- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
Elszórakoztattam magam némi undervolt-tal, és kíváncsi voltam a diffire teljesítmény/fogyasztás/hőmérséklet tekintetében. Hátha valakinek hasznos lesz itt a jövőben, szóval gondoltam megosztom.
Az alany egy Palit 5070Ti Gamerock - a körítés igazából mindegy mert most a különféle undervolt-ok viszonylataira voltam csak kíváncsi. Mindent külön külön fotóztam, a log-okat minden bench után nulláztam, így elvileg minden érték jó és egymással összevethető. Az egyszerű átláthatóság kedvéért egymás mellé tettem a adatforrást és egyben fotóztam ki. A bench teljesen hétköznapi módon futott, ment a háttérben böngésző (nem tudom, ~40 lappal, nagy része alszik) is.Van egy alap beállításunk tehát, amikor kivesszük a dobozból a cuccot és használjuk (illetve csak majdnem, mert itt elfelejtettem a +1000Mhz-es RAM "tuning"-ot szóval azt vegyétek számításba. Mindegyik benchnél ennyi lesz):
Van egy profil 950mV értékkel:
egy másik profil 850mV értékkel:
és egy harmadik profil 800mV értékkel:
Amit egyből le lehet szűrni, hogy az undervolt-tal csak nyer az ember - nem meglepetés, jó ideje már az új OC az Undervolt. Nyerünk sebességben, fogyasztásban, hőmérsékletben, egész egyszerűen szinte kötelező elem.
Van ugye egy szélsőséges profil, látható, hogy ott az alap 2902Mhz-es órajelről leestünk 2452Mhz-re, ezzel buktunk 11fps-t a gyári profilhoz képest (és 15fps-t a legjobb profilhoz képest). Viszont a fogyasztás is csökkent cirka 100W-tal, a maximum hőmérséklet pedig 16 fokkal - ami óriási eltérés, és ha valaki ultra alacsony fogyasztást szeretne akkor sem dől össze az fps száma...Számomra elég tanulságos kis teszt volt és érdekes így látni egyben a skálázódást a különféle undervolt értékekkel.
A teszt alapja egyébként ez a beállítás volt, érdemes megnézni azt is (de én kíváncsi voltam nálam hogy változnak a dolgok). Személy szerint a játékok nagy részénél a 950-es beállítást fogom használni, de az MSI Afterburner-rel 5 másodperc alatt gyorsgombokra raktam a többit is, így akár játék közben is lehet váltani.
Maga a kártya marha jó, az előző Asus 4070Super-em után baromi halk és hűvös.
Remélem hasznos volt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Mozilla Firefox
- Politika
- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest