- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
Asus 8800GTS 320MB vgam van.
Igaz, hogy a gyári pasztája nagyon rossz és érdemes újrapasztázni? Ha igen akkor nekiállok megcsinálni, ha nem akkor feleslegesen nem kapom le a hűtést. Jah, kimondottan Asus márkára írta egy isemrősöm...
-
Soony
csendes tag
sziasztok
-
easylite
tag
Üdv!
Most láttam meg ezt a forumot és gondoltam kérdezek valamit:
A napokban vettem egy BFG 8800gts oc-t(320mb) és szeretném tudni h alap hűtéssel érdemes -e húzni?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #11687 üzenetére
Mostanra raktam össze a gépet...a legjobb MX2-es paszta, és az 1,2375 VID Quad. Lecseréltem 5db házhűtőmet mert 6 évesek lettek....helyette 5db 8cm-es dupla golyós csapágyas, fordulatszámszabályzós Thermaltake X-blower lett.
Mind az 5db előlapi panelhez van kötve és így én állítom hogy 1300rpm (35m3/h) vagy 4800rpm (124m3/h)!
A paneleket kivezettem az asztalra megjelölve melyik melyiket vezérli szal most mááá olyan az asztalom mint egy Boeing műszerfala!
Csendélet bszerelés előtt... -
törölt tag
válasz
Shrike7973 #11693 üzenetére
A bolygók együttállása.
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #11667 üzenetére
Akkor mégis mi okozza ezt?
-
törölt tag
válasz
Shrike7973 #11688 üzenetére
Normális hőfokok. Esetleg módosított venti vezérléssel tudsz alacsonyabb hőfokokat elérni.
[link] -
törölt tag
válasz
Shrike7973 #11690 üzenetére
Was makoksz?
-
Shrike7973
senior tag
Antworten bitte^^
-
Shrike7973
senior tag
Hali!
5x öri egymás utána futtatás minden maxo 1280x1024 3Dmark 1.1.0 hőeredmények (elért legmagasabb):
GPU:74°
Dióda: 82°
GPU környezete: 62°
GPU memoria: 73°
Ezek okozzák a hibát/rendesek ezek az értékek?
Ref. Asus 8800 GTS 640. 1 éves.
Everesttel lett naplóztatva a hömérséklet.
Ja és haverom mondta hogy az ő ventije 1600 rpm el pörög, az enyém szinte mindig 1431 rpm el ez baj? (neki albatron 8800 GTS 320 ref.) -
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78 #11669 üzenetére
vizet tegyél bele öcsém,ne quadot
meglásd kibékülsz vele.Nekem is nagyon bejött
csak jönne már az a nyamvadt Q9450...
-
m4rc!
őstag
válasz
miszterhenci #11682 üzenetére
Valószínű a fesz, szabályzó áramkör vmelyik ekercse cicereghetett, nekem is picit zajos az a rész terhelés alatt, de ez nem jelent semmi konkrét hibát.
-
válasz
miszterhenci #11681 üzenetére
hát hogy nem enged több fps-t a monditorodra, mint ahány Hz-et tud max. vertikális sinkron különben
-
válasz
miszterhenci #11678 üzenetére
és hol nyekereg? A speaker ami rajta van, vagy vagy valami elektromos zaj?
-
miszterhenci
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #11610 üzenetére
A kari új. A nyekergés is csak dx10 alatt hallható...
-
válasz
Beowulf_78 #11670 üzenetére
Ja, azt a "szivacsos" (copyright: Laraxior) programot futtassa!
Az Atitool Artifact-jét.
(ezen röhög az egész "G80 baráti" topic) -
Ma sikerült az sli-s rendszerbe mind a két karin órajelet állítani bios-ból (kösz m4rc!). De eredményt nem tudok, mert valami geba van, és a 3dmark06-ba ha elindítom nem hajlandó 50 fps fölé menni, sőt néha leesik 19-16 fps-re is az eredmény. Kb mint a régi 7600gt-mel nézném. Szerintem valami driver, vagy win hiba. Esetleg valami ötlet? Bios mod elött is csinálta, már, tehát nem azóta.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Shrike7973 #11667 üzenetére
Lehet túlmelegszik a memó...garis problem ha nincs húzva. Másik driverrel nézd azért meg.Nyomj egy fullos 3d06 tesztet és Rivatunerrel monitorozd a hőfokokat.A tesztet állitsd a monitorodhoz képest legnagyobb felbontásba, élsimtást, trilinear filtering mindent kapcsolj rá és állitsd be loop-ra. Az az így nem 1 tesztet fog csinálni hanem addig fogja nyomni ameddig le nem állitod.Ha kártya hiba elő kell hogy jöjjön.
-
Beowulf_78
addikt
Holnapra már hyper tuningos Q6600 fog dübörögni a 3870 X2-es mellett!
-
Shrike7973
senior tag
PLS help
-
Shrike7973
senior tag
Hali!
A képen látható Asus 8800 GTS 640 em van.
Midnenekelőtt még tisztáznám hogy bár probléma van vele teljesen rendes fps eket ad! (tehát nem az fps hiány a problem.)
Szal. COD4. Med beállitásokkal 1280*1024, 4x anti val játszok, textura high, details normal. Mondhatni stabil 125 fps (najó néha 118). Naszal'. 1 honapja érdekes
jelenségre lettem figyelmes. Épp tulvoltam egy downpour pubtdm en, amikoris az eredményjelző táblánál ahol az égen esett az eső fekete kockák jelentek meg. Persze jött a beszarás minden, de aztmondták hogy driverhiba, ígyhát ujratettem a gépet. Azota 4 hét telt el, kb 2x tapasztaltam azt, hogy az égen bizonyos effektek mellett szürke halvány kockák jelennek meg de csak egy piilanatra, szal igen rövid látván yvolt (annyira pont elég hogy meglássam, és aggodni kezdjek. Nem kell arra gonfolni hogy az egész kép tele kockásodik, ma pl a 2 ik eset nél arra lettem figyelmes, hogy a helit amizt küldtem kilőtt egy rakétát, és ahol a rakéta huzta a kondenzcsikot, egy pillanatra megjelent 4-5 2-3 mm átmérőjű kocka a távolba. 3 hete ezt akkor láttam amikor felnéztem az égre és dobtam egy granyót. De csak eggy pillantra, igy persze screenshotot küldeni nem tudok. Most ez valóban driver hiba, vagy cseréltetnmi kell a vga-t?? Amugymeg hogy tudom bizonyitani hogy rossz? 4 hét alatt ha 2x csinálta (napi 3-4 óra cod), akkor elégé vszinütlen, hogy a szervizbe egyszeri tesztnél pont kidobja. :S... Szal aggodjak vagy valóban drvierhiba? (ja és a hiba produkálásánál nem esett az fps (arra a pillanatra sem)). (eddig 169.21 whql volt fenn, mostmeg 169,44 beta.) HELP PLS!! -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Samanbacsii #11652 üzenetére
Nem. Már van is hozzá blokk. Szerintem könnyebb blokkot gyártani hozzá, mint az Ati X2-höz, vagy akár a G80-hoz.
-
válasz
Samanbacsii #11649 üzenetére
Jaj, csak vicceltem: D engem nem szabad komolyan venni.
-
törölt tag
válasz
Samanbacsii #11649 üzenetére
Egymással szemben. Két nyák van szendvicsszerűen egybefordítva, a két panelen egy-egy GPU van, és ezek csatlakoznak egy közös hűtőbordára, kb. úgy, hogy van egy kettévágott zsemle, mindkét fele megvajazva, és közöttük a parizer. A zsemle a panel, a vaj a GPU a parizer a hűtőborda.
-
válasz
Samanbacsii #11647 üzenetére
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Tud vki linket 9800x2 nyákról? (Hűtőrendszer nélkül, kopaszon) -
Jimbóka
csendes tag
Hi All!
Egy kérdésem lenne. Tényleg befejezték a G80as chipek gyártását
?
Itt olvastam Prohardveren de másnap már nemtaláltam a cikket. Ez most akkor igaz?
-
Rolci
tag
Hali! Bocsi, de lenne egy idióta kérdésem (még soha nem volt Nvidia karim ez a mentségem) Szóval azonos kártyáknál (8800gts 512 G92) szerintetek melyik a legjobb (megbízhatóbb) gyártó? Bocsi a kérdésért, de azért itt talán segítséget és tanácsot kapok! Előre is köszi!
-
hülyegyerek
addikt
válasz
szasanyi #11620 üzenetére
Sajna kifogytam az arctic silverből,de amint tudok normális pasztát szerezni,újrateszem a hűtőt.Közben megnéztem,hogy kicsit jobban túlhajtva mennyire melegszik fel...625/1650/2100-on felment 104C-ig
Na azért nem fogom tartósan ennyin hajtani,mindenesetre egy próbát megért.
-
donsergiooo
senior tag
válasz
donsergiooo #11624 üzenetére
Választ megkaptam közbe
-
Laraxior
titán
esetleg valaki megoszthatná velem azon élményét mikor lekapta a gyári hűtését a GTSéről,és rápillantott a memóriára. Tekintve gondolom akiknek ilyen jól megy ők nem hynix chipes ramokkal ellátott videokártyákkal rendelkeznek. Hynix Vs. Samsung
A shder nem tudom miért megy valakinek 1700at is,a hűtésemmel nincsen gond... 1600at sem viszi sehogy. -
törölt tag
válasz
UNQL.Charlie #11619 üzenetére
Milyen monitort használsz? Olyankor szokott hasonlót csinálni, ha nem ismeri fel a monitort, és hülye frekit ad képfrissítésnek.
A Refreshlock nevü progi kiküszöböli ezt a gondot, mert a felbontásokhoz hozzá tud kényszeríteni megfelelő frekvenciát. -
Beowulf_78
addikt
válasz
hülyegyerek #11617 üzenetére
Ennyit simán dobhat a gyári OC a sima verzióhoz képest.Mert ugye a GPU 575-ről 610-re, A memók pedig 1800-ról 2000mhz-re változtak, ami jelentős többlet hőtermeléssel jár.
-
szasanyi
félisten
válasz
hülyegyerek #11617 üzenetére
Ennyit nem jelenthet a gyári túlhajtás, márcsak azért sem mert nem akora mértékű. Sztem vedd le a hűtőt, tisztítsd meg (pld. alkohollal) és vékonyam újrapasztázva tedd fel újra - jól.
-
UNQL.Charlie
tag
Hi all.
vissza olvastam a topicot kb. egy hónapra visszamenőleg és sajnos sehol sem találtam megoldást a problémámra, sőt hasonló problémát sem.
GTS8800 640mb os videjó kártyám van két oprendszert használok xp,vistat.
Külön partíción vannak vistat csak dx10es játékoknál használom semmi másra.
problémám az, hogy letöltöttem a legújabb nvidia drivert a hivatalos oldalról és mikor felinstalláltam gép restart minden szépen töltődik be , mikor bejon az asztal kikapcsol a monitor.
utána mar csak safe módban hajlandó működni, leszedtem az új drivert, vissza a régit és már annál is kikapcsol a monitor.
Ezt a drivert is leszedtem, úgy indítottam a vistat, akkor belogolt 256 színben, megpróbáltam a win updateről leszedni drivert azzal nem kapcsol ki, csak kiírja, hogy rundll32 hiba.
Gondoltam vista kicsit bedilult, így újra raktam az egész vistat, updateltem, felraktam az alaplapi drivert, utána az új videjó drivert es akkor is ugyan ezt csinálta.
Újra format, megint felraktam és most egyből az új nvidia drivert raktam fel.
ugyan úgy kikapcsol a monitor mikor betolt a vista.
Megnéztem pár előtte levő versiót is, azokkal is kikapcsol.
169es szériát néztem, dühömben felraktam még 1x és egyből a régi drivert raktam vissza 163.75 azzal ment rendesen.
Találkozott már valaki hasonló problémával, mert legutolsó megoldásnak akarom hagyni a szervizt, nem szeretném ha 2 hétig ülnének rajta.
Segítségeteket lőre is köszönöm.
Üdv
Charlie -
bigdigit
addikt
bizonyos játékok menüje alatt nekem is ciripel a gtx..de tényleges 3d alatt még nem tapasztaltam.
más:létezik olyan hogyha túl van húzva a kártya a COD4 nvdisplay errorral kivág?minden más játékban megy rendesen.ez szórakozik csak velem.
-
hülyegyerek
addikt
Üdv.
Eddig Gainward GTX-em volt,de megadta magát,és garanciában egy MSI GTX OC-re cserélték ki.A hűtést egy Thermalright HR-03 plus szolgáltatja,amin egy 800rpm-es S-FLEX venti kergeti a levegőt.
Az a probléma,hogy az előző kari hőmérséklete 55C körül volt alapon,terhelve 70-72C-ig ment fel,ez az OC-s verzió viszont 65 körül van alapon,teerhelve pedig fölmegy 95-100C-ra.
Ennyit jelentene a gyári túlhúzás,vagy csak a hűtő felszerelésnél qrtam el valamit? -
Rolci
tag
Hali! Bocsi, de lenne egy idióta kérdésem (még soha nem volt Nvidia karim ez a mentségem) Szóval azonos kártyáknál (8800gts 512 G92) szerintetek melyik a legjobb (megbízhatóbb) gyártó? Bocsi a kérdésért, de azért itt talán segítséget és tanácsot kapok! Előre is köszi!
-
Romeo23
tag
Ez a Vsync érdekelne engem. Ha jól tudom, akkor bekapcsolt állapotban nem engedi az FPS-t a monitor beállított vertikális frekije felé. Azaz ha a TFT-m 60Hz-en megy, akkor a max FPS 60? Ezt be szoktátok kapcsolni játékok alatt? Én sosem, emiatt csúszkál a kép néha vízszintesen el? Ha bekapcsolom a gyengébb részeknél viszont jobban beszaggat, mint amikor ki van kapcsolav, vagy ez nem igaz?
-
m4rc!
őstag
válasz
donsergiooo #11613 üzenetére
"Shadder"
Shader-re gondolsz, ez picit mást jelent
-
m4rc!
őstag
válasz
miszterhenci #11609 üzenetére
Milyen monitorod van? wide? Vsync be van kapcsolva?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
miszterhenci #11609 üzenetére
A nyekergés jöhet a kondikból..feltéve ha újonnan vetted. A szemetelés szoftveres gond lehet ha DX9 alatt nem csinálja.
A szervíz hozzáértése pedig nagyon gáz ezzel a "minden GTX ilyen" véleménnyel, mert ez nem igaz.Nekem is volt GTX-em, és semmi ilyen gond nem volt vele, és mástól se hallottam hasonlót.
-
miszterhenci
csendes tag
Sziasztok. A napokban vettem egy 8800 GTX-et és azt vettem észre hogy direktx 10 alatt pl. crysis vagy hellgate london dx10-es motorral indítva nyekereg a kártya. Viszont a furcsa zugás csak addig hallható amíg bejönnek a különböző logók, játék közben már csend van. És a tetejébe még egy nagyon picit szemetel is. (vízszintes csik de alig észrevehetően villan be néha szintén csak dx10 alatt)
dx9 alatt semmi. Nah ez mitől lehet? a táp 500 watt chieftec oprendszer vista driver a legujabb. A szervizben azt mondták minden GTX ilyen, de nem nagyon tudom elhinni. -
Laraxior
titán
válasz
donsergiooo #11607 üzenetére
GPU-Z megmondja milyen revision.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
KillHates #11600 üzenetére
pisztoly néven fut a srác.. a másiknak a linkjét elküldtem. ..sz kivan Roverrel...
Ohh hát én nem kérhetek ilyent...
lassan el kell mennem arrafele és a vállamon hordozni Játékossal együtt
ilyen emberek..nem sok létezik
ó hogy egy helyrevetődtünk.
Tonyval mi a helyzet? HW*W-n vag esgé.hun megtalálható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest