Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Skynet258

veterán

Elszórakoztattam magam némi undervolt-tal, és kíváncsi voltam a diffire teljesítmény/fogyasztás/hőmérséklet tekintetében. Hátha valakinek hasznos lesz itt a jövőben, szóval gondoltam megosztom. :B
    Az alany egy Palit 5070Ti Gamerock - a körítés igazából mindegy mert most a különféle undervolt-ok viszonylataira voltam csak kíváncsi. Mindent külön külön fotóztam, a log-okat minden bench után nulláztam, így elvileg minden érték jó és egymással összevethető. Az egyszerű átláthatóság kedvéért egymás mellé tettem a adatforrást és egyben fotóztam ki. A bench teljesen hétköznapi módon futott, ment a háttérben böngésző (nem tudom, ~40 lappal, nagy része alszik) is.

Van egy alap beállításunk tehát, amikor kivesszük a dobozból a cuccot és használjuk (illetve csak majdnem, mert itt elfelejtettem a +1000Mhz-es RAM "tuning"-ot szóval azt vegyétek számításba. Mindegyik benchnél ennyi lesz):

Van egy profil 950mV értékkel:

egy másik profil 850mV értékkel:

és egy harmadik profil 800mV értékkel:

Amit egyből le lehet szűrni, hogy az undervolt-tal csak nyer az ember - nem meglepetés, jó ideje már az új OC az Undervolt. Nyerünk sebességben, fogyasztásban, hőmérsékletben, egész egyszerűen szinte kötelező elem. :K
    Van ugye egy szélsőséges profil, látható, hogy ott az alap 2902Mhz-es órajelről leestünk 2452Mhz-re, ezzel buktunk 11fps-t a gyári profilhoz képest (és 15fps-t a legjobb profilhoz képest). Viszont a fogyasztás is csökkent cirka 100W-tal, a maximum hőmérséklet pedig 16 fokkal - ami óriási eltérés, és ha valaki ultra alacsony fogyasztást szeretne akkor sem dől össze az fps száma...

Számomra elég tanulságos kis teszt volt és érdekes így látni egyben a skálázódást a különféle undervolt értékekkel.
    A teszt alapja egyébként ez a beállítás volt, érdemes megnézni azt is (de én kíváncsi voltam nálam hogy változnak a dolgok :B ). Személy szerint a játékok nagy részénél a 950-es beállítást fogom használni, de az MSI Afterburner-rel 5 másodperc alatt gyorsgombokra raktam a többit is, így akár játék közben is lehet váltani.
    Maga a kártya marha jó, az előző Asus 4070Super-em után baromi halk és hűvös. :K
    Remélem hasznos volt! :R

Új hozzászólás Aktív témák