- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
válasz
JagelloZ #25009 üzenetére
Gondolom Fan Mate 2-es az a venti szabályzó amit adtak a VF1000-hez.
Szomorúan tudatom veled, hogy a fele ami kijön a gyárból kontakt hibás. Már külföldi fórumokon is panaszkodnak rá sokat. Volt hogy egész készleteket rendelt vissza a Zalman, persze ilyen kis fütyi országokkal nem foglalkozik, mint a mienk
A Fan Mate 1 sokkal jobb volt, ott nem volt egy sem rossz.
Ez a kettes széria egy kalap kaki.Annyit próbálj megcsinálni, hogy pattintsd szét a házát (3 kis pöcök tartja belülről) egy vékony csavarhúzóval. Csak finoman feszítsed szét.
Ha van otthon kontakt spary vagy sebbenzin azzal ki tudod mosni magát a pótmétert amit tekergetsz.
Gyógyszertárban 2-3száz Ft-ért kapsz sebbenzint ez is tökéletesen jó a műveletre.
Mikor beáztatod...veszettül tekergesd, hogy kimosd belőle a zsírt, mert ezek a barmokbezsírozzák belölről és emiatt csinálja hogy néha felpörög a veni néha nem.
Mert ugye a gépzsír, az nem vezeti az áramot.
Sok szerencsét a művelethez.
Nekem már sikerült 3 db-ot megcsinálnom ezzel a taktikával, remélem neked is bejönSok szerencsét a művelethez.
-
buherka
addikt
válasz
JagelloZ #20421 üzenetére
Ha nem húzod a karit akkor nem kell ramsüni.
Alapórajelen 1800-on, nekem 1 óra Crysis után 42 fokos a Vram.
Ha viszont felhúzom 2200-ra, akkor 53 körül mozog.
Ha Cooler Master hűtés alá akarsz sünit rakni akkor alacsonyat vegyél, mert a magasak nem férnek el.
És a két legfölső Vram-ra ami a kártya legszélén van, arra nem fogod tudni teljes felületére rárakni a ramsünt, mert a hűtésből kiálló kis fekete alumínium darabtól nem férnek el.1. Lereszelsz a hűtésből, hogy elférjen (de ezzel bukod a garit- ezt nem
ajánlom-)
2. Lereszelsz a ramsüni tüskéiből...ez még belefér.
3. Ráragsztod úgy, hogy nem a teljes felületen tapad.
4. Veszel egy AC S1-et v. egy VF900-at, mert ezek alá bizti befér az összes süni
A többi hattal nem lesz gondod.
-
buherka
addikt
válasz
JagelloZ #20334 üzenetére
Én mind a 3 állását kipróbáltam a Galaxy Vmod jumperének:
1: o o o -> 1.15V... Max 630Mhz-ig megy el a GPU /Load 67 fok
2: [o o] o->1.25V... Max 730Mz-ig megy el a GPU /Load 73 fok
3: o [o o]->1.35V... Max 770Mhz-ig megy el a GPU /Load 83 fok
Ezeket a méréseket a Cooler Master hűtéssel végeztem. Kb 1 órát forgattam a Atitool szőrös kockáját hibamentesen.
83 fokon már kályha a kártya...rettenet módon okádja magából a meleget, rendesen befűti vele a ház belsejét.
Most már egy Zalman VC-ZV9 van a kártyán. Egyenlőre az egyes állást használom alapórajelen, mert minden Game így is elfut akadásmentesen.
Majd ha kell húzom...még nem látom értelmét, mert nem 3DMark-al játszom. -
AdamNorthWes
tag
válasz
JagelloZ #18874 üzenetére
Igen de az a 20% az azt jelenti hogy például a 3870-en már nem fut valami akkor a gt-n még igen.
De nem is értem mért vitatkozunkMert ugye elvileg ami nálam 20% az másnál is annyi.
Szal hogy visszakanyarodjuk az eredeti kérdésre sztem a 20% teljesítmény töblet csak megért 1 plusz ezrest. -
unclefucka
senior tag
válasz
JagelloZ #18601 üzenetére
Az a bizonyos grafitozás arra szolgál, hogy a GPU több feszültséget kapjon, ezzel növelve a tuningolhatóságot. A grafit a GPU-t feszültséggel ellátó áramkör beállító-ellenállásának az értékét hivatott módosítani emelve ezzel a GPU felé szolgáltatott feszültség értékét. Általában 1,05V -ról 1,1V-ra (1,2V) szokták emelni a feszültséget. és a 770 MHz -es GPU órajel sem lehetetlen.
De mindez semmit sem számít, ha Galaxy gyártmányú a kari, mert akkor csak egy jumert kell áthelyezni a Vmod -hoz (mint nekem) -
buherka
addikt
-
Luke84
csendes tag
válasz
JagelloZ #18294 üzenetére
Most, hogy modod, a miénk is egy normális háztartás.
Sárpac: amit írtál méretet, akkor a pci-e csati felsőszélétől annyi? És milyen gépházad van (volt akkor)? Hátul 120-as v. csak 92-es (ami nekem) venti fér bele. Valahol olvastam, hogy hátul 120-as ventis házakba simán belemegy.
Milyen ventit tettél rá?
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
JagelloZ #18276 üzenetére
CM, mint Cooler Master
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- One mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Macska topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged