- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
faresz5
aktív tag
válasz
wetomi #10447 üzenetére
nem hiszem,hogy a nyomtatónak(plána ha új) lenne baja. Ott valami más galiba van. Nagy hálózatnál egy hibásan működő hálózati eszköz is lehet a szűk keresztmetszet, vagy egy hibás beállítás. Találkoztam már én is furcsa dolgokkal. A legjobb az volt, amikor egy kínai tápkábel volt a ludas,(lötyögött) a padló alatt volt elvezetve és ahogy jártak rajta, hol volt hálózat hol nem, hol érintkezett hol nem. Logból csak annyi derült ki,hogy valamiért néha elmegy fél percre, néha órákra a hálózat.(attól függően,hogy ki járt arra, a 45 kilós titkárnő vagy a 90kilós takarító)
-
wetomi
aktív tag
válasz
faresz5 #10446 üzenetére
Dolgoztak már rajta, bár azt nem tudom mit csináltak. Egy ilyen gép cserélése sem filléres móka és mivel nem állandóan ilyen, nem feltétlenül indokolt. Felhasználói oldalról most már próbálok utánajárni, aminek tudok, mert piszok bosszantó a helyzet. Amit tudok, azt ki is próbálom.
-
wetomi
aktív tag
válasz
faresz5 #10443 üzenetére
A hálózati infrastruktúrát nem ismerem. A fájlszerveren érezni néha a lassulást, de egy nagy cég elég nagy hálózatáról van szó. Többször pingeltem az IP-t napközben nem volt csomagvesztés, akkor sem, amikor lassan ment át a nyomtatandó anyag.
A nyomtatókat a hálózati nyomatók keresésénél adott (hálózati) név alapján vesszük fel, van néhány nagy gép ezeknek így elvileg egyedi IP-jük van, de az irodákban lévő néhány kicsi egy-egy pc-re van kötve, ott az adott gépen keresztül érjük el.
Hardver hiba elvileg nincs. Attól sem lassul, ha egy időben pl. szkennelnek még vele. Csak a hálózati terhelésre sem tudnám fogni, mert az előző nyomtató sosem lassult be így. Ezzel viszont kezdettől fogva gond van és megcsinálja mindezt reggel 7-kor is, amikor az irodai kemény mag még nincs bent, de már a backupnak sem illene olyankor futnia.
-
faresz5
aktív tag
válasz
wetomi #10435 üzenetére
és az asztali gépekben hogyan van beállítva a nyomtatás? Megosztással, vagy ipvel?
A swich(router) -amire rá van dugva a hálózati nyomtató, probléma nélkül dolgozik? (nem lehet,hogy bizonyos időszakokban annyira levan terhelve, hogy nem képes átnyomni a csomagokat?) Én valami vagy beállítási vagy hálózati probléma gyanakodnék. De így látatlanban lehetetlen pontosan megmondani. -
Darkness
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #10441 üzenetére
érdekes... na, majd holnap reggel neki esek megint a dolognak. valami az epson driverrel lehet, mert hp 4000 el megy a dolog... bár ott x86 -on van a nyomtató és x64 a kliens... de végig csekkolom a házat. az az érzésem, valami jogosultsági baj lehet... de sehol a neten nem találtam hasonló problémát.
holnap reggel 9 -re okosabb leszek és osztom itten meg... hát ha valaki ráfut egy hasonlóval erre az aknára...
(ha müxik az általad felvázolt dolog...
2 korsó sörre a vendégem vagy)....
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Darkness #10440 üzenetére
Na most szivornyáztam ezzel vagy egy órát, de félsiker. A legjobb állapot: saját gépemre telepítve -sajnos ekkor még gazdagép alapú driverrel-, megosztva, Kölyök gépén fel volt véve hálózati nyomtatónak -ekkor a port \\host\share volt-. készletezés, copy aaa.txt lpt1: és jött volna a cucc, de csak krix-krax volt. Szerintem akkor lett volna jó, ha az én gépemen a pcl5-ös driver lett volna fönt.
Na gyalu minden nyomtató, újratelepít, azóta nem tudom újra ezt elérni, mert a kölyök gépén virtuális usb portnak teszi fel és nem \\host\share-ként, ekkor hiába adom ki dos ablakban a copy aaa.txt lpt1: belefagy.
Eddig jutottam. -
Darkness
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #10439 üzenetére
egyszóval, ha a 2 -es gépre helyileg felrakom a m2400, utána létrehozok a port hozzáadása opcióval egy új portot (tcp-ip) ami az 1 -es gép megosztott nyomtatójára mutat, s bekapcsolom ezt az opciót, akkor elméletileg nem fog kelleni a net use, hanem ezen keresztül elküldi a nyomtatást?
-
Darkness
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #10437 üzenetére
hmm... sajnos az a helyzet, hogy a program csak LPT -re hajlandó nyomtatni. a szerveren van tárolva, a nyomtatóknak megfelelő szekvencia. s mikor a programból kiadod a nyomtatást akkor a szerverről indul a nyomtatás.
XP - XP, XP - W7, W7 - XP nél nincsen probléma az epson M2400 nál. csak most jött elő, hogy az XP s gépeket kezdjük lecserélni win 7 re.
na, itt kiütközik, hogy az ember tanulhat mindig újat...
holnap kiderül, hogy mit csinál ez a menüpont. tényleg mit csinál és mire való?
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Oly' problémába ütköztem, ami most, hirtelen meghaladja a tudásomat...
van két gép (klónok). Win 7 x86 pro van rajtuk. hozzá tartozik egy epson m2400 as nyomtató. az 1 es gépen LPT porton kapcsolódik hozzá. nyomtat is szépen. megosztom a nyomtatót annak módja szerint. 2 -es gépen futtat-ba beír az 1 .es gép IP címe, majd a megosztott nyomtatóra klikk. települ. (a másik változat is tesztelve, hogy a 2 -es gépre helyi nyomtatóként telepítve az m2400 -as).
következőleg, a 2 .es gépen az LPT port tiltása és net use -al átirányítva az 1 -es gépre. hmm... lőn boldotság, a windows -os nyomtatások mennek (word, excel stb...), de az "alacsony szintű" az elhasal. egy terraterm program csak LPT re hajlandó nyomtatni. cmd indít, echo test>lpt1 kiad... hozzáférés megtagadva
nu... mi itt a problem... ? ugyan ez a gép, tud csatlakozni XP -s géphez és nyomtat, és XP -s gép is tud csatlakozni hozzá és az is nyomtat.
hasonló gépek, ott is win 7 x86, de hp 4000 -es nyomtatóval nincsen ilyen probléma.ötlet valakinek....?
-
wetomi
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #10430 üzenetére
A keresztkábeles és USB-s mókázást jogosultság híján nem csinálom meg. Hogy korábban az informatika, vagy a szerelő ezeket kipróbálták-e, azt nem tudom.
A tömörítéssel majd játszok, a driverekhez jogosultság híján megint nincs sok hozzáférésem.
(#10431) rozmla:A nyomtatási mód: normál, a grafikus mód: vektor, a bitkép tömörítés pedig nincs. Lényegében ez az automatikus beállítás. A napokban majd játszok ezekkel a beállításokkal, hátha látok változást.
A bosszantó az, ami kapcsán most már elkezdtem utána járni, hogy ma egy 150 oldalas word dokumentum első felét 10-15 oldalanként nyomtattam, hogy ne foglaljam le sok időre a gépet, mert olyan lassú volt. A dokumentum második fele viszont azonnal kiment normál sebességen. Pedig végig egyszerű táblázat, adatok felsorolása van benne, se színezés, se ábrák.
A nappali lassú működésen általában nem lepődünk meg, de véletlenszerűen mégis normális sebességgel működik és ez a bosszantó.
Felhasználói oldalról nem reprodukálható egyértelműen a hiba, csak annyit látunk, hogy a következő nyomtatás vagy már lassú, vagy már gyors.Addig is köszönöm az ötleteket.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
wetomi #10429 üzenetére
Nem ismerem a típust de amivel próbálkoznék:
- keresztkábellel közvetlenül kipróbálni (a hálózati anomáliák kizárása miatt)
- az adott driverrel kipróbálnám usb-n
- megpróbálnám a drivert csesztetni (raszter/vektor mód, grafika küldésének módja)
- ha van benne opcionális ps modul, akkor ps driverrel is tesztelném -
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Sharp MX-2614N PCL6 hálózati multifunkciós nyomtató, ami kiborítóan lassan nyomtat.
Bővebben:
Oprendszertől függetlenül (korábban XP, most már WIN7),
munkaállomástól függetlenül (gyengébb, vagy erősebb, 100Mb, vagy 1Gb-es hálókártya),
a nyomtatni kívánt dokumentum típusától függetlenül (1 oldalas egyszerű word doksi, vagy száz oldalas képes PDF, fekete-fehér, vagy színes),
Többnyire rettentő lassan fogadja/dolgozza fel a nyomtató az adatokat.
1 Gb-es hálón csücsül és csak annyit látni a nyomtatási sorban, hogy 64kB-os szeletkékben csorog át az adat, néha 5-10 másodperc alatt egy-egy 64kB-os csomag és 2-3 percenként kiköp magából 1-1 oldalt. Bizonyos esetekben 10 perceket kell várni a teljes nyomtatásra, így pedig hosszabb dokumentumba nem is érdemes egészben belekezdeni.
Nincsen rajta semmilyen ütemezett korlátozás, de jellemzően napközben lassul be. Mégis teljesen véletlenszerűen használható sebességgel fogadja az adatokat.
A hálózati terheléssel sem magyaráznám teljesen, mert hiába a nyomtatási sorban figyelhető átvitel ingadozása, ez elődje, egy régebbi Sharp szó nélkül, mindig rendben működött, ez pedig a csere óta nem.Elvileg ami szoftvert/hardvert lehetett, már cseréltek benne, de nincs eredmény.
Találkozott-e már valamelyikőtök hasonlóval, van-e bármi ötletetek erre? Felhasználóként kérdezem, nem én vagyok az informókus/szervizes.
-
orion1025
őstag
Üdvözlet!
Egy kis információra lenne szükségem.Van egy Canon Pixma MX360-s nyomtatóm, amiben már a végét járja a festék.A kérdésem az lenne, hogy a tartályokat lehet házilag tölteni, vagy a chip a patronba van, és azt előtte resetelni kellene?
-
Mbazsika
tag
válasz
Csavarnyuzo #10422 üzenetére
Előtte is probléma volt, azt hittem a tonercserével megoldódik.
-
Mbazsika
tag
Kipucoltam a nyomtatót, amennyire tőlem telt, kapott egy gyári tonert. Az első pár lap után elkezdett enyhén szürkülni a nyomat, az OPC hengeren áll a festék.
Mi a teendő?Előre is köszi a segítséget!
-
Zooka
tag
Üdv!
Van a családban egy Canon MG5350 nyomtató CISS-sel, nem figyeltek rá, kifogyott és belevegősödött a fekete. Megpróbáltam óvatosan kilégteleníteni, de sajnos kerülhetett bele tinta rendesen, mert össze-vissza taknyol. Már több mint tucatszor csináltam rajta fokozott tisztítást, de a fekete nem akar helyreállni. Annyi a nyomtatófejnek?
Esetleg tudtok szervizt/szakembert aki meg tudná javítani vagy kitisztítani?
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Tutti-amigo #10414 üzenetére
A fejtisztításnál mechanikusan szívja a tisztítóegység a fejet alulról, míg nyomtatásnál a fej "köpködi" a tintacseppeket a papírra. Ezért lehet tinta tisztításkor az absorberen.
-
mikk2000
őstag
válasz
Tutti-amigo #10414 üzenetére
Ha a nyomtatásra nem ad festéket, akkor szerintem fejtisztításra sem fog.
Azt mondod, ha a fej szűztiszta, feltehetőleg akkor nem működik. Amikor a nyomtatót vetted akkor a fejben volt tinta vagy sem?
-
Tutti-amigo
tag
Most kiszedtem a fejet még 1x. Ázik a melegvízben. Szerintem a tintapárna és a fúvóka rész elég jól átjárható mivel ha belemerítem akkor a fúvóka felől a párnán megjelenik a víz. Úgyhogy szerintem az patent. Most hogy ki van véve a fej megnéztem a waste ink tank tetjén lévő filcet mert azt is kitisztítottam és látszik rajta egy fekete csík. Tehát fejtisztításnál csak átmegy a tinta. De a papírra nyomtatásnál nem kerül rá. Lehet hogy nagyon frankón ki lett mosva a fej és a tintapárnában semmi festék nem maradt, ezért néhány fejtisztítás csak ráférne mire újra megtelik és átmegy a fejen?
-
mikk2000
őstag
válasz
Tutti-amigo #10412 üzenetére
Elég világos így. Akkor viszont kizárásos alapon marad a fej beszáradás... bár értem hogy elvileg megoldottad, vagy valami nem lett jól összerakva, amit a nyomtató érzékelni nem tud.
-
Tutti-amigo
tag
válasz
mikk2000 #10407 üzenetére
Hali!
Ez a nyomtató problémám már régóta fennállt csak nem volt időm vele foglalkozni és volt lehetőségem megoldani a nyomtatást. Most hétvégén viszont nagyon megszorultam nyomtatással és mivel a kis S300 nem adta az ívet vettem egy másikat, de mostmár a sürgős nyomtatástól megszabadulván van egy kis időm foglalkozni vele. Legjobb emélkeim szerint ez úgy volt, hogy nyomtatott és egyszer csak kidobta ezt a waste ink tank full hibát. Azóta meg mint feljebb írtam nem foglalkoztam vele. Tehát ha jól emékszem egyik nyomtatáskor kezdte ezt a hibát dobni. Tehát akkor nem volt beszáradva a fej. Azóta persze adhatott neki az idő de mondom a melegvíz átszivárog a fejen és a benne lévő tintát magával hozva át is csöppen rajta. Tehát nem mondom azt, hogy nem a fej a gond, de legalább valamit odamaszatolna a papírra, de natúr semmi. A kiütéssel kapcsolatban nem hinném hogy gond van mert egy ilyen régi géphez már service manual is van a neten és onnan néztem ki, hogy hogyan kell ezt a hibát elhárítani. Szóval tanácstalan vagyok.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Willie #10410 üzenetére
Minden amit eddig tapasztaltam a "márkával" kapcsolatban.
Szerk.: Persze hozzám az jut el, ami problémás. Ha nincs gond, akkor nyilván kiválóan üzemelnek és a felhasználói és elégedettek. De ha gond van velük... Bár ha a többivel gond van akkor sem sokkal rózsásabb a helyzet. -
Willie
őstag
válasz
Csavarnyuzo #10409 üzenetére
Mi a probléma vele?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Testvérem A3-as nyomtatót szeretne venni. Egy Brother MFC-J4110DW típusú készüléket nézett ki, mi a véleményetek róla?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.
-
mikk2000
őstag
válasz
Tutti-amigo #10397 üzenetére
Hali!
Igen olvastam az előző hsz-eket, amik arról szóltak hogy szoftveresen dönti el, hogy mikor van tele a hulladéktinta tartály/szivacs szerinte. Viszont többen írták hogy a fej beszáradása okoz olyat, hogy nem nyomtat a papírra semmit. Ezzel kapcsolatban:
Van egy ősöreg Canon S300-am, de mivel fillérekért nyomtat ezért megmenteném a lelkét. Először is nem akart tovább nyomtatni mert waste ink full jelzést adott.
Nekem ez a mondatod azt jelenti, hogy ez a nyomtató a tied volt, tökéletesen működött, bizonyos idő után elővetted, és adja ezt a hibajelzést. Nem sok értelmét látom annak, hogy pont mostanra ért volna el oda a tintaszámláló hogy túlcsordult. Ha már akkor is ezt adta volna, mikor anno utoljára használtad, annak több értelme lenne, mivel lehet hogy pont ezért nem használtad, és idővel aztán szarrá száradt a fej, de nem ezt írtad. Szóval az én értelmezésem szerint az a hibaüzenet nem erre a hibára utal, amit te ugyan "kiütöttél" de a hiba megmaradt, és így persze a nyomtató nem tud nyomtatni, és most már jelezni sem.
Az is lehet hogy ez a fajta "védelem" amit te úgymond kiütöttél nem pont a te nyomtatódhoz való, szóval a hibajelzés eltűnt ugyan, de pont a nyomtatás része nem működik, mivel az blokkolva van.
Nagyon hosszú idejű használaton kívüliség esetén én is fej beszáradására gyanakodnék, bár mint írod te azt "átmostad" legjobb tudásod szerint.
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Tintapatron ügyben szeretnék kérni segítséget. Anyumnak vettem még karácsonyra egy HP Photosmart 5520-as nyomtatót amiből mostanra kifogyott a fekete tinta. Szeretnék minél olcsóbban újat venni, viszont a chipeléssel nem akarok szórakozni. Ezen a tintapatronon gondolkodom: [link]
A probléma csak az hogy nem tudom hogy ez tényleg jó-e a nyomtatómba, a listán a weboldalon nem írják viszont máshol a 364XL-eseknél néhol írják. Úgy olvasom hogy a HP 364XL-es patron pár éve ráncfelvarráson esett át és szélességre összement, elvileg bemegy a sima 364 helyére ami most az enyémben is van.
Csak tényleg jó lenne ha valaki megerősítene, nem szeretnék felesen pénzt kidobni az ablakon.Így néz ki a nyomtatóban a patron most:
Köszi!
-
Tutti-amigo
tag
válasz
Csavarnyuzo #10404 üzenetére
A nyomtatófejet kimostam és a víz át is szivárgott rajta. Nyilván először elég tintás volt ami kijött belőle aztán szépen kitisztult. Nem jelenteném ki hogy teljesen tökéletes de akkor legalább maszatolna valamit a nyüves papírra.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Tutti-amigo #10403 üzenetére
Nyomtatófej: -beszáradt, levegős, stb.
-
Tutti-amigo
tag
válasz
Csavarnyuzo #10402 üzenetére
Ahham, jogos és egyszerű végülis egy gyárnak van annyi tapasztalata hogy egy otthoni falhasználói mintából vonjon egy átlagot és aszongya, hogy akkor ez a határszám itt mondjuk 10000 nyomtatás után lesz oszt jónapot.
Ezzel nincs is semmi baj, a jelzés kiütve belőle de mégsem kerül a tinta a papírra. Mi a fene okán
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Tutti-amigo #10401 üzenetére
A "waste ink full" jelzést számláló alapján írja ki, nem nézi az absorber -szivacs- telítettségét. Ha "kiütöd", akkor a számláló nullázódik ennyi.
-
Tutti-amigo
tag
válasz
mikk2000 #10400 üzenetére
Szia!
Igen, a gondolatmeneted jó. No most itt azt értem kiütés alatt, hogy a nyomtató egy hibaüzenetet dob és nem nyomtat. Ezt LCD és egyéb kijelző nem lévén a rajta lévő egy darab led két féle szinű villogási kódjával jelzi. Itt a felesleges tinta gyűjtője egy darabka tartály ami csak pár ml befogadására képes. Ebből a gyűjtőből kijön egy cső ami a nyomtatóház alján lévő filcbe vezetődik, tehát ez szívja fel a felesleges tintát. Ez a filc már jó tintás volt szóval biztos nem úgy működik normál esetben a dolog, hogy megtelik a tartály és amikor túlcsordul a filchez akkor dobja ezt az üzenetet mert akkor sokkal kevesebb üzemelési ciklusonként kellett volna ezzel találkoznom. Tehát normálisan nyomtatott úgyis hogy közben mikor erre ihlete támadt a túlfolyó tintát a filc fogta fel. Ezt a tartálynak nevezhető valamit én inkább csak egy puffernek nézem de a pontos működését még nem értem mert tartálynak olyan kicsi, hogy igazából csak egy kiegyenlítő puffer lenne a filc előtt. Kiszedni nem tudtam ergo szétszedni sem de mivel a levezető csőben nem volt tinta ergo az nyugodtan mehetne tovább a filcre is mintha mise törtét volna. Ettől függetlenül viszont a hibajelzés érvényben maradt míg a nyomtatón lévő két gomb nyomkodásának megfelelő kombinációjával ezt a hibaüzenetet "ki nem ütöm".
Remélem érthetően írtam le. Szóval egyelőre eddig jutottam. Az nem tiszta még nekem igazából, hogy milyen jelzésre dobja ezt az üzenetet a gép. Merthát nyilván nem a filc átitatódását figyeli mert semmiféle elektronika nincs ami erre utalna. Ergo talán a tartály telítődése lehetne az, de mint mondtam a tartály nagyon kicsike és a feles tintát egy cső vezeti a filchez és a csőben ugyan vannak tinta nyomok (apró darabkák) az nincs feltelítődve tintával. Ergo ha a tartály túlcsordulna továbbra is itathatja a filcet. Viszont ha ez a filc az utolsó védővonal akkor hogy a fenébe mehetett rá annyi tinta mint ami benne volt. Ergo a csövön levezetődő tinta normális üzemben került oda a mennyiségéből adódóan. Akkor meg most hogy a hibajelzés "kiütődött" miért nem nyomtat. Illetve hát mint írtam nyomtat minden normál üzemszerű csak a tinta nem kerül a papírra
Ki a fene érti ezt??
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest