az segíteni szokott.
    Egyik jelenség sem sztochasztikus, viszonylag jól behatárolható, hogy milyen körülmények között jelentkeznek törvényszerűen, szóval nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a kisebb fényerő és a közgyűrűk késleltetése okozza, ahogy azt sem, hogy mindez vázfüggő is (400D-m van és még csak azon próbáltam).

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák