- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- EUV-áttörés vagy marketingfogás? Lépeget előre Kína a felzárkózás rögös útján
- Félrevezető a Tesla önvezető marketingje, mégis zöld utat kaphat Európában
- Kisétvágyú Radeon RX 9060 XT-t hozott az AMD
- Új képmotorral mutat fügét a ChatGPT a Google banánjának
Aktív témák
-
Auratech
őstag
Köszönöm a linket. A GGPU és a Havok motor tanulságos olvasmány volt.
Úgy gondolom, hogy az általános célú gpu használat elterjedése valamennyire konfliktust okoz a processzorfejlesztésekben, ha részfeladatokat 30*gyorsabb olcsó vason lehet végrehajtani. A gpuk egységesített shadereinek elterjedésével kikerülhetetlen lesz az igény sok gépigényes alkalmazás felől, hogy a szuperszámítógépeket idéző erőforrások általánosan mozgósíthatók legyenek.
Nagyon sok drága hardvert lehet kapni, ami 5-6 éves technológiát használ.
Egy példa. A Tc kiadott egy powercore kártyát(1200$), amin egy G4 és 4*150mhz-es dsp dolgozik. Ez megfelelt az akkori viszonyításokban 2.8 Ghz teljesítménynek, ami kb 3-szorosa vot a normál CPU-nak (pIII). Dolgoztam ilyen rendszerrel, meg komolyabbal is (Pro-tools/ HD MIX Farm), de az azokban 10000$-ért kapható lebegőpontos kapacitás duplán benne van egy 7950 gx2-ben, ami ugye kevesebbe jön.
És semelyik dsp kártyán nincs ilyen gyors memória-sávszélesség, mint egy modern videokarin. A modern vga számomra egy szuperszámítógép, ami ott csücsül a gépemben és csesznek hozzá használható dolgokat írni.
Volt egy álmom: egy másfél órás videot átkonvertáltam hddivx-be és azon bosszankodtam, hogy a sata II-raid vinyó miatt tart az a francos konvertálás 3 percig.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OLED monitor topic
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Nintendo Switch 2
- Energiaital topic
- Windows 11
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Asus RTX 4070 SUPER Dual OC, 2 év bolti garival
- MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X OC 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- ASRock Radeon RX 6700 XT Phantom Gaming D OC 12GB számlával és garanciával eladó!
- MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- AMD Radeon RX 7900XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Sapphire Nitro+( Gari 2028-ig)
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi