- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Mini-ITX
- Milyen széket vegyek?
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
Auratech
őstag
A PhysX kifejezetten a játékokban használt fizikai környezet-szimuláció (törésmodell, anyagszerkezet, interakció, Ai...) vga-ra portoló szoftvere, tehermentesítve a cput.
A CUDA egy általános, (cpu-n futó) számítási műveleteket a vga-ra portoló szoftver többnyire a játékokon kívüli világ számára. A lista a fenn hozott linken elég jelentős. -
Auratech
őstag
A MediaShow Expresso-t használva sajnos nem fényes a kritikám. A minőségbeli romlás indokolatlan a tömörítés foka és a felkínált bitráta arányában.
Kodecctől függetlenül. Amire jól használható, az az AVHCD fájlok konvertálása mpg2- be dvd készítéséhez. Kötegelve működik. A minőség itt nem romlik úgy, mintha pld. mpg-2 ből csinálnék divx-et.
A nyerő még mindig a TMPGEnc, ha már hardveres támogatottságú standalone konverterről van szó! Ebben a cuda nyerő. Pedig szeretném, ha ATI is érdemben beleszólna végre. -
Auratech
őstag
Igen. a cat 9.5.höz. vista vagy win7. Mivel csak most tettem fel a 9.5-öt, próbáltam ráerőltetni a javítást az xpre, hátha alapon. Persze nem ment.
Viszont a MediaShow Expresso kellemes csalódás volt. Nem vártam tőle sokat.
Kipróbálva azt látom, hogy kb. a badaboom konverter ATI-s változata. A power dir-ben is van konvertáló, ezért erre nem figyeltem.
Ami nagyon jó benne, hogy egyszerűen lehet kötegelt konverziót csinálni. Ez egyszerűbb, mint job file-t fabrikálni az ATT-ben.
A 4.2 Gb-os mt2 fájlból(36min) 17 perc alatt csinált pal mpg-t. (Saph4850/3.6Ghz e5200)
Ami nem tetszett, hogy az egyéni beállításoknál nagyon kevés a beállítási lehetőség.
Mondjuk tetszett volna, ha az mpg bitrátát lehet 4000-9000 között állítani. Vagy akár az mpg 4-nél. No de legalább van és működik. Egy pici érv az ATI mellett. -
Auratech
őstag
válasz
kleinguru #57 üzenetére
Az ati tray toolsban lévő x-coder felület sokkal informatívabb, mint a ccc-beli. 9.4es catalisttal szépen dolgozik. Rendesen megdolgoztatja a többmagos procikat, de nem lassul le a GUI. Ha a támogatott formátumok megfelelőek, jól használható.
Nekem a dvd átkódolása 3 lépcsőben megy: a vob fájlokat a VideoRedoval mpg2-vé alakítom összefűzve őket teljes fimmé, levágva a felesleget. Ez nagyon gyors, kb 3-400! fps. Hiszen csak a képkockák "fejlécét" írja át. A nagy mpg2- pedig a videokari segédletével alakul át divx-es avi filmmé. 120 perc kb 18-20 perc alatt.
A teljes idő kb 25-30 perc. 3.3Ghz-es e5200-al és 4850-el. Felhúzva a radeont 625@700 és 3.8Ghz-en az 5200, még ezen is dob 10%-ot.
Az általad említett CF-páros egy 4-magos procival 10-15 percre csökkenti a kétórás mozi átalakítását. Ez baráti a két évvel ezelőtti órás csúcseredményhez képest.
A premier még nem támogat atit. ott csak a Cuda-nvidia használható, remélem nem sokáig. A Power Director 7-es viszont támogatja az Atit HD3xxx-től felfelé a kódolási munkában. -
Auratech
őstag
Két év távlatából érdekes volt olvasni a régi dolgokat. Sok minden megvalósult. Az Nvidia hozta azt, ami elvárható lett volna. Az ATI sajnos nem. Mivel processzort is gyártanak, nem erőltetik a stream dolgot, amíg nem muszáj nekik. Pedig lehetne stream proc oldal is, mint a cuda nagyon baró oldala. Két év alatt simán megírhattak volna egy vst-gpu interfészt és az egész elektronikus zeneipar borult volna a lábaik elé. De hát inkább elodázták.
-
Auratech
őstag
Az almás cikkk új volt nekem és nagyon tettszett, viszont a Bionic fx elnémult.
Most csináltam egy kísérletet. Felvettem egy 15 perces mjpeg pal avi videót. 4gb lett a mérete. Ezitán lerendereltem softveresen a pinnacle Studio10-el szabvány dvd-re (6000kbit). Ez tartott neki 20 perc 31s. (p4531@3.75ghz). A CCC videoátalakítójával meg ugyanilyen szabvány dvd-re a konvertálás ideje 4.22. Szóval a különbség 4.5 X. Ennyit egy C2 quad is csak erősen túlpörgetve tudna!
Az ATI szerint ez kezdeti stádiumban lévő alkalmazás és azért nem paramétererezhető jobban, mert várják, hogy implementálják a videoalkalmazásokat fejlesztő cégek. -
Auratech
őstag
Köszönöm a linket. A GGPU és a Havok motor tanulságos olvasmány volt.
Úgy gondolom, hogy az általános célú gpu használat elterjedése valamennyire konfliktust okoz a processzorfejlesztésekben, ha részfeladatokat 30*gyorsabb olcsó vason lehet végrehajtani. A gpuk egységesített shadereinek elterjedésével kikerülhetetlen lesz az igény sok gépigényes alkalmazás felől, hogy a szuperszámítógépeket idéző erőforrások általánosan mozgósíthatók legyenek.
Nagyon sok drága hardvert lehet kapni, ami 5-6 éves technológiát használ.
Egy példa. A Tc kiadott egy powercore kártyát(1200$), amin egy G4 és 4*150mhz-es dsp dolgozik. Ez megfelelt az akkori viszonyításokban 2.8 Ghz teljesítménynek, ami kb 3-szorosa vot a normál CPU-nak (pIII). Dolgoztam ilyen rendszerrel, meg komolyabbal is (Pro-tools/ HD MIX Farm), de az azokban 10000$-ért kapható lebegőpontos kapacitás duplán benne van egy 7950 gx2-ben, ami ugye kevesebbe jön.
És semelyik dsp kártyán nincs ilyen gyors memória-sávszélesség, mint egy modern videokarin. A modern vga számomra egy szuperszámítógép, ami ott csücsül a gépemben és csesznek hozzá használható dolgokat írni.
Volt egy álmom: egy másfél órás videot átkonvertáltam hddivx-be és azon bosszankodtam, hogy a sata II-raid vinyó miatt tart az a francos konvertálás 3 percig.
[Szerkesztve] -
Auratech
őstag
Köszi. Ez nem volt teljesen nyilvánvaló. Tudsz erről egy kicsit többet is?
Én csak annyit, hogy ez egy univerzális nagysebességű, sokcsatornás multimédiás csatolófelület kép-hang-vezérlés átvitelre. A scart digitális kompakt ujraalkotása. Ha a SM3 hanggal kapcsolatos lehetőségeiről tudnál bármilyen infot adni, hálás lennék. -
Auratech
őstag
A CCC-ben van egy videokonvertáló, ami a 3d-erejét(x1900Gt) is használja az átkódoláshoz. Próbáltam egy félórás mjpeg avi filmmel és a cpu 3.89Gh(p4531)-éhez képest kevesebb, mint harmada idő alatt kész lett az átalakítással. Ezt egy négymagos proci sem csinálja meg tudtommal és a fejlesztők szerint ez még többszörösére gyorsítható. Mintha egy wav-mp3 konvertálás lenne egy mai gépen.
-
Auratech
őstag
Ezidáig a bionic-fx szellőztetett egy komoly zengető effektet, ami vst-hot program segítségével átküldi a gpu-ra a feladatot, mint egy dsp kártyára. A honlap azóta megdöglött róluk semmi hír. Mostanában viszont több komoly ígéret is kezd valósággá válni. Az AMD/Ati stream processing megoldása és legutóbb a nagyon ígéretes CUDA az Nvidiától.
Nem vagyok programozó, lehet, hogy rosszul értem, de a fő akadály a lebegőpontos számolások pontossága, ami egyenlőre 32bites a hardveren.
Nekem a dolog valahogy nem igazán kóser. A vga karikon például a SM3-ba implementálva lett egyfajta részecske szimuláció, ha jól értem. De nem csak a hang, hanem minden egyéb sokszálú és párhuzamosítható lebegőpontos számolás lehetséges lenne. Ezt ígéri a CUDA. C-ben lehet programozni, nem kell speciális shader-programozás. Ha értenék hozzá, ezerrel rávetném magam, hogy képbe kerüljek. -
Auratech
őstag
Nem hagy békén egy dolog. Régóta várom, hogy a mai gigantikus teljesítményű VGA kártyák teljesítménye sokmindenre használható legyen. Hangtechnikai érdeklődésemből jövően régóta követem a próbálkozásokat, amik mozgósítanák a több száz Gflops szundikáló teljesítményt más célokra. Akinek tapasztalata, vagy véleménye van, várom!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest