- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy Gigabyte 560ti-m. És mostanában elég fura hangot hallok a gépházból. Mégpedig ilyen nagyon halk mintha nyikorgó hang lenne, vagy ciripelő, de nemtudom pontosan megmondani hogy mire hasonlít. Néha jön csak elő, de akkor zavar nagyon engem.
A ventiket kizártam mert vezérlővel az összes házventit leállítottam. És ahogy odarakom a fülem a GPU-hoz mintha onnan jönne. Simán IDLE-be is tehát nem csak játék alatt.
Tapasztalt már valaki ilyet?
Köszönöm
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Hát kivagyok ettől az nvidia drivertől
Jelenleg a 301.42-es driver van fent. Tálcán rámegyek jobb klikkel nvidia vezérlőpultra, és kifagy a driver.
Start menüből megnyílik az nvidia vezérlőpult, rámegyek arra hogy frissítés keresése erre ezt dobja be.
Microsoft Visual C++ Runtime Library
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support team for more information.
Miért fagyhat ki szerintetek a driver?
Köszönöm a segítséget előre is
-
jozsi252
veterán
Na nálam meg fura módon az a helyzet van hogy, nagyon halk. Tehát alapjáraton nemis hallom, terhelésnél meg a kártya még nemvolt 70 fok fölött, sőt 60-nál megszokott állni a hőfok. És nincs hangja, pedig emel a ventin már. Persze amikor 70 fokos volt akkor megjött egy picit a hangja, de egyátalán nem vészesen. A házba 20-as ventik vannak, annak is van hangja, maxon pörgetve, szóval lehet valamennyire elnyomja.
De a háznak elég jó a szellőzése így 60 alatt tudom tartani a hőfokot.
Most pl, hogy netezek, zenét hallgatok, filmezek esetleg, 38 foknál megáll a hőfok. És 40%-on pörög, ami az álltalad említett 1900as fordulat.
-
jozsi252
veterán
válasz
Faterkam #9267 üzenetére
Hát azért nagyon sokat számít maga a gpu. Mivel ugye 560 ti meg 560ti között is van különbség, főként aközött hogy a gyártók milyen hűtést alkalmaznak.
Nem mellesleg a másik dolog ugye hogy mekkora házba van benne, milyen hűtése van a háznak.. és még lehetne sorolni.
Idle-be most lement 36 ra. Szóval jó ez. load-ba meg 60 fok megse kottyan ennek a kártyának.
-
jozsi252
veterán
Gigabyte GTX 560ti van nekem. Azlenne a kérdésem hogy érdemes lenne-e frissíteni a bios-t?
-
jozsi252
veterán
Érdemes amúgy visszaküldeni a giga 560ti-t TDR hibával? Van rá esély hogy kapok egy újat?
-
jozsi252
veterán
Azért a gigának az 560ti kártyája is nagyon jò ùgygondolom. A sima oc-s ami 900 mhz-en megy. Hangja se nagyon van terhelés alatt. Egyátalán nemis melegszik. Szòval jò kártya.
-
jozsi252
veterán
Gigabyte oc 560ti-hez honnan jobb ha leszedem a drivert? az nvidia oldaláról vagy a gigabyte oldaláról?
-
jozsi252
veterán
válasz
pmheros #3183 üzenetére
A gyártót jelen esetben az nvidiára értem, illetve ati-ra aki a másik tábort erősíti, ezek továbbadják az álltala megtervezett gpu-t. Amikből az álltalam említett "neves" gyártók csinálnak ref kártyát, amiket ők átalakítanak tunigolnak, amik nem referencia kártyák lesznek mivel más hűtéssel bírnak, más gpu órajellel, illetve stb.
Sry de télleg rosszul fogalmaztam meg előző hszembe magam.
Arra értettem hogy mivel három gpu gyártó van az amd nvidia illetve intel, ezek adják tovább az alap gpu-t erre értettem én, és a gyártók ebből megcsinálják a referencia kártyát, amik alap dolgokkal bírnak. Ha átalakítják akkor már nem referenciák lesznek más hűtés meg stb ahogy írtam.
-
jozsi252
veterán
válasz
Ultrazord #3179 üzenetére
Referencia kártya azt jelenti hogy a gyártó megcsinálja, a tök alap kártyát, alap mhz-el és alap hűtéssel ami általában eléggé hangos
. És ezt adja tovább a neves gyártóknak mint az álltalad említett is, palit sparkle zotac asus gigabyte evga és még sorolhatnám.
És ezek a cégek átépítik egy kicsit, raknak rá speckó hűtést, mint pl gigának a windforce illetve kártyától függően húzzák a gpu órajelét, itt akár 150-200mhz-et is rárakhatnak plusszba a referencia kártyához képest.
Naggyából ennyit jelent hogy mi az a ref kártya.
-
jozsi252
veterán
válasz
rumkola #3170 üzenetére
Nekem is az előző egy 4870 es volt, és idle 42+-2 fok volt, load meg hát 65-70 ig felment simán. Ahhoz képest hogy a 560 asom 27 fok környékén van idle load meg 50 ig megy fel szép, jó ez a windforce hűtés a gigának nagyon, bár 6870 et akartam venni ott is windforce van 3 ventis, bár nemhiszem hogy a hőfokok jobbak lettek volna idle-be max load nál lehett volna észrevenni pár fok különbséget.
Bár megkell mondjam eléggé elvan baszva a gigának amit vettem az 560 ti oc 900mhz verzsönnek a venti szabályzása, mivel 40% on pörög és így 1860rpm ami nagyon fölösleges, bár hangja nincsen de elég lenne szerintem ha 1200 at forogna, Afterburnerrel is a min 40% volt lejjebb nemis tudtam venni, maximum szerintem bios cserével lehetne.
-
jozsi252
veterán
Ahhoz képest hogy a régebbi kártyák amiken passzív hűtés volt, azok alapból nemhogy 30 de jó ha 50 fok alatt voltak, így szerintem nincs okunk panaszra hogy egyik kártya 5 fokkal hűvösebb a másiktól, elvégre arra vannak tervezve hogy 70-80 fokot is kikell simán bírniuk.
-
jozsi252
veterán
válasz
Gabesz144 #3151 üzenetére
Csatlakozom nekem meg gigabyte van, idle 25-27 és 60 fokra még nem ment fel sohasem, igaz egy haf922 be van jó a szellőzés de akkoris. 80-90 fokra elnem tudom képzelni hogy mehet fel a kártyád frame>24 (#3149), szerintem vidd vissza hogy nézzék meg, amúgy egy újrapasztázás sokat segítene rajta az tuti.
-
jozsi252
veterán
Szerény véleményem szerint, corsair tápot vegyetek. Nemolyan rég jött ki a gaming széria, pl a 600w-os 20k körül van 1db 12v - os ága van amin 576w-t tud leadni, ami több mint elég a 560ti-nek, de ez elég jó táp, elég jó áron. És nemkell az ágakkal szenvedni mivel csak 1 van.
Nekem kb 1.5 éve van meg a vx450-em és megse kottyan neki az i5 2500 meg 560ti pedig furmark meg cpu stress test is ment közben, és nem emelkedett meg a hangja sem, viszont ez seasonic belsős ami egyik legjobb. Az újak már cwt belsősek, de ezek is jók nagyon.
-
jozsi252
veterán
próbáld meg úgy bekötni hogy, gondolom van rajta alapból 1 pci-e 6 pines csati azt dugd rá a gpu-ra, majd nézd meg hogy melyik ágat dugtad rá, ha sárga színű akkor nyilvánvaló hogy a 2 molex - 6 pines átalakítót a sárga/fekete 4 pines tápcsatikba dugd bele. De valószinű hogy a táp régi, és már nembír leadni akkora teljesítényt amennyire szüksége lenne a kártyának illetve a komplett gépnek.
-
jozsi252
veterán
n.e.o.one
-+12V1: 16A
-+12V2: 17A2 12v os ága van neki ilyen teljesítménnyel.
biztos hogy nem 1 ágra van rákötve a videókártya?
-
jozsi252
veterán
Gigát vettem énis és teljes mértékben megvagyok vele elégedve. Mind hőfokra mind hangra illetve teljesítményre is jól teljesít. benchmark alatt se tudtam felvinni 60 fok fölé, igaz haf922 be van jó a szellőzése nagyon de gondolom egy sima házba se menne fel nagyon.
2500-3000 körül van hangja de annyira úgyse fog szerintem felgyorsulni mivel a benchmarkok alatt is a max 2500 volt. Húzni 950 ig próbáltam, jól teljesít nemnagyon lehet megizzasztani.
Elején volt source-ba egy kis ciripelés süvítés féleség de szerencsére már estére elmúlt ez a hang.
Illetve nem utolsó azsem hogy idle-ben 51/135 mhz ami nagyon jó hatással van a fogyasztásra, illetve látom neked is sandy van, 60-70w körül fogyasztást mértem idle-be ami hát kevés
-
jozsi252
veterán
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lenne egy olyan gondom hogy a gpu-m csak x8 rendszerbusz sebességen megy, akármit csinálok nem tudom elindítani x16 ba, és az lenne a kérdésem hogy akinek 560ti-je van, nem-e lenne rá lehetőség hogy valakinél kipróbáljam hogy nála mennyin megy, nekem nincs ismerettségi körömbe olyan akinek ilyen kártyája lenne. Csak kiszeretném zárni hogy a gpu szar nem pedig az alaplap.
Aki tudna segíteni küldjön már 1 pm-et vagy írjon ide a topicba, jólenne Pest vagy pest környéki ember tudna segíteni.
-
jozsi252
veterán
És még egy utolsó dolog lenne akartam tesztelni a kártyát unigine heaven 2.5 el erre install közbe ezt írja ki, rámegyek hogy kihagyás indítom a progit majd run és fekete képernyő majd hibával kilép. Mi lehet ez szerintetek?
[link]Illetve felraktam alien vs predator benchmarkot erre meg ez jön ki
mi a fene miatt lehet ez?
-
jozsi252
veterán
válasz
Gabesz144 #2852 üzenetére
Furcsa módon állítgattam ezt a gpuobservert és az órajelet nem jelzi ki, raktam fel egy másik widgetet GPU meter néven ottis gpu clock 0mhz memory clock meg 324 mhz jelenleg ezt nem nagyon értem na mindegy, másik dolog hogy alul kiírja hogy
PCI Expressz x8 ennek nem x16 nak kellene lenni?
-
jozsi252
veterán
Mégvalami, a venti szabályzása hogy megy? gigabyte 2 ventis-t vettem 900mhz-es verzió. csakmert 1860 körül forognak a ventik és a gpu 27 fokos, ami hát kevés, nemlenne baj ha több lenne csak mittomén ne forogjon ennyit. lejjebb lehet valahogy szerintetek venni vagy nemnagyon van rá lehetőség? a kártya szabályozza teljes mértékben a ventiket?
Másik biost nemakarok rárakni, vagy csak azzal lehet megoldani?
-
jozsi252
veterán
sziasztok
Tudtok mondani egy widget-et ami kijelzi hogy mekkora órajelen fut a 560-am meg venti fordulat?
-
jozsi252
veterán
sziasztok
i5 2500 hoz 4gb ram ddr3 1333 meg ud3 -as lap illetve 560ti -m lesz elég szerintetek a vx450 vagy jobblenne egy nagyobb?
-
jozsi252
veterán
sziasztok
560ti-hez ez a driver a legújabb, jólenne szerintetek?
Version:
270.61 WHQL
Release Date:2011.04.18
vagy szerintetek más driverrel jobblenne vagy ezzel tökéletesen rendben van minden?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- ASUS RX 6800 16GB GDDR6 TUF GAMING OC - Dobozos, Újszerű - Eladó!
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest