Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- SONY LCD és LED TV-k
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
amstorm
aktív tag
Alternate.de megérkezett a gigabyte kártya drop 3060ti 3070 és 3080 is.
-
NorDezs
senior tag
AMD 6800/XT vagy 6900XT-t nem látott valaki jó áron? Esetleg ezt is bevehtenénk a topicba!
-
Trinity99
csendes újonc
-
warcat
veterán
Zotac 479.99 és 499.99 dollárért listázta a 3060-as kártyáit az US boltjában.Jó kezdés.
-
nexwo
Topikgazda
[link]GIGABYTE GeForce X-10 Aorus RTX 3080 Xtreme (GV-N3080AORUS X-10GD) (NVIDIA, Grafikkarte)€ 1079.99Sajnos én is lemaradtam róla.
-
Beteg árak, alig hittem a szememnek mikor jött a nagy drop alzán. 3 perc alatt elvittek mindent....
-
warcat
veterán
válasz
Permet Elek #1772 üzenetére
Vélhetően ismét 15:00, magyar oldalon vélhetően nem lesz semmi sem, különösen nem a 'normál' árán.
Külföldön lehet próbálkozni, sok reményt nem fűznék hozzá. -
Chaser
legenda
válasz
Permet Elek #1772 üzenetére
nem hány órakor, hanem melyik hónapban ( :
-
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Ugye 25.-én csütörtökön megjelenik a 3060. Állítólag.
Van itt olyan aki tudja, hány órakkor kell nézni a weboldalakat? Azaz mikor van start itthon?
-
Chaser
legenda
válasz
South Velen #1769 üzenetére
legalapabb ok-okozati összefüggés
párszor mondták már nekem hogy nem vagyunk egyformák
ennek kifejezetten örülök ((( :
az a zotac kártya nekem olyan strixes beütésű volt első ránézésre
itt a gt 1030-am, mivel megvettem így nekem dobja a linket, 34,490,-ft
12.29-én vettem meg tőlük 27,390,-ft-ért, azóta a ft már nem romlott - kicsit későbbre emlékeztem, lassan 3 hónap, és ez csak a legkevésbé keresett gt 1030, néhány helyen kapni még az országban 31e ft-tól
egyszerűen nincs mit venni vga-ból, és már ezekre is sokan ráfanyalodtak -
South Velen
addikt
Neki hiába mondod, ezeket a köröket lefutottam vele a vidkaris topikban. Persze meg se akarja érteni.
Előző hsz-edre reagálva igen, ezt is videókártyás topikba leírtam, a bánya termeli a "scalper"-eket is. Ha nem lenne ekkora kereslet a bánya miatt illetve nem vonnák el a supply-t a többi felhasználás elől, nem lennének scalperek sem.
-
Chaser
legenda
mivel radikálisan lecsökkent a nem bányászdába jutó kártyák száma, így radikálisan lecsökkent az is ami a boltokba eljut
alzán kis túlzással néha hegyekben állt a kártya, most már saját régiójukba is alig jut
mit is jelent ez?
azt, hogy ami ebbe az országba bejut az qrva drága lesz, ha már az egyik legnagyobb eu-ban jelen levő üzlet sem kap kártyát, néhány ország/bolt kaphat "nagyobb" szállítmányokat, de érted, ha beesik az országba pl 10db 3070, amit kapásból legalább 100-200-an megvennének, mért adná a bot "normál" áron? én se adnám, de megnézmém ki adná annyiért
arról nem beszélve, így egy kártyán becsorog az, ami normál helyzetben becsorgott 20 kártyán, ők sem keresnek többet összességében
egy-két jó deal meg mindig volt/lesz, még a sz@ros iponra is esett be 3070 200-ért mert valamit elnéztek, ettől független legtöbb helyen már vadászni kell a drágát isszerk:
envagyok
hogy te látsz néhány kártyát az nem készlet
az a készlet, amikor minden sz@ros boltban ott rohad valami
600 db 3090 egy németország szintű országban? húha ( : 83m fő, potenciális vásárló esélyesen picivel több lenne mint 600
elviszik a nagyját már közvetlen a gyárakból, ennyi történik, morzsák jutnak a boltokba
egy kártya és 5-10 potenciális vevő kb a jelenlegi arány, nyilván hogy nincs semmi
az akkor, most, majd különös szavak ( : most most van, megváltozott a kereslet draszutikusan, és nőtt, nem csökkent
nem lesz ez mindig így, volt/lesz kánaán vga-ból, kérdés az ideje -
envagyok
veterán
Méghogy nincs elég kártya??
Csak a német aprón rákeresve pl a 3070re 5-10 percenként feltesznek egyet. És micsoda véletlen szinte mind bontatlan új. Az 3060-3090 szériából kb 600db naponta másodkézből csak németeknél. De itt ha-n is több 30x0 karit raknak fel mint az elmúlt 20 év összes típusát.
A másik fura dolog, hogy mondjuk 20 éve meg tudta nv oldani a fél-egy éves termékciklus mellett a tervezést gyártást, most meg, mikor állítólag hatalmas technikai fejlődés van, gondot okoz a gyártás hónapokkal a rajt után isTe elhiszed? Én nem.
Szerintem lenne elég, de ráéreztek arra, hogy liciten jobban mennek a kártyák, mintha nagy készlet lenne.
Tiszta pszichológia.
Azt meg főleg nem értem, miért nem kaptak rá jobban a cégek a miner kártyák gyártására. Egy videókártya legyen már a játékosoké, nekik készül.
Komolyan röhögnöm kell az árakon. Tavaly tavasszal pár hónapos strix2060-at mikor árultam, majdnem könyörögni kellett hogy 100ért megvegyék, utána 1080ti-t vettem 120ért, meg 1070-et 60-ért.
De a legnagyobb baj az emberek fejében van.
Mindenki kezd egy buborékvilágban élni, és minden szarért a valós értéktől függetlenül bármennyit megad.
Régen nem volt ilyen. Ha drága volt a csirke a piacon, akkor fogtad magad és neveltél te. Most meg egy kb. max 40000Ft-ból kijövő videókártyáért mindeki úgy dobja ki a 10* 400k-t, mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga. Egy 1030 ha megvan 20-30k-ból tokkal vonóval áfával, midnennel úgy, hogy nyerjen rajta mindenki, akkor egy rtx3090 reális ára a magméret, alkatrészek száma alapján kb. 8* annyi lenne, de nem több millió Ft
De amíg madár van, szar is van. -
Pakmara
őstag
válasz
AsakuraDave #1760 üzenetére
Nemrég volt csak "felbontott" core 2 duo E8400 is náluk
-
Dreamie
őstag
válasz
Bazz, tavaly decemberben havernak lepattintottam az 1080 TI-t ami még gyártói garis zotac 2023-ig egy 100-asért...
Nagyon kemények ezek az árak
Sírok!
-
South Velen
addikt
[link]
3070 zotac holo 450gondolom ez még mindig jó ár, legalábbis 670-hez képest tuti
közben raktak fel többféle zotac kártyát is
-
koko52
nagyúr
válasz
South Velen #1753 üzenetére
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Csak mi az ok arra, hogy ennyire drágák? Ezeket nem most szerezték nagykerből...
725k egy 2080Ti használtan, akkor egy 3080 mennyit ér, legalább 1milla? -
Chaser
legenda
akarod mondani az fe msrp kezdőára volt annyi, amit itthon nem forgalmaznak
csak cpu-nál lehet msrp árra hivatkozni, egy gyártó gyártja egy verzióban, ha meg több verzióban az ár is más, ahogy vga-nál is
az msrp mondhatni irányár, van olyan gyártó olyan modellel ami közelébe áraz, és van amikor 40-50-60k-t tesz rá
amd más tészta, ott fe-t ide is forgalmaznak és a megbízott partnerek gyárthatják, azok msrp áron is szoktak repkedni, ettől független custom modell ott is sokszor akár +50-60k
no a tuf gaming az meglepne ha msrp-re árazott lett volna bármikor is
és hangsúly a volt szónRR89
na abból volt fe msrp környéki, én biztos vettem ( :
a vga-k ára azért lett drágább mert elfogytak teljesen és a bányászok miatt fogytak el, nem a gammerek' miatt, az elég egyértelmű
ha pedig valami elfogy megdrágul, lásd zen 3600, 90e környékén is repült nemrég, előtte meg 55e-ért is lehetett venni
a kereslet óriásit nőtt, gyárak is emeletek, asus konkrétan rémlik h bejelentette
de sokan még mindig ott tartanak a scalperek miatt nincs kártya ( :
én csak azt nem értem, ssd-re, ram-ra, qrvaanyámra' mért nincsenek scalperek? jah mert hogy azokból bőven van, vga-ból meg semmi nincs
végtelenül bonyolult dekódolni, hogy a bányászok miatt nincs kártya, és miattuk vannak "scalperek", és ha scalperek nem lennének készlet akkor sem változna, vagy vinnék a bányába azokat is vagy egy-két szerencséseb gammernek' jutna, de ugyanúgy nagyon sok csak a lóPh@szt kapná, nem vga-t
gyártókat, nagykereket teljesen megértem ha emelnek fentiek tükrében
de sztem ez már lerágott csont, aki nem hiszi járjon utána ( : és qrvaanyázza' a scalpereket, legalább kedvenc vezetőink ha olvassák dörzsölhetik a kezüket, hogy igggggen', jó az oktatás, kitermeli amit kell -
South Velen
addikt
válasz
DeathAdder #1755 üzenetére
a szent alza
-
válasz
DeathAdder #1755 üzenetére
-
DeathAdder
veterán
alza
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-
South Velen
addikt
Te mondtad, hogy elviszik, nem én.
Hogy eth 500 usd körül mennyiért voltak alzán, az nem releváns. Pont erről beszélek...
Vegyél már nekem is akkor az alzaról 280-ért jó? Köszi!
De most, ne amikor majd megint 500usd lesz az eth!
Sőt, a piac már akkor is felvette drágábban is, hiszen már akkor is épültek a sok vga-s rigek, ezért nagyon kevés volt a gamereknek maradó supply
ezért voltak már akkor is scalperek szép számmal. De ezt a másik topikban kifejtettem.
160k-ért is volt 3060ti, még a topikban is többen tudtak venni.
Mi is történt azóta? Megháromszorozódott az ETH árfolyam.
Meddig akarod még bemesélni itt meg máshol hogy nem emiatt lett azóta minden vga ennyivel drágább?
Én mindenesetre több karaktert nem szánok rád, aki meg elhiszi amit írsz, meg is érdemli..Egyébként a 300%-nál árra gondoltam, nem a drágulás mértékére, (ezt az egyet benéztem, és persze csak ebbe tudtál belekötni ott...) De most lassan magad is igazolod, hogy mint drágulás is valid lehet.
-
koko52
nagyúr
válasz
South Velen #1751 üzenetére
Ja hogy neked a magyar gagyi boltok- mint ez az aqua- mérvadó?
Ha holnap 2 millát ír ki akkor szerinted annyiért lehet kapni? Mert HA-n 1000 euró környékén adnak a skalperek is. Ők veszik alzáról vagy kintről, amit te is megtehetsz.
Én alza árakra gondoltam, mert megjelenéskor ott voltak 280k-s árak, ilyen ipon, aqua és csatlósai akkor is 300 felett voltak. Ennyi erővel árukereső legdrágább boltjait is nézhetnénk. Itt azért elrugaszkodtál te is a valóságtól ha már szerinted én is.
-
-
Puffocska
tag
https://aqua.hu/videokartya/asus-geforce-rtx-3070-8gb-tuf-gaming-videokartya-tuf-rtx3070-o8g-gaming-t948699
Ha esetleg elkapkodnák hirtelen, az ár 669.990Ft
-
shteer
titán
válasz
South Velen #1745 üzenetére
majd ha jön az 5090 2 milláért
és a 4090 ára visszaesik 1M alá
-
nexwo
Topikgazda
válasz
South Velen #1743 üzenetére
Az már simán lehet hogy történelem könyvben van és oktatják oly rég volt
-
nexwo
Topikgazda
válasz
South Velen #1741 üzenetére
Mikor volt az a múltkor?
jan 22 körül fogtam egyet 380-ért, de elengedtem.
-
South Velen
addikt
válasz
DeathAdder #1740 üzenetére
az ipont vártam, hogy az esés hatására felraknak egy 3080-at 350-ért mint a január végi esésnél, de nem volt semmi, csalódtam bennük
-
nexwo
Topikgazda
eközben megint üres lett az alternate.de (a német foramax
) csak 3090-ek vannak millió forint alatt.
-
nexwo
Topikgazda
épp ez a pánik hangulat, simán lehet hogy 3000+ helyett csak 400 lesz, senki sem tudja előre és ha a teljes pénzed 20-40%-al kevesebbet ér akkor nem kockáztatsz tovább főleg ha vásároltál hozzá 50+ 3080-at amivel január óta termeled
#1737 shteer
& #1738 Chaser
Inkább ezt a gondolkodást terjesztem, szeretném ha vége lenne ennek a 2,5 szeres árazásnak😇
-
warcat
veterán
Senkinek sincs 150+ ethereumja csak úgy, célzottan döntött, hogy pl 2000-nél sem adta el.Ha pedig tartja, akkor a dip nem érdekli.
Én személy szerint 1500-on vettem egy kis játékpénzből ethereumot, ha visszaballag 1900 környékére, nyertem rajta vagy egy heti kopácsolást, ha meg nem, na bumm, elfér.
Azt jól írod viszont, hogy egy azonnali crash sem segít jelenleg.Max a csillagászati árakon vásárolt kártyák kerülnek ki apróra ugyanannyiért mert hirtelen elbizonytalanodott valaki a megtérülés kapcsán.De árat nem fog engedni ennyitől, tehát jelenleg nem változott semmi.Kártyaszállítmány továbbra sem került boltokba.
-
nexwo
Topikgazda
ja lehet dupla a hozam, ha kevesebbet ér
de nekem mindegy az apró örömök, tudjátok
Ha most bedőlne 1 mp alatt (amire volt precedens) akkor is hónapok míg a boltok helyre állnak, ami mondjuk hasznos, mert ha hirtelen olcsóbbak a kártyák akkor gyorsan visszatérhet a bánya láz.
-
válasz
sajti_pajti #1727 üzenetére
Meg most pár perce, hogy Excession!
-
Chaser
legenda
könyvelőd kérdezd, aktuálisan biztos jobban képben van mint én
garról meg az adott gyártót, van-e support/foglalkoznak-e egyáltalán veled ha nem kiskeren keresztül akarod intézni - evga biztos, többit nem tudom -envagyok
10x mondtam el eddig kb
elvitték bányászdába az új rtx-eket, régieket
aki kártyát akart új/régi gépbe maradt 1650-1660-ig választék így azokat is elvitték, sokszor azok is, akik egyébként új/régi rtx-et akartak volna venni, mert nem volt
amíg teljesen el nem fogyott minden készlet és be nem zárult a kör
mivel minden vga hiány lett mindnek felment az ára érthető módon
utolsó kivétel a gt1030, mivel azt intel vonalon igp-vel nagyjából ki lehet váltani, viszont hétről hétre egyre kevesebb modell elérhető és egyre drágábban abból is
amit nemrég alzán vettem és közel száz darabos készlet volt már nem elérhető, de utoljára már 25%-kal volt drágább mint én vettem ( :
összesen két modell maradt alzán, az olcsóbb 33e, a drágább 38,5e ft
egy gt 1030-értkoxx
most vittem gariztatni tápot nemrég, az automata rákérdezett csere/javítás/kp vissza aminek örülnék, hát én kp vissza verziónak örülnék ( : meglátjuk, remélem nem csak "beetetés" hogy lehet választani
-
omfgk
veterán
Fel is került pár bányász rig apróra...
Most kéne még egy kis pánik a kis halaktól, aztán Musk félálomban bepötyöghetné twitterre, hogy a crypto az nettó f@szság és talán egy jobb lenne az RTX kártyák elérhetősége.
Nem sokkal, de jobb.
De ezek nélkül gondolom pár nap és vissza fog menni az árfolyam 2k-ra.
-
nexwo
Topikgazda
[link] 🎉$1456 az ETH
-
shteer
titán
kéz alól is pörög a scalping
ezt az RTX 3070-et tegnap vette meg tőlem a hirdető - némileg olcsóbban
-
warcat
veterán
Lehet, hogy nem is baj, hogy nincs már alza kártya?
-
aradebil2
senior tag
válasz
sajti_pajti #1711 üzenetére
mire kijött a cikk már vissza is ment
-
válasz
DeathAdder #1703 üzenetére
A vételár visszautalása az utolsó lépés, javítás->csere->pénz vissza. Persze a jelen piaci helyzetben az a legegyszerűbb nekik ha visszaadják a vételárat.
-
Amerigo57
őstag
válasz
DeathAdder #1703 üzenetére
-
DeathAdder
veterán
válasz
Amerigo57 #1700 üzenetére
Hát hogyne
Először is kérdezés nélkül utalják vissza a termék árát, nem hogy egy olyan hiánycikknél mint a 3080 biztos majd vacakolnak a cseretermékkel, plusz december óta nincs EVGA 3080 alzában, tehát ha cseretermék lenne se 3 év garancia lenne rá.
De látom mostmár kiszerkesztette hogy mától érvényes a gari 3 évig, illetve ez a magyarázkodós szöveg se volt.
Lényeg hogy egyesek valahogy beszerzik alzából a cuccot függetlenül attól hogy a webes felületen egyáltalán nem kapható ¯\_(ツ)_/¯
-
envagyok
veterán
válasz
South Velen #1695 üzenetére
A 1050Ti-vel is bányásznak???
Vagy az mitől lett 40-ből 116k?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest