Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- 100 TB-os HDD-k felé vezető alapot prezentált a Seagate
- Kicombosította az M5-ös SoC-családot az Apple
- Megérkezett az Apple 5K-s, 120 Hz-et biztosító monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
DJ Mythos
üzenetére
''Philips CD-t még nem rontottam el'' — na, idén februárig én is ezt mondtam volna. Épp kifogytunk a cégnél a pörkölnivalóból, könyörögtem, hogy egyszer végre ne valami zacskós sz@rt vegyenek, hanem valami félnormális normál tokos lemezt. Sajna épp akkor fogyott el a MM-ban a 80' 32x Reflex Ultra (sajnos az már nem T. Y. volt), így hoztak 20 db Philipset. Úgy indult nálam a lemez, hogy 8-ból hármat tudtam megírni (WinXP alatt EasyCD Creator 5.0-val), a többivel molyolt egy órát, majd hibaüzenettel kiadta. Mindegy volt, hogy 8x, 12x, 16x vagy 24x módban próbálkoztam. Néhány rossznak bizonyult lemezt átvittük egy másik gépre, SuSe pingvinksz alá, ott három rontottból egyet meg lehetett írni. Hazavittem egy ''rontottat'' és egy vadi újat (Winfos XP + Nero), mindkettő használhatatlan volt. Lehet, hogy ez csak egyetlen rossz széria, lehet, hogy csak megfáztak a diszkek az akkoriban dúló nagy hidegben, de asszem nálam a filipsz végleg elvágta magát diszkileg.
Mondanom sem kell, hogy a fent említett írók azelőtt is és azóta is (más lemezekkel, pl. teszkó gazdaságossal) tökéletesen és megbízhatóan írnak.
Nekem a színes lemezekkel még nem volt problémám, igaz audióra nem használom.
Egyszer mintha olyasmit olvastam volna, hogy elvileg a CD–R Audio nem különbözik egy igényesebb CD–R-től, csak tartalmaz valami jelzést, amit a sima írhatók nem, ezért azokat nem fogadják el az asztali írók. Meghogy nem azért jóval drágábbak a normál írhatónál, mert annyival jobbak lennének, hanem szerzői jogi okokból. Én arra tippelek, annyi lehet a dologban, hogy valószínűleg gondosabb munkával készülnek, szigorúbb a minőségellenőrzés és feltehetően 1x sebességre vannak optimalizálva, nem 16x ... 48x-ra.
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Kicombosította az M5-ös SoC-családot az Apple
- Megérkezett az Apple 5K-s, 120 Hz-et biztosító monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
- 161 - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest