Hirdetés
- Garmin Edge 840: mindent bele!
- Milyen asztali médialejátszót?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Új olcsó táblagép érkezett a Teclasttól
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Olcsó gamer monitorral támad a Xiaomi
- Haladó fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyani
őstag
pentax 55-300-ról némi info??? lehet várok az objektív vásárral és akkor inkább ez mint az 50-200.
-
Pilács
senior tag
válasz
Szten Márs #2390 üzenetére
Sajnos ugy sem megy, szerviz lesz a vége... ép hogy 1 éve vette, és olyan nagyon nem volt használva, lehet berozsdásodott
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Hydra SR
addikt
Azért ha egy nagyobb lélegzetvételű fotózás elején sz*rik be (akkor az nem az eleje, hanem a vége lesz a fotózásnak), azon nem segít, hogy x nap/hét múlva lesz egy új
Én is hallottam most egy bekakilt 40D-ről, ismerősé, az is elég friss masina volt. Nem tudom, hol jár a garis procedúra, pár nappal azután találkoztunk, hogy bekrepált. Mindenesetre aggasztónak találom, hogy nem sok emberről hallottam, akinek 40D-je van de ebből eddig 3 halálesetről tudok.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
*Ropi*
félisten
Kénytelen vagyok: elég nagy lelkiismeretfurdalásom lenne, ha egy rendezvényen megreccsenne a zár és közölnöm kéne, hogy akkor innentől vagy kompakttal fotózok, vagy oldják meg ők maguk az események további dokumentálását (pl. esküvőn, gondold el)...A presztízsveszteségről nem is beszélve.
Az enyém is kifogástalanul teljesít (szintén kopp-kopp-kopp), csak a kijelzőjén van egy hotpixel már a 0. perc óta (így kaptam a kezembe), emiatt mindenképpen le fogom gariztatni, ha megvan az új.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Nem a CMOS-on, a display-en. Az sem? Azt nem hiszem, hogy kimappelik.
Ha belépek a menübe, a fekete alapon egy pixel mindig kéken világít (nincs kioltása), ott látszik a legjobban, de a fotók visszanézésénél is látható, ha olyan a színkörnyezet.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
Nekem van egy ismerősöm aki rendszeresen szop a 40D-vel
Nem megy az AF, kifeszül neki, resetelni kell, markolatot kiszerelni. Extreme III -al meg kifeszül a 6,5 FPS es sorozat 2-3 s után. Szóval van baja rendesen...."Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Dtomi
őstag
Szerintem ezek a dolgok mind a korai digic III al lehetnek kapcsolatban. mark III nak is ez volt a baja és ott is elég volt a szoftvert firmvert buherálni nem kellett mechanikát mókolni. Már a tavaly karácsonyi naturart gyűlésen is volt róla szó, hogy nem kerek valami. Eért nem is váltottam csak a régi 10D-t újra cseréltem
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Hydra SR
addikt
Persze, mindegyik tükrös megpusztulhat csak az arány nem mindegy, főleg a kategóriával összevetve
Nem csak azt szívathatja meg a tönkremenés, aki ebből él. Pl. terveim szerint jövő hónapban 1 hétre elmegyek jégmadarazni, valszeg az utolsó lehetőségem az idén. Ha becarik közben a gépem, akkor nem a garancia lesz az első gondolatom, de asszem a következő és az azutáni semPedig ez egy 400D és 20000 expó van benne, nem egy 40D párezer expóval. Ha tehetném, ez lenne a tartalék vázam, valszeg 1-2 éven belül így is lesz.
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Dtomi
őstag
Szerintem aki komolyan foglalkozik vele és pénzt öl a fotózásba nem bíízza a véletlenre még ha nem is ebből él. Nem indulnék el 1 3-4 napos túrára 1 vázzal még ha az 1D is. Voltam én szencségelős naturart gyűlésen ahol sírni tudott volna az illető.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Dtomi
őstag
Sajnos ez így van, szerintem is. Mark III hoz és a 40D hez több frissítést adtak ki mint az összes többi valaha létezett EOS rendszerhez együttvéve. De nem baj az 50D majd megmutatja! Úgy várom mint a pápa a messiást.
-
Dtomi
őstag
40D hez 5 felhasználói firmware jött ki 1.08-ig 1.02-03-al árulták az első példányokat japánban és egészen 1.08ig megy a sor. De ki tudja mi lesz még tavaszig
Ez volt az első hírsztelés/specifikáció. Azóta szivárogtak ki információk amik megerősítették. Anynival kiegészítve, hogy több helyen írták, hogy megkapja az 1D fókuszrendszerét, van ahol azt, hogy 25 körüli fókuszpontot kap. És valóban tudni fogja a 8fps-t elemek meg kiegészítő táp nélkül
-
Allien
veterán
O.K., biztos sok mindenben igazad van, me végtére is, Te közelebb vagy a "tűzhöz". De, attól, hogy kihozzák az 50D-t, még egyáltalán nem biztos, hogy változik valami, SŐT! Tudom, hülye hasonlat, de van egy olyan "cég", hogy Electronic Arts. Ők adták ki a Battlefiled sorozatot (meg ugye egyébb sok-sok játékot). Főleg a BF2, és az utódja, BF2142 játékokhoz eszmélettlen sok pecst dobtak ki (természetessen, a többi játékaikhoz is, de itt létkérdés volt, mert peccs nélkül NEM mennek a játékok). A BF2142-nél már a megjelenésre egy héten belül kénytelenek voltak peccselni, de had ne mondjam. A lényege, hogy nincs idejük a gyártóknak a normális tesztelésre. Egyrészt, ugye vannak a "kedves" felhasználók, akik epekedve várják, hogy a legújabb gépet megvehessék, mert azt hiszik, hogy ez megváltás lészen számukra (bár ez a jobbik, a másik eset meg sznob), másrészt a cégeknél egyre jobban elterjed egy újfajta elektronikai eszköz, az Í diota.
Pontosabban, MA-NA-GER. Sajna, ezek az izék, bigyuszok, nagyon keresztbe raknak a normális munkának.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
drkbl
őstag
A Tamron meghirdette a tükrös háborút az ultrazoomok ellen: [link]
Kiváncsi vagyok a tesztképekre, mennyire sikerült elérni a geometriai torzítások korrekcióját, illetve egyenletes teljesítményt nyújt-e a teljes tartományban felbontás és kontraszt tekintetében...
-
Dtomi
őstag
Miért ne változna az 50D-vel??? Anno a mikor 20D-vel fotóztam állandóan kifagyott err99 -et írt minden baja volt a vakuval és a markolattal. Volt a 200D majd fél milkóért meg volt a 20D. A 20D csak lízingbe. Viszont nem akartam 20D-t venni mert tudtam, hogy nem biztos, hogy jól járok vele noha egy nagyon nagyon jó gép. D200-ra meg nem tellett. Ja meg megvolt már a canon bajonettes bigma több mint negyedmillióért. Bejött a 30D minden hiba javítva kicsit feltupírozva elsők között vettem meg talán. kijött a 40D u.a a hibatipusok mint a 20D-nél. és számomra kevés az a plussz a 30D után ami miatt bevállalnék egy ilyen cserét. viszont az 50D ért még ha nem is lesz olyan megbízható mint a 10D vagy a 30D akkor is be fogom vállalni mert olyan dolgokat írnak róla ami miatt már megéri a váltást.
-
Allien
veterán
Ok., de itt nem arról beszélek, hogy mennyivel nyújt többet a következő gép (nagyobb iso, gyorsabb sorozat, mittomén). Hanem, hogy a hibák a tesztelések rövidsége miatt is benne maradnak, maradhatnak a gépben, és lehet, hogy egy bughalmazt veszel.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
madgie
titán
válasz
Hydra SR #2422 üzenetére
Jópár haverom használ teljes megelégedéssel 40D vázat, semmi problémájuk nincs vele. Az, hogy a fórumon három név felmerült, akiknél besz*rt a váz, nem jelent semmit az adott típus megbízhatóságáról. Eleve sokan vannak, akik nem is interneteznek...
(az meg hülyeség, hogy toldozni-foltozni kell a 40D FW-jét. Nekem a zárcserén kívül semmi bajom vele, összekalibrálták az angliából rendelt Sigma 150-el, oszt csók... azóta tökéletesen működik)
-
*Ropi*
félisten
A toldozás-foltozást csak viccből írtam, hogy amiatt nincs idejük a Canon mérnökeinek másra (pl.: kontrasztérzékelős AF-et implementálni a 40D fw-be).
Nekem is van egy ismerősöm, akinek 40D-je van, semmi baja, igaz, ő csak Canon kiegészítőkkel használja.
Az én Tamron 28-75-ömmel sincs baj az enyémen.
-
Hydra SR
addikt
Jó, hát világos, hogy 3 ember nem statisztika de furcsállom az arányt amivel találkoztam.
FW-ével meg emlékeim szerint csak bizonyos objektív- és vakutípusok esetén voltak gondok. Ha neked nem olyan van, akkor frankó de ha igen, akkor nem az fog érdekelni, hogy az emberek 99%-ának jó, hanem hogy te az az 1% vagy pedig te is annyit fizettél érte, mint a többiek.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Simtu
senior tag
17-70 -es sigmával van valakinek tapasztalata? 18-70-es nikkor-t váltanám le vele. Elsősorban a fényerő miatt kellene.
-
TOM.......
tag
Ezt már én is kérdeztem pár hsz-el ezelőtt
sok válasz nem érkezett...konkrétan kettő...elvileg minden forumon a akik használják és tesztekben elég jónak titulálják...kit obinál teljesen más világ ez de csodákat ettől sem kell várni...általában teszteken 5-ből erős 4 csillagot kap...
Figyi...bele se kezdj a vitába velem..ugy is nekem van és nekem lesz igazam mindíg...szval ne pazarold a drága időd felslegesen inkább foglalkozz az aszonnyal:) Sony A300
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Debrecen
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest