Hirdetés

Aktív témák

• Auratech

őstag

válasz FireGL #7 üzenetére

Köszönöm a linket. A GGPU és a Havok motor tanulságos olvasmány volt.
    Úgy gondolom, hogy az általános célú gpu használat elterjedése valamennyire konfliktust okoz a processzorfejlesztésekben, ha részfeladatokat 30*gyorsabb olcsó vason lehet végrehajtani. A gpuk egységesített shadereinek elterjedésével kikerülhetetlen lesz az igény sok gépigényes alkalmazás felől, hogy a szuperszámítógépeket idéző erőforrások általánosan mozgósíthatók legyenek.
    Nagyon sok drága hardvert lehet kapni, ami 5-6 éves technológiát használ.
    Egy példa. A Tc kiadott egy powercore kártyát(1200$), amin egy G4 és 4*150mhz-es dsp dolgozik. Ez megfelelt az akkori viszonyításokban 2.8 Ghz teljesítménynek, ami kb 3-szorosa vot a normál CPU-nak (pIII). Dolgoztam ilyen rendszerrel, meg komolyabbal is (Pro-tools/ HD MIX Farm), de az azokban 10000$-ért kapható lebegőpontos kapacitás duplán benne van egy 7950 gx2-ben, ami ugye kevesebbe jön.
    És semelyik dsp kártyán nincs ilyen gyors memória-sávszélesség, mint egy modern videokarin. A modern vga számomra egy szuperszámítógép, ami ott csücsül a gépemben és csesznek hozzá használható dolgokat írni.
    Volt egy álmom: egy másfél órás videot átkonvertáltam hddivx-be és azon bosszankodtam, hogy a sata II-raid vinyó miatt tart az a francos konvertálás 3 percig.

[Szerkesztve]

Aktív témák