- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HyoRemix
csendes tag
válasz Laraxior #9277 üzenetére
Nem a coil whine miatt mondtam, hogy akkor hagyom a gigabyetot, hanem mert sokan nem voltak megelégedve vele. Láttam, hogy a táppal együtt jöhetnek ilyen dolgok, és előre nem is feltétlen tudni, szóval ezzel én pl nem foglalkozom. Persze nem tudni, hogy pont az a kártya, amit az ember kifog, az milyen lesz, de maga a széria azért támpont, hogy láthatóak-e gondok. És sokan írkálnak a gigabyteok gondjairól, nyák, hűtés pl... emiatt gondoltam, hogy ok, VRM nem annyira fontos, és Inno-t javasolta Kamelot, így gondoltam akkor ez jó lehet. De a jött ezután a CW, meg ezer más dolog ezért kérdeztem, hogy leegyszerűsítve jót lesz-e az INNO3D X3 OC 4090, amit 700 alatt meg lehet szerezni ipon-on, és a kövi Zotec is talán 750... szóval jó-e ez az Inno vagy nem?
Asus Maximus VIII Hero, I7-6700k, ASUS ROG Strix GTX 1080, G.Skill 16GB RipJaws V 3200Mhz
-
HyoRemix
csendes tag
válasz pidzse4 #9275 üzenetére
Köszi a tippet, akkor a Gigabytot mellőzöm. Az Inno a legolcsóbb, amit most látok Ipon-on... Normálisan Asus-t vennék, most is az van a rendszerben, de 200ezerrel drágább, mint az Inno, és én nem fogom nagyon tuningolgatni... Ha olcsó lesz a gép, akkor 2 millió lesz... ha drága 2.5 is lehet... kezdem azt gondolni, hogy megérné-e inkább 2-3 évente vmi gyengébbet venni, mint hosszabb távra egy beastet...
Asus Maximus VIII Hero, I7-6700k, ASUS ROG Strix GTX 1080, G.Skill 16GB RipJaws V 3200Mhz
-
HyoRemix
csendes tag
Folyamat írjátok, hogy CW, de mi is az?
-
HyoRemix
csendes tag
válasz boogie84 #9257 üzenetére
Itt is az van, h a Gigabyte faja kártya, csak akkor kijön a tapasztalatok alapján gondolom, h nyák és hűtés gondok lehetnek...
Viszont, ha jól értem a dolgokat, akkor a VRM nem annyira számít, és ha nem akarja az ember túlhajtani, akkor pl az INNO3D X3 OC 4090 egy jó választás, mert elméletileg jó hűtése van és teszi a dolgát rendesen.
-
HyoRemix
csendes tag
-
HyoRemix
csendes tag
-
HyoRemix
csendes tag
Van valakinek esetleg Asus ROG Strix Helios háza? 4090 rendesen benne marad, vagy kell valami merevítést, felfüggesztést, kitámasztást használni?
Esetleg valakinek van vmi infója hogy a Hyperion ház mikor érkezhet? Abban van eleve a nagy VGA-k miatt alátámasztás.Asus Maximus VIII Hero, I7-6700k, ASUS ROG Strix GTX 1080, G.Skill 16GB RipJaws V 3200Mhz
-
HyoRemix
csendes tag
válasz Laraxior #9159 üzenetére
Tudsz esetleg segíteni, hol van teszt x8 és x16-ra? Próbáltam visszakeresni, de nem igazán jött össze :S
Amúgy 3db pcie 4.0 SSD lenne bele, nem pcie 5.0...
Azt mondtad, hogy az alsó kettő SSD helyet a Chipset kezeli, a felső kettőt meg a Processzor. Ha jól értem, akkor a processzor kezeli a GPU lane-t is, viszont a Chipset kéne h kezelje a 2 SSD-t?
Illetve a Chipset éss a Processzor együtt kap ha jól tudom 24 pcie lane-t? Vagy ezzel pl lehet okoskodni, hogy a Procihoz megy mondjuk 1 SSD és 2 a chipsethez?
Még azon gondolkodtam, hogy 3 helyett 2 SSD lenne, és mellé egy HDD... csak ha lehetne akkor már minden SSD lenne, de ki tudja...Asus Maximus VIII Hero, I7-6700k, ASUS ROG Strix GTX 1080, G.Skill 16GB RipJaws V 3200Mhz
-
HyoRemix
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy egy hülye kérdésem van, de nem igazán bírok rájönni a dolgokra. Most tervezem, hogy új gépet veszek, 4090 van tervben, asus rog crosshair x670e hero alaplappal, és mellé még 3db SSD van tervben. Mivel a 4090 pcie 4-es, ezért gondolom mind1, hogy az alaplap pcie 5. Viszont a kérdés, hogy pcie 4 x16-on fog használni a kártya, vag x8-at csak? Normálisan x16 lenne, viszont a 3db SSD miatt ez le feg csökkenni x8-ra? És ha x8 lesz csak, akkor lesz-e jelentősebb teljesítményvesztésem emiatt a grafikai teljesítményben?
Köszi a segítséget előre is!Asus Maximus VIII Hero, I7-6700k, ASUS ROG Strix GTX 1080, G.Skill 16GB RipJaws V 3200Mhz
Új hozzászólás Aktív témák
- RTX 4060oc Pro Art
- Videókártya Támasz - GPU Holder / Állíthatók 62-90, 87-120, 112-170 mm / Több Színben Kérhetők
- GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER AORUS MASTER 16G videokártya - garancia: 2028.10.28.
- ASUS RTX 4080 Super ProArt OC 16 GB - eladva!
- GAINWARD GeForce RTX 4070 SUPER Ghost 12GB GDDR6X ~ 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest