- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
SSJPeter #13718 üzenetére
A PT %-os értéke (max), valamint az ehhez tartozó teljesítményérték kártyánként eltérő lehet, így a 130% jelenthet 300W-ot, de akár 400W-ot is. A te esetedben a gyári max. (120%) 300W-ot jelent (ha az adatlapodon lévő kártyáról van szó). Ez ennek a kártyának lényegében "semmi", simán meg szoktam etetni vele 370-400W-ot. (természetesen kell BIOS mod.....)
Egyébként első körben addig biztonságos, amíg tudod hűteni.
-
SSJPeter
őstag
válasz
SSJPeter #13625 üzenetére
Nos megnéztem, bírná 1400 körül, de hmm meglehetősen meleg a kártya már 1329mhz-n is, ha tartósan ~99% körüli a GPU kihasználtság tuninggal egy idő után 78-79 fokra is felmegy a hőfok, úgyhogy inkább nem erőltetem, jó nekem az alap.
Igaza volt annak, aki azt mondta, hogy ez a 980-ra tervezett hűtő az MSI Gamingnél már gyenge a 980 Ti-re.
Elviszi, de nagy tuning nincs már benne.
A Guru3D tesztjeinek meg nem mindig lehet hinni, mert ott 72 fokot írtak maximális hőmérsékletnek, úgy, hogy a 970-re meg 68 fokot írtak...ebből gondoltam, hogy akkor kb. +4-5 fokkal lesz melegebb, ehelyett +10-el melegebb.Mivel +1 fpst hoz a 750 társkártyaként, annyit még megnézek, hogy ha azt kiszedem alóla hűvösebb lesz-e valamivel.
-
SSJPeter
őstag
válasz
SSJPeter #13502 üzenetére
Na, végre megjött meg a kártyám.
Nyomtam is egy gyors tesztet, ha valakit érdekel megosztom a tapasztalataimat.
Szerencsére úgy tűnik, hogy többé kevésbé tényleg elég neki a i5 4690-es proci, mert Firestrike-ban megvan a 99%-os GPU kihasználtság és Rainbow 6-ben is 96-99%-ot mértem.
A melegedés V-Syncel nem veszélyes, olyan 69-70 fokra állt be nálam és most ráadásul dög meleg van a szobában. V-Sync nélkül 76 fokra is felmegy mondjuk, de V-Syncel játszom amúgy is.
Fogyasztásra csak +87W-al több, mint a 970 amit eddig használtam, ez a különbség is csak V-Sync nélkül jön ki, mert azzal csak +15-20W a többlet.
MSI Gaminget vettem amúgy, ilyen volt a 970-em is, és ez is ugyanúgy 1329mhz-re boostol. A vicces az, hogy 1342-re akarna boostolni, de már 65 foknál throttlingol...
Érdekesség, hogy ez volt első olyan VGA cserém, ahol magamnak kellett újra raknom a drivert, mert valamiért magától nem csinálta meg...Ez alapján az Firestrike eredmény alapján, akkor jól látom, hogy többé kevésbé elég neki a CPU, ugye?
Mások mondjuk +300 ponttal többet is kapnak, de remélem, hogy csak a GPU órajel növelés miatt, mert ez alapon ment.Ja, igen, tuningban mit próbáljak?
Igaz az, hogy ~1400mhz-t kb. mindegyik kártya megy? -
VTom
veterán
válasz
SSJPeter #13453 üzenetére
Lazán megvan vele a 60fps.
Én inkább a magasabb felbontásra mennék, de ha mással is játszol, akkor inkább 1440p, szerintem. 4K-hoz a legtöb játékhoz kevés a 980Ti, de még a 1080 is. 1440p-re viszont pont jó.
(#13457) bombibmw szerintem jól döntöttél, ez már alap 1080 szint, innen max 15%-ot hozna a tuning, azért meg nem érdemes. Majd a 1080Ti.
Dzsuzdzsák góól
"Torkon ragadta valaki, vagy Storckon?"
-
VTom
veterán
válasz
SSJPeter #13446 üzenetére
Mind a kettő
se 1440p-n, se 144Hz-en szerintem nem lesz proci limited, nálam 1080p 60Hz-en jött elő, azt gyakorlatilag röhögve kiszolgáljta a 980Ti.Attól függ, mikkel szoktál játszani, 144Hz szerintem inkább a multisoknak számít, főleg FPS-re, szólóra én inkább 1440p-re mennék,az látványban hoz sokat. Persze van aki máshogy gondolja, ez az én véleményem.
-
VTom
veterán
válasz
SSJPeter #13444 üzenetére
Kicsit pakold meg DSR-rel, és rendben lesz az.
Nálam a 4690K-t 4.4GHz-en járatva megfogta a Division-ben a Ti. Másban viszont nem. GTA V-re szokták még írni a CPU limitet ilyen összeállításban, viszont az már nincs meg, úgyhogy azzal nem játszottam.
Max. spórolsz egy i7-re, ha Ti-t veszel, akkor a VGA-ra úgysem lesz gondod pár évig fullHd-ben.
-
blackx_
csendes tag
válasz
SSJPeter #13179 üzenetére
Én ezt a kártyát javaslom: [link]
Nem azért mert nekem is ilyen vanhanem mert sokkal jobb mint az EVGA Classified, nyugodtan nézz utánna tesztekben. Sokkal hűvösebb és gyárilag is jóval magasabb OC van rajta. Ami azt illeti ez a leggyorsabb gyári OC-s 980Ti. Itt egy teszt róla: [link]
Egyel lentebbi hozzászólásomban láthatod mit megy alapfeszen.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest