- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabozsolt87
tag
-
szabozsolt87
tag
válasz
Corsa02 #2676 üzenetére
Állítottam be egyedi FAN profilt ami a zero fan speed rovására megy. Cs GO-t próbáltam ott 65-72 fok között ugrál, de beállítottam, hogy ezen a hőfokon még csak 60% pörög így nem hangos, de egy komolyan játéknál bővel 70 fok fölé ugrik rögtön az elején nem 10 perc után.
Nekem gyanús az is, hogy a pasztám csont száraz és mivel a hőleadás gyatra itt a hűtőnek már dolgoznia kell betyár módon.
-
szabozsolt87
tag
válasz
Corsa02 #2674 üzenetére
Nos eltávolítottam minden VGA-val kapcsolatos drivert és szoftvert. Feltettem egy 2020-as drivert, hogy lássuk mi történik itt még afterburner nincs fent csak az nVidia driver. Itt viszont annyival változik a dolog, hogy felpörög és nem is akar leállni csak mikor kiléptem a játékból.
https://drive.google.com/file/d/1-43D2RUdcK0w3AMJoiNyMGzros1JrLJL/view?usp=sharing
-
-
szabozsolt87
tag
-
válasz
Corsa02 #2657 üzenetére
Tudtommal a bányászkártyákat állítják be tipikusan úgy, hogy folyamatosan menjen a ventijük, és ne álljon le a bányában... szóval ez mókolt BIOS lehet.
Ez a kártya baromi hűvös + halk kellene, hogy legyen.
TPU tesztben így néz ki az OC-zett GPU-Z képmentése: -
.LnB
titán
válasz
Corsa02 #2571 üzenetére
Amit veszek, az garis még novemberig. Szóval nem terveztem újrapasztázni rögtön.
AxBattler
FullHD-ban lesz használva. És konkrétan a BeamNG.drive játékra kell a gyerkőcnek.Nyilván más is ki lesz próbálva, ha már van. Bár igazából azt se tudom, hogy ma mire elég egy 1070-es VGA.
Van PS5 és Series X itthon, ezért hónapokig hadakoztam ez ellen, a VGA vásárlás ellen. De van pénze, mi meg kicsit hozzá pótolunk. És ez a Teardown érdekli még, de az elvileg elég húzós gépigényű, mert a fizikát számolja erőteljesen. És egy i5 6600 as CPU lesz mellette.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Corsa02 #2521 üzenetére
Koszi 🙂
XS Ventus gddr6 memoriaval. Igazabol lehetne alacsonyabb, ha teljesen levennem a haz elolapjat. Kicsit rossz haz ez, hogy gyarilag zart az eleje. Amugy felraktam az elejére porszuroket, szoval akar lebis szedhetnek az elolapi plexit, de ugy nem szep. Igy légréssel, sokkal tobb levego jut be, hofokban is latszik.Gondolom jatektol is fugg, mert nem minden jatek veszi annyira igenybe a kartyat.
-
Zamma
őstag
válasz
Corsa02 #2481 üzenetére
A Müszi? Hát az egy legenda! Azon túl egy Fenominális teklám a 80-as évekből... bár mindmáig sokan találgatnak az értelme felől...
[link]
A leírását és az első kommenteket érdemes elolvasni...
Mivel a videó rossz minőségű megemlítem hogy a hang csettintés akar lenni és az illető pöszén mondja az „sz” hangot.
Az egyedüli szóban ami igen hangsúlyosan hangzik el a reklámban!Mindenki erről beszélt akkoriban... bár senki sem tudta hogy mit reklámoz...
...viszont többen átvitt értelemben - hogy legyen valamicske értelme és ezzel feloldva a megnemértett zsenialitás okozta traumát - a csettintés és a „Köszi!” kapcsolatát vélték többen felfedezni..
Ebbéli értelmet katarzisént kibotva ennek a csiszolatlan gyémántnak a világnak a világosságra egyedül vezető és végső lehetőségeként. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Corsa02 #2437 üzenetére
Köszi, hogy megnézted. Legújabb driverem van fent.
Ez biztos, hogy valamilyen driver vagy windows biszbasz, mert 1440p60fps videónál sem kell neki 1620MHz, még akkor sem ha 240Hz-en üzemel a monitor.
Hmm... most újra megnéztem. Tényleg lehet a képfrissítéssel van összefüggésben. 60Hz-en is felugrik 1620MHz-re, viszont kb 2-4másodperc múlva visszaesik idle 139MHz-re.
Milyen keresőszavakkal keressek rá a Geforce fórumon? Az a fórum nekem nagy katyvasznak tűnik... -
-
csibe1
addikt
válasz
Corsa02 #2402 üzenetére
Az úgy azért elég magas hőfok volt, én se lettem volna boldog ha 85 fokon jár a videókártyám; főleg a mostani ólommentes forrasztásokkal.
Nekem egy Colorful 1660S van, MW2019 közben 61-65 fok, a Cold War alatt 71-75 fok és állandóan teker a venti, jóval hangosabb az MW2019-hez képest.
Sokat nem játszottam a Cold War-al, mert nem jött be; de fura volt a ventik nagyobb zaja, nem tudom miért pörgött annyira.
Alapjáraton 37-38 fok a kártya. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Corsa02 #2404 üzenetére
Azért ezzel tudnék vitatkozni.
Nekem most 28-34% fölé nem megy és hallani.
Hozzáteszem idle néma a gépem. Persze nem hangos 43%-on sem, csak én kifejezetten érzékeny vagyok erre.
A 85 fok és a hozzáállásuk tényleg gáz. Nálam ilyen volt gyárilag, érdemes gpu-z minden értékét összehasonlítani. Ez még a pasztázás előtti állapot egyébként alulfeszeléssel. [link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
Corsa02 #2402 üzenetére
Mivel sajnos ez a topik kissé kihalt, ide fel se tettem az eredményt.
Idézem magamtól, 2 hete pasztáztam újra a 1660S Gaming X-et."Én pár napja pasztáztam újra a kártyám, amit undervoltolni kellett, mert baromira melegedett a Gaming X hűtés ellenére. Marha szar volt a gyári pasztázás. Korábban 0.787V - 1800MHz GPU mellett 60-65 fok volt 1200rpm-en, most 0.950V ~ 2100MHz mellett szénné húzva 60 fok körül megáll kisebb fordulaton.
Az undervolt is rengeteget számított, korábban raktam fel talán ide is képeket, de így nagyon extra. Ha marad 0.787V-on kisebb órajelen 50-55 fok max terhelésen.Mindezt a kis ITX szintű házamban, aminek elvileg rossz a szellőzése."
Hasonló volt a helyzet nálam is. A maradék garanciát buktam, de nem érdekel. -
mcs
veterán
válasz
Corsa02 #2364 üzenetére
Gigabyteból egy frissen bontott GTX 1050 és használtan a 3 gigás Windforce 1060 ventijei szenvedtek a tipikus Gigás zörgéssel. Asusból egy úgyszintén frissen bontott 1660 Super Dual Evo Advanced ventijei kattogtak, majd bizonyos fordulaton be is rezonáltak erősen. MSiből most ez az első olyan példányom, ami már fiatalon újrapasztázásra szorult.
-
-
mcs
veterán
válasz
Corsa02 #2347 üzenetére
Azért abban bízok én is, hogy nem csak pár napig tart a csoda.
Fura, hogy eleinte a gyári paszta is jól teszi a dolgát, aztán néhány hónap múlva rohamosan veszíti el a hővezetési képességét. Túlzó mennyiségben is volt rákenve, és ennyire sűrű állagú még a Giga kártyákon se szokott lenni. -
mcs
veterán
válasz
Corsa02 #2344 üzenetére
Valamilyen sűrű állagú vacak volt rákenve és nagy mennyiségben úgy, hogy a gpu körüli ellenállásokra is ráterült, bár onnan a biztonság kedvéért inkább nem pucoltam le, nehogy véletlenül zárlatot okozzak.
Hamarosan megnézem, hogy zárt oldallappal mit produkál, mert levett lappal 65 fok fölé nem ment Valley-t futtatva. Délben a 80at is bökdöste a gyári szutyokkal, pedig már elmúlt a nyári kánikula. -
Sipoka
csendes tag
válasz
Corsa02 #2239 üzenetére
Jah erről van szó kinek mi az igénye.
És igen kell pár profil, mert sok játék simán eldöcög 1500 Mhz-en 0.700-on ha meg nem nyúlsz bele simán pörgetné max-on a kártyát a semmiért...
Én csak simán nem szeretném, hogy OC miatt hamarabb kelljen nyugdíjazni a kártyát, mert amilyen felárral lehet most venni vga-t...És szerintem nem is nagyon fog javulni a helyzet... -
Sipoka
csendes tag
válasz
Corsa02 #2230 üzenetére
Fogyasztást elfelejtettem bekapcsolni, de kb. 30-40 watt a különbség a kettő között a hőmérsékletet meg látod és cserében kapsz max. 3 fps-t átlag.Valahogy nem érzem jónak az "ár-érték" arányt, ezért nem húzom én se a kártyát.
Viszont úgy tűnik, hogy játéktól is függ mennyire lehet alulfeszelni. Nioh 2 alatt készültek a képek, más játék alatt 0.868-on már rég elhasalt volna.Fura ez...Bár ha tippelnem kéne akkor azt mondanám játéktól függ, hogy milyen számításokat kér a kártyától ezért lehet, hogy Nioh alatt alacsonyabb feszen is elmegy... -
Corsa02
őstag
válasz
Corsa02 #1818 üzenetére
Sziasztok!
Megérkezett a MSI GTX1660TI Gaming X 6GB.
Eddig nagyon jók a tapasztalataim vele, az 1050Ti-hez képest ég és földNagyon szépen is megy, már alap órajeleken is. Egy kicsit húztam rajta próbából, lehet hagyom is majd, a végleteket nem feszegettem, GPU: +130Mhz, Mem: +800Mhz.
Így már szépen 2Ghz fölés Boostol és játékok alatt is 2070Mhz-en tarja (Max:2115Mhz), és így sem melegebb mint 65 fok. Egyelőre hagyom ezt a beállítást és tesztelem még pár napig.Néhány Benchmark eredmény:
-
lenoma
aktív tag
válasz
Corsa02 #1804 üzenetére
Igazuk lehet, de meg kell nézni a feltételeket hozzá, hogy mikor kevés a 6Gb:
- Néhány év múlva
- fHD felbontás felett
- néhány optimalizálatlan játéknál maxra húzva
- RTX on
- 60Hz-60FPS felettA linkelt cikkben van egy kép, hogy mire elég a 6Gb a jelenben:
Egy mostani 6GB-os új vagy használt de garanciális kártyát 1-1,5év múlva lehet majd cserélni ráfizetéssel a következő generáció középkategóriás 8Gb-os kártyáira, addig pedig jó a 6Gb is fHD 60FPS-re simán.
-
lenoma
aktív tag
válasz
Corsa02 #1801 üzenetére
Nekem is MSI 1660 Super Gaminx X kártyám van de én egy 1060 3GB-ot cseréltem le és alig kellett ráfizetnem, mert a cserekártyát garanciában levásárolhattam teljes áron.
A hűtője is Super, ráadásul az MSI 2060 Gaming X 8Gb kártyán is ez van az pedig többet fogyaszt.
Arra figyelj, hogy a nyák mindkét oldalán lévő backplate jól végzi a dolgát, szépen melegszik és a kártya fölé sok hőt visz amit el kell szállítani légáramlattal. Vagy a CPU léghűtésével, vagy vízhűtés esetén házhűtéssel, különben melegszik a kártya ami amúgy nálam gyakran 60C alatt megy játék alatt FanStop módban.
Amúgy kipróbáltam az OC-t rajta és simán megy 1530 helyett 1700 Mhz-et és akkor 2Ghz fölött van a Boost és csak néhány fokkal melegebb.
fHD maxra húzva a legtöbb játékot stabilan viszi 60FPS-el, talán a Metro Exodus és egy régebbi openGL-es Wofenstein-t kellett űberről ultrára visszavenni, hogy ne essen 60 FPS alá.
A Ti kártyákat vezetik ki, már nem gyártják, mert az 1660 Super utolérte teljesítményben és olcsóbb gyártani. -
PlayMax
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest