-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz FuRiONight #11274 üzenetére
"melegebb nyári napokon klíma mellett" tehát teljesen mindegy, hogy milyen évszakban
-
Laraxior
titán
válasz FuRiONight #10942 üzenetére
Természetesen. Holnap érkezik, majd mellékelek fotót is, persze a másik topikban, nem itt. Ez az a blokk egyébként.
Jones965 is ajánlotta, állítólag a Titan X-en magasabb órajelet ért el ezzel, minta sima FC blokkal. [link]
Azt hittem egy sima blokk lehűti a GPU-t, de tévedtem, ezért a késés, sebaj, holnap kész a rendszer.
A feteken és a ramokon pedig hűtőbordák vannak. Nem sok olyan VGAm volt ami hosszabb ideig nálam maradt volna és ne került volna rá víz. Amivel hosszabb távra tervezek azokra mind dobok egy GPU blokkot.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Fr3eWar
őstag
válasz FuRiONight #10880 üzenetére
Az átlag nem ref ventimegállítós kártya gyári ventiprofilja 60 fokig nem kapcsolja be a ventit. Gondolom akkor egyedi profilt használsz.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz FuRiONight #10823 üzenetére
Hol vetted, illetve hol cserélték ki?
-
s912
aktív tag
válasz FuRiONight #10806 üzenetére
Léghűtéssel, 60%-os ventivel megy a kártyám 56 fokon. Kinek a pap, kinek a "víz" És akkor még az akasa házhűtőket be sem kapcsoltam..
-
Amilo02
aktív tag
válasz FuRiONight #10802 üzenetére
Igen, szerintem is nagyon jó kártya. Az MSI kb. 30-40k val olcsóbb...
-
Amilo02
aktív tag
válasz FuRiONight #10791 üzenetére
Amennyire tudom az msi-ben a kártyán is van egy venti, és az alap órajelei alacsonyabbak a gigával szemben. Egyébként nem ismerem...
gollo91: 330 volt magyar garival.
Boost: 1936 MHz / Base: 1784 MHz in OC mode
Boost: 1898 MHz / Base: 1759 MHz in Gaming mode[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FuRiONight #10791 üzenetére
Nekem 2db Seahawk megy SLI-ben, hasonló eredménnyel. 2100 fölé pörög, de a hőmérséklet sosem volt 55-60-nál több, pedig kapott ár egy órányi Heavent is... A 3DMarkokat kiröhögi, mégcsak langyos se lesz... :
-
Lotus_Omega
tag
válasz FuRiONight #10706 üzenetére
Arra figyeljetek oda hogy ha tobb monitorozo sw fut 1xre az osszezavarhatja a kartya szenzorait.
Es ugye a gyari sw mar egy aki monitoroz, az AB mar a masodik.
Nekem olyan is volt az elozo kartyammal hogy ki be kapcsolgatta a ventit ha futott a HW Monitor.
Ami meg idegesitobb mint egy hangos venti mert azt nem lehet megszokni...//Z390 AORUS MASTER//9900k@4.8//2x16GB BALLISTIX@3.5//RTX 4070TI//
-
Tomassy00
senior tag
válasz FuRiONight #10686 üzenetére
Próbáltad másik számítógépben? Vidd el haverhoz vagy rokonhoz, hátha...
Nem tudom honnan van a kártya de ha nem telt még le a 14 nap, akkor talán vissza vihetnéd, és hozhatál helyette más gyártótól.[ Szerkesztve ]
-
s912
aktív tag
válasz FuRiONight #10706 üzenetére
ha jól értettem, az a baj, hogy hangos a venti, ugye?
tegnap szereltem be én is ugyanilyet VGA-t (evga 1080 ftw) és tény, hogy 90-100%-os ventik mellett "szél" hangja van Mindenesetre engem nem zavar. Inkább tartsa hűvösen a kártyát.. Persze Neked ez nem megoldás -
ScomComputer
veterán
válasz FuRiONight #10704 üzenetére
Az msi afterburner-el,próbáld meg a ventit szabályozni,ha azzal működik,akkor valami gond van a bios-al,de közben figyeld a hőfokot is,mert láttam már olyat,hogy felugrott a hőfok 1-2mp-re és ezzel felugrott a venti fordulat is,utána meg vissza...
Nem olvastam el a kommenteket csak a videódat láttam..erre reagáltam...
[ Szerkesztve ]
-
s912
aktív tag
válasz FuRiONight #10704 üzenetére
Itt nem oldódott meg végül?
-
T_Oroboroz
csendes tag
Bár ritkábban, mint a feltöltött videóban, de nálam is jelentkezett ez a hiba az FTW-nél. Ment vissza gariba, mondjuk nem emiatt.
-
mlinus
őstag
válasz FuRiONight #10688 üzenetére
akkor szerintem gari
(#10690) az MSI picit halkabb. Húzhatóságra lottó, szóval nincs garancia - viszont az Asus magasabb órajelet garantál. Mindkettő jó, nálam volt mindkettő 1080-ból. Én az olcsóbbat venném
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
próbáltál fix fordulatot beállítani a ventinek?
-
AdluAn
tag
válasz FuRiONight #10517 üzenetére
Tuti szoftver hiba lesz. Nekem is ilyenem van és tökéletesen működik
-
Venyera7
senior tag
Nékem is ilyen van, mennyi a boost?
-
KAMELOT
titán
Szerintem is driver install újból és AB-t ne instaláld fel. Helyette inkább használd az EVGA precision X progit.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
killer095
őstag
Ez nem susogás, ha nem fullra pörgeti a ventillátort valamiért csóró, szerintem össszeakadt valamivel az AB, első körben egy driver ujrainstallt tennék
ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
Sz.Miki
őstag
válasz FuRiONight #10049 üzenetére
Én egy hete nyúzom, nem kis megelégedettséggel!
Gratulálok -
Fr3eWar
őstag
válasz FuRiONight #9914 üzenetére
Én is agyaltam ezen, és mivel mindig mindenben próbálok biztosra menni, így az 1070-est is iponnál vettem meg, ami kerek 6ezer forinttal került így többe nekem. Mivel az aqua ingyen küldte volna pikpakra (-2500) és alapból olcsóbb náluk (-3500). De az EVGA oldalán hivatalos viszonteladóként magyar boltok közül egyedül az Ipon van, így nem kockáztattam. Valószínű élni fogok az upgrade lehetőséggel is, és mondjuk 2-2,5 hónap múlva felcseréltetem egy 1080-asra.
-
törölt tag
válasz FuRiONight #9914 üzenetére
Csak akkor kell kiküldened, ha nem akarod itthon gariztatni, ez egy plusz szolgáltatás, ha az itteni kiskernél van rá gari, akkor vidd ide ( ha hetekig akarod szivatni magad )
-
Sz.Miki
őstag
válasz FuRiONight #9785 üzenetére
Igen 120%
-
Sz.Miki
őstag
válasz FuRiONight #9771 üzenetére
Nálam 110%-os tdp limitre kitolva 1990Mhz-ig boostol és szépen tarja is ezt az értéket.
Jobban nem fogom húzni, így is bőven elegendő ez a sebesség mindenhez. -
kistocso
tag
válasz FuRiONight #9673 üzenetére
gigabyte!!!!!!!!
csak isA gyorsabb ügyintézés miatt keress telefonon: 06703190901
-
Dr. Akula
félisten
Minél nagyobb propelleres legyen, azt nem kell akkora fordulatszámon pörgetni, így halkabb. Az MSI pl. biztos ilyen, a többit meg kell nézni.
-
Erdei88
veterán
Esetleg Gainward?
-
Sz.Miki
őstag
Én az első kettőre szavazok!
Talán az msi egy kicsit hűvösebb, de nekem az evga által nyújtott szolgáltatások többet érnek mint az a -2, 3 Celsius fok.
Az evga design nekem jobban bejön, de ez már egyéni vélemény.Sokáig asus-t szerettem volna, mivel eddig mindig asus kártyáim voltak, de amit a hűtős alatt láttam "memóriák hűtése címen" az hanyagságra vall, ráadásul még túlárazott is.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz FuRiONight #9622 üzenetére
"Kártyát amúgy direktben EVGA-tól rendeltem, mert itthon akkor egy darab nem volt sehol, plusz végignézve az itthoni árakat, onnan a legolcsóbb megvenni még úgy is, ha a szállítást is beleveszed... Németektől indítják, nekem a rendelés utáni 3. napon itt volt."
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Hubba12
senior tag
-
Tomassy00
senior tag
válasz FuRiONight #9484 üzenetére
Nekem 1070 AMP Extreme van, Más fajta 1070 kártyám nem volt még csak ez, de annyit mondhatok hogy jól tuningolható ( már amit ki lehet hozni egy pascal-os 1070-ből ) és hűvös A tuningról csak annyit hogy Pascal-nál totál felesleges a tuning, teljesítménybelileg észre sem lehet venni játékoknál, csak melegebb tőle a kártya. Benchmarkokban kapsz több pontot ha meghúzod...
-
deicide
veterán
válasz FuRiONight #9486 üzenetére
Én nem felárnak hívnám, inkább megjelentek az első szürke árak a kínálatban. A hivatalos ára a Gainwardnak kb ugyanannyi lenne, mint az MSI-é. Vásárlói szempontból nyilván mindegy, olcsó legyen, aztán kész.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz FuRiONight #9486 üzenetére
Igen, bennem is most kételyeket szabadított fel, hogy ilyen jó áron egy jó custom kártya, vagy a mindenki által dicsért MSI 20-al többért.
„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
slick-adam
aktív tag
válasz FuRiONight #9481 üzenetére
2000-2150MHz
amit a szerencsekerek dob
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
Dr. Akula
félisten
válasz FuRiONight #9481 üzenetére
Ilyet meg se próbálnék rajta. Egyrészt kánikula + tetőtér, másrészt a PH-s tesztben is ezzel bukott el az Asus: annyira túl van húzva gyárilag hogy hamar vissza is vesz a beállított órajelekből. Az MSI meg pont azért nyert mert nincs ennyire széttuningolva, viszont jobb a hűtése. Ezzel pont ezt teszed tönkre. Lehet hogy a 3Dmark még gyorsan lefut tuning órajelen mielőtt szétizzadna, de folyamatos terhelés alatt már csak bukó van.
-
SSJPeter
őstag
válasz FuRiONight #9475 üzenetére
MSI Gaming X.
Sokaknak van itt a topicban (nekem is) és mindenki csak dícséri.
Nem emlékszem, hogy panasz lett volna rá.
Jól sikerült kártya.
Jó, a kinézetét szokták néha leszólni, de azt meg ki nem...le...
Nem véletlen, hogy az fogy el először a boltokból és nem az ASUS...[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz FuRiONight #9468 üzenetére
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
pohár
félisten
válasz FuRiONight #9434 üzenetére
pedig van az, de majd nézek neked holnap készletdt
arra emlékszem, hogy majdnem 100db Asus Turbo volt készleten ma, csak sajnos ez a saját mókuskerekes megoldás
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
salvation
aktív tag
válasz FuRiONight #9434 üzenetére
Nekem nagyon bejött semmi hangja jó a hömérséklet is az elöbbi hsz-ben irtam
http://phmegbizhatosag.atw.hu/