- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BandiHUN
veterán
válasz
lakac11 #3546 üzenetére
ugyanúgy 12V,csak másfelől megy be és más a lehetőség,de az áramot nem kéri el,ha nem kell.Viszont ott kell bevezetni.Semmiféle eltérést nem jelent alapesetben a csati.Sőt,lehet amúgy sem,végülis nekem is OC karim van csati nélkül...de adott esetben GPU függő is a tuning,semmi garancia semmire,akár alázhat is egy jól sikerült tápcsatimentes egy tápcsatist.Meghát ugye akinek tényleg nagyobb tunning kell,az tényleg dobjon rá egy 1060-ra,az érdemi előrelépés.Pont az a jó ebben a kis kariban,hogy hideg,nem kér sokat és egész jól megy mindegyik.Ami plusz van,az fingreszelés is,meg árban is kifizetett,sőt...nem éri meg,csak stathuszárnak.
-
-
dugo_
veterán
válasz
lakac11 #3542 üzenetére
Ha van rajta külön betáp, akkor be kell csatlakoztatni mindenképpen, különben nem indul el.
Tuningolni bármelyiket lehet, de míg a tápcsatisok meg tudják tartani a 2000MHz körüli boost-ot, addig az anélküliek megállnak 1850 körül, mert TDP korlátba ütköznek.
Azt hiszem a Windforce a legolcsóbb 6 pines félpasszív 1050Ti. Ott van még drágábban a G1, Asus Strix, MSI Gaming még, szintén külön betáppal.
-
lakac11
csendes tag
Sziasztok!
Többen ajánlottátok már a Gigabyte D5-ös kártyáját, ami kis mérete és félpasszív hűtése miatt nekem is szimpatikus, de laikusként úgy gondolom, hogy a két ventilátoros kártyák megbízhatóbbak, hűvösebbek. Meglehetősen zárt a számítógépházam , ezért fontos lenne, hogy ne fűtsem föl, de a csendes működés is lényeges szempont nálam.
Ha esetleg csak olyan 1050Ti-t tudnék vásárolni amit tuningolni is lehet (pl. Gigabyte Windforce OC) de én nem szeretném tuningolni, akkor az ilyen kártyákon lévő pótttápot be sem kell kötnöm?
Üdv. lakac. -
BandiHUN
veterán
válasz
kisza25 #3539 üzenetére
Énnekem is ma jött meg...reménykedik a fene a BF-ben.Arról nem is beszélve,hogy ígyis voltak már akciók,1 hetet kellett várnom az Asuskára...az egész BF arra jó a mezei dolgozó lúzernek,hogy beszopja,és aztán drágán se tudjon venni semmit/nehezen később ugyanannyiért,ha nem többért.Előrehozott blackfriday meg blackfriday-hét,mi ez a mócsing már...
Viszont a kari szépen dolgozik,hang semmi,és még az AMD-ről való váltást is szépen megette a gép,úgy tűnik.Hát elsőre sosetöbbet pirosat.Most CoD: WWII-ztem egy jót,tökéletes az ócska Xeonommal is,jó döntés volt a vidkarit bántani. -
picur10
aktív tag
Nem lesz valahol kihagyhatatlan Black Friday ajánlat ti-re?
-
Tombi
őstag
Nagyon off lesz ez:
TI nem anyáztok már ettől sok áremelkedéstől?
Baszki amit kinéztem napokkal ezelett több 10 ezerrel lett drágább
EZ A FEKETE PÉNTEK, erről nekem a leugráló bankárok jutnak eszembe
UTÁLOM -
lakac11
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget. A fentiek szerint várhatólag nem lesz probléma a PCIe 2.0 alaplap és a PCIe 3.0 gtx 1050 Ti között. Viszont felmerült egy újabb gond, mégpedig az, hogy nálam a második winchesteren a régi (kedvenc) játékok (- korai Call of Duty-k, Medal of Honor stb.) miatt Windwos XP fut, amit már nem támogat ez a kártya. Esetleg van valami általános nvidea driver amit fölrakhatok a Win.XP-és rendszerre, hogy azt is használni tudjam ? Vagy mit tehetek ?
Üdv. lakac. -
athomi
veterán
válasz
zoombiee #3527 üzenetére
Fogyasztásban igen nagyot lépnél előre, teljesítményben viszont csak egy hangyányit. Ha teljesítményben is szeretnél komolyabban előrelépni, nem csak ilyen ~10%-ot, akkor mindenképp GTX1060-ban gondolkodj.
Amúgy a kártyát amit kinéztél bátran veheted, félpasszív és terhelve is halknak mondható, az ára is az olcsóbbak között van, általában ezt szoktuk ajánlani.
-
Csupingo
veterán
válasz
zoombiee #3525 üzenetére
Nem gyengébb a kisebb kártya. Talán ha szénné akarnád tuningolni, nem bírna annyit mint egy tápcsatis komolyabb változat, de alapon használva szinte semmi difi nincs köztük. Az az 1 ventis giga amit említettél, az nem is rossz. Egész csendes és a félpasszív módot is tudja.
-
Csupingo
veterán
válasz
zoombiee #3522 üzenetére
Talán 10-ből 6 játékban gyorsabb az 1050 ti, de egész kicsi a külömbség. Csak teljesítmény alapján nem igazán érné meg cserélni. Persze itx gépbe azért jobban illik a jóval kisebb fogyasztású, csendesebb, kevésbé melegedő 1050 ti. És normál méretű kártya is befér, vagy csak lp (low profile)?
-
zoombiee
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg van egy ASUS Radeon R9 280 DirectCU II 3GB GDDR5 384bit és gondolkodom a cserén, sokat eszik és nagyon durva hangja van ezért szeretném lecserélni egy itx confighoz passzoló kártyára PL. erre:
Gigabyte GeForce® GTX 1050 Ti D5 videókártya, 4GB GDDR5, 128-bit
Termékkód: GV-N105TD5-4GDSzerintetek teljesítményben mekkora különbség van a két kártya közt? Futólag nézegettem teszteket, van amiben az egyik van amiben a másik volt jobb. Vagy szerintetek 1060 alatt nem érdemes cserélni?
Valamint nagy különbség van a 1050ti normál és kis méretű kártya közt?
FullHD-ben szeretném használni 1 monitoron semmi extra felbontás stb...Válaszotokat előre is köszönöm!
-
MeroM
senior tag
válasz
lakac11 #3510 üzenetére
Nem rég futottam bele hasonló helyzetbe, csak még régebbi lappal: adott egy pci-e 1.0,1.0a alaplap (intel 945g), és egy 2.0 ás kártya, amin nem volt tápcsati (gef 430, HD6670 vagy hasonló) az vagy nem ad képet, vagy ad képet de a driverrel van gond, nem telepíti fel, hibát dob, stb.
Amin van tápcsati (HD5770) normálisan ment minden.Lehet hogy csak én futottam bele, de ahogy olvastam fórumokat elvileg benne van sajnos.
Mindenesetre nekem is H67 es lapom van és a 750ti hiba nélkül ment. (azon nem volt tápcsati)
-
lakac11
csendes tag
válasz
AxBattler #3504 üzenetére
Még sohasem frissítettem a BIOS-t, elég a legutolsót föltenni, vagy e patch-hez hasonlóan sorba fel kell rakni őket?
A tápcsatist miért ajánlod, én éppen hogy a "simát" néztem ki, gondolván az kevesebbet fogyaszt és így talán nem is melegszik annyira - de én laikus vagyok. -
gézu
őstag
Hát a 39k-s Msi 1050 Ti AERO-ból, amit januárra igazoltak volna vissza, végül ez lett. [EX-GTX1050TI-O4G]
Sok típus volt képben, de végül az adott pillanatban legjobb ár döntött. (50.9k) -
lakac11
csendes tag
Sziasztok!
Van közületek olyan aki PCIe 2.0 verziójú alaplappal használja a gtx 1050ti-t? Nekem ugyanis Asus p8h67-m evo alaplapom van i52400-as processzorral és ez az alaplap még nem PCIe 3.0, hanem PCIe 2.0 - a gtx 1050ti leírásában pedig PCIe3.0 szerepel. Tartok tőle, hogy nem vagy pedig nem teljes hatékonysággal működne együtt a két alkatrész. A helyi számtech boltos is elbizonytalanodott ez ügyben, ezért kérem a Ti véleményeteket.
Köszönettel, lakac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest