Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nándor1990

csendes tag

sziasztok!

2011-ben vásároltuk a gépet, 2 évig volt rajt a windows 7, így múlt héten úgy döntöttem újratelepítem.
    vasárnap délelőtt újraraktam, este jelentkezett egy olyan probléma, hogy megfagyott vagy 20 másodpercre a képernyő, ment tovább X ideig, majd ismét megfagyott 20 másodpercre, és így tovább.
    most pénteken és szombaton játszottam, semmi probléma nem volt. majd szombat este úgy hagytam a gépet és elmentem vagy másfél órára. miután hazajöttem hiába mozdítottam az egeret a monitor csak villogott. végül nem sokra rá bekapcsolt, de azzal az üzenettel fogadott, hogy
    "A képernyőillesztő nem válaszolt, de azután helyreált. Az NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 320.18 képernyőillesztő nem reagált és utánna sikeresen helyreállt."

vasárnap is fagyogatott és ezzel a problémával foglalkoztam, de nem jöttem rá. ezzel az üzenettel, csak akkor találkoztam, ha a gépet nem kapcsoltam ki és 10 perc után automatikusan kikapcsolt.
    tegnap este újraraktam ezt a videókártya drivert, és nem adott be üzenetet.

ma kb. déltől megy a gép (tehát 5 órája), és nem fagyogatott (ismétlem: másokkal ellentétben nekem a fagyogatás internetezés közben jelentkezett, játszani tudtam órákon át, míg meg nem untam).
    kb. 20 perce internetezés közben (kerestem egy pdf konvertálót) kapcsolt ki a monitor és kapcsolt vissza ezzel a "A képernyőillesztő nem válaszolt, de azután helyreált, stb..." üzenettel.

még nem játszottam tegnap óta, így nem tudtam tesztelni hogy pár óra játék után gyakrabban csinálja e ezt a fagyogatást/monitor kikapcsolást.

tehát, mint mondtam múlt héten újraraktam a gépet (a 2 év alatt semmi probléma nem volt):
    - windows 7 home premium 64bit-ről váltottam windows 7 professonal 64 bit-re.
    - 2 évig az eredeti gyári cd videókártya driver voltfent (nem tudom hanyas verziószám), és mot 320.18 van.
    - comodo 5.x verzióról váltottam comodo 6.1-re.
    - egyéb programok frissebb verziója (pl.: total commander 8.01 64bit, mozilla firefox 21.0, ccleaner 4.0)

számítógépem az aláírásomban látható.

megoldásként arra gondoltam, hogy ugyanazokat telepítem vissza, mint ami az elmúlt két évben volt (home premium 64bit, gyári cd-ről videókártya driver)

Új hozzászólás Aktív témák